17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

GLOSA: Léčba Klausem

Po celou dobu svého působení v české politice, jako aktivní politik i jako konsultant, jsem byl zastáncem Václava Klause. Dostalo se mi té cti, že jsem několik let pracoval jako jeho poradce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 8.10.2013 13:59

Re: Dokázala bych pochopit a s respektem odpustit skoro všechno!

Fungující ekonomika je pro stát zásadní, proto bylo nezbytné, v situaci, kdy se rozpadl celý tehdejší ekonomický systém a vznikla nový na jeho troskách postupovat maximálním tempem. Co dokáží právníci, nám předvedla nejen známá konkurzní mafie. ale i další případy, kdy správci konkurzní podstaty spravují konkurzní podstatu zpravidla právě tak dlouho, dokud ještě něco zbývá a oni si tak mohou účtovat své služby. Vyčítat VK, že v době, kdy nejdůležitějším tématem parlamentu bylo rozhodování o tom, zda ta čárka, kterou Slováci vnutili do názvu společného státu je pomlčka, nebo spojovník, nespoléhal na to, že parlament přijme urychleně kvalitní zákony, je více než naivní.

Jinak ovšem souhlasím s tím, že důvěra v MZ a jeho podpora jsou více než krátkozraké a neospravedlňuje to ani osoba protikandidáta. Pokud bych měl sepsat seznam toho, v čem si myslím, že VK chyboval, bylo by to jistě na jednom z předních míst, dokonce snad na tom nejpřednějším.

P. Vítek 8.10.2013 13:23

Re: Referendum bylo tehdy zbytečné

Pane Cech ja taky nenecham rozhodovat male deti,jak udelat operaci.

Jsou dva smery-pryc od statu a ke pod sukne ke statu.Toto dodrzet je odpovednost politiku,vsechno ostatni ridi podlehajici odbornici.Lidi nemaji prece cas promyslet, jestli atomovou elektrarnu nebo vetrniky

B. Mráz 8.10.2013 12:08

Otázka zní

zcela jednoduše.Změnil se Václav Klaus, nebo se změnila ODS?

P. Čech 8.10.2013 11:26

Re: Referendum bylo tehdy zbytečné

Pokud si utváříte názor na věci obecné podle toho, co nám vnucují média a jejich novináři, potom nemá valného smyslu s Vámi diskutovat. Jste mimo realitu, stejně jako všechna média, která vycházejí pouze z emoční stránky jakékoliv věci a nikoliv z rozumu.

P. Čech 8.10.2013 11:23

Re: Nejen k druhému odstavci nutno něco doplnit.

Odjakživa tvrdím, že celý systém je špatný a že je třeba jej od základu změnit. Počínaje vypracováním nové ústavy, přechodem na jiný volební systém a zejména zavést odpovědnost každého vůči všem a to bez jakékoliv výjimky. Samozřejmě naroubování jednoho prvku švýcarského systému na náš jinak špatný systém je nesmysl a přinesl by více škody než užitku. Je třeba komplexně převzít celý švýcarský systém a ne stále žvanit, že oni mají jiné občany, že oni ten systém mají již 200 let, že by u nás nefungoval a podobné nesmysly. Je to totiž typicky český přístup k věci. Jakmile se objeví něco pro Čechy neznámého, ihned se vyrojí množství rozumbradů, tvrdících že to nemá v Čechách obdoby, že to je zde nevyzkoušené, že Češi mají jiná specifika, že to tady nemůže fungovat a pod. Místo toho, aby Češi něco zkusili, raději žvaní coby kdyby. A také proto jsou tam, kde jsou.

Š. Hašek 8.10.2013 11:11

Re: Dvě roviny.

Vidím to velice podobně.

A je až humorné, kolik "nejchytřejších" je ochotno komentovat a diskutovat s "nulou a největším zločincem republiky", politikem Václavem Klausem.

Že by bez něho nenašli nějaký problém samostatně?

Václav Klaus se musí bavit.

Š. Hašek 8.10.2013 11:04

Re: Autor žehrá na neblahý posun V. Klause,

"Falešná a prázdná" je možná nejpříhodnější název pro celou současnou politickou scénu.

Hlavně proto, že vrcholem politiky je univerzální slib všehodobra pro moje voliče. Platit ale budou tahouni, kteří jsou stále více konsternování tím (krátce řečeno), že ani jedna strana nemá na plakátě třeba jen "Jak si kdo ustele, tak si taky lehne". Nebo tak podobně.

Jen většinou plky.

Š. Hašek 8.10.2013 10:57

Re: ODS dávno není Klausovo dítě

Souhlas.

Souhlas, až na to, že stále rozeznávám rozdíl mezi slibotechnou a pokusy něco řešit. Pokusy něco řešit v přímo děsné koalici - myslím tím toto volební období. Ale možná se dočkáme rychlého "řešení" od hnutí vzniknuvších v současné době. Mají vskutku neotřelé programy. Na to lid slyší.

Š. Hašek 8.10.2013 10:48

Je to všechno zajímavé.

Podpora/souhlas (nikoliv samozřejmě nikoliv 100%) Vaclava Klause a ODS se nevylučuje. Stačí jen porovnat s dalšími účastníky naší politické scény (tedy jak politiky,  tak i stranami).

Bez dalších souvislostí si ODS vskutku zaslouží výprask. S dalšími souvislostmi možná ještě hlas.

"Šťastní" to lidé, kteří veškeré zlo na politickém poli naší republiky za celých 24 let dokáží nacpat do jedné osoby a případně do jedné demokratické politické strany. Přeji jim rychlé až zřejmě bleskurychlé řešení všech problémů budoucnosti "po jejich".

P. Vítek 8.10.2013 10:32

Re: ODS dávno není Klausovo dítě

Skutecne pravicovych volicu(co se neboji svobody a dovedou se o sebe i v konkurenci postarat)je malo,na tak nutne vysvetlovani neni cas,takze nechat vred prasknout-uz ho nekuryrovat.Ale bez odpojeni od kapacek(eu) to nepujde.Ten Klaus asi fakt jeste nema meknuti.Ted se ale o leceni snazi velky borec-prof Fiala.Tak fakt nevim.To prasknuti by strasne bolelo.

V. Mlich 8.10.2013 10:10

Referendum bylo tehdy zbytečné

Stačilo se chvíli dívat o Silvestru na televizi, jak Nový rok vítali Slováci. Oni to prostě potřebovali, mít aspoň chvíli pocit samostatnosti, aby vzápětí upadli do ještě hlubší závislosti na Bruseli, dokonce si musejí půjčovat, aby skrze euroval dotovali riskantné sázky německých bankéřů. Ale nás to čeká taky, jestli se nám nepovede vyjednat trvalou výjimku na zavedení EURa...

V. Mlich 8.10.2013 10:03

ODS dávno není Klausovo dítě

Na vině není vedení, ale členové. To proto, že dopustili, aby v rozporu s pravicovým programem vedení dělalo levicovou politiku. A že teď dokonce souhlasí s těmi levicovými heslami, se kterým jde ODS do voleb. Volič ODS čeká návrat k vyrovnanému rozpočtu, snižování daní, zmenšení byrokracie a přerozdělování. Ale tohle ODS už ani nehlásá, natož aby to dělala.

A. Bocek 8.10.2013 9:57

Klaus zařízl své dítě !

ODS se neodstřihla od kmotrů. Pravicovému voliči tak zbývá jen SSO. Podpora Bobošíkové asi nejvíce pomůže právě Svobodným.

K. Filek 8.10.2013 9:26

Re: Někteří idé jsou nepoučitelní

Pane čech vy jste na to kapl.Všichni jsou zlodějí jen vy jste čistý jak lilie.Snad proto,že nic neumíte jen nadávát.

K. Kužel 8.10.2013 9:02

Autor žehrá na neblahý posun V. Klause,

ale o posunu ODS se zmiňuje jen velmi opatrně. Charakteristika "falešný a prázdný", jak se vyjádřil VK o Topolánkovi, začala postupně platit pro celou ODS. Málo bylo platné, že jí zakladatel "vtiskl svůj životní názor", jak stojí v článku. Bylo by jen výrazem nemístného sentimentu, kdyby ten vyprchalý otisk považoval VK za důvod k setrvalé loajalitě vůči ODS.

J. Heincl 8.10.2013 9:00

Re: Někteří lidé jsou nepoučitelní

Nenapsal jste, jestli považujete Svobodné za pravicovou stranu. Můžete mi odpovědět?

P. Čulík 8.10.2013 8:51

Re: Pane Hass

A vy VK znáte lépe? Jak a odkud ho znáte vy?

A mimochodem, madam: Jména se píší s velkým písmenem na začátku....Nebo to je vaše umělecké jméno?:-)

P. Vítek 8.10.2013 8:47

Re: Ale houby

Jste fakt dobra pani Varadinkova!To je kumst v dnesni dezinformacni infekci zustat tak blizko skutecnost

K. Frauknecht 8.10.2013 8:41

Dvě roviny.

VK je v naší politice významným fenoménem (a nepochybně jím i zůstane). Někdo jej vnímá pozitivně, někdo ne, každýho věc. Pokud se proto někdo popere je to jen otázka jeho IQ. Dnes ovlivňuje VK politickou scénu velmi okrajově.

Významnějším tématem (vzhledem k volbám) je charakter, profil, ODS. V poslední době se rozhodně nechová jako partaj reprezentující # pravici! Takže sorry, s výrokem VK osobně souhlasím.

V. Němec 8.10.2013 8:40

Re: Nejen k druhému odstavci nutno něco doplnit.

A máte představu, kolik referend se ve Švýcarsku odehrává na úrovni města a kantonu a kolik na úrovni státu???

Takže pokud chcete do našeho právního systému naroubovat jeden švýcarský prvek přímé demokracie, ale zbytek nechat "po staru", říkám hovadina, nesmysl. Ale pokud navrhujete změnit celý systém podle švýcarského vzoru, jsem pro.

P. Vítek 8.10.2013 8:36

Re: Pane Hass

Nejses ty provokater dedku?Maly decka nekdy taky vykrikuji v tramvaji sprosty slova,aby si jich nekdo vubec vsimnul.

P. Čech 8.10.2013 8:36

Re: Někteří lidé jsou nepoučitelní

Takovouto argumentaci nemohu přijmout, byť musím uznat že u nás byla ODS stranou nejvíce napravo. V tom případě bych totiž musel uznat také, že komunisté jsou nejvíce nalevo a nikoliv že jsou stranou zločinnou a opovrženíhodnou. Ono totiž novinářské škatulkování na levici a pravici je hodno minulého a nebo lépe předminulého století a je třeba je opustit a najít kritéria nová.

P. Vítek 8.10.2013 8:30

Re: Někteří idé jsou nepoučitelní

3/4 tech,co jste vyjmenoval byly v ksc

P. Vítek 8.10.2013 8:26

Re: Nejen k druhému odstavci nutno něco doplnit.

Na to se nelze divat z ruznych pozic-podivat se na to musite se selskym rozumem.Az ten clanek najdu-poslu.

Rozboura vam totalne vas nazor,ale nebojte se,je to cista logika,obrovska znalost(i Svycarska)-proste matematicky dukaz dolozeny historii,ze to je cesta do pekel.

J. Heincl 8.10.2013 8:24

Re: Někteří lidé jsou nepoučitelní

O pravicovosti či levicovosti poitických stran je vždy těžké diskutovat. Nejedná se  totiž o exaktní termíny s jednoznačnými kritérii, jaká jsou v přírodních vědách. Nicméně bych si dovolil tvrdit, že alespoň rétoricky byla ODS na naší politické scéně za V. Klause nejvíce napravo. Zajímalo by mě, proč nepovažujete za pravicovou stranu Svobodné. I když se jedná o malou stranu, její program je podle mě jasně pravicový.

P. Vítek 8.10.2013 8:21

Re: Mýlíte se pane Haas, mýlíte...........

Pokud vyhraje volby ten vykvet volu a spodiny,tak se jeho pravda ukaze tak do roka

K. Frauknecht 8.10.2013 8:21

Teď už je to za námi.

Už žádná zlodějna! Teď máme ANO!!!

:-))))))

P. Vítek 8.10.2013 8:19

Re: Léčba nejen Klausem, ale i Nečasem

Jedini vinici vsech prasaren jsou "stare struktury"-komunisti,stbaci,spolupracovnici s Ruskem,udavaci,drbny z ulicnich vyboru,jejich novinari,media....,kteri tady vladnou nepretrzite az do ted(tech par zelinaru , kolotocaru a zlodejicku,co se pridalo pak,je nepodstatnych).Ze se jim nezakroutilo krkama a byli dokonce pusteni do statni spravy je nase nejvetsi chyba.Je to vina ci?Klause?Co mohl udelat v koalicni vlade?Snazil se zprivatizovat a pustit sem konkurenci(banky musely zatim financovat krachujici podniky a jejich privatizaci zabranili Lidovci(!)ne Klaus).Coz je jedine,co tem bestiim mohlo paradoxne v konecnem dusledku uskodit(i kdyby to cele zprivatizovali oni)

A tady ten rozvrat normalniho uvazovani lidi a polarizace,co je ted-to musi mit na svedomi nekdo v pozadi,kdo vsechny ty novinare,diskutery,hlasatelky a dezinformatory mezi lidmi,kdo to vsechno koordinuje.Neni jinak mozne tak rychle zlikvidovat Cunka,Bartu,staryho Bendu,Necase,Julinka,Horaka,...spoustu slusnych a statecnych lidi.

J. Heincl 8.10.2013 8:17

Re: Nejen k druhému odstavci nutno něco doplnit.

Souhlasím. Proti dobré, byť obtížně prosaditelné myšlence, se vždy najde hromada argumentů, proč to nepůjde.

P. Čech 8.10.2013 8:01

Re: Nejen k druhému odstavci nutno něco doplnit.

Ono záleží na tom, z jakých pozic se na referendum díváme. Pokud budu posuzovat tento fenomén z pozic diktátora, najdu argumentů proti němu velmi mnoho. Z pozic stranických zaslepenců taktéž. Z pohledu demokrata a občana mne žádný takový argument nenapadá.  Jednu dobrou věc(možná dvě) Václavu Klausovi musím přiznat. Jeho silně kritické vystupování vůči Evropské unii a možná i jeho podporu jiného volebního subjektu než je politická strana. K tomu, abych si mohl udělat názor na referendum a všeobčanské hlasování nepotřebuji číst články nějakých pánů Jefimů Fištejnů. Naprosto stačí vidět, jak tento systém efektivně funguje ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku. Jak je občany těchto zemí využíván a uznáván, jak přispívá k bezproblémovému fungování států a hlavně, jak jsou občané těchto států na  ně hrdí a pyšní. Toto vše na rozdíl od téměř všech států jiných, kde tyto instituty zavedeny nemají.