18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

GLOSA: Klause už nelze brát vážně

14. června 2005 Václav Klaus prohlásil v Kyjevě u příležitosti prezidentské večeře v Domě Horoděckého Ukrajinu za zemi, „která je nám mimořádně blízká a s níž nás pojí více než tisíciletá tradice vzájemných vztahů“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Fleishman 13.9.2014 11:44

Re: Výroky pana Klause

Masky sice spadly,ale to zjevně mnohým nestačí, nevadí a pořád budou někteří občané považovat Velkého Kmotra za něco abnormálního v tom pozitivním slova smyslu. Jiní, ať tam či onde stále obdivuji velikost Hitlera nebo Stalina. Potíž je v tom, že Velký Kmotr se nemůže s těmito tak zvanými velikány a jejich vlivu na dění ve světě vůbec srovnávat. Je to bezcharakterní postavička stvořená pro poměry v České kotlině po Sametové revoluci s nulovým významem v civilizovaném světě.

Z. Baldova 13.9.2014 14:53

Re: Výroky pana Klause

Pane M. Fleishman  trefne napsano

B. Hamáček 13.9.2014 15:25

Re: Výroky pana Klause

Zloděj propisek, který neví co jsou špinavé peníze !

Z. Baldova 13.9.2014 18:27

Re: Výroky pana Klause

A zlodej miliard

J. Mrázek 13.9.2014 20:40

Vy také předem víte, co spáchá TUSK ?

Tak proč ho chválíte ? Dvojí metr se hodí, jen je problém, že je to vidět... Začátky Tuska  začátky Koženého - obojí může vypadat krásně, ale uplyne trocha času....a najde se někdo, kdo prohlásí, že Klaus chválil Koženého a už nedodá, že tehdy nikdo nemohl mít ponětí, co za dalšího půl roku ten člověk udělá a předhazuje to, jako by to řekl včera. "Poněkud nechutné"...

J. Čapková 13.9.2014 10:55

V ukrajinském konfliktu

beru pana Klause zcela vážně, stejně tak  jeho názory na konflikt v Gruzii.Jinak ho nemusím

I. Schlägel 13.9.2014 11:10

Re: V ukrajinském konfliktu

A berete vážně jeho slova současná či minulá?

Z. Baldova 13.9.2014 11:15

Re: V ukrajinském konfliktu

Jinak to je co?:):)

V. Mlich 13.9.2014 10:53

Žádnou inkonzistenci nevidím

Autor se pokouší vytvořit dojem, že Klaus snad někdy říkal něco jiného jako dneska. Jenže i na citovaných výrocích je vidět, že Klaus i po létech říká to samé. To jen autor místo "perspektivně" čte "okamžitě". Oranžová revoluce vzbudila naději, bohužel "drcání" EU nejen oddálilo perspektivu začlenění Ukrajiny do EU, ale pro nás připravuje perspektivu chladné zimy

Z. Baldova 13.9.2014 10:39

Jasne

Pane Vanicek pravda boli co? Pana Urbana zvat pitomcem? Muze jen blbec

P. Vaníček 13.9.2014 10:36

Většího pitomu než Urban

aby pohledal. Jeho jediný titul je "bývalý disident" a směšná je i informace,že vyučuje na universitě New York v Praze. Kdyby už držel hubu,nic se mu nestane.

K. Janyška 13.9.2014 10:14

Urban, vás jsem vážně nebral nikdy.

Ani když jsem byl držitelem certifikátu Supermanažer Občanského fóra a šéfem OKC OF... Dzp.

M. Ilsner 13.9.2014 10:19

Re: Urban, vás jsem vážně nebral nikdy.

Nevytahuj se, paňáco.

Z. Baldova 13.9.2014 10:41

Re: Urban, vás jsem vážně nebral nikdy.

Poradce  Klause  jak rika pan Karel Janyška  ma certifikat akorat na to ze nepricetny  ze jo pane Karle?

S. Netzer 13.9.2014 11:58

Re: Urban, vás jsem vážně nebral nikdy.

vy jste tak nanejvýš certifikovaný blb, svazarmovče.

J. Lepka 13.9.2014 14:14

Re: Urban, vás jsem vážně nebral nikdy.

Nechal jste si ho zarámovat a podepsat současnými celebritami ?

Aby se vnoučata a pravnoučata měla čemu smát. Další generace už nebudou vědět ani co bylo OF, natož Václav Klaus.

P. Vítek 13.9.2014 14:41

Re: Urban, vás jsem vážně nebral nikdy.

Na Klause si jeste mockrat vzpomenete,az budete vybirat popelnice.Jim kritizovany eusocialisticky experiment pujde velmi brzy do kopru(jako kazde letadlo) a vy bezmozci si to vypijete jako prvni.Chytri jsou na to pripraveni ,zatimco vy tady misto toho mlatite prazdnou slamu na NP

Z. Baldova 14.9.2014 12:44

Re: Urban, vás jsem vážně nebral nikdy.

Presne jste to podal na Klause si vzpomente az budete vybitrat popelnice budou plny tech jeho zvastu co psal v pracovni dobe a bral za to miliony z nasich dani. Tak aspon budou lide mit z  ceho zatopit v kamnech    Soudruhu Vitku vite ze v tomto mate plnou pravdu?

Z. Baldova 13.9.2014 9:57

Pane P. Lenc

Presne souhlas

J. Hlubek 13.9.2014 9:54

A opět má pravdu

Pokud to řekne obyčejný plebejec, jako já, tak to projde bez povšimnutí.

M. Zikmund 13.9.2014 7:41

Demokratické je to, co je pro nás výhodné

To je asi tak podstata "demokratického" uvažování pana Urbana, jak vyplývá z jeho článku. Demokratickými silami zjevně myslí pučisty, opírající se o nacionalistické a extremistické síly. Ukrajina mohla vstoupit do EU i NATO, ale musela by se o tom rozhodnout sama a demokraticky - t.j. vnitřním demokratickou diskuzí a volbami, jejichž tématem by byla tato otázka. Pak by to mělo smysl. Jenže k tomu nedošlo, nedali jsme dostatečnou nabídku pomoci a Janukovyč podepsat přístupovou smlouvu odmítl. Západní část Ukrajiny společně s EU to tedy "vyřešily" pučem a daly východní části země jasný signál - politika se řeší silou. To bylo pane Urbane to "drcnutí".

Spousta lidí si přála přechod UA pod EU, ale smysl by takový přechod měl jen tehdy, když by to bylo výrazně většinové rozhodnutí celé země, uskutečněné demokratickým mechanismem. Majdan ale takovou možnost zrušil a vyvolal tím občanskou válku. Demokracie je dodržování určitých principů, nikoliv etablování vlád, které nám jdou na ruku. Měřitko pana Urbana je však evidentně to druhé.

P. Lenc 13.9.2014 8:30

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

A to pane Zikmunde myslíte opravdu vážně?Oni to byli Ukrajinci, kteří obsazovali se zbraní v ruce policejní stanice, úřady a vládní budovy na východní Ukrajině?Byli to snad Ukrajinci, kteří obsadili Krym?A o jakém puči to vlastně mluvíte.O tom, jak Janukovič "hrdinně" v noci prchal vrtulníkem do Ruska poté, co mu věrné jednotky policie střílely do lidí?Já vím, to všechno je v režii EU a hlavně CIA, kteří jsou váleční štváči, kteří chtějí "zničit" to mírumilovné Rusko, jemuž vládne nesmírně "demokratický" kágebák Putin.Čekám, kdy začne vyznamenávat vojáky, kteří přece na Ukrajině "nejsou a nikdy nebyli" za "profesionálně odvedenou práci" jako v případě Krymu.Myslím si, že pořádné "drcnutí" potřebujete vy.

M. Zikmund 13.9.2014 9:11

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

No samozřejmě, že vládní budovy v Doněcku a Luhansku obsazovali Ukrajinci, kdo jiný. Stejně jako předtím Ukrajinci obsazovali vládní budovy v Kyjevě, vyháněli nepohodlné poslance z parlamentu, stříleli do demonstrantů i policistů současně,vypíchávali oči policistům. Ukrajinci nosí nacistické helmy,  sestřelují letadla a střílejí Grady na ukrajinská města. To je reálná občanská válka na Ukrajině, která má nějaký začátek, ale snad je jasné i Vám, že obsazování vládních budov v Doněcku tím začátkem rozhodně nebylo, naopak bylo reakcí na události v Kyjevě. Obě strany konfliktu mají své podporovatele a nepochybně inspirátory ze zahraničí, kteří konspirují, ovlivňují složení vlád, dodávají finance i zbraně, poradce a Rusko povstalcům dodává i vojáky. O tom všem není pochyb. To jen naše mediální propaganda si vybírá vždy jen tu jednu potřebnou  polopravdu. Rusko není mírumilovné a ani není bez vinny, ale USA+EU v tomto směru nemají Rusku co vyčítat, protože jejich vina na tomto marasmu není o nic menší.

P. Lenc 13.9.2014 9:58

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

No, po tomto slintu je opravdu zbytečné na vás reagovat.

V. Čermák 13.9.2014 13:00

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

Jistě, došly argumenty.

J. Lepka 13.9.2014 14:32

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

Nemyslím si, že je zbytečné na pana Zikmunda reagovat. Ten člověk velice zkušeně manipuluje s fakty, zásadně zaměňuje národnost a státní příslušnost a evidentně zcela ignoruje podstatné otázky. Například, kdo střílel na Majdanu ? Stejně tak tvrzení, že na Majdanu proběhl puč, je správné jen zčásti a bez hlubší analýzy ukrajinské geopolitické situace, velmi zavádějící. Kdo nepochybuje o regulérnosti posledních volebních maratonech na Ukrajině? Kdo si ze státních prostředků nechal postavit procovský dům za miliardy ?Kam unikl svržený premiér ? Proč je národnostní situace na Ukrajině taková, jaká je a kdo je za ni odpovědný ?

Ale hlavní a nejdůležitější otázka : Cui bono ?

Možná, že pan Zikmund, po zodpovězení těchto nebo podobných otázek, pochopí, že vývoj posledního třičtvrtě roku celkem úspěšně zabránil vzniku jedné orientální despocie a taképroč a komu to vadí !

Z. Baldova 13.9.2014 9:55

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

Kolik to je ta spusta co o ni pistete? Pan Urban jen pripomel lidem to co pan Klaus prohlasil ....Je videt ze Klaus uz si nepamatuje co kdy a kde prohlasil  Spatny agent Moskvy co uz nepamatuje co kde rekl a ze si vzdy protirecil

Š. Hašek 13.9.2014 10:01

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

Souhlasím s Vámi, pane Zikmunde.

Ona ta politika je opravdu ohebná.

Já si snad najdu, jak reagoval pan Urban, když se v "zájmu nové Evropy" parcelovalo Srbsko. Rozuměj, když se první (a sakra sofort) podepsali Kosovo Němci. Proč asi?

B. Hamáček 13.9.2014 15:30

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

Nejste vy příbuzný s nechvalně proslulým bolševickým opilcem, který stvořil jednu z nejodpornějších literárních postav ?

J. Hlubek 13.9.2014 10:03

Re: Demokratické je to, co je pro nás výhodné

Pan Miroslav Zikmund? Nebyli jsme spolu na vojně v Poličce?