3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

GLOSA: Klaus velezrádcem?

Výše uvedený citát mě napadl po tom, co jsem si přečetl, jakým způsobem "slušní lidé" zpracovávají podklady pro podání žaloby. Zjednodušeně: Velezrady se zkrátka dopustil a teď musíme najít proč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Lyčka 11.2.2013 7:37

Klaus udělal kardinální chybu.

Nevyžádal si od nastávajícího tchána kádrový posudek a posudek uliční organizace komunistické strany a Hlinkovců.

J. Barto 11.2.2013 15:51

Re: Klaus udělal kardinální chybu.

Ano, to byla ta prvni, ta druha pak ,ze spolecne s celou familii pozadoval ty posudky od KS.

C. Coton 10.2.2013 22:05

Pekelník Klaus

Odsoudit ho na doživotí, darebáka. Zeptáme se Brožové - Polednové, jestli by něco nepřipravila. Škoda, že jako pravdoláskaři neuznáváme trest smrti.

:-))

A. Nováček 10.2.2013 19:46

Takto to vidím já.

Velmi zdařilý a vystihující příspěvek.

V. Kobetič 10.2.2013 17:19

Pane Matějko,

díky za článek, souhlasím bez výhrad.

J. Stejskal 10.2.2013 19:36

Re: Pane Matějko,

Já s tím také výjimečně souhlasím. Jen bych si odpustil to srovnávání amnestií V. Havla a V. Klause. To je hodně laciné, protože to byla zcela jiná opera. A vy to víte, přestože jste tehdy tahal kačera.

V. Kobetič 11.2.2013 15:36

Re: Pane Matějko,

Bohužel pane Stejskale - neuhodl jste. V té době jsem byl totiž již hodně "velký kluk"  :-) .  Ale byl jsem rád, že (konečně) mohu hájit ústavní právo prezidenta demokratického státu na vyhlášení amnestie.  A nevím zda pamatujete, tehdejší amnestie VH byla snad ještě více odsuzována, jako ta dnešní...  

P. Scheck 10.2.2013 12:37

Mlčení Václava Klause

Vím, že trochu odbočuji od tématu, ale co říkáte, dámy a pánové na to, jak se V.Klaus není schopen vyjádřit k "osočení" jeho tchána, který byl údajně velice aktivní u tajné policie ve fašistickém Slovenském štátu?

Jó když jde o to odvolat Jiřího Pospíšila z funkce ministra, upeče to za 15 minut. Samozřejmě respektuji, že za normálních podmínek bych uznal, že to není vina jeho ani paní Livie, a že to ani nemusí komentovat.

Nicméně po tom, co předvedl V.K (i s celou famílii) během voleb směrem k pošpinění Karla Scharzenberga, jsem zvědav, jak to "okecá". Nějak mu to trvá!

Jó, kdo jinému jámu kope...Peter Scheck

J. Václavíková 10.2.2013 14:05

Re: Mlčení Václava Klause

Hra na mrtvého brouka je na Hradě velmi oblíbená. Ostatně s amnestií to samé. Nejdřív necítil potřebu vysvětlovat, až konečně pochopil, že už mu to neprojde, tak chce začít kampaň.

M. Bílý 10.2.2013 15:14

Jak vás ta amnestie, pánové a dámo, osobně poškodila? Ale osobně!

Jinak, pane Schecku, děti mohly za své rodiče za bolševiků. Sám jsem si toho užil dost. Otec byl podnikatel, podle nich vykořisťovatel. Kdybych já nemohl jinak a mohl si za fotříka vybrat jen mezi notorickým alkoholikem a tajným policistou, bral bych toho druhého. Všechno je relativní, boty který tlačej jsou lepší než na a pínáček v chodidle (J. Suchý).

J. Václavíková 10.2.2013 15:29

Re: Jak vás ta amnestie, pánové a dámo, osobně poškodila? Ale osobně!

Klaus: "A já to samozřejmě chápu, že lidé za svoje tchány nemohou nebo rodiče případně, ale na druhou stranu prostě, myslím si, že by to mělo být téma prostě v této zemi.“

M. Martin 10.2.2013 15:36

Re: Jak vás ta amnestie, pánové a dámo, osobně poškodila? Ale osobně!

Paní Václavíková nebyl náhodou ožrala komouš generál Václavík který se zapsal do dějin když se ožralý jako prase potloukl pádem se schodů váš příbuzný? To je celkem nevinná novinářská otázka.

M. Bílý 10.2.2013 15:57

I když je vaše otázka na paní Václavíkovou krutá, pane Martine (15:36) není od věci. Nevyprovokoval jsem ji náhodou svým konstatováním, že tajného policajta bychl za otce bral, ale notorického alkoholika ne?

  Mně to také připadá, že paní Václavíková je do té osoby dštící nenávist pošoupnuta geneticky.

J. Václavíková 10.2.2013 16:37

Re: I když je vaše otázka na paní Václavíkovou krutá, pane Martine (15:36) není od věci. Nevyprovokoval jsem ji náhodou svým konstatováním, že tajného policajta bychl za otce bral, ale notorického alkoholika ne?

Je vidět, že už ztrácíte půdu pod nohama. Takže citovat Klause je známkou nenávisti. Dobrý! Jinak jsem vdaná, jestli vám dojdou souvislosti.

M. Bílý 10.2.2013 16:46

To mi stačí, děkuji.

P. Han 10.2.2013 19:00

Re: I když je vaše otázka na paní Václavíkovou krutá, pane Martine (15:36) není od věci. Nevyprovokoval jsem ji náhodou svým konstatováním, že tajného policajta bychl za otce bral, ale notorického alkoholika ne?

No, za tchána nemůžete... ani ten Klaus :-)

J. Václavíková 10.2.2013 22:41

Re: I když je vaše otázka na paní Václavíkovou krutá, pane Martine (15:36) není od věci. Nevyprovokoval jsem ji náhodou svým konstatováním, že tajného policajta bychl za otce bral, ale notorického alkoholika ne?

Přání otcem myšlenky? I když, myšlenky.....

J. Tolman 10.2.2013 14:39

Re: Mlčení Václava Klause

Bez odvolání Posíšila by amnestie byla neproveditelná. Amnestii plánovali hodně dlouho předem.

P. Scheck 10.2.2013 16:55

Asi se shodneme

na tom, že za chování svých blízkých i příbuzných častokrát moc nemůžeme. Já sám jsem vyženil tchána s velmi pošramocenou minulostí. Má žena s ním celý život vedla ostré názorové neshody zrovna jako žena pana knížete se svým otcem. Vím, jak je to těžké a proto si paní Schwarzenbergové nesmírně vážím. Je smutné, když se tato skutečnost stane podkladem k nehorázným útokům lidí, kteří by měli spíš mlčet.

Navíc si myslím, že Miloš Zeman by zvítězil ve volbách i bez těchto podpásovek a já bych dnes mohl (byť s určitou nelibostí) k němu hledět jako k jisté autoritě.

Nepomyslil bych ještě před pár lety, že bych k demokraticky zvoleným prezidentům někdy shlížel s despektem...  Peter Scheck

C. Coton 10.2.2013 18:19

Ćo myslíte tým "aktivní" Kefalín?

Aktivní byl knížecí tchán, který byl nacista tělem i duší a prosazoval nacistickou ideologii.

Klausův tchán byl úředníkem - zaměstnancem, který dostal za pracovní úkol sepsat židovské majetky a to učinil. Aktivní by byl, pokud by byl antisemita tělem a duší a nápad na zabrání majetku židům by byl z jeho hlavy. Takhle je to jako srovnávat hrušky a jablka.

P. Scheck 10.2.2013 22:05

Samí nevinní

Ano, pane Coton, zajisté byl nevinný.

Dokonce i ti nejvyšší nacističtí pohlaváři byli při Norimberském procesu, jak všichni svorně tvrdili, "nevinní", kteří pouze plnili úkoly.

P. Vaňura 10.2.2013 22:56

Oni byli daleko poťouchlejší, oni dokonce tvrdili,

že nebyli o nic horší než Rusové. Goring dokonce říkal "My jsme historické osobnosti a nějaký soudce je proti nám nula."

A Donitzův obhájce si dokonce vyžádal svědectví vrchního velitele amerického loďstva v Tichomoří, admirála Nimitze, který potvrdil, že americké ponorky bojovaly stejným způsobem, jako ponorky německé. Nakonec byl Donitz, k 1,9,1939 fregatní kapitán, odsouzen za "podíl na rozpoutání války."

Pravda je, že Keitel a Jodl byli pověšeni především za to, že předali dále Hitlerův rozkaz k popravě zajatých příslušníků britských Commandos, třebaže byli zajati v uniformě. Hitler ten rozkaz vydal navzdory dobrozdání svých vojenských právníků, které si předtím vyžádal.

Pravdou je, že popraveni byli též zajatí příslušnníci SS, kteří za základě Hitlerova rozkazu povraždili přes 50 zajatých spojeneckých letců (včetně jednoho Čecha), kteří se pokusili o útěk. Ti SS patrně neměli na vybranou, ale válka už je taková, že nejde být spravedlivý ke všem...

V. Batala 10.2.2013 12:24

JESTLI BY

někdo měl být souzen za vlastizradu, tak by mohli začít třeba u fotovoltaiky! Ta,tady kromě zlatokopů poškozuje úplně všechny, včetně státu. Stupidní nápad odsouzení prezidenta za amnestii, považuji za výplod chorých mozků.

J. Tolman 10.2.2013 14:41

Re: JESTLI BY

Většina peněz, které od státu poppputijí solárním zlatokopům, jde do ČEZu. Čí je ČEZ? 

Tři největší solární elektrárny jsou: První je komplex Ralsko Ra 1, který leží v okrese Česká Lípa a který provozuje energetická společnost ČEZ. Komplex spojuje čtyři elektrárny, jejich souhrnný instalovaný výkon je 38,3 megawattu. Druhá největší solární elektrárna v Česku se nachází u Nové Vsi v okrese Mělník. Zařízení s instalovaným výkonem 35,1 megawattu provozuje společnost FVE CZECH NOVUM. Třetí největší solární elektrárna leží u Ševětína nedaleko Českých Budějovic, její výkon činí 29,9 megawattu a provozuje ji také ČEZ.

P. Vaňura 10.2.2013 22:58

Ale většinu instalovaného výkonu nemá ČEZ ani

náhodou!

J. Václavíková 10.2.2013 23:02

Re: Ale většinu instalovaného výkonu nemá ČEZ ani

Má téměř polovinu instalovaného výkonu a můžete vsadit krk, že další velké FVE vlastní ti, co lobovali proti včasnému přijetí novely zákona o OZE.

P. Vaňura 10.2.2013 23:14

Hlavní vinu mají ti, kdo zákon 180/2005Sb schválili.

A to celé je produkt "boje proti globálnímu oteplování," které Klaus od počátku odmítá a je za to napadán Pravdou a láskou. Klaus ví, že pokud by zelení svým fantasmagorickým předpovědím sami věřili, MUSELI by podpořit jadernou energii.

Pan Bursík právě DNES připojil do svého repertoáru další LEŽ, když mluvil o "jaderném tunelu." I kdyby se skutečně stalo to, že by silová elektřina zlevnila, čemuž nevěřím, nezdražily by jím vypočtené !!! státní záruky ČEZu elektřinu o 0,8 Kč ale o 0,15 Kč/kWh. Bursík ZCELA ÚČELOVĚ smíchal konkrétní dotaci (na kterou nedojde) na 1 kWh z Temelína 3 a 4 s dotací na FVE, rozpočtenou ale na 1 kWh odebranou ze sítě, i když pochází u uhelných či jaderných elektráren. Pri stejném srovnání doplácíme na 1 kWh z FVE ne 0,7 Kč, ale 9 Kč!

J. Václavíková 10.2.2013 23:23

Re: Hlavní vinu mají ti, kdo zákon 180/2005Sb schválili.

Na to je jediná přijatelná odpověď- pokud je jádro výhodné, ať to stavějí za své a bez státních záruk.

P. Vaňura 10.2.2013 23:39

Naprosto souhlasím

A provozovatelé OZE ať nechtějí nucený výkup své produkce za astronomické ceny bez ohledu na momentální potřebu.

Ať stát nenutí distribuční společnosti přednostně vykupovat elektřinu z OZE a to dokonce bez ohledu na momentální potřebu. To nejen okrádá zákazníky, ale silně poškozuje ostatní výrobce (snižuje se využití jejich zdrojů v čase a tím jim rostou výrobní náklady) a navíc to vytváří zvýšené náklady na systémové služby, které též platí zákazník. Teď se chce aby STÁT investoval do rozšíření sítí, aby byly schopny přenést celou produkci fotovoltaiky, když zrovna svítí (pod 10% času v průměru, vztaženo na maximální výkon). To znamená, zjednodušeně řečeno, též několikanásobné náklady na přenos, protože síť musí být dimenzována na maximální a nikoliv průměrný výkon. To je ještě navrch k platbě FVE tunelářům.

Využití výkonu fotovoltaiky je necelých 10%, ale když zrobna svítí, distributor nesmí koupit mnohem levnější elektřinu z běžných zdrojů.

J. Novotný 10.2.2013 12:22

Jistě

Ale jistě se také shodneme na tom, že pokud se obvinění a trestaní podílejí na vypracování amnestie, je to trošinku nezvyklé. Ani se neptám, zdali by kdokoli vsadil krk, že v tomto případě tomu tak nebylo - už jsme tak učinili všichni. Přesněji: nebudou-li "kořeny" podivné a podezřelé amnestie prošetřeny, riskujeme velký, i když zajímavý, malér.