2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Žižka 6.11.2008 11:29

Americké tajné služby opět selhaly-agent KGB presidentem!!!

Americké tajné služby opět selhaly-agent KGB presidentem!!!  Marx-leninská matka Obamy, jako agentka KGB a militantní feministka, rozvracela nejenom USA, ale pod krytím obránkyně lidských práv i Indonésii a jako špiónka KGB pomáhala v Indonésii k útěku komunistům po nepodařeném komunistickém puči. Hodně by nám o tom mohl vyprávět Jiří Dienstbier (GRU), který se na tomto neúspěšném puči rovněž podílel a napsal o tom knihu... Obamová, jako správná revolucionářka a feministka,  se o svého syna Baraka - na rozdíl od komunistů - prakticky vůbec nikdy nestarala, ale vychovávali ho její bílí rodiče. Ti špiónovali v Honolulu pro KGB největší americkou vojenskou základnu v celém Tichomoří (rodiče tam odešli z kontinentu pod záminkou, že tam její otec chce založit obchod s nábytkem, do kterého - v případě amerických námořních důstojníků - vkládalo KGB odposlechy.) Biologický otec Obamy pomáhal budovat jako marx-leninský ministr  socialismus v Keni, nakonec se téměř upil k smrti, ale zemřel v autohavárii. S druhým manželem, nevlastním otcem Obamy, se jeho matka seznámila na kurzu ruštiny (!!!) v Honolulu, pak s ním jela zachraňovat komunisty do Indonésie, ale i  s ním se zanedlouho po svatbě rozvedla.  Vše lze nalézt v anglické verzi na internetu, ale v českých "svobodných a nezávislých" masmédich KGB se o tom nedočtete ani slovo. 

marie 6.11.2008 2:09

reformní tvář vlády

poplatky v lékárně, máme to chápat tak, že nám lékař sice napíše léky, ale my pacienti si je, v rámci "šetření", nemáme vyzvednout, či jak to je?

marie 6.11.2008 1:04

Julínek říká - jsem tvář reformní vlády

reforma -  reforma, někdo si stěžuje a někdo ji, tedy reformu naopak chválí, ale ještě nikdo skutečně nikdo podrobně nevysvětlil, v čem-že ta úžasná - páně Julínkova reforma vlastně spočívá. Všechno jsem schopna pochopit, ale to, že zaplatím u lékaře  -  30.- kč, lékař mě napíše lék, když jej potřebuji no a ten si jdu, zcela logicky, vyzvednout do lékárny, neboť proto byl lékařem napsán. Ano a pak pokračuje to co vůbec nechápu - za každý, lékárníkem, mě podaný lék, zaplatím 30.- kč, kdyby mě lékárník ukázal, kde je lék uložen - podám si jej sama.Ale tohle mě připadá, jako zbytečná, jako státem, tedy zákonem přikázaný "tuzér", který platíme lékárníkovi.

marie 6.11.2008 1:10

Re: Julínek říká - jsem tvář reformní vlády

pan (ještě)ministr Julínek, tu platbu v lékárně vysvětloval tak, že to působí na pacienty "psychologicky".Takže dle tohoto vysvětlení, sice mohu jít k lékaři, kde zaplatím těch zmíněných 30.- kč, odnesu si ten recept a na něm ten předepsaný lék , ale dle vysvětlení pana Julínka a díky tomu psychologickému působení, bych si ten lék -  de facto - neměla vyzvednout, nebo je to možné pochopit jinak?

Falk 5.11.2008 23:03

Julínek byl nejaktivnější z celé vlády

a nejodvážnější ze všech ministrů zdravotnictví po roce 1989 - a teď to odnese. A vy, pane Bartoni, jak jste se přičinil o nápravu mravů u nás? Jen kritizujete, ale sám byste kůži na trh nenesl

joséfek 5.11.2008 20:55

Julínek mně způsobil velké povolební trauma

když ho na obrazovce vidí náš psík C_krtek, tak vrčí a uteče od televize a já mosím si dat velkú slivovicu. To je psí život.(Y) 

Kobr 5.11.2008 20:16

Privatizace zdravotních pojišťoven je podvod na obyvatelstvu

Snaha ODS je umožnit privatizací pojišťoven, které přinášejí zisky, aby pojištěnci byli dále ošizeni. Je to podvod ODS ve prospěch svých sympatizantů. Debakl ve volbách jim dal avizo jak budou dál dopadat v příštích volbách. Je jedno kdo bude ministrem, ale právě tato část pokračování deforem ukazuje, že ODS,  alespoň Topolánkovo jádro má hroší kůži. Nejde o vysvětlování ale o podstatu problému.

JK 5.11.2008 21:02

Re: Privatizace zdravotních pojišťoven je podvod na obyvatelstvu

To neni ani v zajmu sympatizantu ODS, pokud tim rozumime jejich volice. To je v zajmu nekolika budoucich majitelu pojistoven a politiku z ODS, kteri budou nepochybne zkorumpovani pri privatozovani pojistoven. To, jak transparentne umi ODS privatizovat, jsme uz videli a myslim, ze to stacilo.

P.S.: Netvrdim, ze socani jsou poctivejsi.

Vodička-sapér 5.11.2008 19:02

Jedno je jisté.

Na ministra Julínka  mohou být a také  jsou  rozporuplné názory. Zatím nebyl odvolán. Když si připomeneme  články pana Bartoně  před  letošními volbami a porovnáme je  s  tím   dnešním, pak  na tohoto pána musí být až neuvěřitelně jednotný názor, on je nesporně vzácný  a  příkladný lidský exemplář, na něj, jako na svého člena,  který ji sjednocuje, musí být ODS  patřičně  hrdá. Fuj!

sukcesivní eroze 5.11.2008 18:37

KHB: Napadnul mi - jsemť já čtenář Bible -

o Jonáši smutný příběh ten,/jak ho k utišení bouře / vyhodili z lodi ven...

No, na tyhle verše si ještě mnohokrát vzpomenu...:-)

JKKK 5.11.2008 20:00

Tak to chodí na tom světě

každého dne jinak, dneska tě maj za svatého, zítra budeš sviňák;-D

blbej 5.11.2008 18:09

Julínek s Cikrtem na Hrad

Je Julínek horší než Klaus nebo Havel? Je Cikrt horší než Jakl nebo Schvarzenberg?

Vodák 5.11.2008 17:41

vyhazov

Julínek je jedním z mála, který se  snaží o skutečné reformy, navíc v resortu, kde je pro lidi, jako Rath a jemu podobní, snadným terčem.  To, že kašle na popularitu, na to, co o něm lidi kteří o zdravotnictví nic nevědí, nebo ti, kterým je přednější korýtko říkají, je mi sympatické. Bohužel zpopularizovat své kroky a vysvětlit je lidem, je nezbytné.  Julínek to  nedovede. Navíc s novináři jejichž úroveň je všeobecně známa, je to těžké. Bylo by ideální, ale těžko se najde ministr zdravotnictví a zatím se za celá léta nenašel, který prosazuje věci, které považuje za správné, věci rozumí, dovede makat, bez ohledu na průzkumy veřejného mínění a popularitu a na druhou stranu dovede a najde si čas vysvětlovat a přesvědčovat lidi, že to co dělá je správné. Vždy však budu fandit tomu kdo maká a má chybu, že nedovede a nenajde si čas komunikovat,  než tomu, kdo dovede komunikovat je nejpopulárnější ale má chybu, že nemaká a nic po něm nezůstane. 

Doktor 5.11.2008 17:51

Re: vyhazov

Julínek vyhořel právě proto, že jehop návrhy vyvolali u lidí, kteří o zdravotnictví něco vědí, upřímné zděšení.

Eva D. 5.11.2008 18:15

Re: vyhazov

R^ Děkuji za komentář, člověk je rád, když ještě někoho jiného zajímá práce a ne pindy před mikrofony a kamerami. Ti chytráci, co Julínka kritizují, se mohli hlásit dobrovolně a vysvětlovat a vysvětlovat až by jim   h u b y   upadly. Mělo by to větší smysl.

Podle mého nejlepší ministr zdravotnictví od r. 90.

Pitbull 6.11.2008 0:24

Re: vyhazov

Zřejmně proto ho p.Topolánek v nejbližší době odvolá.

JK 5.11.2008 19:01

Re: vyhazov

Nevim, na cem se zaklada vase poznani, ze Julinek provadi nepopularni ale spravne reformy. To mi prijde jako klise, ktere se snazi prosadit lide blizci ODS a mnohdy jim to vychazi, take diky tem novinarum, o jejichz urovni se s nelibosti vyjadrujete.

Nejhorsi cast "reforem" je privatizace zdravotnich pojistoven. Zdravotnictvi je sektor, ve kterem je mozne utratit libovolne mnozstvi penez, ktere se do nej nalije. Zavadet trzni principy tady je znacne nemoralni - bohaci si nakoupi pojistovny, kde se budou snazit omezit rozsah poskytovane pece, a budou tak odsavat penize ze systemu, do ktereho povinne kazdy prispiva. Nekdo muze namitnout cosi o svobodne volbe spotrebitele, ale na svobodnou vuli neverim, mnohem blizsi je mi pojeti vnucene spotreby od Galbraitha. O tom, ktere leky jsou potrebne a ktere ne musi rozhodnout lekar, nikoliv podnikatel maximalizujici zisk. Zvlast v dnesni dobe se divim, ze nekdo jeste veri v zavadeni trznich principu vsude, kde je to realizovatelne. Je pravdepodobnejsi, ze ve skutecnosti tem recem nikdo neveri, krome silencu z Mladych konzervativcu a podobnych, kteri jiz davno ztratili kontakt s realitou. Ty reci jsou pouze zasterka toho, ze se ruzne zajmove skupiny pokousi rozkrast ceske zdravotnictvi pod rukama danovych poplatniku. Pokud nekdo veri v to, ze Julinek jedna v zajmu volicu a ne v zajmu ruznych lobbistu, pak mu jeho naivitu na jedne strane zavidim, protoze takovy clovek muze mit o dnesnim svete jeste nejake iluze, na druhe strane ho lituji, protoze pak ho muze napalit kdejaky krivak.

Tedy by me v prvni rade zajimalo, kdo Julinka plati. Ti, kdo veri oficialni verzi ODS o dobrych reformach a "spatne komunikaci" by se meli nad problemem poradne zamyslet.

Podzim 5.11.2008 21:37

Re: vyhazov

Konečně jako diskutér někdo, kdo nemele nesmysly. Druhá věc ovšem je, kdo je skutečným autorem ideje reforem (které stejně nepřijdou).

Pitbull 6.11.2008 0:22

Re: vyhazov

Potom nechápu že si někdo vybere zrovna Julínka-viz.poslední odstavec.Ono někoho okrást a pak se mu snažit vysvětlit že je to vlastně pro jeho dobro je poměrně náročné. Na to musí být hodně velké stádo a hodně hloupých  ovcí,které(jak se ukázalo)v tomhle státě zaplaťpánbůh není.

Doktor 5.11.2008 15:30

Uvedení na pravou míru

1. Snížení maximálních cen je pěknej tah zcela bez efektu, protože skutečné ceny léků ve většině zdaleka nedosahují cen maximálních. Příklad: svíčková na smetaně stojí v pětihvězdičkovém hotelu cca 500 Kč. To je cena maximální. Pokud se sníží na 480, tak Na Růžku bude stát stále 80 Kč.

2. Ministerstvo nemá žádnou pravomoc určovat platy nebo mzdy sester. To může učinit vláda v případě platů či vedení nemocnice v případě mezd. Ani proklamované změny  sazebníku výkonů nic neznamenjí, protože v cenách výkonů není práce sester kalkulována a současný systém úhrad pro nemocnice už vůbec s nějakými body nepočítá. (To je věc o které veřejnost nic neví a ministr zřejmě také ne). Co může Julínek udělat je vydat takovou úhradovou vyhlášku (to je něco úplně jiného než sazebník výkonů), aby nemocnice měly dost peněz na navýšení odměn. To po něm chce LOK a pro to chce LOK také případně stávkovat -  peníze z pojišťoven do zdravotnických zařízení, a  zvýšení platů a mezd. Peníze na to jsou, v pojišťovnách leží bezúčelně 35 miliard korun. Na požadované zvýšení odměn by stačilo asi 5 miliard.

jhm 5.11.2008 15:10

snížení cen léčiv v listopadu?

Vážený pane Bartoni,

možná Vám nedošlo že pokud chcete snížit ceny léčiv, tak to není záležitost týdne ale měsíců. Pan ministr Julínek jistě na snížení cen léčiv pracoval nejpozději od léta tohoto roku. Jistě o to smutnější je že to nestihl v říjnu ale až v listopadu, takový Dr.Rath by termín voleb jistě nepropásl. A jestli zaslouží vyhodit tak ne za to že nepracuje na reformě zdravotnictví ale za to že to nedokáže lidem prodat.

JE 5.11.2008 13:58

Haha, jediný reformní ministr,

a Bartoň ho bude vyhazovat! Po každém člověku zůstanou činy, ne remcy!

JaS 5.11.2008 15:52

Re: Haha, jediný reformní ministr,

Ale ty remcy je víc slyšet! Kdo kouká na Novu a kupuje si Blesk, tak je zvyklý spíš poslouchat ty remcy než myslet.

xy 5.11.2008 13:23

Julínek

for premier!!!

MLOK1 5.11.2008 13:01

JULÍNEK

nedovedl přesvědčit "masy" prosťáčků, které slyší na zdravotnictví "zadarmo" a nebetyčně jim vadí 30,-Kč poplatek u lékaře. Tito lidé již nevidí, že Julínek byl prvním ministrem, kterému se podařilo prosadit aspoň částečné reformy zdravotnictví. Těch 30,-Kč jim stejně bude vytaženo z jejich kapsy. Jinou formou a ve větší výši. Peníze totiž půjdou k místu určení oklikou a každému, komu projdou rukama, uvízne za nehty nějaká část těchto peněz.

       Kdo chce kam - pomozme mu tam.

Eva D. 5.11.2008 18:07

Re: JULÍNEK

R^VV

babinnna@seznam.cz 5.11.2008 18:28

Re: JULÍNEK

ty blbče lidem nešlo ani o 30kč ale o každou položku na receptu když zaplatíme za recept proč za každou položku tomu ty říkáš reforma? Ulékaře na pohotovosti vnemocnici to by si lidé klidně zaplatili ale za každou další položku to není reforma ale sprosté ožebračování těch nejvíce nemocných a chudších lidí kteří musí brát třeba 4-5 léků . Možná že jednou budeš také tak nemocen že budeš brát více léků což ti ze srdce přeji a pak sám poznáš jaká to je blbost platit kromě receptu ještě další třiceti koruny. I když pochybuji že by tiu to až tak myslelo.

Eva D. 5.11.2008 19:05

Re: JULÍNEK

Jste opravdu přející...

samson@volny.cz 5.11.2008 21:24

Re: JULÍNEK

Dovolím se zůčastnit této diskuse s tím, že lidem skutečně nejde o 30,- Kč u lékaře, ale o 30,- Kč za položku na receptu. Jak si Julínek mohl ( a s ním celá vláda vč. hlavy státu) dovolit vydat zákon, který nařizuje všem občanům státu platit řezníkovi ( lékárnám) do kapsy 30,- Kč za každou položku nákupu. Lékárny jsou obchod jako každý jiný.

emil 6.11.2008 9:56

Re: JULÍNEK

Ty krávo (oslovení dle vašeho příspěvku naprosto odpovídající).