22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 5.11.2008 13:00

pane bartoň,

co tak najednou máte proti ministru Julínkovi. ten jediný dodržel to, co Strana měla v programu !

Pitbull 6.11.2008 0:52

Re: pane bartoň,

No to jste se asi teď probudili ne? Já pokud si vzpomínám tak  slavná ODS právě před volbami slibovala voličům že finanční spoluúčast se nebude povinně zvyšovat .

Článek II ,Bod 6 - viz. Smlouva ODS s voliči podepsaná panem Topolánkem v červnu 2006.

http://mon.7x.cz/homepage-2/topolanel-lze.html   a podobně.

Takže DOBROU A SPĚTE DÁL!!!!!!

emil 5.11.2008 11:58

Julínek

To fakt ministr, který nedělá pro lidi jen  před volbami, je na odvolání ? Koukám, že naše česká  politická úroveň je hodně zvrácená.

Eva D. 5.11.2008 18:06

Re: Julínek

R^R^R^

F2 5.11.2008 11:57

Vypadá to,

Vypadá to, že to odnesou dva ministři (Julínek a Pospíšil), kteří toho udělali nejvíc. Dobře nám tak ...

Fišta 5.11.2008 12:12

Re: Vypadá to,

Taky mám ten pocit. Přitom kandidáty na odvolání z ministerského křesla bych viděl zcela jinde. Třeba namátkou Langer, Řebíček, Stehlíková...

portwyn 5.11.2008 12:52

Re: Vypadá to,

Ten důvod pro odvolání Pospíšila (není silnou politickou figurou) by byl fakt boží. To snad musí být kachna...

gerontusinza 5.11.2008 11:55

Pane Bartoni, no tak.......

takto jste se do něj měl obout před volbami........ a nikoli až poté...... Každý jen trochu inteligentní nebo člověk s přehledem  od počátku (to ještě ten pán nebyl ministr) věděl. co v tom člověku je - vzduchoprázdno a max. bublina s jedinou schopností, vytvořit ve své asocialitě finanční raneček od těch nejubožejších a najít způsob jak jej zrealizovat s kamarády....... Totéž se týká i privatizací nemocnic.....   Takže pane je mě líto, páni hejtmani taky dělali co mohli v této hře a nestačí se dnes divit? Pročse diví?... vždytˇ jen realizovaly představy lekárníků a distributorů léků......  Ale co máte proti nejlepšímu ministru pana Topolánka...? jen si ho tam nechte vy genie podprůměrnosti .......   ;-D

milan007 5.11.2008 12:19

Re: Pane Bartoni, no tak.......

Nespletl jste se, vypadá to, že popisujete bývalého ministra Ratha. :-D 

Kuchl 5.11.2008 12:51

Re: Pane Bartoni, no tak.......

R^To sedí :-)

MLOK1 5.11.2008 13:03

Re: Pane Bartoni, no tak.......

Milane007 R^R^R^R^R^

brabus 5.11.2008 15:29

Re: Pane Bartoni, no tak.......

Víte, že jsem docela rád, že nebudu platit 30Kč v nemocnici. To, že mam cca 80tis měsíčně je jedno, 30Kč na pivo se hodí. Díky Gerone za Váš hlas ve volbách, díky pane Rathe, že šetříte peníze lidem s vyšším příjmem.;-D P.S. To, že nebude na další školky v kraji (já ji nepotřebuji, protože si může dovolit platit paní na hlídaní, ale potřebujou jí právě lidé s nižším příjmem), protože musí Rath zaplatit díru za poplatky z rozpočtu, Vám Vy tupče nedochází. ;-D;-( Jste sladký .....

gerontusinza 5.11.2008 16:43

neděkujte pane, praha nevolila.....Re: Pane Bartoni, no tak.......

a prvně co od modráka po prodělaných volbách slyším něco o školkách......;-D;-D Nebojte školky budou, jen nám holt trochu zprogresivní dabě aby nemuseli vám platit kojenci ......     co byste chtěl od nějaké socky ,na hlídání, vždyť vy je nepotřebujete.....  Paroubka na vás vy hladový asociální hlupáku;-D;-D;-D

Eva D. 5.11.2008 18:06

Re: neděkujte pane, praha nevolila.....Re: Pane Bartoni, no tak.......

Nepochopil jste nic,takže si ten titul rezervujte pro sebe. Zvedejte daně, zvedejte, oni si to ti bohatí nějak vyřeší. Rozdělovat z cizího, na to jsou socani celí diví, že?

Veničan 5.11.2008 19:59

Re: neděkujte pane, praha nevolila.....Re: Pane Bartoni, no tak.......

Změnte jenom socany na konunisty a máte geron(něco) hned jak vymalovaného.

Pitbull 6.11.2008 1:06

Re: Pane Bartoni, no tak.......

Mam takový dojem že 80 000,- měsíčně je pořád málo na transplantaci mozku -škoda.

Protože tohle se ani pochopit nedá. (Y)

OC 5.11.2008 10:35

Pane doktore, vyžeňte je!

14. ledna svítilo sluníčko skoro až hřejivě. Na rohu dvou ulic naproti vchodu do Střední zdravotní školy postávala skupina čtyř dívek. Ledabyle oblečených. Jedna z nich měla vystrčený pupek ven. S perokresbou. Jedné se do ošoupaných kalhot jen stěží vešel přerozměrný zadek. Jedna byla špinavá celkově. Všechny měly neupravené a splihlé vlasy. Nevábný pohled umocňoval z hloučku vycházející kouř. Kouřily všechny čtyři. Když jsme se se ženou přiblížili a žena uviděla mladé stvůry i plivat, zaostřila. Uviděla ještě asi sto špačků mezi dívčími plivanci a chrchly na zemi, nezdržela se: Jak se to chováte!? Chvilku nic. … Až se jedna z nich otočila ...  a  ... plivla mé ženě přímo pod nohy.

Poodešli jsme, vyhnuli jsme se jim, a já jsem poučil manželku, aby nemařila moderní výchovu zatím nám neznámé školy. Výchovu podle nové ideologie, výchovu směřující k sebevědomému jedinci. …  Ještě kdyby to tak byly budoucí sestřičky!

Nedalo nám to. Poodešli jsme a z povzdálí jsme je pozorovali. Postupně típaly cigarety a zahazovaly je do plivanců na chodníku. Děvy přešly silnici a skutečně vstoupily do školní budovy zdravotní školy. Asi plnit předpoklady pro výkon povolání zdravotní sestry. Jsou  jimi  "absolvování úplného středního nebo vyššího vzdělání zdravotnického zaměření, vztah k lidem, trpělivost, spolehlivost, rychlost reakce a úsudku, zručnost, fyzická zdatnost".

Dodnes po tomto střetu jsem se  nezbavil dvou fikcí. Ta vlastní: Představil jsem si jak v operačním sále v nemocnici  sestra svýma špinavýma rukama podává chirurgovi nástroje a mezitím si uplivne.Ta druhá je převzatá od zakladatele firmy, která provádí diagnostiku ve školách. Ředitel firmy kdysi napsal v novinách: „Děsí mne představa, že mi v nemocnici zdravotní sestra vpíchne do žíly místo roztoku tříprocentního třicetiprocentní.“

portwyn 5.11.2008 11:52

Vy si fakt myslíte,

že tohle je vina nebo dokonce záměr školy?

Nositelem této "nové ideologie" jsou rodiče a jim poplatní novináři, kteří neustále ječí o tom, že pořádná práce je "biflování" a slušné chování je potlačováním svobody. Račte zalistovat ve starších diskuzích na PSU.

Prosadili jste si svobodu pro děti bez zodpovědnosti. Dostalo se vám pakáže. Neházejte vinu na ty, kteří dotali přes držku nejvíc, kteří před tím roky varovali a byli vámi liberály prohlašováni za zpátečnické komunisty.

RomanL 5.11.2008 11:57

Re: Vy si fakt myslíte,

R^ Bingo!

OC 5.11.2008 12:48

Re: Vy si fakt myslíte,

Portwyne, nezkreslujte. Ani náznakem jsem v mé poznámce nehledal, kdo je vinen. Plně s Vámi souhlasím. Přesto však se domnívám, že zdravotní škola by si  špinavé a nekulturní studentky pěstovat neměla. Před rokem jsem byl v nemocnici. Kromě jedné mladice, podobné těm, které popisuji, musím sestrám - dámám středních let vyseknout poklonu.

portwyn 5.11.2008 12:57

Re: Vy si fakt myslíte,

O.K. tak jsem blbě pochopil větu "...a já jsem poučil manželku, aby nemařila moderní výchovu zatím nám neznámé školy. Výchovu podle nové ideologie, výchovu směřující k sebevědomému jedinci."

Zdravotní škola by to opravdu tolerovat neměla, ovšem otázka je, zda by pak měla koho učit. V situaci, kdy je míst na gymnáziích skoro tolik, co uchazečů, jde na ostatní SŠ jen to, co zbyde. A bude hůř.

OC 5.11.2008 13:53

Re: Vy si fakt myslíte,

Portwyne, ano je to tak. Škola však k výchově inertní být nemůže. Podle mne jsou dvě popřevratové ideologické fráze nositelů moci, které způsobily současný rozvrat ve školství. Rozvrat takového rozsahu, že je možno konstatovat, že Nejedlý byl ve své době jen amatér. Jsou to: Výchova k sebevědomému jedinci a humanizace vzdělávání. Za současný rozvrat nejsou vini jen rodiče, ale i pedagogové,  kteří tyto scestné myšlenky, které plodí školy bez řádu, naplňovali a naplňují. Svůj podíl si přičítám i já, i když jsem se proti nim zásadně a opakovaně stavěl. Mám 45 roků praxe ve škole a zařekl jsem se, že do takové školy, jakou vyprodukovali ochránci lidských práv už nevstoupím. Maturitní vysvědčení je v současné době bezcenný papír. Pozn.: Prosím, nepokládejte mne za bolševika. Nikdy jsem jím nebyl. Leniská ideologie je mi zcela cizí. To ovšem neznamená, že budu ctít její jakoukoliv náhražku. Po 68. jsem byl vyhozen z funkce i ze školy.

portwyn 5.11.2008 14:04

Re: Vy si fakt myslíte,

Za bolševika Vás kvůli těmto názorům nepokládám ani náhodou.

Pokud jde o tzv. humanizaci vzdělávání, tak od poloviny 90. let učitelé nepochybně nejsou ti, kdo šlape na plyn - naopak jako první viděli zhoubnost celé věci. Co bylo dřív, to nevím z vlastní zkušenosti. Neučil jsem.

Chceme-li mít ve školách řád a vládu práva, musí se zvednout sami rodiče a podpořit učitele. Kopání do školství ještě nikdy k lepší výchově ve školách nevedlo (neberte si to osobně, myslím to obecně). Zatím je to tak, že učitelé jsou mnohdy jediní, kterým na vzdělání a výchově dětí záleží. Pokud každé výchovné opatření bude mít za následek protesty rodičů, tak to nemůže dopadnout dobře. Léta se média snažila zbavit pedagogy práv i sebevědomí. Teď se lidé diví, že je školství v rozvratu.

OL 5.11.2008 15:07

Re: Vy si fakt myslíte,

Začnu citátem z Učitelských novin:"Anketa UN.Tentokrát pro učitele: Jste spokojeni se svým zařazením v novém tarfifním systému? - Jsem velmi, velmi spokojen. Jsem známý lenoch a ignorant, deset minut po osmé se teprve blížím ke škole, o půl dvanácté už stojím na tramvajové refýži. Nemám žádné odměny, proto mimo svých pár hodin nehnu ani prstem. Ovšem teď se mi plat zase navýšil na slušnou částku. Špidla přeje lidu.  - Středoškolský učitel z Brna." Chci tím ukázat, že žádná skupina pedagogů není monotónní. Neplatí obecně, "že učitelé jsou mnohdy jediní, kterým na vzdělání a výchově dětí záleží." Pokud se z nich nevydělí skupina flákačů a kariéristů a takoví půjdou spíše k lopatě než za katedru, nebude lépe. V současné době jdou flákači spíše na vedoucí místa, jako soukmenovci některé strany. A ti slušní jen koukají. Podobně to je i se žáky. Pro spratky kdysi byla jako jediné východisko polepšovna.

Děkuji Vám za diskusi. Já končím, protože je u nás pěkně a za chvilku pojedu na chalupu.

portwyn 5.11.2008 15:55

Tohle byl jasně vtip

nebo spíš provokace. Žádný flákač by tak upřímný nebyl.

Mohl to být někdo jako můj kolega, který na rýpání odpovídá, že nastupuje v deset, v půl dvanácté končí a bere za to 30 litrů. Chlapi v hospodě mu věří ;-D 

Jinak samozřejmě učitelé nejsou homogenní masa. měl jsem napsat "někteří  učitelé", děkuji za korektiv. Ale o platech jsem nepsal, to není hlavní problém.

Také děkuji za diskuzi, já jdu zas něco dělat :-)

portwyn 5.11.2008 16:51

Ještě dodatek

Byla to provokace. Ono by to ani s plným úvazkem nebylo fyzicky možné. I při pouhých 4 vyučovacích hodinách (na ZŠ je úvazek 22 týdně, na SŠ myslím 21) od 8 hned po sobě končíte 11:40 a samozřejmě musíte ještě sklidit věci atd. O administrativě (u třídních SŠ 20 - 30% práce) tzv. nepřímé vyučovací povinnosti (dozory, porady atd.) a opravách test+ referátů ani nemluvím. Všimněte si, že o přípravě na vyučování nepíšu, tu opravdu někteří flákají. Tipnul bych, že i totální flákač musí být ve škole minimálně 5 hodin, (do 13) a to je jasně na vyhazov.

Tak jo, jdu domů. Hezký večer.

Eva D. 5.11.2008 17:59

Re: Vy si fakt myslíte,

Máte pravdu. Tato stvoření většinou ani sestrami být nechtějí. Učím na gymplu a naše absolventky chodí na vysokoškolské a VOŠ obory pro zdravotnický personál, mezi chlapci pak je populární jít na záchranáře. Prostě, ti co to chtějí dělat, už jsou často jinde. Z gymplu umí i jazyky a tak často končí v zahraničí, ne v českém zdravotnictví.

doktor 5.11.2008 10:18

Citát autora

"Julínek...nasliboval výrazné zvýšení platu sesterského personálu. Od 1. listopadu navíc začaly platit nové, snížené ceny řady léčiv" je typickým případem demagogie ministerstva zdravotnictví, kterou můžete v nezměněné standartní podobě slyšet, číst nebo vidět ve všech sdělovacích prostředcích - asi mravenčí práce úžasného osteodystrofika pana magistra Cikrta. - Ve skutečnosti bude stát zvyšovat platy jen těm sestrám,které si udělají vysokou školu (bakalářský stupeň), což je zatím jen pohádka, vynucená předpisy EU, a "snížené ceny léčiv" neuvidí pacienti, kteří si pro ně přijdou do lékáren, ale jen pojišťovny (které mohou klidně ponechat v platnosti dosavadní doplatky) a majitelé lékáren, pro které to může naopak znamenat menší zisky z marží. Pokud ty ceny, hlavně volně prodejných léků, skutečně poklesnou, poznáme to až za měsíc nebo dva, až lékárny doprodají léky za dosavadní ceny. Žádné jednorázové přeceňování jako v supermarketech! Ty zvěsti z ministerstva zdravotnictví mi vždycky připomínají Radio Jerevan.

jarda 5.11.2008 11:05

"doktore" jseš prase,

když uvádíš ke jménu občana jeho diagnosu medicinskou,  a ještě k tomu blbý prase, protože diagnosa je špatná.

Raff 5.11.2008 13:15

Re: "doktore" jseš prase,

Jardo, nech ho být, vždyť víme co je to za .....