14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

GLOSA: Jak se dalo čekat...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zk 22.10.2007 7:08

Re: Re: Politika vs. nepolitika,

Kdyby v politice byli jen lidé, kteří nelžou, nebyl by tam téměř nikdo a to nejen v ČR. Vy to nevidíte? Takže jsme se měli raději bratříčkovat a žádat o hlas Kubu a další "demokratické státy" jen abychom zasedli v nějaké zbytečné komisi zbytečné a nemohoucí organizace jako OSN je?  

loula 22.10.2007 6:49

Re: Politika vs. nepolitika,

Myslím, že se mýlíte.  Politik jednak nesmí lhát, ale také politik representuje stát, ne pouze sebe. Vzpomínám na vystoupení Havla (už byl president) na velkém shromáždění na Václaváku, kde hovořil o temných nitkách v tehdejším JZD Slušovice. A na otázku předsedy Čuby, aby tyto nitky blíže specifikoval, Havel pravil, že mluvil jako soukromá osoba a že si může říkat co chce. President i vláda by měli v zahraničí vystupovat jednotně podle nějaké dohodnuté koncepce, což není v rozporu s tím, aby na věc měli o rozdílné názory. Problém ovšem je, zda v této oblasti nějaký názor vlády vůbec existuje.

Fafa 22.10.2007 6:25

Politika vs. nepolitika,

dejme tomu, ze to prezident Klaus opravdu zkazil a dokonce dejme tomu, za ta funkce je dulezita. Co je podle Vas lepsi? Vyjadrit svuj nazor a byt kvuli tomu odmitnut ve volbe za clena Rady bezpecnosti nebo radsi verejne lhat a nechat se zvolit? V nepolitickem zivote se povazuje za lepsi vyjadrit svuj nazor a nest dusledky. Je smutnym vysvedcenim pro politiku, ze v ni se prvni postup povazuje za hloupost a verejne lhani za vrchol statnicke moudrosti.  

honzak 22.10.2007 5:10

Re: Re: Když jsem to četl v Lidovkách

Bohužel máš 100% pravdu.

Jarda 22.10.2007 4:21

Rada bezpecnosti OSN

Neni vubec k nicemu, uz od sveho vzniku v roce 1945. Pricinou je pravo VETA prosazene Sovetskym Svazem ktery takto mohl sabotovat kazde usneseni. Proti byli Britanie ,Cina(tehdy jeste pod vedenim Cankajska) Francie a USA. SSSR presto pravo veta prosadil a taky ho vic nez 1200krat pouzil-zneuzil, i proti nam v roce 1968 po nasi stiznosti proti sovetske agresi. Jejich obvykla taktika byla predat stiznost valnemu shromazdeni OSN, nez stiznost (madarska 1956, nase 1968) prisla na porad budto "delnicko-rolnicka nebo Rusy kontrolovana vlada jako Cernikova stiznost stahla. SSSR pouzil prava veta vic nez dvojnasobne co vsichni ostatni clenove dohromady.

qwerty 22.10.2007 2:49

Zent lemoun

zase mele blbosti.  :-D

Jirka 22.10.2007 1:38

Re: Když jsem to četl v Lidovkách

Ona celá OSN je pro srandu králíkům,ale když to spoustu lidí dobře živí............8-o

JW 22.10.2007 1:01

Když jsem to četl v Lidovkách

Když jsem četl ten titulek v lidovkách, jak Češi naříkají, řekl jsem si, že se jim povedl dobrý vtip, že mají smysl pro legraci. A ejhle, oni to mysleli vážně. Já jsem zatím ve svém okolí žádného naříkajícího nepotkal, ale je fakt, že redaktoři LN se pohybují v jiné společnosti. Vsadím se, že ani setina dospělého obyvatelstva nedovede vyjmenovat stálé členy Rady OSN s právem veta, takže když nám nedali to šidítko, houbelec se stalo, a to si všimněte, že používám jemný výraz.  O celé té organiazaci, kde v komisi pro lidská práva sedí diktátoři z Afriky, o té se raději nevyjadřuji. .