29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

GLOSA: Jak se dalo čekat...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 22.10.2007 9:45

Re: Re: " Politik jednak nesmí lhát."

Pravdomluvný politik !!! V které zologické zahradě se, prosím, tento druh vyskytuje?

Jarda 22.10.2007 4:21

Rada bezpecnosti OSN

Neni vubec k nicemu, uz od sveho vzniku v roce 1945. Pricinou je pravo VETA prosazene Sovetskym Svazem ktery takto mohl sabotovat kazde usneseni. Proti byli Britanie ,Cina(tehdy jeste pod vedenim Cankajska) Francie a USA. SSSR presto pravo veta prosadil a taky ho vic nez 1200krat pouzil-zneuzil, i proti nam v roce 1968 po nasi stiznosti proti sovetske agresi. Jejich obvykla taktika byla predat stiznost valnemu shromazdeni OSN, nez stiznost (madarska 1956, nase 1968) prisla na porad budto "delnicko-rolnicka nebo Rusy kontrolovana vlada jako Cernikova stiznost stahla. SSSR pouzil prava veta vic nez dvojnasobne co vsichni ostatni clenove dohromady.

servác 22.10.2007 9:37

Re: Rada bezpecnosti OSN

Naprosto souhlasím. Za celou dobu existence nebyla mj. schválená jediná rezoluce odsuzující Čínu. Naproti tomu už se jednalo o odsouzení Izraele za "zvěrstva v Jeninu" v době, kdy boje ještě probíhaly. Po jejich skončení se nezávislými pozorovateli zjistilo, že k žádným zvěrstvům nedošlo a jednání nenápadně usnulo. A jak si slavná OSN poradila se Rwandou? Proti US návrhu vytvořit na ohroženém území bezpečné tábory, kam by se lidé mohli uchýlit, prosadila Francie jeden velký tábor (tuším na severu) Než se tam uprchlíci dostali, byli většinou zmasakrováni.

qwerty 22.10.2007 2:49

Zent lemoun

zase mele blbosti.  :-D

JW 22.10.2007 1:01

Když jsem to četl v Lidovkách

Když jsem četl ten titulek v lidovkách, jak Češi naříkají, řekl jsem si, že se jim povedl dobrý vtip, že mají smysl pro legraci. A ejhle, oni to mysleli vážně. Já jsem zatím ve svém okolí žádného naříkajícího nepotkal, ale je fakt, že redaktoři LN se pohybují v jiné společnosti. Vsadím se, že ani setina dospělého obyvatelstva nedovede vyjmenovat stálé členy Rady OSN s právem veta, takže když nám nedali to šidítko, houbelec se stalo, a to si všimněte, že používám jemný výraz.  O celé té organiazaci, kde v komisi pro lidská práva sedí diktátoři z Afriky, o té se raději nevyjadřuji. .  

Jirka 22.10.2007 1:38

Re: Když jsem to četl v Lidovkách

Ona celá OSN je pro srandu králíkům,ale když to spoustu lidí dobře živí............8-o

honzak 22.10.2007 5:10

Re: Re: Když jsem to četl v Lidovkách

Bohužel máš 100% pravdu.

fox 22.10.2007 9:43

Re: Re: Re: Když jsem to četl v Lidovkách

Házet nevýznamnost ČR ve světě na presidenta je podlé.OSN je bezzubá zkorumpovaná kráva,dávající velmi málo mléka. Ve světě zaplaťbůh rozhodují USA,mající k tomu sílu a vůli.Evropa je polomuslimská blop.Izrael mající asi 2 mil obyv.hraje větší roli než ČR,protože má vůli.Již nikdy jako ovce,toť jejich heslo.My jsme ovce-v lepším případě.Je mezi námi i několik volů-např.starosta Nezvoral von Trokavetz.