7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

GLOSA: Jájá Zeman a zbytečný puč

Miloš Zeman předvedl jeden z nejslabších výkonů svojí kariéry a očekávaná myš horou zrozená se jmenuje Jiří Rusnok. Prezidentův projev při jmenování úřednického premiéra byl shrnutím celé operace – nejčastějším slovem bylo "já" – slíbil jsem, udělal jsem, vyslovil jsem, podnikl jsem, utíral jsem se… atd, atd.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sládeček 27.6.2013 18:46

Člen láskopravdového gangu zde skřípe zubama.

Zeman postupuje v souladu s Ústavou.

D. Nowodny 28.6.2013 0:03

Re: Člen láskopravdového gangu zde skřípe zubama.

kikirikiii jaký caviky když jsme naivky ! Stále šupiny na očkách ?

V. Dostál 27.6.2013 15:07

Chtěl bych

jen připomenout, že sekretářem M.Zemana je Hlinovský. Když byl M.Šlouf předseda ONV Praha 7 v roce 1989, tak kdo byl jeho sekretářem ? Hlinovský

M. Šejna 27.6.2013 7:01

Jája Urban

Jája Urban netuší, že Zeman postupuje zcela v souladu s ústavou. Ten Jája Urban, který naopak v minulosti podporoval nestandardní metody. Napřiklad Velkou televizní bolševickou revoluci, sarajevský atentát, nepolitickou politiku, děkujeme odejděte.

B. Brousková 27.6.2013 8:32

Re: Jája Urban

"Velká televizní bolševická revoluce" ? Nebyla ta "revoluce" , do které se tak aktivně zapojila pozdější bolševička, a rudá kandidátka na prezidenta za KSČ(m) Bobošíková ? V tom případě s vámi souhlasím a slovo "bolševická" je plně na místě. Na kvalitu a objektivitu její Bobovize dodnes národ vzpomíná se slzou v oku. Sarajevský atentát vypukl pro změnu skrzevá  jakési "švýcarské konto" o kterém věděla jen část vedení tehdejší ODS. To bylo to nikdy neexistující konto, ze kterého potom prokazatelně odešlo asi šedesát milionů na potřeby ODS a za které, mimo jiné kulišárny, šel do báně tehdejší pokladník ODS ? Tedy do báně. Pokud se nemýlím tak "oni" ho zase promtně pustili. Jak je u nás v posledních letech zvykem. Ona soc.dem. má také svoje geroje a eskamotéry. Co takoje Srba? To byl ten soudruh, co si najímal vraha na novinářku. A co našel zopár milionov v koupelně v krabici od bot, kde je zapoměl jeho stařičký otec. Což je, jak jistě uznáte, tak pádný argument, že ho soud uznal a miliony mu vrátil. Takže nechte na hlavě. On má náš prezident také dost podivných kamarádů.Počítám, že nějaká ministerská trafika zbyde možná i na Šloufa. Ten byl odjakživa známý  demokrat do morku kostí. To vám snad potvrdí každý slušný člověk.

M. Šejna 27.6.2013 8:51

paní Brousková

ten Váš snaživý a dlouhý text nic nemění na skutečnosti, že Zeman postupoval v souladu s ústavou.

P. Zeman 27.6.2013 9:29

Re: paní Brousková

...a možná se bude brzo divit, jak z něj parlament udělá změnou té jím obýbané ústavy obyčejného kladeče věnců - přesně podle zásluh :-P

M. Šejna 27.6.2013 9:40

jistě, pane Zemane

parlament opravdu může změnit ústavu. Zatím ale platí ta současná.

Ale pokud se domnívate, že Zeman by měl postupovat v souladu s ústavou budoucí, kterou možná někdy parlament v budoucnu schválí, tak to napište rovnou.

P. Zeman 27.6.2013 9:45

Re: jistě, pane Zemane

Ano. Pochopil jste správně. Zemanovi jednoznačně vymezit pravomoci! Pokud možno nějakou jednoduchu a jednoznačnou, nepřekroutitelnou větou.

B. Brousková 27.6.2013 9:35

Re: paní Brousková

Tak proč ta vaše slova o bolševických revolucích atd. když stačilo napsat mám rád Zemana a nemám rád Urbany a jim podobné? Nebo to psal někdo jiný? 

M. Šejna 27.6.2013 9:38

paní Brousková - nápodobně

mohla jste napsat "nenávidím Zemana" a nepsat dlouhé rozbory

B. Brousková 27.6.2013 10:14

Re: paní Brousková - nápodobně

Moje reakce byla na jen a jen na váš rozbor údajného padoušství pana Urbana dokazovaného výčtem všech jeho údajných  zločinů. A pokus uvést ten seznam a jeho jednotlivé položky do souvislosti. Jak to souviselo s ústavností a či neústavností kroků pana Zemana víte asi jen vy.

P. Zeman 27.6.2013 9:40

Re: paní Brousková

Já jsem o bolševické revoluci nepsal. Možná si mě pletete se samotným Milošem :-P

P. Zeman 27.6.2013 9:42

Re: paní Brousková

Sakra! Můj předchozí příspěvek mimo vlákno. Omlouvám se :-)

M. Urban 27.6.2013 13:56

Re: paní Brousková

Já mám rád Urbany a jím podobné i když s nima někdy nesouhlasím.  

I. Schlägel 27.6.2013 18:38

Re: paní Brousková

v souladu s ústavou i s ledajakým zákonem se dá udělat kdejaké svinstvo. Lidé umí býti velmi vynalézaví.

D. Nowodny 28.6.2013 0:12

Re: paní Brousková

KECÁTE, víte dobře že jde o puč a oblbování národa, který je zvyklý na své jakeše,bilaky,gossy,paroubky,tvrdíky atd. JEN tak dál k zemanovským samolibym zitřkům !

J. Podešva 27.6.2013 13:27

postupuje Zeman v souladu s ústavou ?

Jistě, pane Šejno, že pan Zeman nepostupuje v souladu s ústavou. Jen to dělá natolik chytře, že to nelze snadno prokázat. Ptám se Vás, pane Šejno : Budu-li krást, a budu-li to dělat tak šikovně, že mi to nemohou dokázat, jsem zlodějem nebo nejsem ?

M. Šejna 27.6.2013 14:29

pane Podešvo

v čem konkrétně Zeman nepostupoval v souladu s ústavou?

J. Podešva 27.6.2013 14:56

Re: pane Podešvo

Viz mé příspěvky k článku Jiří Payne : Kalouskovo fňukání. Ale neodpověděl jste mi : kradu-li, a dělám-li to tak šikovně, že mi nelze nic dokázat, jsem zloděj ?

V. Dostál 27.6.2013 15:13

Re: Jája Urban

Zeman sice postupuje podle psané ústavy, ale nikoliv podle nepsaných zvyklostí, které ale také jsou součástí právní integrity. Mnoho věcí v ústavě není výslovně psáno, ale předpokládá se ze zvyku. Autory ústavy asi nikdy nenapadlo, že by někdy někdo mohl zneužívat opomenutí stylem současného prezidenta

Z. Jaromír 27.6.2013 5:29

***

I toho psa manželce koupil on, nikdo jiný.

Kde se tu ten člověk zase vzal? Jeho strana léta poškozovala soc. demokracii a kromě toho škůdcovství nic jiného nedokázala, ani to koryfejovo jméno jí k žádnému politickému úspěchu nepomohlo. Kdo ho proboha vytáh z té údajné důchodcovské selanky?

Potřebuje už dostat na frak. Pane Igore Němče, vyzvěte to ke hře v šach!

J. Boleslav 27.6.2013 8:02

Re: ***

Ovar, známý to narcis a jedináček, považuje tuto republiku za svou novou hračku. Vrací se holt do dětských let. Že státu nebo nám škodí, je mu naprosto jedno. Nebo mu tak radí jeho ruští loutkovodiči. Nebo obojí. Je třeba změnit ústavu tak, aby bylo možné podobnou kreaturu z prezidentské židle vykopat. Co je ovšem na celé věci nejhroznější je to, že mu stále zhruba polovina národa při těchto jeho zhova.dilostech fandí.

M. Šejna 27.6.2013 8:56

no jo, pane Boleslave

děcko Zeman považuje tuto republiku za svou hračku stejně, jako ji za svou hračku považuje ODS společně s TOP09. Zeman jim rozkopal jejich bábovičky a dokonce je rozkopal v souladu s ústavou. Na dětském pískovišti přibyl jeden spratek, čímž starým spratkům přibyla konkurence. Proto se tak vztekají a s nimi se vztekají jejich příznivci.

P. Zeman 27.6.2013 9:39

Re: no jo, pane Boleslave

Zeman, na rozdíl od parlamentních stran nemá žádný korektiv ve formě opozice, či koalice. V současné situaci jej mohou sktučeně podporovat jenom podobní bezmozci, jací s jiskrou v oku před pár desítkami let provolávali podobnému magorovi "Heil Hitler!"

M. Šejna 27.6.2013 9:44

pane Zemane

korektivem jsou zákony, které schvaluje parlament a nikoli prezident nebo vláda. Prezident i vláda se těmito zákony musejí řídit.

Jinak přirovnávat Zemana k Hitlerovi je opravdu ukázkou duševní ubohosti, připadně absence normálně fungujícího mozku

P. Zeman 27.6.2013 9:52

Re: pane Zemane

Hehe :-). Zatím se Zeman chová spíš jako diktátor, než prezident. To ale možná uniká vám, jeho obhájci s jiskrou v oku (mimochodem - za Třetí a Velkoněmecké říše byste byl pro nacisty dobrým materiálem ;-)).

Zákony jsou jaké jsou. Dělají je lidé a lidé se jimi mají řídit. Nejsou neprůstřelné, mají mezery a jako primární korektiv by měla fungovat morálka. Lidé bez morálky, tzv. darebáci těchto mezer využívají. Když to jsou tuneláři, tak řvete jak na lesy, když je to současný prezident, tak si chrochtáte. Nemáte pocit, že děláte něco blbě?

J. Boleslav 27.6.2013 11:04

Re: pane Zemane

Je to marný, je to marný, je to marný. Znáte přece to přísloví o perlách a sviních.

M. Šejna 27.6.2013 12:17

pane Zemane

Morálku si strčtě do zadnice. Tuneláři jednají buďto v rozporu nebo v souladu se zákony. Stejně tak politikové.

Podnikatel buďto podniká v souladu se zákonem nebo v rozporu. Pokud chcete podnikatele vychovat k morálce, budete muset přestat kupovat jeho zboží a služby. Podnikatelovu morálku vychová jen jeho vlastní krach. Předpokládám, že nenakupujete v hypermarketech, protože určite považujete platy tamních zaměstnanců za nemorálně nízké, že? Vy moralisto.

D. Nowodny 28.6.2013 0:18

Re: pane Zemane

TAK jo neni jako Hitler, jenom jako slavný Benito Musolini, to byl taky velky socialista !