18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

GLOSA: Jájá Zeman a zbytečný puč

Miloš Zeman předvedl jeden z nejslabších výkonů svojí kariéry a očekávaná myš horou zrozená se jmenuje Jiří Rusnok. Prezidentův projev při jmenování úřednického premiéra byl shrnutím celé operace – nejčastějším slovem bylo "já" – slíbil jsem, udělal jsem, vyslovil jsem, podnikl jsem, utíral jsem se… atd, atd.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Nowodny 28.6.2013 0:18

Re: pane Zemane

TAK jo neni jako Hitler, jenom jako slavný Benito Musolini, to byl taky velky socialista !

D. Nowodny 28.6.2013 0:12

Re: paní Brousková

KECÁTE, víte dobře že jde o puč a oblbování národa, který je zvyklý na své jakeše,bilaky,gossy,paroubky,tvrdíky atd. JEN tak dál k zemanovským samolibym zitřkům !

D. Nowodny 28.6.2013 0:03

Re: Člen láskopravdového gangu zde skřípe zubama.

kikirikiii jaký caviky když jsme naivky ! Stále šupiny na očkách ?

J. Sládeček 27.6.2013 18:46

Člen láskopravdového gangu zde skřípe zubama.

Zeman postupuje v souladu s Ústavou.

I. Schlägel 27.6.2013 18:38

Re: paní Brousková

v souladu s ústavou i s ledajakým zákonem se dá udělat kdejaké svinstvo. Lidé umí býti velmi vynalézaví.

V. Dostál 27.6.2013 15:13

Re: Jája Urban

Zeman sice postupuje podle psané ústavy, ale nikoliv podle nepsaných zvyklostí, které ale také jsou součástí právní integrity. Mnoho věcí v ústavě není výslovně psáno, ale předpokládá se ze zvyku. Autory ústavy asi nikdy nenapadlo, že by někdy někdo mohl zneužívat opomenutí stylem současného prezidenta

V. Dostál 27.6.2013 15:07

Chtěl bych

jen připomenout, že sekretářem M.Zemana je Hlinovský. Když byl M.Šlouf předseda ONV Praha 7 v roce 1989, tak kdo byl jeho sekretářem ? Hlinovský

J. Podešva 27.6.2013 14:56

Re: pane Podešvo

Viz mé příspěvky k článku Jiří Payne : Kalouskovo fňukání. Ale neodpověděl jste mi : kradu-li, a dělám-li to tak šikovně, že mi nelze nic dokázat, jsem zloděj ?

M. Trhlík 27.6.2013 14:36

Re: hm ..

M. Šejna 27.6.2013 14:29

pane Podešvo

v čem konkrétně Zeman nepostupoval v souladu s ústavou?

M. Urban 27.6.2013 13:56

Re: paní Brousková

Já mám rád Urbany a jím podobné i když s nima někdy nesouhlasím.  

J. Podešva 27.6.2013 13:27

postupuje Zeman v souladu s ústavou ?

Jistě, pane Šejno, že pan Zeman nepostupuje v souladu s ústavou. Jen to dělá natolik chytře, že to nelze snadno prokázat. Ptám se Vás, pane Šejno : Budu-li krást, a budu-li to dělat tak šikovně, že mi to nemohou dokázat, jsem zlodějem nebo nejsem ?

B. Brousková 27.6.2013 12:41

Re: hm ..

Petice ani demonstrace nic nevyřeší .Kolik už jsme jich zažili a co nakonec vyřešily? Myslím po plyšáku. Můj pocit je, že si pan prezident ukousl moc velké sousto, aby ho mohl bez větších problémů polknout. Asi neodolal příležitosti, vyřídit si to se všemi svými oponenty jednou pro vždy. Likvidace zrádného křídla socdem. a nenáviděných oponentů z jiných stran, kteří  si dovolili zpochybňovat  jeho genialitu při prezidentských volbách, třeba tím, že postavili vlastního kandidáta. Zatím mu dav tleská.Jako ostatně každý dav při podobné příležitosti.Jenže nic není tak nestálé, jako přízeň davu. Pokud nebudou následovat nějaké další kroky, nemusí mu jeho popularita dlouho vydržet. Jenže jaké kroky?  Monstrproces s Nagyovou? To by mohlo skončit pořádnou blamáží! Nebo Kalousek a jeho spiklenecká banda špionů a zrádců ve vazbě? K tomu potřebuje rozpustit parlament, neboli musí mít k tomu  potřebný počet hlasů, které nemá. Bude mít velký problém i se stojedničkou ,  potřebnou pro schválení jeho vlády. Dočkejme času a uvidíme. Nic není ztraceno. Konec konců, když za francouzské revoluce Maxmilián Roberspierre posílal stovky domnělých i skutečných nepřátel revoluce pod gilotinu , jásal při jejich popravách tentýž dav, který po nějakém čase omdléval nadšením, když sekali hlavu jemu samotnému. A to mezitím ještě stihl sám sebe  prohlásit za velekněze nového náboženství. kterým měl být rozum.

M. Šejna 27.6.2013 12:17

pane Zemane

Morálku si strčtě do zadnice. Tuneláři jednají buďto v rozporu nebo v souladu se zákony. Stejně tak politikové.

Podnikatel buďto podniká v souladu se zákonem nebo v rozporu. Pokud chcete podnikatele vychovat k morálce, budete muset přestat kupovat jeho zboží a služby. Podnikatelovu morálku vychová jen jeho vlastní krach. Předpokládám, že nenakupujete v hypermarketech, protože určite považujete platy tamních zaměstnanců za nemorálně nízké, že? Vy moralisto.

J. Boleslav 27.6.2013 11:04

Re: pane Zemane

Je to marný, je to marný, je to marný. Znáte přece to přísloví o perlách a sviních.

J. Boleslav 27.6.2013 11:00

Re: hm ..

Máte naprostou pravdu. Ale jak z toho svrabu vybruslit? Víte o nějaké petici či demonstraci na podporu demokracie a proti Zemanovi?

B. Brousková 27.6.2013 10:14

Re: paní Brousková - nápodobně

Moje reakce byla na jen a jen na váš rozbor údajného padoušství pana Urbana dokazovaného výčtem všech jeho údajných  zločinů. A pokus uvést ten seznam a jeho jednotlivé položky do souvislosti. Jak to souviselo s ústavností a či neústavností kroků pana Zemana víte asi jen vy.

P. Zeman 27.6.2013 9:52

Re: pane Zemane

Hehe :-). Zatím se Zeman chová spíš jako diktátor, než prezident. To ale možná uniká vám, jeho obhájci s jiskrou v oku (mimochodem - za Třetí a Velkoněmecké říše byste byl pro nacisty dobrým materiálem ;-)).

Zákony jsou jaké jsou. Dělají je lidé a lidé se jimi mají řídit. Nejsou neprůstřelné, mají mezery a jako primární korektiv by měla fungovat morálka. Lidé bez morálky, tzv. darebáci těchto mezer využívají. Když to jsou tuneláři, tak řvete jak na lesy, když je to současný prezident, tak si chrochtáte. Nemáte pocit, že děláte něco blbě?

P. Zeman 27.6.2013 9:45

Re: jistě, pane Zemane

Ano. Pochopil jste správně. Zemanovi jednoznačně vymezit pravomoci! Pokud možno nějakou jednoduchu a jednoznačnou, nepřekroutitelnou větou.

M. Šejna 27.6.2013 9:44

pane Zemane

korektivem jsou zákony, které schvaluje parlament a nikoli prezident nebo vláda. Prezident i vláda se těmito zákony musejí řídit.

Jinak přirovnávat Zemana k Hitlerovi je opravdu ukázkou duševní ubohosti, připadně absence normálně fungujícího mozku

P. Zeman 27.6.2013 9:42

Re: paní Brousková

Sakra! Můj předchozí příspěvek mimo vlákno. Omlouvám se :-)

M. Šejna 27.6.2013 9:40

jistě, pane Zemane

parlament opravdu může změnit ústavu. Zatím ale platí ta současná.

Ale pokud se domnívate, že Zeman by měl postupovat v souladu s ústavou budoucí, kterou možná někdy parlament v budoucnu schválí, tak to napište rovnou.

P. Zeman 27.6.2013 9:40

Re: paní Brousková

Já jsem o bolševické revoluci nepsal. Možná si mě pletete se samotným Milošem :-P

P. Zeman 27.6.2013 9:39

Re: no jo, pane Boleslave

Zeman, na rozdíl od parlamentních stran nemá žádný korektiv ve formě opozice, či koalice. V současné situaci jej mohou sktučeně podporovat jenom podobní bezmozci, jací s jiskrou v oku před pár desítkami let provolávali podobnému magorovi "Heil Hitler!"

M. Šejna 27.6.2013 9:38

paní Brousková - nápodobně

mohla jste napsat "nenávidím Zemana" a nepsat dlouhé rozbory

B. Brousková 27.6.2013 9:35

Re: paní Brousková

Tak proč ta vaše slova o bolševických revolucích atd. když stačilo napsat mám rád Zemana a nemám rád Urbany a jim podobné? Nebo to psal někdo jiný? 

B. Brousková 27.6.2013 9:31

Re: hm ..

 Ono bude stačit, kdy začnou vyhazovat nepohodné lidi na ministerstvech a ve vedení státních firem. Že bude i čistka na policii a na prokuratuře, neboli státním zastupitelství na to můžete  vzít také jed. Na to  žádné zákony nepotřebují. Komouši po vítězném únoru to nedělali jinak. A pracujíci lid a pokroková inteligence jsou nadšením bez sebe. Nějak jim asi ještě nedošlo, že žádní kmotři zatím žádné problémy nemají a jistě ani nikdy mít nebudou. Lidu zatím stačí teroristka Nagyová, které údajně zneužila   své prokazatelně nikdy neexistující  pravomoci. A několik čičmundů neboli bývalých poslanců, kteří zradili jednotu strany a vlády a asi po právu tedy za to bručí v ťurmě. Jenže pracujícímu lidu to donekonečna stačit nebude. Lid, (jako ostatně v historii vždy)  volá po krvi . Na netu se v debatách  se už můžete dočist, že "ta Nagyová je horší než vražedkyně Stodolová". A co by zasluhoval Kalousek a jeho spiklenecká banda. Jistě dojde i na nějaké petice. Jak z toho ti co vypustili džina z lahve chtějí vybruslit mi zatím není jasné. Čas totiž určitě nepracuje pro ně. A podle Karla Havlíčka a jeho epigramu "Tak to chodí na tom světě každou chvíli jinak, chvíli tě maj za svatého za chvíli seš sviňák" , se může stát, že za pár měsíců bude všecho úplně "jináč".

P. Zeman 27.6.2013 9:29

Re: paní Brousková

...a možná se bude brzo divit, jak z něj parlament udělá změnou té jím obýbané ústavy obyčejného kladeče věnců - přesně podle zásluh :-P

M. Šejna 27.6.2013 8:59

takže ....

takže se vlastně nic neděje. Zákony stejně schvaluje parlament a nikoli vláda.

M. Šejna 27.6.2013 8:56

no jo, pane Boleslave

děcko Zeman považuje tuto republiku za svou hračku stejně, jako ji za svou hračku považuje ODS společně s TOP09. Zeman jim rozkopal jejich bábovičky a dokonce je rozkopal v souladu s ústavou. Na dětském pískovišti přibyl jeden spratek, čímž starým spratkům přibyla konkurence. Proto se tak vztekají a s nimi se vztekají jejich příznivci.