29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 17.12.2009 11:30

Re: Jen hlupák potřebuje dostat rakovinu

Rezignace na co? Na vlastní názor? Googlovat netřeba. Dostanete stejně jen ty informace, které mají ostatní, a ty nepotřebujete, ty znáte.

huhu 17.12.2009 10:33

Re: Jen hlupák potřebuje dostat rakovinu

často je problém definovat, co je "špinavé prostředí" a taky "co škodí" - ono totiž to pro někoho "špinavé a škodlivé" je pro jiného opravdu "čisté a prospěšné" . Mimochodem víte, že už je prokázáno, že příliš čistoty způsobuje alergie a sníženou imunitu.

Ludva 17.12.2009 10:42

Re: Jen hlupák potřebuje dostat rakovinu

Není nad čistý středověk. Ovzduší čisté, potraviny bez chemie, jen ten průměrný věk měli asi poloviční jako my.

huhu 17.12.2009 10:55

Re: Jen hlupák potřebuje dostat rakovinu

nejčistší byl pravěk...;-P

Milan 17.12.2009 11:10

Re: Jen hlupák potřebuje dostat rakovinu

Nerozhodný hlupák jste tu vy, látky které znečišťují životní prostředí jako například popílek ze spaloven či elektráren totiž planetu svou existencí v atmosféře ochlazují. Naproti tomu oxid uhličitý, zásadní prvek koloběhu uhlíku v přírodě, je podle vás škodlivý. Kvůli takovýmhle stupidním názorům se peníze místo ivestování do efektivnějšího využití fosilních paliv pumpují do bezedných jam a to doslova viz. injektáž oxid uhličitého do vytěžených vrtů.

bm2 17.12.2009 10:18

jedno by som rad vedel

Cestoval sudruh Dusik spasit svet a prilahle obce za vlastne, alebo ma CP od svojho sefa ? Rad by som videl ucet za tento vylet.

hanq bukowsky 17.12.2009 10:25

Re: jedno by som rad vedel

zřejmě nevíte o čem mluvíte. Myslíte, že Obama také cestoval za vlastní? Ve snaze kopnout si ztrácíte soudnost o argumentaci mimo nemluvě. Nemám rád Zelené pro zradu jejich voličů. Ale nekritizuji je infikován všemudrcem na Hradě, který na co šáhl, to zprznil.

bm2 17.12.2009 10:30

Re: jedno by som rad vedel

Hmm, takze zlodej prestava byt zlodejom, lebo existuju aj ini a vacsi zlodeji ?

Prestavam tomuto greenthinku rozumiet.

17.12.2009 10:03

MŽP je plné fanatiků.

Na MŽP nalezly desítky ekoteroristů, kteří tím pádem ani nemusí usilovat o volební vítězství a stejně si protlačí, co chtějí.

hanq bukowsky 17.12.2009 10:27

Re: MŽP je plné fanatiků.

Kdo už by měl být jiný na MŽP? Ekonomoteroristé, kteří mají snahu zpeněžit a zpoplatnit i soukromé myšlenky?

Ivan Nový 17.12.2009 10:33

Re: MŽP je plné fanatiků.

No zelení rozhodně ne, u nich je to střet zájmu. je to jakoby ministerstvo financí měla získat mafie :-))) MŽP by mělo být především zrušeno.

j 17.12.2009 10:34

Re: MŽP je plné fanatiků.

no nevím jestli by na vás zrovna vydělali, takže nebojte:-)

bm2 17.12.2009 10:50

Re: MŽP je plné fanatiků.

on dufa v podobny mechanizmus ako u DPH, co inym za prebytok myslenia vezmu, to jemu po odpocte za deficit vratia.

Pete Brich 17.12.2009 9:57

A předseda vlády se oběma rukama křečovitě drží své židle, aby o ní nepřišel.

PB

Pete Brich 17.12.2009 9:56

Říkám to stále a opakuji: ZELENÍ JSOU ŠKODNÁ!

PB

hank bukowsky 17.12.2009 9:55

Každý nodborníkem na všechno, zejména ti, co zatajují své plátce

jako třeba tenhle server.

Novinářské korouhvičky se vytasí podle potřeb svého pána s tézemi, které se právě hodí: jestliže je potřeba pomáhat USA v jejich drangu, smolí slova o spoluzodpovědnosti za svět. Jestliže je potřeba hájit zájmy znečišťovatelů, ouha, najednou je tady zájem ČR. Pane redaktore, tak jako v otázce radaru, tak i v otázce klímy nejenže nevíte,jaké jsou zájmy ČR (pokud tím ještě myslíme občanů ČR), vy je ani nechcete vědět a ani vás nezajímají. Protože vás zajímá jenom vaše povinnost vašeho zaměstnavatele. Prosil bych naposledy, neohánějte se cizími zájmy, které vás nezajímají, ohánějte se zájmy vašeho donátora. Ergo, nelžete jak na pásu.

A odpověď ministra jste mimoděk zveřejnil v jeho citaci.

Ivan Nový 17.12.2009 9:47

Pan ministr by za tato slova měl jít sedět.

Otevřeně podporuje zájmy nepřátelské ČR.

hanq bukowsky 17.12.2009 9:59

Re: Pan ministr by za tato slova měl jít sedět.

ohánění veřejně nedeklarovanými zájmy je nejvyšší mírou difamace. Komunisté to dělali podobně, méně sofistikovaně a demagogicky. Ovšem obviňovat nepřátelské agenty dokázali stejně.

Ivan Nový 17.12.2009 10:13

Re: Pan ministr by za tato slova měl jít sedět.

No to se nezlobte, ministr je můj i váš zaměstnanec, pracuje pro nás, a ne pro nikoho jiného a nebo snad pro blaho lidstva. Proto jsou taky volby, a ministr, který nebyl nikým volen, ten může dělat jen nejnutnější údržbu, a ne pouštět si hubu na špacír. Doufám, že se dožiji doby, kdy za způsobené škody, budou zelení souzeni.

hanq bukowsky 17.12.2009 10:38

Re: Pan ministr by za tato slova měl jít sedět.

1. ministry nevolí občané

2. zrovna tenhle ministr a zrovna v tomhle případě se mi zdá, že pracuje i pro mne. (možná výjimečně, proto se také vyjimečně někoho za Zelené zastávám)

3. Osud lidstva je společný a občasné pokusy o uchvácení výhod pro úzkou skupinu byly vždycky v delším období vesměs škodlivé (viz historie posledních sto let, která pořád ovlivňuje současnost)

4. Vláda byla schválena parlamentem, ne Topolánkem ani Paroubkem. Zrovna to, co dělá Dusík v Kodani patří k nejnutnější údržbě (nebo se ČR neměla zúčastnit?)

5. co se týče škod, a to jak ekologických, tak i ekonomických, největší díl nese ODS a ODA za přicmrndání a vylizování misky KDU-ČSL. To jsou fakta z hodnocení západních ekonomů 6. Neschopnost přiznat vlastní podíl na stavu světa je kontraproduktivní a izolacionistická. A i ekonomicky sebepoškozující. Na to přišli už i v USA. Fundamentalizmus dokonce ani ve vědě není správnou metodou, natož v politice.

Ivan Nový 17.12.2009 10:50

Re: Pan ministr by za tato slova měl jít sedět.

Nikoli, uchvácení výhod vždy vedlo k pokroku, protože ostatní toto jednání kopírovali. Prométheus uchvátil výhodu ohně a ostaní ho následovali. kristus uchvátil výhodu pravdy a ostatní ho následovali. Ano ČR měla Kodaň bojkotovat, protože to celé je škodlivý nesmysl a vrchol pokrytectví. Ti lidé nerozdávají ze svého, ale z půjčených peněz, které budou muset splácet jejich potomci. Jsou to zločinci nejhrubšího zrna.

vltava 17.12.2009 9:42

Žádná odpovědnost

Politici dnes nemají žádnou odpovědnost. Volby jsou dobré jen pro to, aby se dostali k moci, dál už provádějí jen svoje plány a záměry bez ohledu na cokoli. Zadlužování státu (tím i budoucích generací) a boj s (domnělým) globálním oteplováním jsou jenom dva příklady z mnoha.

V první řadě by pomohlo změnit volební systém - účast u voleb zpoplatnit. To odradí většinu neodpovědných voličů. V druhé řadě omezit vliv státu - pokud bude méně státních peněz, tak jich úředníci méně promrhají a méně rozkradou.

hanq bukowsky 17.12.2009 10:01

Re: Žádná odpovědnost

řekněte rovnou, že by se hodila diktatura, podle stylu bych řekl, že tentokrát fašistická. Nač chodit kolem horké kaše.

vltava 17.12.2009 10:21

Re: Žádná odpovědnost

Ne. Hodilo by se, aby stát fungoval podle pravidel, která budou platit pro všechny stejně. Hodilo by se, kdyby Ústava zaručovala jasná a nezcizitelná práva občanům - např. svobodu projevu nebo právo na soukromý majetek.

Odpovědnost politika - říká se, že politik má tzv. politickou zodpovědnost, tedy že pokud politik udělá něco špatného, tak mu to volič spočítá a přístě ho nezvolí. To ovšem nefunguje kvůli možností politika dělat dluhy splatné až dlouho po konci jeho volebního období.

Ne diktatura, ale liberální společnost se státem menším než malým.

Ivan Nový 17.12.2009 10:31

Re: Žádná odpovědnost

R^ Ostatně myšlenky zelených už realizoval Mao Ce Tung a Pol Pot. Vždy tekly potoky krve, a lidi byli spíše nemocní, než zdraví.

RomanL 17.12.2009 15:31

Re: Žádná odpovědnost

Odpovědný občan by za zaplacení práva volit svého zástupce určitě neměl problém, ovšem to zřejmě nebude váš případ, co? ;-D

Karel 17.12.2009 9:30

Myslim....

Myslim si že debaty jestli se otepluje země a kdo to zpusobuje jsou na urovni jako jestli existuje buh, za našiho života se to nedozvime. To nas ale neopravňuje k plytvani čimkoli tak jak se to děje dnes. Člověk nemusi byt ekolog aby neviděl že se svět řiti do zahuby. Kapitalismu vubec nevadi že zasoby ropy ubyvaji a snaži se i co nejvic prodavat je uplně kratkozrake.

Yowda 17.12.2009 9:49

Člověk nemusi byt ekolog aby neviděl že se svět řiti do zahuby

svět se řítí do záhuby už od svého vzniku. S tím nic nenaděláte. V našem entropickém vesmíru to prostě jinak nepůjde, ani kdybyste skákal po hlavě a odrážel se ušima...

Ivan Nový 17.12.2009 9:50

Re: Myslim....

No dříve bylo málo velrybího tuku, tak se začal místo toho používat petrolej na svícení. Až nebude ropa, bude se zase používat něco jiného. Existence lidstva má smysl jen tehdy pokud objevuje možnosti přírody. Vegetace lidstva na úrovni zvířat nemá smysl. Bůh, či evoluce dala člověku do vínku mozek, tak ho musí používat k hledání nových možností exploatace životního prostředí.

hanq bukowsky 17.12.2009 10:06

Re: Myslim....

ovšem tak, aby člověk mohl žít zdravý. Vzhledem k jeho konstituci a i dalším věcem není nadej, že se brzo přizpůsobí konzumovat kyseliny a dýchat jedy bez poškození. A základní fyzikální zákony o hmotě v kritickém období následujících 100 let nestihne změnit.