26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

GLOSA: Do závěrečného boje proti covid-19 bez psychopatů!

Co je to za lidi, kteří vedou boj s pandemií tak, že máme nejvíce mrtvých na 100.000 obyvatel na světě? (Celkový počet mrtvých se v ČR už blíží třiceti tisícům !) Jsou vůbec tito lidé normální?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kavan 16.4.2021 9:29

A kolik? Lékaři třeba psychotesty nedělají, a mají značnou moc nad vaším zdravím. Učitelé taky ne, a ti zase mají značnou moc na vašimi dětmi.

Jednak psychotesty nejsou nic samospásného; neexistuje dotazník, který člověk vyplní, a on vám řekne jestli dotyčný bude vládnout dobře. A jednak politik je průběžně hodnocen svými voliči - pokud voliči nechtějí psychopata, nemusí ho zvolit. A když ho chtějí, tak si pak nemůžou stěžovat.

P. Dvořák 16.4.2021 10:30

Jedna z největších lží a hovadin, jaká existuje:

" . . . politik je průběžně hodnocen svými voliči . . . "

Leda prd. Jednou za čtyři roky máte minutu a zbytek volebního období s námi řežou o zem. Opozice mlátí prázdným pytlem do vody, koalice si vyrábí zákony pro mafie, jednotlivci si plní své sny a hladí ego

Lékaře (nemocnici) můžete změnit nebo odmítnout zákrok, na učitele si můžete stěžovat nebo to jinak řešit ze dne na den, třeba kontaktem s učitelem, jsou třídní schůzky a pod. Policista při zdánlivě neoprávněném zákroku je někdy i na roky postaven mimo službu, než se věc šestkrát přehodnotí a vypadne konečný výsledek - mimochodem to je obzvlášť odporné!

J. Nevrkla 16.4.2021 8:47

Psychotest bych doporučil autorovi. Minule psal, jak několikrát volal policii na sdružující se lidi bez roušek.

Z. Joukl 16.4.2021 10:01

Zavolat policii ma lidí, kteří ohrožují (možná, že i na životě) druhé je špatné? V některých případech je to, podle trestního zákona, dokonce povinnost!

Jak jinak se bránit proti grázlům, když si z daní platíme policii?

J. Nevrkla 16.4.2021 10:07

Pokud se tam spolu dobrovolně procházeli, pak se tak rozhodli sami, rizika jistě zvážili. Vám do jejich rozhodnutí nic není. Nemusíte se k nim přibližovat, můžete si vzít ten spásný respirátor, můžete se na rozdíl od mladých nechat naočkovat. Pokud na jiné voláte policii, považuji vaše jednání za drzé až psychopatické.

M. Boháček 16.4.2021 11:53

R^

O. Uživatel 16.4.2021 13:27

Uživatel požádal o vymazání
P. Vychodil 16.4.2021 16:43

ještě že i policie je vcelku rozumná...

uzavírka okresů, pokud jste cestoval, prakticky neexistovala, a s patřičnou "bumážkou" to bylo tutovka...

v současnosti policie odmítla rozhánět tlachající babičky na rohu, i když jsou v počtu vyšším jak 3...ona totiž by musela rozhánět i ty davy v Lídlu...

no, pokud vám někdo nasadil brouka do hlavy, že člověk, jdoucí proti vám, vás ohrožuje na životě, pak je to případ pro Chocholouška...

R. Langer 17.4.2021 5:29

Kdo že tě ohrožuje na životě, ty grázle? :-P

P. Rada 16.4.2021 8:47

Víceméně sohlasím s autorem. Podotýkám, že k tomuto tématu i u nás nedávno vyšly dvě knihy s kterými dnešní text souzní:

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/vsichni-jsou-psychopati-jenom-ja-jsem-letadlo-298964350

https://www.kosmas.cz/knihy/276432/socialne-uspesni-psychopati/

To co autor nekomentuje pak tkví i v společenském prostředí, kterému některé rysy psychopatů (jako okázalá sebevěmomost, rozhodnost, ...) zřejmě zprvu imponují. S rozvojem moci dotyčných se ale v čase a možnostech rozvíjí i míra projevů až ke zjevně celospolečenské škodlivosti. Později - jako v případě Hitlera - si dokonce většina jaksi sype popel na hlavu ale aniž zavede adekvátní systémovou pojistku.

Mám tedy také za to, že pro výkon špičkově společenskky významného postavení je adekvátní požadavek na odpovídající charakterové vlohy. Specificky i ve formě psychotestů. Míra praktikování je ale asi natrvalo zůstane otázkou.

Je přitom pozoruhodné, že prakticky žádný světový demokatický systém takovéto pojistky v politické sféře nemá - ale na druhou stranu bývají běžným pravidlem v odborné sféře (řidiči hromadné dopravy, piloti ... ). S rozvojem lidnatosti a odpovědnosti takový požadavek zřejmě roste.

Všem programovým prohlášením napříč našeho politického spektra se ale jeví příznačné, že nikdo nikde nedeklaruje za stranický cíl zvýšení politické kulturnosti prostřednictvím zavedení alespon nějaké formy psychotestů alespon pro nejvýše kandidující s největší společenskou odpovědností.

D. Polanský 16.4.2021 8:43

Sociologové tomu rozumí nejlépe, jelikož mají humanitní vzdělání. Podívejte se kolem a uvidíte kolik toho vybudovali.

P. Rada 16.4.2021 8:51

Pane Polanský uvažujete nerozumě až bezcitně, jako by bylo stejně snadné zbudovat a uvidět lidské štěstí - i nemovitost.

P. Pepax 16.4.2021 9:23

:-) tak nějak.

V. Tichý 16.4.2021 5:54

Psychoat jsi ty a to podle hesla zloděj křičí chyťte zloděje. Kdo tlačil na brzké rozvolnění a tlačí i nyní. Opozice. Komu vyhovuje tento stav. Opozici. Kdo natlačil středopravicového Babiše do náruěe socanů a bolševiků. Opozice. Kdo tlačí na předčasné volby. Opozice. No asi páni ztratili nervy a uvědomili si, že do voleb bude problém covidu vyřešen a tak by si opozice ráda přivlastnila výsledek. K tomu jí napomáhá velice stranná ČT a aktivističtí soudci, kterým nestačí, že máme opatření shodná s většinou Evropy a které každý rozumný člověk chápe, ale naši soudci neustále postrádají "dostatečné" zdůvodnění. Kdyby "soudci" a opzice nezamítli motyvační náveh na to, aby očkovaní měli neomezený přístup do restaurací, divadel, sportovních utkání a aktivit a dalších a ostatní, kteří odmítají očkování a tím blokují řešení museli mít negativní test za své peníze, tak by dávno všechno mohlo být otevřeno.

P. Kavan 16.4.2021 8:18

Nojo, Babiše sice nepovažuje za nějak zvlášť skvělého politika, ale proti covidu nějaké smysluplné kroky dělá. Pokud by opozice opravdu dělala to, co prohlašuje že by dělala, tak je Babiš zdaleka nejlepší proticovidník na naší politické scéně.

J. Jirka 16.4.2021 8:35

Rychle se otočte. Stojí za vámi opozice s nožem v zubech a chce vám podříznout krk!

D. Polanský 16.4.2021 8:44

Správný humanista chce plány, strategie, koncepce, vize a zdůvodnění. Jinak ani rana.

J. Farda 16.4.2021 8:46

"Kdo tlačil na brzké rozvolnění a tlačí i nyní." ?! Opozice snad má výkonné pravomoce? Takže jinak - kdo v půli září zamítl, s odvoláním na tzv. "selský rozum", Vojtěchův pokyn nosit roušky, čímž se rozjela podzimní vlna a proto okamžitě odešel epidemiolog MUDr. Maďar? Kdo s tímtéž zdůvodněním rozvolnil předvolební/předvánoční období, čímž ta vlna gradovaly do současných cca 30.000 mrtvých? Opozice? Umíte si, vážený pane Tichý, přepočítat prsty na ruce? ;-)

P. Kavan 16.4.2021 9:22

No, tak naše demokracie je dělaná tak, aby si vláda nemohla dovolit dělat cokoli, i proti vůli opozice a občanů. Proto tam taky ta opozice je. No a v případě menšinové vlády vůbec. Takže to není tak že by opozice vždycky 4 roky seděla v koutku a okusovala si nehty; naopak se na vládnutí podílí.

Naše opozice mohla celou zimu předkládat ucelené, systematické, dobře propočítané návrhy, které by okatě kontrastovaly s Babišovou chaotičností. Mohla je veřejně prezentovat, a získávat pro ně u vlády podporu. Ale nestalo se.

J. Farda 16.4.2021 10:42

Opozice tak pane Kavane opravdu neudělala, nepředložila, neprezentovala, dala tím vládě volné ruce vyniknout, a bohužel být opět Best in Covid, což ovšem není její vina, natož, na rozdíl od vlády vedené psychochaotem, zásluha! :-/

P. Kavan 16.4.2021 13:21

Opozice volné ruce vládě nedala. Bránila vládě dělat to po svém, ale nepředložila žádnou svoji lepší variantu.

J. Farda 16.4.2021 16:42

Nedala volné ruce? Slovíčkaříte - vláda - a ne opozice - má výkonnou pravomoc, opozice sice jako mnozí požadovala, ale nevyhlašovala rozvolnění ... :-P

J. Strmiska 16.4.2021 9:16

Opozice si může vyřvávat a požadovat co chce, jak chce. Ostatně kritizovat vládu je její funkce v demokratickém zřízení státu. Za stav ve společnosti je plně zodpovědna vláda. Svádět vlastní neúspěchy a pochybení na opozici, občany, EU a bůhví koho ještě, je Babišova specialita. Jeho příznivci to tady papouškují a melou pořád dokola.

M. Fleishman 16.4.2021 2:59

Bezpodmíněčný souhlas s autorem. Nepochybuji, že Babiš, Klaus, Zeman jsou učebnicovým příkladem psychopatů. Doporučuji knihu "Všichni jsou psychopati jenom já jsem letadlo" od MUDr. Jana Hnízdila, velice poučné a informující.

J. Hoza 16.4.2021 7:13

Se vší úctou, Hnízdil je rehabiliťák a internista, nikoliv psychiatr. Bez ohledu na to, co si myslí.

J. Vintr 16.4.2021 0:48

To se mi líbí, jak někteří lidé vytrvale ignorují realitu a pořád dokola argumentují zcela vylhaným počtem obětí "pandemie". Přitom i bývalý ministr zdravotnictví jednou ve slabé chvilce přiznal, že toto číslo je minimálně třikrát nadsazené.

Z. Joukl 16.4.2021 1:55

Ovšem každého zbytečně mrtvého člověka je škoda. A psychopatům to zrějmě nijak moc nevadí.

J. Vintr 16.4.2021 7:56

Spíš je škoda těch stovek milionů "člověkodní", zbytečně zmařených covidovými opatřeními a také těch zbytečně vyhozených peněz, které budou nutně někde chybět.

J. Jirka 16.4.2021 8:39

Ano, například života těch seniorů, kteří byli doslova vražděni zbytečným použitím dýchacích přístrojů na JIP jen proto, aby nemocnice získala další covidovou kompenzaci.

Z. Joukl 16.4.2021 9:51

To se jedná ovšem o selhání jednotlivců a nikoliv ministerstva zdravotnictví.