25.4.2024 | Svátek má Marek


GLOSA: Do závěrečného boje proti covid-19 bez psychopatů!

16.4.2021

Co je to za lidi, kteří vedou boj s pandemií tak, že máme nejvíce mrtvých na 100.000 obyvatel na světě? (Celkový počet mrtvých se v ČR už blíží třiceti tisícům !) Jsou vůbec tito lidé normální? A jak se dá případně jejich normálnost poznat? Vždyť mohou škodit lidem v opravdu velké míře. Neléčí si své komplexy, když rozhodují tak svévolně, jak rozhodují? Historie nás poučila, že politici mohou rozpoutat občanskou válku nebo válku se sousedními státy. Hitler, který také zřejmě nebyl psychicky normální, dokonce rozpoutal válku světovou.

Mezi manažery je údajně minimálně čtvrtina psychopatů. Dá se předpokládat, že mezi politiky a ministry nebude situace o mnoho lepší. Několik odborníků - lékařů se již vyjádřilo v tom smyslu, že premiér je psychopat a chaotik (zmatkař). Jeden z vysokých politiků o něm 7.4.2021 prohlásil, že je nevypočitatelný a bezohledný.

Kdo má největší moc při boji s pandemií, a kdo by tedy měl být logicky podroben psychotestům? Bude to jistě předseda vlády Andrej Babiš, nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger, místopředsedové vlády - ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček a ministr vnitra Jan Hamáček a také hlavní hygienička Pavla Svrčinová. Těchto pět „velitelů“ by mělo jít na psychotesty v první řadě, a to okamžitě! A to pro jednoduchost na testy pro určení psychopatů. Dobrý by byl též „test zodpovědnosti“ - to je stejný psychotest, který podstupují řidiči autobusů nebo držitelé střelných zbraní.

Budou-li mít testy v pořádku, pak není z hlediska psychiky důvod je nerespektovat. Provedenými pěti psychotesty se též jistě zvýší současná nízká důvěra ve vládu.

(Historie nás poučila, že informovanost voličů ohledně psychiky politiků je nedostatečná. A tak se dnes může stát, že se psychopati bez psychotestů mohou dostat k moci legitimní cestou.)

Testy mohou být prvním krokem k udržení přijatelné epidemiologické situace bez další páté vlny.

„Bez splněných psychotestů, vykliď jiným k moci cestu.“
Vtip: Jak se pozná psychopat? Ten neúspěšný je ve vězení a ten úspěšný - je ve vládě.

nestaník, praktický sociolog atd.