14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

GLOSA: Děkuji, nechci!

Asociace děkanů lékařských fakult České republiky, takto dětský neurochirurg, patolog, kardiolog, kardiochirurg (spolužák z gymplu), onkolog, ortoped a nefrolog, tedy skupina lékařů, kteří také nejsou odborníky v epidemiologii nebo infektologii, leč všichni jsou zcela závislí na penězích ze státní kasy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 9.10.2020 6:28

Štěpánek sám je profesionální dezinformátor. Stačí se podívat (jen a pouze) na rozsáhlé dezinformační dílo Štěpánka v kauze podfukáře Železného. Štěpánek píše pro své sponzory...

L. Novák 9.10.2020 6:18

Hloupé kecy...

J. Strakoš 9.10.2020 6:16

Pokud by došlo ke kolapsu zdravotnictví, je Prymula první na ráně. Šmucler a ostatní prostě jen přestanou podávat rozhovory. Takže zodpovědnost má.

Celé je to samozřejmě postaveno na předpokladu, že Covid je vážná choroba a může se rozšířit - a to je fakt, který už dnes těžko ověřuje, na každý potvrzující článek lze najít jeden odporující.

M. Mařák 9.10.2020 6:15

Na diktaturu národního státu mám dlouhodobě tento názor:

"Za zmínku také stojí zajímavá skutečnost, že i v USA stejně jako v EU se jedná o totalitářské iniciativy jednotlivých národních států. Prý Bilderberg, bruselská centrála, Římský klub, EU a podobně. Všichni se zmýlili. Všichni euroskeptici, všechny ty tzv. alternativní weby a všichni příznivci zakuklených konspiračních teorií. NWO a diktatura přišly ze zcela nečekané strany národního státu (pro ně nečekané, nikoliv pro mne), no a ti kluci a holky národní, co spolu mluví, k tomu žádný plán, či příkaz z býlderberg-bruselu jakéhosi vůbec nepotřebovali, anžto to zvládli úspěšně úplně sami. Pár lidí si to uvědomuje, u nás mimo mne třeba Václav Klaus, i když ten asi příčinu oné diktatury v národním státu vzhledem ke své ideologické výbavě neuvidí."

https://marakweb.wordpress.com/2020/05/24/new-order-a-soucasna-diktatura-narodniho-statu/

L. Novák 9.10.2020 6:14

V Asii už byli v mnoha zemích zvyklí používat roušky při chřipkových epidemiích, takže pro ně to nebylo zase nic extra nového. Prázdné stadiony s minimem vpuštěných fanoušků mají dodnes. Nejvíc je jich vidět na některých stadionech v Rusku, Bělorusku i v pár dalších zemích. Jihoamerické stadiony (i většina dalších na planetě Zemi) zejí prázdnotou.

J. Strakoš 9.10.2020 6:12

Obávám se, že nemáte pravdu - Štěpánek tady Babišův střet zájmů kritizoval několikrát, třeb tady https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/rozhovor-zachovejte-paniku.A200802_145935_p_politika_wag

L. Novák 9.10.2020 6:09

Vaše odpovědnost je jaká? Coby hlasatel bludů o tom, že si Američané odstřelili New-York-ská dvojčata 11. září před lety sami, moc důvěryhodně teda (alespoň na mě :-P) nepůsobíte...

L. Novák 9.10.2020 6:04

Parazit Štěpánek celou dobu po roce 1990 usiluje o nějaké dobře placené místo "ze státní pokladny". Částečně úspěšně, díky polické podpoře některých zájmových skupin. Nechápu ale, proč zdůrazňuje, že někdo na nejvyšší kvalifikační úrovni či ve vedení univerzit je závislý na příjmech od státu... když se o totéž (bez viditelné kvalifikace) snaží sám. :-P

J. Vyskočil 9.10.2020 6:01

Výzkumy z dat z dob Španělské chřipky před 100 lety nebo i z dnešní epidemie ukazují, že z hlediska ekonomiky je nejlepší včas krátce zavést přísná opatření (zavřít hospody, hranice, divadla ...) na pár týdnů, aby se to nerozjelo a pak to nějakými prakticky bezbolestnými opatřeními udržovat (roušky, zákaz megaakcí ...). Viz východní Asie. Tam zvládli první vlnu a druhá vlna (čistě z blbosti jako zde) se jim neobjevila, takže nemusí plakat jak jim ničí ekonomiku.

J. Svoboda 9.10.2020 5:50

Tak Štěpánek chce pustit do ČT šiřitele dezinformací a nemá rád Prymulu, kterému nasazuje psí hlavu střetu zájmů, což by si směrem k Burešovi nedovolil ;-D;-D;-D

MImochodem hvězda odpíračů, doktor Žaloudík, měl prostoru na ČT opakovaně opravdu hodně a kovid se jeho nápadů zjevně nelekl.

Pěkný den.

R. Langer 9.10.2020 5:34

To se ještě uvidí, na čem opravdu stojí... :-P

R. Langer 9.10.2020 5:33

Vážně? A jaká opatření a po jak dlouhou dobu byste si asi tak představoval? Víte co? Jděte někam! :-P

R. Langer 9.10.2020 5:31

Teď se leda tak ukazuje, že ty opatření jsou stejně na nic, a je vtipné, že na to upozorňuje ten, co sám sedí doma v karanténě. Asi dostatečně nedodržoval všechna opatření, co? A jakpak se nám ta karanténa doma projevila? Už jste všichni na plicní ventilaci, panikáři? Nic se neděje, co? :-P

J. Vyskočil 9.10.2020 5:01

Protivládní politici a média hrála hru co nelze prohrát. Když by vláda zaváděla opatření včas, řvali by že vláda zbytečně ničí lidi a ekonomiku. Když by je zavedl pozdě, řvali by že vláda nezvládá pandemii. Zločinec Šmucler je jen užitečný idiot v téhle hře. Bohužel se to vymklo, část lidí je z té rovzolňovací kampaně dodnes zblblá a tak jsme tam kde jsme..

Výsledky posledních voleb ukazují, že tahle strategie opozice jak zničit Babiše funguje. Akorát z toho bude kupa zbytečně mrtvých a tvrdá opatření, kterým se šlo vyhnout.

J. Vyskočil 9.10.2020 4:53

Drobný detail. Své odhady stavěl nejspíš stavěl na nějakých aspoň hrubých výpočtech. Ve kterých ale nejspíš nebude započteno, jaké mají testovací kapacity limity. Vzhledem k tomu jak výrazně roste procento pozitivních testů tak čím dál větší část nakažených testována není. Nestíhají je prostě vyhledat a otestovat.

J. Vyskočil 9.10.2020 4:48

Tu na jaře (kdy to v západních zemích totálně podělali) zastavil excelentně. Bohužel tak dobře, že řada jednoduchých lidí dodnes odmítá uvěřit že tu bylo nějaké nebezpečí a zprávy o hororech v jiných zemích považují za vylhané. Tak si to bohužel musíme prožít taky.

Teď si věří tak moc že zkouší ten průšvih (co zdědil) zastavit bez uzavření ekonomiky. Ano na hospodách, divadlech a ZOO ekonomika (naštěstí) nestojí.

O. Musil 9.10.2020 4:06

Flégr v polovině září (13.) říkal, že za dva týdny budou desetitisíce nakažených denně. S uzavřením škol měl nicméně pravdu.

J. Vintr 9.10.2020 1:43

Když se argumentuje tím, že je pan Primula "odborník na epidemiologii", je třeba si položit otázku, kolik masových epidemií tento odborník už zastavoval a zastavil. Odpověď je nula. Čili místo odborníka tady máme čistého teoretika, který dostal příležitost experimentovat s deseti miliony lidí a ekonomikou státu. Navíc bez sebemenší zodpovědnosti za to, co ty jeho experimenty napáchají. Trochu velký hazard.

M. Šejna 9.10.2020 1:06

Před dvěma týdny se proslavil vrchní "epydemyjolog" Šmucler ukončením televizní diskuze s panem Flégrem, který varoval, že v říjnu můžeme mít denně až deset tisic nakažených a desitky mrtvých, pokud nešlápneme na brzdu.

Teď se ukazuje, ze Flégr měl pravdu

V. Halašta 9.10.2020 0:54

No to teda ne. Nemusím s p. Štěpánkem souhlasit ale dnešní situace není důsledkem jehe(jich) postojů. Jaká opatření se nedodrzovala pod jejich vlivem? Žádná, žádná totiž v létě nebyla. Mírný nárůst v srpnu spolu se zacatkem školy měl přinest odpovídající opatření, která nepřišla. Některá i na přímý zásah Babise. Nepřišla ani funkční chytrá karantena, přestože o ní vláda celé léto mluvila. Jen mluvila.

Kde tam kdo může najít vinu Štěpánka teda nevím.

M. Šejna 9.10.2020 0:50

Vývoj epidemie a růst počtu nakažených a mrtvých ukazuje jasně, která část lékařů má pravdu.

Pirk se Šmuclerem a Honzákem to nebudou.

Isaac Newton byl génius fyziky a přesto byl přesvědčen, že na Slunci existuje život. Tak buďme shovívaví i k Pirkovi.

V. Wagner 9.10.2020 0:21

Právě kvůli takovým lidem, jako je Petr Štěpánek a zmínění lékaři, jako je Pirk, Šmucler, Hnízdil a jejich zlehčování koronaviru jsme se dostali do situace, že místo relativně jednoduchých opatření, jako je nošení roušek v uzavřených prostorách a zavření barů jsme se dostali do situace, kdy se musí zavírat školy a přistupovat k současným drastickým opatřením. Prostě chřipečkáři dosáhli svého a nekontrolovaně promořujeme: https://www.osel.cz/11383-chripeckari-dosahli-sveho-cesko-se-nekontrolovane-promoruje.html