14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

GLOSA: Děkuji, nechci!

Asociace děkanů lékařských fakult České republiky, takto dětský neurochirurg, patolog, kardiolog, kardiochirurg (spolužák z gymplu), onkolog, ortoped a nefrolog, tedy skupina lékařů, kteří také nejsou odborníky v epidemiologii nebo infektologii, leč všichni jsou zcela závislí na penězích ze státní kasy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 9.10.2020 8:54

"Ta na jaře" se zastavila sama všude v Evropě bez ohledu na to jaká opatření tam udělali. Zrovna tak se to teď všude "rozjelo" bez ohledu na to co tam předtím dělali. Takže zásluhou epidemiologů to evidentně nebylo. To, že u nás to mělo na jaře zcela mírný průběh, nebyla zásluha roušek, ale toho, že se u nás méně hysterčilo a méně lhalo.

V. Cícha 9.10.2020 8:32

Dokonale sepsáno, situace je naprosto stejná i zde v Britské Kolumbii, zatím ale žádná smysluplná resoluce nebyla vypracována, alespoň o ni nevím. K tomu ještě šlamastika odjinud: Cína dala světu a hlavně Spojeným státům kromě již známých neblahostí, covid. A ten se stal téměř hlavním bodem předvolebních debat. A Xi se dozajista nemůže dočkat, až vyhraje Biden (doufám, že nevyhraje, navzdry všem trvajicím kulušárnám demokratů)

V. Církva 9.10.2020 8:26

Což je jistě dobře, proto považuji za podstatnější informaci 40 mrtvých denně. Jenže je tam asi 14 denní zpoždění. Abych byl fér, z těch mrtvých je i víc než 80% nad 60 let. Hlavní problém bych pak viděl v tom že zavirované nemocnice znamenají stopku pro jiné výkony. Nějak mne nepřesvědčili, že ležící pacient po vážné transplantaci co bere léky proti odmítání cizího orgánu projde Covid19 bez problémů.

I tak nejsem pro zastavení ekonomiky. Ale rozjet se to nemuselo. Něnecko funguje s rouškami, odstupy, desinfekcemi poměrně dobře. Nevím teda jak je to tam se školama. Zastavit vzdělávání jde ale možná na 14 dní, pak je to blbé....

J. Roškota 9.10.2020 8:19

Je velký rozdíl, pokud se pan Štěpánek rozhodne neakceptovat protiepidemiologická opatření nebo když k něčemu podobnému nabádá ostatní. To první je jeho věc. Pokud tedy neprská na spolucestující v MHD. To druhé zásadně podkopává účinnost celého snažení.

P. Vychodil 9.10.2020 8:14

něco jiného je očkování vakcinou vyzkoušenou, zatímco očkování proti mutujícím virům samo o sobě je sázka do loterie, navíc vakcínou, kterou nikdo pořádně nevyzkoušel...už jsem si zažil, jak těžkou chřipku může vyvolat očkování proti chřipce, tudíž s díky přenechám Covid vakcínu těm, kdo po ní touží

V. Církva 9.10.2020 8:13

Možná to ještě zopakujte pozůstalým 40 mrtvých z dnešní noci. Šmucler, možná i Pirk mají asi peněz dost tak můžou platit léčbu těch nemocných a Štěpánek s Vámi se rád přidá. Já myslím že k tomu nemuselo dojít. Dostatečnou osvětlu bez Šmuclerů rouškami, mytím, omezením estování a distancí se dalo dnešnímu scénáři předejít.

Problém je že to nevyžadovala nejen vláda, ale především nedostatečná osvěta. To je to selhání Pirků a Šmuclerů.

V. Dosoudil 9.10.2020 8:09

Nezkoumám kdo článek napsal, ale myslím si totéž co autor uvádí.

Z. Bureš 9.10.2020 8:08

Hrobař ODS na Královéhradecku opět perlí svá zcestná "moudra" : Podle jeho teorie ... někdo smí vyjádřit svůj názor peticí - ale jiný už k té petici svůj názor vyjádřit nemůže ..... protože ten petiční názor je ten jediný správný ...... 8-o

V. Církva 9.10.2020 8:06

Přesně tak. Nějak nechápu Štěpánka, Šmuclera, Pirka jak sedí nad vítěznou statistikou - ČR vede v počtu nakaženýh na 100tisíc v Evropě a 40 mrtvých denně. JIPky budou plné a on si říká. Musíme lidem poradit aby ignorovali opatření proti šíření nemoci!

Ještě v srpnu bych to nějak bral. Ale člověk se má řídi realitou. Na druhé straně jsem pro opatření co minimalizují ekonomické následky. Roušky distance zavřené noční bary a tančítny. eRoušky, desinfekce v restauracích a firmách to jsou opatření co právě tu ekonomiku mají udržet.

A. Novák 9.10.2020 8:02

ještě než bude zdravotnictví zahlcené, máme dost času postavit pár polních nemocnic...co na to plukovník?

V. Dosoudil 9.10.2020 8:01

Brilantní formulace R^

A. Novák 9.10.2020 8:00

mezi pozitivně testovaným, nakaženým, skutečně nemocným a JIPkou je dlouhá cesta...jen málokdo ji skutečně absolvuje...

I. Pávek 9.10.2020 8:00

R^

I. Pávek 9.10.2020 7:59

R^

V. Církva 9.10.2020 7:58

Souhlasím. Když chce někdo pravicový přístup, znamená že si následky sám individuálně zaplatí.

I. Pávek 9.10.2020 7:58

Chápu přípisku pana Štěpánka jako povzdech člověka na rozcestí, který neví kam se vydat. Kdyby se zastřelil, přípisku bych bral jako dopis na rozloučenou.

V. Církva 9.10.2020 7:56

Gratuluji panu Štěpánkovi. Díky geniům jako on už jsme první v Evropě v nakažení SARS-CoV2. Pane Štěpánek , chci Vás dnes vidět na noční na JIPce, jste genius jistě vyléčíte přes noc 10 nemocných.

Štěpánek píše že i bez děkanů odborníků ví co má dělat. A to je omyl liberálních pravičáků 50000 diagnostikovaných denně ukazuje že je vždy dost těch co nejsou tak geniální nebo společensky zodpovědní a musí je někdo postrčit (protože ultralevicová diktatura je druhý extrém).

Nejsem dogmatik. I pravicové induvidualistické pojetí společnosti má své limity a nevativní stránky. V společenských krizích se zviditelňují.

J. Lukavsky 9.10.2020 7:54

"vyhrožuje povinnou vakcinací" hrůza! Vzpomínám si, že jsme na škole byli povinně očkováni nesporně škodlivou vakcinou proti neštovicím, obrně, TBC... strašné pomyšlení, vždyť na tyto nemoci tak krásně umírala spousta dětí. Ale nakonec také bych vakcinu na covid nenařizoval jako povinnou, ale kdo odmítne očkování nakazí se a skončí s tím na ventilátoru - zaplatí do halíře léčbu. No ale jelikož cca polovina těchto umře bude to nutno vymáhat na příbuzných.... každý svého štěstí mašinfýrou. J.L. end

R. Meišner 9.10.2020 7:43

..zatímco Štěpánek smolí svá díla proti hloupým děkanům, mazanému plukovníkovi, etc.,--počet nakažaných den za dnem utěšeně narůstá. o čem začne Štěpánek psát, až bude zdravotnictví a nemocnice zahlcené, netuší zřejmě ano on sám. toť vše.

K. Salajka 9.10.2020 7:04

Charakter Texasanů dobře ztvárnil J.R.Ewing v seriálu Dallas. Taky google si myslí,, že jde o národ s velkým písmenem, jako vy. ZZ top bude asi den odražení mexické armády, nejspíš jde o Alamo. V principu je to stejné jako kdyby, sudetští Němci slavili den Mnichovské kapitulace. Když se ale podíváte na Stalinovy příručky, zjistíte, že definici národa nesplňují. V USA vidím vzestup separátní španělské kultury a kultury založené na barvě kůže. Jednotlivé státy tu popsal Holásek, rozdíly někdy vzdáleně souvisí s národností prvních osadníků ale, jinak jsou vyvolány spíše geografickou a hospodářskou situací. USA spějí k repete občanské války, kde národnost nehraje roli.

M. Mařák 9.10.2020 6:59

Víte, že federalismus je světově dominantní systém vlády a že matička národů EU dobrotivá se vyvíjí na základě obecně zákonité evoluce? určitě ne.

Aha.

https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714893

D. Zítko 9.10.2020 6:59

Pan Štěpánek dnes přesně a výstižně R^

P. Krešňák 9.10.2020 6:58

Souhlasím, není co dodat. Krešňák

F. De Winter 9.10.2020 6:53

Nevím jak Pirk, ale Šmucler určitě přichází o kšefty s to svou plastickou chirurgií. :-P

F. De Winter 9.10.2020 6:50

Jo, jo, Mařáku. USA je federace národních států. ;-)

M. Mařák 9.10.2020 6:45

USA je federace a je složená z jednotlivých národních států jako třeba Texas, kde je státním svátkem den ZZ Top. Texasané mají na mnoho zásadních věcí zcela odlišný pohled než třeba New Yorčané, což je způsobeno jejich národním charakterem.

Skol!

ANO bude líp!

J. Vavrochová 9.10.2020 6:41

?8-o?

K. Salajka 9.10.2020 6:39

A ten třetí barák spadl, poněvadž mu bylo vedro ?

K. Salajka 9.10.2020 6:37

Které státy USA považujete za národní ?

K. Salajka 9.10.2020 6:32

Pokud považujete za nakaženého každého , kdo je pozitivně testován. Jak jsme viděli u někoho se Covid projeví hned , jak si podá žádost o test, aniž by poslal vzorky.

Žaloudík má pravdu, když říká, že při této smrtnosti je horší důsledek ochranných opatření, že se neprovádějí lékařské zákroky (jeho obor je rakovina). Podívejte se na statistiku úmrtí na choleru, malárii a podobné nemoci. Když se sečtou evropské a mimoevropské země vypadá to hrůzostrašně. Podobně, když se naše covidové případy sečtou s těmi v Indii, Brazílii a USA (viděl jste, co je tam za materiál na akcích BLM). Deklarované úmrtí "v souvislosti s Covidem" v mnoha případech může znamenat -"když, zemřel měl v těle obranné látky proti chřipce." Nejsem odpůrce opatření, ale líbí se mi výjimky jako je ta pro mezinárodní sport a pro Marka Bendu. Hlavní cíl je asi nepodávat zprávy o tom, co se děje u nás a ve světě. To co předvádí veřejné a soukromé TV nedosahuje ani úrovně socialistických Televizních novin. Proč asi čas, určený pro zprávy, zabírá téměř nepřerušovaný tok blábolů o opatřeních? Někteří reportéři rozprávějí o covidu, jako když jeden kaká a už nemá co!