23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hoffman 28.1.2010 13:35

Re: Vedle jak ta jedle

Sancta simplicita! Tych uslachtilych praviciarov, ktory cudzie nechcu ale svoje si nedaju ste si nacitali z mravoucnej literatury? Staci sa pozriet na krajinu nie tak davno najpravicovejsiu /USA/ a jej starsie a novsie skandaly, pocnuc Rockefellerovou manipulaciou s burzou v 29 /bump and jump, mozete si to nastudovat/ az po Enron, Kozlowskeho a Madoffa. A to nehovorim o starsich podvodoch a podvodnikoch z dob laissez faire, za vtedajsie kusky by sa dnes zatvaralo na 120 rokov. Samozrejme, nepochybujem ze europske krajiny, s vynimkou /svete div sa/ socialistickej Skandinavie a mozno Holandska su na tom uplne rovnako.

Kde sa to vo vas ludia berie, ta naivna viera, ze vacsina ludi sa zachova "slusne", ked dostane prilezitost beztrestne si sklbnut? Fakt mi to pripomina budovatelske nadsenie, len zafarbene namodro. Prepacte mi moj cynizmus, ale bez kontroly moralka dlhodobo nefunguje. A nikdy nefungovala.

huhu 28.1.2010 14:56

Re: Vedle jak ta jedle

vy si pletete normální kriminální zločince (Enron, Maddoff) s politickou korupcí....

V. Hoffman 28.1.2010 15:04

Re: Vedle jak ta jedle

Vynikajuce, tak hovorme o Goldman Sachs a jeho napojeni na americku vladu. Tusim to prave vysetruje senatna komisia. A to zijeme uz v modernej dobe, kedysi bolo to prepojenie /velkeho/ biznisu s politickymi kruhmi podstatne silnejsie. USA si zaviedli pevne pravidla pre lobbing prave preto, ze sa im to dost vymykalo z pod kontroly.  

Vazne netreba byt naivny, porcovanie medveda nie je nas vynalez.

Parkan 28.1.2010 18:15

Prosim o upresneni.

 Chtel jste napsat, nas cesky,nebo nas slovensky vynalez ? Pokud mate na mysli prvni moznost,tak se ptam,zda-li se uz necitite Slovakem,pokud plati moznost druha ,tak se ptam,zda-li se citite uz Cechem.  

V. Hoffman 28.1.2010 18:36

Re: Prosim o upresneni.

V tomto ohlade medzi Cechmi a Slovakmi nie je ani ten najmensi rozdiel;-)))) Tuneluje sa vsade rovnako. Povedzme ze ceskoslovensky vynalez, ked uz na tom trvate.

Parkan 28.1.2010 18:58

V tom pripade...

.....jste mel v prvnim prispevku napsat "ceskoslovensky". Nemam dalsi otazku,jenom doufam,ze se nepovazujete za "cechoslovaka". Dekuji !

 P.S. Tento zpusob zabavy na Slovensku neexistuje ? Hodnotim Vas smysl pro legraci ,ktery jsem ,abych rekl pravdu ,necekal. " Mudrc","Asie"," mate uz internet" byla opravdu jen pratelskym dloubnutim .

V. Hoffman 28.1.2010 19:51

Re: V tom pripade...

Uprimne povedane, vobec ma nenapadlo, ze by to patrilo mne.:-)))) Oznacit Slovensko za Aziu si vyzaduje velku davku predstavivosti, obdivujem vasu fantaziu. Ale aby som drzal basu, internet nemame, spravy posielame po postovych holuboch do najblizsieho pohranicneho moravskeho mesta odkial po karavannej ceste putuju dalej. Obcas to trochu trva, to je pravda.

Parkan 28.1.2010 20:11

Re: V tom pripade...

 Vyborne ! Jeste se ozvete,nez to tady zrusi, ti starostove s velkou nohou.Rumcajs urazil starostu ,kdyz rekl,ze  ma velkou nohu a musel do lesa Raholce. (Jiste znate). My musime pryc z podobnych duvodu.  Vzpominate na krasne souboje RH Brno vers.Slovan Blava v hokeji, Sparta,Dukla,Slavia,Banik,Trnava,CH Blava, Slovan ,Tatran Presov vo futbale ? Preji dobrou noc !

Parkan 28.1.2010 15:42

Re: Vedle jak ta jedle

 No vida,dokonce z Asie mudrc se ozval.A volate z Evropy,nebo i tam mate uz internet ?

kopec 28.1.2010 11:50

Fakt uz neni o cem psat?

pane Hrdlicko, pisete sice ze nemate VUML,ale vas kratky clanek preteka tolik demagogii, ze byste na VUMLu  mohl vyucovat. Nakonec, ani pani Petra uz neni zadna funglovka.

Fousek 28.1.2010 11:50

Žvásty,

pouze žvásty, pane Hrdličko.

fanos 28.1.2010 11:50

A blbci, lempli si ho zvolí do čela.

A pak je čeká div divoucí. Ráj na zemi, bez práce s plný panděrem a dobře chlazenou desítkou.  Tak leda kulový, volové.

Sly 28.1.2010 11:29

Paroubek ani nevi, co to je pokrytectvi,

stejne tak nechapala pritelkyne Buzkova, proc by nemohla dat dite do soukrome skoly a zaroven temto skolam snizit dotace pod uroven statnich skol. Vzdyt ona na to bude mit a prece nebude posilat dite do statni skoly, na jejiz nizke urovni ma svuj podil.

"Soudruzka zena vyznamneho muze" zase nechape, ze pokud jeji muz obden pinda, ze bohatsi lide si musi solidarne utahovat opasky vice, nez chudsi, bude verejnost citliva na okazaly "svetsky" luxus.

Reakce je projevem hystericke poruchy osobnosti, soudruzka jiste tusi, ze jsou i jine moznosti, nez luxus nebo onuce, ale takto se muze postavit do role pronasledovane chudinky.

Soucitim s ni uplne stejne, jako s kteroukoli jinou pizzdou, ktere zacne vadit bulvar presne ve chvili, kdy je pro ni publicita nevyhodna.

... 28.1.2010 11:50

Re: Paroubek ani nevi, co to je pokrytectvi,

není to věcí rodičů, do jaké školy dají svoje dítě, co je politikům a různým pizzdám do toho?

Liška 28.1.2010 12:26

Re: Paroubek ani nevi, co to je pokrytectvi,

Máte recht, co je komu do toho, že jsem chudý či bohatý! Každý je takový, jaký chce být, aspoň si myslím,že by to tak být mělo ve svobodném světě. Proto nevím, kde se bere v rudém, či oranžovém mozku starost o to jaký bych měl být dle jejich mustru! Že se to může někomu hodit, chápu, já zájem nemám!

Sly 28.1.2010 13:50

Take netusite, co je to pokrytectvi?

Bavime se o ministryni skolstvi, ktera jinak soukrome skoly diskriminovala, ve statnich si zkousela hloupe experimenty a jejiz vlada brojila proti "zbohatlikum, tunelarum a prostitutkam". Coz bylo vzhledem k rychle nabytemu majetku rodiny, trestnimu stihani manzela a jeji drivejsi profesi "agentky-pruvodkyne" k zbliti.

Normalni clovek at si da sve dite, kam uzna za vhodne.

Thutmose 28.1.2010 11:25

Ten závěr je uboze propagandistický

Samozřejmě, že to nebyla záviost a tak jednoduché vidění světa, jako předvedl autor, se málokdy vidí. Je ale pravdou, že soc. demáčtí funkcionáři často šlapou v porcelánu. Doslovně to dělala Buzková, když prohlásila, že doma servíruje do Rozenthalu, tedy do jednoho z nejdražších porecelánů. To by se její dědeček, funkcionář soc. dem. Modráček asi hodně divil. To samé platí pro Paroubka. Je třeba znát míru, a to současná věrchuška neumí anebo ani nechce.  Botičky za 3.000,- kč nejsou závistí, jen se pokukazuje, že někdo káže vodu a pije víno, tedy, jak se floskulně tedˇ říká, není konsistentní  ( jako jogurt ) ve svém jednání. je vidět, že autorovi oprvaud ten VUML chybí, a že asi chodí k k panu Janouchovi do Občanského institutu firmy ODA pana Bratinky.

Josef 28.1.2010 11:14

Nabuřelé panské jendání jen svědčí o základním nedostatku sebereflexe, nicméně co já nechápu ....

Ano mlaskají u koryta dosyta a řihají si přímo velkopansky. Ta slavná ČSSD, ochránkyně práv pracujících, důchodců a chudých!

Co ale už vůbec nechápu je, že voliči (a zdá se, že i mnozí co k tomu mají vzdělání) nevidí tu hrůzu daňové politiky. A jen naivně si myslí, že ty vysoké daně nepůjdou z jejich. Tak včera jsem četl, že cena benzínu bez daně je 10,- Kč. Zajímalo by mne jestli těch dalších 20,- Kč na daních platí bohatí anebo chudí. Spíše bych řek, že bohatí to snesou a pro méněmajetné je to značně zatěžující. Nebo 20 % DPH skoro u všeho zboží, bohatí si to odečtou ve firmách a tak to zas platí koneční spotřebitelé, potažmo zejména ti méněmajetní. A tak by se dalo pokačovat ... Někdo z našich rádobyekonomů by to už měl tyhle jednoduché věci konečně začít vysvětlovat a ne jen blábolit cosi o růstu či propadu HDP!!

pesimista 28.1.2010 11:22

Re: Nabuřelé panské jendání jen svědčí o základním nedostatku sebereflexe, nicméně co já nechápu ....

obrať se s tím na nejlepšího ministra financí ve vesmíru chemika Kalouska. 

Josef 28.1.2010 11:24

Re: Nabuřelé panské jendání jen svědčí o základním nedostatku sebereflexe, nicméně co já nechápu ....

A co argument, ten máš kde??

... 28.1.2010 11:29

Re: Nabuřelé panské jendání jen svědčí o základním nedostatku sebereflexe, nicméně co já nechápu ....

Sbližování DPH prosazuje kdo? A budou se sazby sbližovat nahoru, nebo dolu?

Josef 28.1.2010 14:30

Re: Nabuřelé panské jendání jen svědčí o základním nedostatku sebereflexe, nicméně co já nechápu ....

A to jako mám volit ČSSD, ta přece zvýšení daní nedopustí!  Holt i ODS nám zrůžovatěla, resp. ona snad ani modrá nikdy nebyla. Co naplat, koho ale jiného, kdo nebude horepádem zvyšovat daně??

klaus 28.1.2010 10:59

Vy vole

F.Havala 28.1.2010 10:45

To si Paroubek nezasloužil.

Paroubka nemusím, jinak řečeno jeho papalášské vystupování je mi odporné. Ale takový trest, v podobě té hrůzi, co si vzal za manželku, to si ani on nezaslouží.

Marcela 28.1.2010 12:30

Re: To si Paroubek nezasloužil.

dobře mu tak. Jen houšť a větší kapky.

Eva D. 28.1.2010 16:00

Re: To si Paroubek nezasloužil.

Deset palců nahoru! :-)))

františek 28.1.2010 10:41

Moc krásný a výstižný příspěvek

Jsem už důchodce. Důchodce, který je smířený s tím, že budu mít poloviční důchod, jestli Paroubek nechá prožrat naše daně. Je mezi námi hodně závistivých tupců, kteří myslí jen na sebe a na svou současnost

ZW 28.1.2010 11:11

Re: Moc krásný a výstižný příspěvek

Myslíte prožrat důchodci?

pesimista 28.1.2010 10:38

Chlap bojuje přímo s chlapem a ne s jeho ženou nebo děckem.

To dělají pouze ubožáci a zbabělci a v poslední době se jich vyrojilo mnoho. Zvlátě, pokud jim dochází argumenty. Vůbec si neuvědomují, že nahrávají Paroubkovi, kterého vůbec, le vůbec nemusím taky. Ta závist kouká jak sláma bot i vám všem, co to tak nechutně rozmaszáváte. Jsou dvě možnosti: Buď je paní paroubková tak naivní - v tom případě ovšem ze sebe děláte hulváty, protože spíš zaslouží politovat. A nebo, možná je to pravděpodobnější, to dělá záměrně (ono stačí znát trochu mínení obyčejných lídi) a v tom případě ze sebe děláte blbce, co jí naletěli na její hru

čtenář 28.1.2010 10:46

Re: Chlap bojuje přímo s chlapem a ne s jeho ženou nebo děckem.

Od kdy, Paroubek bojuje chlapsky ? A ty závěrečné kombinace pane "pesimisto", to je tedy nadělení. :-))))