20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

GLOSA: Čas na novou pravicovou stranu

Copak tu máme stranu, která by hájila hodnoty, jako je svoboda, demokracie, víra v jednotlivce, volný trh, malý stát, nízké daně, fungující právní stát, morální hodnoty, dobrovolná solidarita, vzdělanost, filozofie úspěchu a řešení problémů, zdravý pragmatismus, zdravý patriotismus, soběstačnost, vyrovnaný rozpočet atd.?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvořák 27.10.2012 11:15

Re: Stranu svobodných občanů

Pan Nečas si může už jen říct : Pozdě bycha honit !

T. Šmilauer 27.10.2012 1:17

Nové koště dobře mete?

Autorova představa o nové straně je naivní. Každá nová politická strana přitáhne do svých řad vypočítavce, kteří ji použijí jako výtah k moci a obohacení. Těch pár lidí, kteří politku chápou jako službu, se časem přizpůsobí nebo stranu opustí. Zpočátku proklamované ideály po čase vyčpí, strana ztratí počáteční důveru a objeví se opět další nová "autentická pravicová strana", která bude slibovat skutečně pravicovou politiku. V lepším případě půjde ve stopách ODS a TOP ( t.j.skomírat), ale spíše ji postihne osud ODA nebo US.

Ne nové strany, ale ty, které se za pravici proklamují, ať se drží svých volebních programů a zbaví se všech těch mafiánů, lobbistů, kmotrů,šibalů a lišáků, kteří na nich parazitují a tyto strany diskreditují. Snad je to ještě možnost, jak uniknout z oranžovo-rudého objetí.

R. Kříž 27.10.2012 1:45

Re: Nové koště dobře mete?

a kdo by v nich potom zustal??:))))

J. Boleslav 27.10.2012 9:12

Re: Nové koště dobře mete?

Vidím to podobně. V ODS ten proces s nástupem Nečase už nastal.

O. Kadlec 27.10.2012 1:08

To se teda divim.

Skutečně pravicová strana...v čem má ta skutečnost spočívat? A stačí taková skutečnost k překonání 5%? Pátrám co je na ODS neskutečného a nemohu to najít. Skutečně pravicová strana je tu hned dvakrát - ale pánovi to nestačí, chce něco skutečnějšího, až to vypadá neskutečně, nemožně. Vždyť jestli je potřeba něco ještě pravicovějšího, než pravicového, aby to ten poslední pochopil...jestli to pochopí, v životě to nemůže volit! Chápete?

R. Kříž 27.10.2012 1:48

Re: To se teda divim.

ta skutecnost by mohla znamenat, ze nebude zvysovat dane, vy chytraku... ze bude korigovat vydaje, nikoliv jim pouze prizpusobovat prijmy dojenim kazdeho jeste volneho struku...

O. Kadlec 27.10.2012 2:40

Re: To se teda divim.

Jo - veřejnost je celá žhavá volit stranu, která vysvětlí, aby to každý pochopil - že se bude všude škrtit ještě víc, aby se nezvyšovaly daně. Stačí když to nazvete korigováním výdajů a volební vítězství máte na míse, chytráku!

R. Kříž 27.10.2012 9:03

Re: To se teda divim.

ano, ano, chapu, lidi bez vyzkumneho ustavu pro krajinu a okrasne zahradnictvi, bez centra dopravniho vyzkumu a jinych stovek zcela nezbytnych instituci nemuzou zit....:)))

zkuste treba vy, kolik byste usetril... http://www.svobodni.cz/snizte-schodek-statniho-rozpoctu/

O. Kadlec 27.10.2012 13:27

Re: To se teda divim.

No právě...svobodní nemají a nebudou mít jinou šanci než blogovat - s takovým programem.

P. Machek 28.10.2012 11:36

Re: To se teda divim.

Nicméně program i chod Svobodných přesně odpovídá tomu, po čem volá autor.