4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Bída oranžové politiky

Česká sociální demokracie má dva základní nedostatky. Není ani sociální, ani demokratická. Je to neobolševická europartaj druhořadých komunistů, kteří by hrozně rádi dirigovali život všem okolo za cizí peníze jako za dob totalitního socialismu, ale stydí se před okolím přiznat svoje pravé přesvědčení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Vízek 5.7.2013 17:35

S Křížem je kříž...

Nevidí nebo nechce vidět realitu:

U státního prsu se přiživují (nejen u nás) především bankéři: když je nejhůř, je státní kasa k naplnění prázdných sejfů dobrá. Státní kasa = prníze daňových poplatníků.

Není to ČSSD, ale ODS, která po sedmi letech vlády sklidila plody své KVALITY.  Že nechala všechna nejdůležitější ministerstva TOPce? I to dokládá její neumětelost.

A  že TOPka v čele s Kalouskem šetří kde se dá na obyčejných lidech? Inu: prrravé prrravicové ideologické myšlení. Přitom podle EK je Česko úplně nejhorší ze všech zemí EU pokud jde o čerpání peněz z jejích fondů.  Úsměvné? Nebo na "zabití"?  

A že komunisté možná příštíí volby vyhrají?  Inu: kvalita prrravice jim velice svědčí. A také to, že všechny prrravé útoky směřují proti ČSSD.  Jako u toho pana Kříže, s kterým je - kříž.

L. Novák 5.7.2013 18:22

Re: S Křížem je kříž...

Vízek už se třese, že tentokrát získá přilepšenou k důchodu v senátorské trafice ještě jednou... :-D

Kdepak, Vízku, bez šance!

F. Vízek 5.7.2013 21:03

Tož mám věk...

Mám věk, kdy mnohé vrstevníky doopravdy "přepadne" třas. Je to nemoc, která se těžko léčí. Sem tam někoho "přepadne" choroba zvaná "Alzheimer"... To se chování starého člověka se vším všudy podobá dítěti batolecího věku.

Jedno ani druhé nepřeji nikomu, ani L.Novákovi. 

Jsem rád, že zatím se u mne "přepadovky" výše citované neobjevily. Kéž by se totéž týkalo i Vás. pane Nováku... 

A můj důchod? Inu nejen senátorství, ale i 16 let kamenické dřiny pomohlo k mírně nadstandardnímu důchodu. Mírně... Mých 14 vnoučat se všemi těmi "narozkami" a "svátky" a "oslavami" by sneslo i víc... 

P. Mach 5.7.2013 23:12

Re: Tož mám věk...

Podle toho blábolení co předvádíte třas nebude vaším hlavním problémem. Je evidentní, že vás víc ohrožuje úbytek šedé kůry mozkové.

J. Blažek 5.7.2013 16:13

FUJ

Článek - to jsou žvejchy, to je superneobjkelivní rádoby úvahy, plácání jak ryba ocasem, plné třídní nenávisti a pozdního komunistobijství. Prostě HNUS!

J. Vyhnalík 5.7.2013 17:33

Re: FUJ

Ještě, že jsou tu lidé jako jste Vy, kteří nám dokáží předvést, jak má objektivní argumentace vypadat!

F. Hadač 5.7.2013 15:28

Bída oranžové politiky?

Možná ano. Ovšem větší bída bylo vládnutí dnes již Nečasovi vlády v demisi. Zejména pak Kalouskův exibionizmus a jeho chemické pokusy na občanech ČR. Byl to hlavně Kalousek, který ovládal vládní mafiánské uskupení a to muselo nutně přinést pád celé vlády. Nutno dodat, že právě Olomoucký státní zástupce, spolu s proti korupční policií se do toho mafiánsko korupčnického spolku,  nebáli sáhnout i přes vyhrůžky vládních mafiánských špiček. Jsou u mne za hrdiny, ovšem teď bude záležet jestli jim někdo "vlivný" z tohoto spolku v demisi, nezatne tipec. To by se klidně mohlo stát, kdyby byl M. Zeman jmenoval M. Němcovou za premiérku vlády ČR. Ta se ostatně netajila s tím, by celé vyšetřování zastavila, protože zkorumpovaná vládní koalice by sestavila vládu ta těch samých základech, jen by se vyměnil premiér. Tomu by mělo být odzvoněno. 101 ? zbloudilých duší,/kdoví jestli ano/, by tuto nemravnou sešlost mělo podržet, proti cca přes 80% občanů ČR, kteří si přáli jejich urychlený odchod. Chce to opravdu urychleně připravit předčasné volby. To by bylo demokratické. A ČSSD? Ta nemá zatím nic jistého, pokud jasně neřekne co chce napravit pokud vyhrají volby a jakým způsobem.

P. Mach 5.7.2013 16:14

No to jsme se nasmál.

I kdyby nahý Nečas běhal po václaváku pronásledovaný Nagyovou ve slušivém koženém oblečku a s bičíkem v ruce nemohla by to být větší bída než to co předváděli socani v dobách své vlády, i to co předvádějí jako opozice, o tom co předvádí ožralý a senilní egomaniak Zeman co by prezident ani nemluvě. Na politiky napojená mafiánská uskupení není expertem Kalousek, nýbrž Zeman a Šlouf. Jejich kámošem Mrázkem to začalo a vyvrcholilo sockomančským oze tunelem za bilión. Mimochodem by mě zajímalo, kdy si policajti dojdou pro Tvrdíka, pro Špidlu do Bruselu a pro ty další desítky socanů, kteří obdrželi koryto.

J. Blažek 5.7.2013 16:20

Re: No to jsme se nasmál.

Chlapče máte vlčí mhu nebo Vám třídní nenávist zcela ochromila mozek.

L. Novák 5.7.2013 16:31

Re: No to jsme se nasmál.

Má pravdu. Viz Rath a spol.

P. Mach 5.7.2013 17:34

Re: No to jsme se nasmál.

Nikoli třídní nenávist ale konkrétní činy socanů utvářely můj názor na ně. To, že defakto dvakrát zrušili připravenou důchodovou reformu (poprvé v roce 2005 a podruhé teď), že českou ekonomiku nenávratně poškodili oze tunelem za bilión, nemluvě o privatizačních a dalších kauzách z dob vlády zemanů, grossů, paroubků, že komsocanská zastupitelstva rozkrádají kraje (viz rath, viz op severozápad) mně osobně přijde mnohonásobně závěžnější než nečasův manželský trojúhelník.  A co se týče koryt a kmotrů napojených na veřejné rozpočty, tak tam čssd sama má nejvíc másla na hlavě - viz koryto pro špidlu v bruselu, viz mus atd.) Jestli tohle nevidíte, tak s vlčí mlhou, třídní nenávistí či ochromeným mozkem máte problém vy.

P. Han 5.7.2013 20:49

Re: No to jsme se nasmál.

Na třídní nenávist kromě vás komančů už nikdo moc nedá. I když se ji pořád snažíte rozněcovat. Jste sto let zpátky.

J. Ráž 5.7.2013 14:58

Je to bída ....nejsou lídři

ČSSD má předsedu, jenž ve svém krátkém životě dokázal jen odklonit peníze z poslaneckých náhrad aby si za ně koupil byt, protože by si jinak ne něj nevydělal. Jinak nedokázal nic a praktickému životu ani nečichnul. Čímž sice ze sebe udělal klon svého předchůdce Grosse, ktérému to "odklánění" tehdy neprošlo,ale po odchodu z politiky se ukázal že je přímo zázračný investor.Tedy Gross alespoň něco při svém mládí dokázal, na rozdíl od Sobotky,který dokázal rozhádat svou part aj.

ODS zase dosadila na premiérský post z nouze nýmanda, který nejprve zbaběle odmítl, z obavy,že na to nestačí ministerskou židli nabídnutou Klausem, aby sice de jure byl předsedou vlády,ale nechal jalo dokonalý slaboch za sebe vládnout Nagyovou s Kalouskem.

Takže toto mají být vůdčí partaje levice a pravice? Když nejsou obě schopny vygenerovat za tolik let po odchodu svých dominantních vůdců Klause a Zemana nové vůdčí osobnosti,zaslouží si obě aby šly "do kopru"! Na levici je strana,která by mohla nahradit ČSSD. Ať vůdči roli převezme KSČM a voliči levice budou mít alespoň jasno. Bída ale je,že na pravici je pusto a prázdno,takže kdo nahradí ODS nelze ani odhadnout!

J. Blažek 5.7.2013 16:17

Re: Je to bída ....nejsou lídři

Odklánění peněz z poslaneckých náhrad? Nějaký těžší zločin byste "na skladě" neměl? Vždyť tak nějak to dělají všichni poslanci, včetně těch, co bydlí trvale v Praze. Plive se však pouze po B.Sobotkovi. A kdoví, jestli je to u něj ještě teď pravda. Prostě to kdysi kdesi nějaký pisálek vyplodil a teď to kejhaví houseři furt omílají.

L. Novák 5.7.2013 16:32

Re: Je to bída ....nejsou lídři

Sobotka se tím chlubil jako ministr financí ČSSD. :-)

M. Šejna 5.7.2013 12:05

pane Kříži

já mám v současnosti pocit ze sociálně demokratických politiků podobný. Ten úpadek je očividný. Jenže od Vás, coby horlivého stoupence ODS, mi ta kritika připadá poněkud trapná. Kdybyste ve svém článku zaměnil výraz ČSSD za ODS, sociální demokrat za občanský demokrat, Sobotku za Nečase a Haška za Pospíšila, pak ten Váš článek bude pravdivý úplně stejně.

Zásadním rozdílem mezi ČSSD a ODS je to, že socani vetšinou dělají to, co před volbama slíbili, tedy levicovou politiku. ODS slibuje pravicový program, ale výsledkem je levicová politika, a to dokonce levicovější, než politika socanů. Jak jinak vysvětlit vyšší daně než za socanů a rychlejší růst zadlužování než za socanů. K tomu přidejte pád ekonomiky i v době, kdy okolní země rostou, nebo v nejhorším případě jen stagnují.

R. Sikora 5.7.2013 12:17

Re: pane Kříži

Do ods se za Klausovy éry draly nikoli ti,kteři chtějí něco nabídnout,

ale především ti co chtěli něco získat./viz Pražský magistrát za Béma/Představy těchto občanů jsouže politika je onen výtah,n,ežli služba veřejnosti-ač se to nezdá,Nečas s tímto stylem začal bojovat,ale s

základna se dá změnit pouze zdola

J. Novák 5.7.2013 11:35

Těsně vedle...

Občanská demokratická strana má dva základní nedostatky. Není ani občanská, ani demokratická. Je to neobolševická europartaj druhořadých bezcharakterních ničemů,které ani komunisté nebyli ochotni přijmout, kteří by hrozně rádi dirigovali život všem okolo za cizí peníze jako za dob totalitního socialismu, ale stydí se před okolím přiznat svoje pravé přesvědčení. Politickou stranu chápou jako výtah k moci a k erárním prebendám, které jim zajistí pohodlný život parazita na úkor daňových poplatníků.

Ale jinak dobrý autore !

CHICHT

Mocný Šedovous

P. Chládek 5.7.2013 10:52

báječně napsáno

bez výhrad připojuji svůj podpis. Škoda jen že na pravici je tak pusto a prázdno......

M. Šejna 5.7.2013 12:10

ano, pane Chládku

na pravici je pusto. Zato na levici je narváno: ČSSD, ODS, TOP09 .... Tyhle partaje se liší jen rétorikou, politickými činy jsou si levicově tak podobné, že je rozeznáte jen podle stranického loga.

L. Novák 5.7.2013 12:50

Re: ano, pane Chládku

ČSSD jsou komunisti jako KSČM, jenom se stydí to říct naplno.

M. Šejna 5.7.2013 13:07

jistě, pane Nováku

v tom případě jsou komunisté i TOP09 a ODS. Jejich činy ve vládě jsou totiž levicovější, než jaké činy konala vláda ČSSD.

P. Mach 5.7.2013 15:51

Re: jistě, pane Nováku

Konkrétně které činy?

M. Šejna 5.7.2013 17:02

pane Machu

zvýšení DPH, zvýšení daně z převodu nemovitosti, zvýšení daně z nemovitosti, zvýšení ceny za dalníční známku, zvýšení poplatků na katastru a za stavební povolení, rozklad evidence u dopravních inspektorátů, zrychlení státního zadlužování, poslání rostoucí ekonomiky do poklesu.

L. Novák 5.7.2013 17:34

Re: demagog Šejna

DPH nejvíc zvýšila ČSSD v roce 2004. Pak taky spotřební daně z ropných paliv a maziv a lihu.

ČSSD taky zavedla poplatek 1000 Kč  za odvolání ve správním řízení, nejspíš zvýšila u dálniční známky (zvyšuje se průběžně od dob Klausovy vlády). Poplatky související s nemovitostmi mají malou četnost a v celkové daňové zátěži nehrají významnou roli. Na rozdíl třeba od telekomunikačních služeb, energií a spousty dalšího zboží a služeb, které ČSSD převedla z 5% do 22% (později snížené na 19%).

Takže Šejno, vy můžete soupeřit v demagogii se Zaorálkem, Haškem a jejich spolkem blbů s r.o., jste jedna krevní skupina.

P. Chládek 5.7.2013 13:06

Re: ano, pane Chládku

bohužel máte pravdu. Z politiky se jaksi vypařila jakákoliv ideologie, snaha udělat něco pozitivního pro budoucnost. Místo toho všichni reagují na bleskové průzkumy veřejného mínění a lavírují kam jim médii zblbnutá lůza ukáže...

M. Šejna 5.7.2013 13:13

ano, pane Chládku

já to vnímám podobně. Volič dnes nevolí podle ideologického zaměření, ale spíš podle toho, kterému mančaftu fandí, i když ten mančaft hraje zrovna blbej fotbal. Já už se tak sám mnohdy chovám také, protože rozlišit hru jednotlivých mančaftů je čím dál tím větší problém. A tak už rozlišuji jen podle barvy dresu. A to je pro politiku dost málo.

E. Dadák 5.7.2013 10:25

Naprostý souhlas !

T. Kočí 5.7.2013 10:04

Bída oranžové politiky

Vidím to stejně.

J. Kratochvíl 5.7.2013 10:02

Bída pravicového novináře.

Lež pana Kříže:

"Každému soudně uvažujícímu člověku je již dávno jasné, že socani nemají voliči nabídnout prakticky nic racionálního."

Socani již nabídli rozumnou hospodářskou politiku státu v letech 1998 až 2006 .Ekonomika a společnost v těchto letcech začala prosperovat ve všech perametrech, což novináři jako je pan Kříž nemohou vydýchat a proto musí lhát a lhát a roznášet třídní nenávist bolševického typu. Naštěstí jsou tu svobodné volby a svoboda slova a tak občané si udělají svůj obraz a budou ho moci vyjádřit u voleb. Po ovládnutí Senátu, Krajů a prezidentské funkce doufají voliči že se podaří získat levici i PS. Tolik ostudy jak na domácí půdě tak hlavně v zahraničí co zde způsobila pravice snad již nebude. Je mi vás líto pane Kříži, Rejžku a další.