17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

GLOSA: Bez blatníků

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
alan 28.1.2009 12:37

Re: Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

Všechny feudální systémy byly diktaturou.Ovšem s postupným ubrušováním svých direktivních prvků,až z nich vznikly demokratické konstituční monarchie.Demokratické státy jsou navenek liberální a často sahají k direktivním metodám.Často přerostou v přímé diktatury,které se demokraciízaštiťují,potom významně záleží na jejich vztahu k USA.Když je kladný,je to náš miký přítel.Když ne,tak je to bestie s krví nevinných na rukou.Vyberte si.Pěšky jako za vozem.

gerontusinza 28.1.2009 12:36

Re: Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

R^

gerontusinza 28.1.2009 12:33

Pane vernere neurážejte nás.....

nemluvte o průměru tam kde je velice evidentně podprůměr...... Jinak výrok který " veřejně|" sděli pan Rath se učí na všech školách středního a vysokého školství s ekonomickým zaměřením...... Jen blbec s rozhledem chrousta a nebo "zaníceným" viděním světa se může nad naprostou takovou banalitou rozhořčovat...... Jinak neházejte pana Ratha s těmito pitomci do jednoho pytle.... on je totiž pitomý jinak...slušností.... omluvil se za něco, co omluvu vůbec nepožaduje....:-/

Will 28.1.2009 12:29

Ratha nemusím, ale

Proč všichni musíme tvrdit, že Hitler dělal všechno špatně? Když ve škole vykládám dětem nacismus, říkám, že je to velmi chytrá ideologie s velmi vznešenými idejemi. Podobně jako výborný dort. Jenže nacismus má v sobě trochu jedu, kvůli které je ten jinak skvělý dort smrtelně jedovatý.

Kantor na střední škole ještě může říkat, že Hitler udělal hodně věcí dobře. Jak dlouho ještě tuhle svobodu budu mít? Možná to záleží na nás všech, na naší ochotě odlišovat pravdu a jména.

Nepolitik 28.1.2009 12:26

Re: Chybí osobnosti

Dnesni politicka reprezentace: Snůška neschopných nebo spiše všehoschopných prázdných tlučhubů.Pro praktický život jsou tito lidé z velké většiny nepoužitelní,proto jso v politice.

NObody 28.1.2009 12:05

Re: Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

S tou změnou pravidel (za 1. republiky se u nás jezdilo vlevo), a to ze dne na den s nástupem Protektorátu, jste uhodil hřebík na hlavičku, nicméně tím nastolujete jinou otázku: Co lidstvu v historii prospívalo víc, zda diktatury, anebo demokracie. Diktaturanařídi a kdo neposlechne, dostane co proto, zatímco demokracie chodí kolem problému jako kolem horké kaše, potácí se zleva doprava a nazpátek, neustále váhá, omlouvá zloděje a staví na piedestal hlupáky, zkrátka samé zmatky, nu a teď si národe vyber, co pro tebe bude lepší. Nechme to koňovi, ten větší hlavu, říkával můj děda. Měl tím na mysli, ponechme věcem šanci, ať se řeší po svém, nebo jinak řečeno, koukejme na přírodu, ta má svou moudrost - jsou v ní laně i vlci. My lidi vlky nenávidíme, protože zabíjejí laně, jenže i ti vlci mají své místo v přírodě. Bez nich by laně zlenivěly.

Rudolph 28.1.2009 11:58

Re: Grázli jsou nejen politici,

Novináři nemají žádný úkol psát "nestranně" již od konce II. sv. v. Žádná "objektivita" totiž neexistuje.

Když o novinařině nic nevíte, tak to tady nepředvádějte.

Magor Milda 28.1.2009 11:56

Re: Chybí osobnosti

souhlas, po těch 20 letech však již máme nadějný dorost zejména na pracovištích a v kancelářích. V cestě jim stojí klasická partajní kamarila, která mezi sebe pouští pouze své milce, jako třeba Mácha. Vzdělaný a morálně pevný mladý člověk se přece s těmi bývalými osobnostmi, které dosud usurpují moc nedokáže aranžovat.

Tento uzel mohou rozříznout pouze voliči, zatím ale silně pod vlivem placených agentur jednotlivých partají, jdou na to, jako kapitalisté, pěkně od lesa za využití všech marketingových triků. Zatím voličstvo neprohlédlo, vznikají pouze pidistrany se zcela jasným původem a účelem. Jsou pouhou odnoží těch velkých a pomáhají blokovat přístup těm novým.

Karamba 28.1.2009 11:36

Heil Rath

Hitler kaput, Rath hejtmanem vice

Vašek 28.1.2009 11:26

Chtělo by to více přesnosti

Za mého mládí úsloví  o noci dlouhých nožů bylo často užívaným sloganem stejně jako půodobně Jen počkej zajíci,tedy bez konkrétní návaznosti na nějaký počin.Výrok Langera,že půjde někdo bručet nebyl ani zdaleka určen konkrétním politikům,ale v té době neznámým aktérům kauzy se šmíráckou kamerou s porušením práv na ochranu osobnosti.To vše rudoch Verner dobře ví,ale ve snaze zmírnit otřesné výroky přítele Dr.Rátha rád udělá ze sebe totálního pitomce.Raději by se měl dát k Němcům.

NObody 28.1.2009 11:25

Chybí osobnosti

Volič si zvolil špatně, jenže otázka zní, měl-li z čeho vybírat. A jsme u merita věci. Bohužel nám scházejí v politice skutečné osobnosti. Je to jeden z důsledků čtyřicetileté vlády rádoby socializmu, která nám zlikvidovala řemeslníky, pak rolníky, inteligenci, zkrátka vše co za něco stálo. Na tom úhoru se pak dlouho nic pořádného neurodí, takže nám dodnes chybějí pořádní řemeslníci, rolníci oddaní půdě, nu a o intelektuálech, z jejichž řad by se měli rekrutovat dobří, rozmyslní politici, ani nemluvě. Chce to trpělivost, třeba už dneska sedí někde ve školní škamně nějaký ten nový Masaryk.

Poklop 28.1.2009 11:18

Re: Co špatného Rath řekl.

Docela by mě zajímalo jakou stranu volíte,protože poslanci hrabou pro sebe.Jinak by do politiky nešli.Doufám,že nevěříte ,že to dělají pro blaho občanů.Tak politujte také sebe,že jim to věříte,protože je kvůli tomu jistě volíte.A Hitler jenom nezbrojil.Vy to nevíte,že byla třeba v Německu olympiáda?A ty dálnice k Baltu jsou většinu postavena za Hitlera.

Vilda 28.1.2009 11:03

Re: Co špatného Rath řekl.

Víte co je nejděsivější na výroku Ratha? Ne to, že využil Hitlera jako příklad, to je věcí morálních hodnot, kterých toto individuum respektuje. Mnohem horší je, že zbrojení považuje za způsob smysluplného utrácení peněz. Samozřejmě, peníze na obranu jsou účelné i v době míru. Buhužel v případě Hitlera se jednalo o vydávání peněz na útočné zbraně, které bez jejich použití by byly jen nesmyslnou drahou hračkou. Bez jejich "využití" by to byly vyhozené peníze. Ano má smysl investovat v této době do infrastruktury i na úkor krátkodobého zvýšení deficitu. Podpoří se tím stavební činnost, zaměstnanost atd. V případě Rátha se však pouze jedná o líbivé rozhazování daní. Tento exot si plete sociální politiku se zlodějnou a z těch co ho volili, si dělá dobrý den!! On sám si vždycky a za všech okolností nahrabe předvším sám pro sebe!! Je líto těch, co mu to všechno věří.:-(

Poklop 28.1.2009 10:59

Re: Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

Víte ,kdo nařídil změnu v dopravě?Víte,kdo třeba nařídil,že sedlák musel pro svého pacholka mít vytápěnou místnost?Jo,správně,ale jméno nenapíši,aby si nějaký blb domýšlel,že propaguji a obdivuji nácka.

Peman 28.1.2009 10:45

Re: Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

Já se, na rozdíl od naciRatha na Hitlery odvolávat nemusím. Mě na rozdíl od Ratha liberální metody v hospodářství a společnosti nevadí. Já na rozdíl od Rathů se snažím nebýt vůči protivníkům hulvát ve stylu hnědých košil (viz například včerejší rozhovor s Rathem v Radiožurnálu). Takže Váš dotaz je jaksi mimo mísu. Jinak Vám věřím, že dělat Rathovi advokáta je při jeho exkurzech sakrapráce.

RasPutin 28.1.2009 10:38

Horší varianta

Mám obavu, pane Vernere, aby pravdě nebyla blíže ještě horší varianta - oni (politici) napřed  možná opravdu dlouho uvažují a pak svůj fekální výplod zcela cíleně vystřelí a jen dělají, že jednali v emocích. Jinak by bylo zjevné, že jsou buď tak odporní, či v lepším případě jen nevzdělaní. Bojím se, že pravdou bude souhrn obojího.

Petr 28.1.2009 10:38

Re: Grázli jsou nejen politici, ale i šmokové typu Vernera

Naprosto přesné! U pisálka Vernera z Rudého práva je zaprodanost Paroubkovi a jeho tlupě opovrženíhodná, případně už jen směšná.

Peman 28.1.2009 10:37

Re: Grázli jsou nejen politici,

Co je to "objektivně"? A co by bylo na tom špatného? Nejhorší jsou právě ti tzv. "objektivní". Jejich "objektivita" (politická korektnost, také) jen znamená doslova "od patníku k patníku", neustálé "vyvažování", zamlčování toho, co podle nich není "objektivní", idiotskou snahu být nad věcí jako nějaký pán Bůh, ovšem bez boží vševědoucnosti, zkrátka "objektivně" vymýt mozek informovanému.  A v zájmu "objektivity" vůči oběma stranám (pseudoneutrality, ať je jedna strana jakkoli zločinná) i filtrace informací, protože všechny informace by byly "neobjektivní".  Nejde tedy o "objektivnost ale PRAVDIVOST informování, tj. informování  o VŠECH aspektech problému. Příklad: dnešní "objektivní" informace z Gazy, začínající téměř vždy informací o nebohých palestinských dětech. O dětech druhé strany, které byly ubohé už předtím, buď nic nebo jen "pod čarou" jako o něčem, co nestojí ani za zmínku. Nebo informování o Guantanámu - samá zvěrstva a samí nevinní v desítkách zpráv. Že propuštění ničemové se znovu zapojují do vraždění, o tom "informuje" sotva každá stá zpráva. A tak bychom mohli pokračovat do nekonečna, stačí sledovat zprávy ČT. Hrozím se, jak by vypadalo "objektivní" zpravodajství (v dnešní podobě), kdyby mělo referovat například o bojištích druhé světové války. Nebo "objektivní" zpravodajství o koncentračních táborech nacistů (aby se na komentátorovi nepoznalo, kterou stranu má v oblibě, že pane Franku).  Mně je milejší komentátor, který dá otevřeně najevo své preference a pak komentuje PRAVDIVĚ, tedy i o tom, co by mu právě nemuselo vyhovovat. Názor si udělá (inteligentní) posluchač/čtenář.

Poklop 28.1.2009 10:25

Re: " Patří do klece a ne do novin."

to není u libera nic nového,to je normálka

Poklop 28.1.2009 10:21

Re: RATHOVA LEŽ

vy si nemáte s Rárhem co vyčítat.Vy jste stejný žvanil,který žvaní a neví co.

hank bukowsky 28.1.2009 10:15

Re: Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

a vás jak nazvat? Goebels-Peman? Nebo si přeje vaše maličkost být na prvním místě?

hank bukowsky 28.1.2009 10:12

Re: Co špatného Rath řekl.

mezi ekonomy je to běžný fakt. Ostatně po těch silnicích se pořád jezdí, na rozdíl od těch budovaných za komančů a i po těch nových, vybudovaných ve zkorumpovaných zakázkách za několikateré prodražení, aby bylo pro schvalovatelé zakázek a i pro jejich strany. Podívejte se, kdo patří mezi sponzory stran. Zhusta firmy podílející se na státních a krajských zakázkách.

Co se týče Hitlera, jeho dílčí část politiky (ty stavby) mu pomohli k upevnění politické moci. Ovšem to neznamená, že podobný ekonomiký postup je zavrženihodný proto, že ho použil Hitler. kritizujme ekonomickou podstatu tehle metódy, když máme na to argumenty. A když kritizujeme Hitlera, kritizujme jeho jiné, podstatnější akty, které měli neblahé výsledky.

Ovšem pokud nejde pouze a pouze o propagandistickou hůl, kterou potřebujeme k mlácení do ideového protivníka. Neb podobné slová o rozvoji stavebníctví a služeb vyslovil Obama v inaugurační řeči, ovšem neuvedl žádné zdroje z minulosti.

Frank 28.1.2009 10:10

Grázli jsou nejen politici,

ale i novináři, kteří jim úspěšně sekundují. Je jen málo novinářů, kteří komentují skutečnost pokud možno objektivně. U drtivé většiny pisálků je možno okamžitě poznat, kterou politickou stranu mají v oblibě.

Peman 28.1.2009 10:03

Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

Pane Vernere, věřit nestačí. Mnohem důležitější je dále pozorovat. A hysterické reakce "historického exkurzisty" Ratha jen potvrzují, že jeho nehorázné výroky v interwiew NEJSOU náhoda. Zuřivé napadnutí politických protivníků je totiž pěkným potvrzením jím řečeného - za takové vystoupení by se věru naci-politik nemusel stydět, je to metoda přímo hnědá.  A pokud Rath po vlastním průšvihu se drze snaží zakalit vodu a mluví o Bormannovi-Dalíkovi, jak by měl být nazýván on? Mengele-Rath nebo spíše Goebels-Rath?

hank bukowsky 28.1.2009 10:00

Re: Rath zopakoval jen to, co se děti učí v ZŠ. Jsou učitelé dějepisu obdivovatelé Hitlera?

No, přímo na ZŠ se to děti neučí, ovšem na gymply už jo, protože syn řekl, že tuhle tézi zná. A jelikož se gymnazisté běžně nevybavují o dějinách, aneb o čemkoli smysluplném, předpokládám, že to má od učitele. Nicméně Rath, jelikož ví, že média straní pravici, měl předpokládat, že rozhovor s ním je veden hlavně proto, aby bylo možno získat nějaký bod, na kterém se dá točit propagandisticky vůči němu, nebo ČSSD. Jelikož jiný způsob propagandy, než mluvit v médiích, jež zhusta fandí pravici není, měl předpokládat a formulovat precízněji.

Tendence řešit problémy diktátem je blízka politikům celého spektra od leva doprava, neboť diktatúra je nejefektívnější způsob dosahování cílů, a dokonce i nejlevnější.

Manýry k diktátu projevují z času na čas všichni přední politici, ovšem jen u některých je vidět za touhle důraznosti také znalost problému a předem promyšlené a zvážené řešení. Rath k nim ve většině případů patří, na rozdíl od mnoha jiných.

ural 28.1.2009 9:57

lidé

proboha, volme kohokoliv jiného než tyto příživníky, kteří dnes okupují parlament

jj 28.1.2009 9:25

Re: " Patří do klece a ne do novin."

Libero nejste vy vlastně Kalenská? Také vám chybí cosi jako porozumění textu.

libero 28.1.2009 9:01

"kteří si pletou sociální politiku se zlodějnou"

To je ovšem zavedená praxe od vzniku tzv. sociální politiky.

libero 28.1.2009 8:59

Re: RATHOVA LEŽ

Jasně, DRáth to říkal, tak to musí být pravda. Jako jeho praxe, je lhářem soudně potvrzeným.

libero 28.1.2009 8:57

" Patří do klece a ne do novin."

Míníte-li DRátha, pak nepochybně. S větší částí ČSSD, o komunistech nemluvě.