16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

GLOSA: Bez blatníků

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Benes 28.1.2009 15:06

Re: To o Hitlerovi nebyla pravda ?

jenze to nebyla pravda tak uplne. tu krizi Adolf prekonal zbrojenim na dluh. kdyby k valce nedoslo, tak by nastal bankrot cele rise. rekl bych, ze to neni pro nas dobry priklad. :-P

Starý J. 28.1.2009 15:04

Re: Ratha nemusím, ale

To myslíte opravdu vážně, to vážně těm dětem říkáte? To že nacismus "je to velmi chytrá ideologie s velmi vznešenými idejemi" a je tam jen malinko jedu?

Bez přehánění mě polila horkost! Raději se s tím nechlubte! Ne proto, že byste mohl mít problémy, ale proto, že je to Vaše přesvědčení, že jste k takovému názoru došel!

Totéž tvrdí komunisté. Že je to skvělá teorie, stačí jen dohlédnout na její uskutečňování. A to je krutý omyl. Jak může být něco, co má ve svém základě potlačenou svobodu myšlení a vyznání jednotlivce, jak může mít v sobě nějaké pozitivum?

Co je za vznešenou ideu to, že musíte myslet tak, jak je Vám předkládáno, jinak máte s ideologií zásadní a vysoce konfliktní vztahy, vedoucí až k Vaší likvidaci, v té lepší podobě k izolaci?

1888 28.1.2009 14:56

Re: Chybí osobnosti

Nejvetsi chybou nasich politiku je ze jsou jako my. Vsicni dokola blabolime, jak se z nas skvelych rekrutuji do politiky jenom strasne zrudy, ktere si nevidi na spicku nosu a naslouchajici tomu moudre prikyvuji. Politici nejsou tak spatni jak jsou liceni v ruznych sovinistnich poznamkach, ale v tom, ze jsou dost vernym obrazem nas ostatnich.

Starý J. 28.1.2009 14:53

Re: Chtělo by to více přesnosti

České: "Přijde den, zůčtujem spolu"  (vzpomínáte, kdo to několikrát použil?) jsme se museli dokonce učit povinně nazpaměť, takže to Es komm der Tag je dávno a dávno používané v češtině, aniž se nad tím někdo pozastavuje!

Starý J. 28.1.2009 14:48

Re: Chtělo by to více přesnosti

Tak Dekle, ač to jinak nědělám, zkopíruji sem ještě jednou, co jsem napsal dole. Specielně pro Vás:

Dva roky se v médiích píše a hlavně dva roky se denodenně dozvídáme od špiček ČSSD o tom, že Topolánek mluvil o noci dlouhých nožů a v soukromé ssm komusi napsal Es komm der Tag.

Pokud by denodenně špičky ČSSD nemlátily pantem o tom, co řekl, nebo napsal Topolánek a nezneužívaly toho při každé příležitosti, možná by si nikdo toho, že Rath dával za příklad správné hospodářské politiky Hitlera, vůbec nikdo nevšiml.

S čím kdo zachází, s tím také schází! ČSSD se to teď vrátilo v plné síle! A plně po právu!

A dodám: To tedy ze sebe dělají socani totální pitomce již dva roky. Víte, kolikrát byl kvůli tomu již interpelován Topolánek, dokonce i za to, že Dalík řekl, že je Topolánkovým Bormannem?

Starý J. 28.1.2009 14:38

Re: Grázli jsou nejen politici,

P.S. Mně se líbí, jak příznivci levice, se dožadují "objektivnosti", ač sami jí rozhodně netrpí. To je zrovna případ tohoto novináře Wernera, jednoho z těch, kteří svou politickou příslušnost a to, komu "fandí", se ani nesnaží zakrývat.

Každý den zde můžeme číst (především pod články Doležala) o tom, že jsou to pisálci, co píší na objednávku, co lezou komusi do zadku, dotazy o tom, kdo je platí a podobně. Pod článkem Wernera, nebo Jelínka nic takového od příznivců levice nenajdete.

Je to stejné, jako když se komunisté dožadují demokracie, zákonů, svobody slova a podobně, ač to je zrovna věc, kterou oni, když jsou u moci, absolutně neznají!

ascari 28.1.2009 14:38

Re: Ani Topolánek ani Rath neřekli nic tak příšerného.

s tím souhlasím, měli by za naše peníze řešit důležitější věci.

Ludva 28.1.2009 14:31

To o Hitlerovi nebyla pravda ?

Nevím proč je pranýřován doktor Rath za vcelku pravdivé tvrzení. Pro úplnost jen připomínám. že tehdy se také krize vzniklá v USA přelila do celého světa a vytvořila podmínky pro převzetí moci v Německu i jinde fašisty. A Hitler skutečně krizi v Německu překonal. Tak jen pozor, aby se historie neopakovala.

Starý J. 28.1.2009 14:30

Re: Grázli jsou nejen politici,

R^R^R^

Poklop 28.1.2009 14:29

Re: RATHOVA LEŽ

A zkus se někoho zeptat jaký význam má slovo žvanil a jaké podvodník a potom se mi omluv.Já jsem nikde nepsal,že je libero podvodník.

Starý J. 28.1.2009 14:27

Re: Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

Diktaturu a demokracii jste popsal velice dobře.

Bohužel - jednodušší lidé mají rádi jednoduchá, krátká  a rychlá řešení. Proto milují diktartury. Toho zneužívají darebáci, nacisty počínaje a komunisty konče, na to se jim daří získávat jednoduché "masy". Pak se k masám přidají i poněkud vzdělanější, ale charakterově závadné osobnosti, které ty masy ovládají.

Systém 40 let reálného socialismu je toho zářným příkladem. A bohužel je máme znovu přede dveřmi.

Starý J. 28.1.2009 14:18

Re: Zábavné je,

V čem je ten "propastný rozdíl"??? Můžete přesně citovat (pokud vůbec máte otištěný rozhovor k dispozici)? Já jsem žádný "propastný rozdíl", pokud se týká pasáže o Hitlerovi, nikde nezaznamenal!

Ale velice  rád se nechám o tom "propastném rozdílu" od Vás poučit! To víte, člověk může být někdy nepozorný! A až mně to vysvětlíte a dokážete své tvrzení, rád se omluvím a nepozornost přiznám!

Starý J. 28.1.2009 14:13

Re: " Patří do klece a ne do novin."

Kálenské chybí porozumění textu? Jakému textu měla Kalenská porozumět? Kalenská jen z diktafonu přepsala to, co Rath řekl. Mezi rozhovorem otištěným v MfD (četl jsem hned při prvním otištění) a záznamem (v této části), není rozdíl!

Poklop 28.1.2009 14:12

Re: RATHOVA LEŽ

Starý to neřeš,to je na tebe moc složité

Starý J. 28.1.2009 14:09

Re: JAK VIDNO

Pravda, pravda! Měli získat do vedení Ratha, jeho ječečení je, jak vidno, velice produktivní!

Kontraproduktivní se může ječení Vodrážky jevit jen Vám. Třeba bude naopak tak produktivní pro ODS, jako je produktivní pro sockomunisty ječení Ratha!

Starý J. 28.1.2009 14:05

Re: RATHOVA LEŽ

A Vy snad znáte libera, že víte, že stejně jako Rath vědomě lhal v oficiálních žádostech úřadům???

Sem s tím. Kde libero udělal vědomě něco podobného jako Rath?

Starý J. 28.1.2009 13:59

Re: Rath zopakoval jen to, co se děti učí v ZŠ. Jsou učitelé dějepisu obdivovatelé Hitlera?

Jděte k šípku s řečma o tom, komu fandí a komu nefandí média. Dva roky se v médiích píše a hlavně dva roky se denodenně dozvídáme od špiček ČSSD o tom, že Topolánek mluvil o noci dlouhých nožů a v soukromé ssm komusi napsal Es komm der Tag.

Pokud by denodenně špičky ČSSD nemlátily pantem o tom, co řekl, nebo napsal Topolánek a nezneužívaly toho při každé příležitosti, možná by si nikdo toho, že Rath dával za příklad správné hospodářské politiky Hitlera, vůbec nikdo nevšiml.

S čím kdo zachází, s tím také schází! ČSSD se to teď vrátilo v plné síle! A po právu!

Poklop 28.1.2009 13:51

Re: Ani Topolánek ani Rath neřekli nic tak příšerného.

Tak naši politici si nadávají,ale svolávat kvůli tomu sněmovnu?Je to od ODS trapné divadlo a jenom nahrávají preference ČSSD.Místo aby řešili problémy ,tak budou řešit ptákoviny.

ascari 28.1.2009 13:50

Re: Goebels-Rath se snaží kalit vodu aneb zloděj vždy křičí chyťte zloděje

jistěže máte pravdu a taky bylo méně feťáků,homosexuálů,bláznů a obecně kriminality.pokud ovšem za kriminální čin nepovažujete např. 6 000 000 mrtvých v Osvětimi.

Starý J. 28.1.2009 13:50

Re: Co špatného řekl....

Máňo, podrážka je TA, ne TEN a máš ji na botech! To je tam dole, jak šlapeš (u tebe zřejmě do ho.na)!

ascari 28.1.2009 13:45

Re: Ani Topolánek ani Rath neřekli nic tak příšerného.

no kdyby jen šlo o ten nešťastný navíc špatný příměr(Hitler expanzi růstu financoval židovským majetkem a později válečnou kořistí) Horší je ,že potom co to vzbudilo rozruch nazval Dalíka Bormanem a tím oádem Topolánka Hitlerem.Co kdyby někdo nazval Tvrdíka Bormanem_ Jaká by byla reakce  vrchního číšníka Paroubka?

Poklop 28.1.2009 13:40

Re: Heil Rath

Ten článek musel napsat jenom debil.Škoda dalších slov

Poklop 28.1.2009 13:35

Re: Mrtvoly smrděj, to je norrmální , ne?

Ty máš určitě bolesti za krkem.

gerontusinza 28.1.2009 13:23

Nikoli, Mudr Rath je značně chytřejší a schopnější.....Re: Pane vernere neurážejte nás.....

;-D;-D;-D ale z vás ta duševní indispozice jen stříká...... a jak vidno je to trvalé....;-)

čm 28.1.2009 13:17

Re: Mrtvoly smrděj, to je norrmální , ne?

A Rath to z praktik na pitevně určitě ví. Asi si v tom smradu libuje, i takoví lidé jsou.

čm 28.1.2009 13:15

Re: Mrtvoly smrděj, to je norrmální ?

Poklop 28.1.2009 13:10

Re: Chtělo by to více přesnosti

Nevím jaký jste ročník,já jsem 1949 a vždy se úsloví používalo s návaznosti na fašouny.Neříkám,že Ráth je hvězda,ale totálního pitomce udělali ze sebe odesáci.Místo ,aby řešili krizi,tak budou řešit nějakou blbost.Škoda el.proudu při jednání sněmovny a ODS se dostává do trapné situace.

Marat 28.1.2009 13:05

Ani Topolánek ani Rath neřekli nic tak příšerného.

To je opravdu pro někoho strašný zločin, jaksi v dobrém připomenout Hitlera. Jenže on by se každý politik měl brát poučení z Hitlera,aby stát nedovedl  ke stejným výskedkum jak Hitler. Pokud se budou demokratičtí politici je starat jen o své blaho,tak to t také může dopadnout,že se zrodí další Hitler. Právě to,že demokratičtí státnící na své občany z vysoka kašlali,tak se dostal k moci v Něměcku Hitler. Právě odstranění nezaměstnanosti pozvedlo Hitlera a né jeho řečnické umění a zaslepenost a válkychtivost Německého národa. 

Proč ještě toliklet  po válce to téma tak smrdí?

Halman 28.1.2009 13:01

Re: Pane vernere neurážejte nás.....

A, jak jsi pitomý ty, magore! Jako Rath? Tak to tě lituji.:-D

Halman 28.1.2009 12:59

soudruhu

a což teprve ti tvoji "politici", kteří tady vládli do r. 1989, to byla garnitura, že?:-D