1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

GLOSA: Bez blatníků

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
libero 28.1.2009 16:01

Re: Ani Topolánek ani Rath neřekli nic tak příšerného.

Ne. Na Paroubka ani DRátha nemá.

Halman 28.1.2009 12:59

soudruhu

a což teprve ti tvoji "politici", kteří tady vládli do r. 1989, to byla garnitura, že?:-D

gerontusinza 28.1.2009 12:33

Pane vernere neurážejte nás.....

nemluvte o průměru tam kde je velice evidentně podprůměr...... Jinak výrok který " veřejně|" sděli pan Rath se učí na všech školách středního a vysokého školství s ekonomickým zaměřením...... Jen blbec s rozhledem chrousta a nebo "zaníceným" viděním světa se může nad naprostou takovou banalitou rozhořčovat...... Jinak neházejte pana Ratha s těmito pitomci do jednoho pytle.... on je totiž pitomý jinak...slušností.... omluvil se za něco, co omluvu vůbec nepožaduje....:-/

Halman 28.1.2009 13:01

Re: Pane vernere neurážejte nás.....

A, jak jsi pitomý ty, magore! Jako Rath? Tak to tě lituji.:-D

gerontusinza 28.1.2009 13:23

Nikoli, Mudr Rath je značně chytřejší a schopnější.....Re: Pane vernere neurážejte nás.....

;-D;-D;-D ale z vás ta duševní indispozice jen stříká...... a jak vidno je to trvalé....;-)

Ekonom 28.1.2009 15:38

Re: Nikoli, Mudr Rath je značně chytřejší a schopnější.....Re: Pane vernere neurážejte nás.....

Také se to dnes na těch školách učí jak to vysvětloval Nazirath , tedy jako protiklad a vzor pro "liberální" ekonomy? (Dříve se říkalo plutokraty, když jsi asi u nácků studoval.) Jen se zastej svého Parteigenosseho, Gerontusnácku!;-D;-D

gerontusinza 28.1.2009 15:55

Ach bože.....Re: Nikoli, Mudr Rath je značně chytřejší a schopnější.....Re: Pane vernere neurážejte nás.....

a tohle chce vypadat jako ekonom.....;-) stačí otevřít hubu nebo praštit prstíkem do klávesnice a ta blbost ryčí volností...... nádherný exemplář;-D;-D

Will 28.1.2009 12:29

Ratha nemusím, ale

Proč všichni musíme tvrdit, že Hitler dělal všechno špatně? Když ve škole vykládám dětem nacismus, říkám, že je to velmi chytrá ideologie s velmi vznešenými idejemi. Podobně jako výborný dort. Jenže nacismus má v sobě trochu jedu, kvůli které je ten jinak skvělý dort smrtelně jedovatý.

Kantor na střední škole ještě může říkat, že Hitler udělal hodně věcí dobře. Jak dlouho ještě tuhle svobodu budu mít? Možná to záleží na nás všech, na naší ochotě odlišovat pravdu a jména.

Starý J. 28.1.2009 15:04

Re: Ratha nemusím, ale

To myslíte opravdu vážně, to vážně těm dětem říkáte? To že nacismus "je to velmi chytrá ideologie s velmi vznešenými idejemi" a je tam jen malinko jedu?

Bez přehánění mě polila horkost! Raději se s tím nechlubte! Ne proto, že byste mohl mít problémy, ale proto, že je to Vaše přesvědčení, že jste k takovému názoru došel!

Totéž tvrdí komunisté. Že je to skvělá teorie, stačí jen dohlédnout na její uskutečňování. A to je krutý omyl. Jak může být něco, co má ve svém základě potlačenou svobodu myšlení a vyznání jednotlivce, jak může mít v sobě nějaké pozitivum?

Co je za vznešenou ideu to, že musíte myslet tak, jak je Vám předkládáno, jinak máte s ideologií zásadní a vysoce konfliktní vztahy, vedoucí až k Vaší likvidaci, v té lepší podobě k izolaci?

libero 28.1.2009 16:02

Re: Ratha nemusím, ale

Ono je to tak s každým socialismem, nacionálním i internacionálním. Lákavé, ale plné jedu.

Karamba 28.1.2009 11:36

Heil Rath

Hitler kaput, Rath hejtmanem vice

Poklop 28.1.2009 13:40

Re: Heil Rath

Ten článek musel napsat jenom debil.Škoda dalších slov

libero 28.1.2009 16:03

Re: Heil Rath

Jistě, komunistům to musí připadat debilní.

Vašek 28.1.2009 11:26

Chtělo by to více přesnosti

Za mého mládí úsloví  o noci dlouhých nožů bylo často užívaným sloganem stejně jako půodobně Jen počkej zajíci,tedy bez konkrétní návaznosti na nějaký počin.Výrok Langera,že půjde někdo bručet nebyl ani zdaleka určen konkrétním politikům,ale v té době neznámým aktérům kauzy se šmíráckou kamerou s porušením práv na ochranu osobnosti.To vše rudoch Verner dobře ví,ale ve snaze zmírnit otřesné výroky přítele Dr.Rátha rád udělá ze sebe totálního pitomce.Raději by se měl dát k Němcům.

Poklop 28.1.2009 13:10

Re: Chtělo by to více přesnosti

Nevím jaký jste ročník,já jsem 1949 a vždy se úsloví používalo s návaznosti na fašouny.Neříkám,že Ráth je hvězda,ale totálního pitomce udělali ze sebe odesáci.Místo ,aby řešili krizi,tak budou řešit nějakou blbost.Škoda el.proudu při jednání sněmovny a ODS se dostává do trapné situace.

Starý J. 28.1.2009 14:48

Re: Chtělo by to více přesnosti

Tak Dekle, ač to jinak nědělám, zkopíruji sem ještě jednou, co jsem napsal dole. Specielně pro Vás:

Dva roky se v médiích píše a hlavně dva roky se denodenně dozvídáme od špiček ČSSD o tom, že Topolánek mluvil o noci dlouhých nožů a v soukromé ssm komusi napsal Es komm der Tag.

Pokud by denodenně špičky ČSSD nemlátily pantem o tom, co řekl, nebo napsal Topolánek a nezneužívaly toho při každé příležitosti, možná by si nikdo toho, že Rath dával za příklad správné hospodářské politiky Hitlera, vůbec nikdo nevšiml.

S čím kdo zachází, s tím také schází! ČSSD se to teď vrátilo v plné síle! A plně po právu!

A dodám: To tedy ze sebe dělají socani totální pitomce již dva roky. Víte, kolikrát byl kvůli tomu již interpelován Topolánek, dokonce i za to, že Dalík řekl, že je Topolánkovým Bormannem?

Poklop 28.1.2009 15:09

Re: Chtělo by to více přesnosti

Starý ty jsi doopravdy trochu mdlého rozumu  a nebál bych se použít slovo blb.Topolánek na to odpovídal ,když byly interpelace,ale ODS chce svolat kvůli tomu mimiřádné zasedání.Tak to neřeš,ty prostě na to nemáš.poslanci jsou tam ,aby řešili problémy a nikoliv ,aby tam řešili nějaké blbosti.AŤ zleva a nebo z prava.

Starý J. 28.1.2009 14:53

Re: Chtělo by to více přesnosti

České: "Přijde den, zůčtujem spolu"  (vzpomínáte, kdo to několikrát použil?) jsme se museli dokonce učit povinně nazpaměť, takže to Es komm der Tag je dávno a dávno používané v češtině, aniž se nad tím někdo pozastavuje!

Poklop 28.1.2009 15:12

Re: Chtělo by to více přesnosti

Také se říkalo a říká,že pařez zůstane pařezem a vůl volem

NObody 28.1.2009 11:25

Chybí osobnosti

Volič si zvolil špatně, jenže otázka zní, měl-li z čeho vybírat. A jsme u merita věci. Bohužel nám scházejí v politice skutečné osobnosti. Je to jeden z důsledků čtyřicetileté vlády rádoby socializmu, která nám zlikvidovala řemeslníky, pak rolníky, inteligenci, zkrátka vše co za něco stálo. Na tom úhoru se pak dlouho nic pořádného neurodí, takže nám dodnes chybějí pořádní řemeslníci, rolníci oddaní půdě, nu a o intelektuálech, z jejichž řad by se měli rekrutovat dobří, rozmyslní politici, ani nemluvě. Chce to trpělivost, třeba už dneska sedí někde ve školní škamně nějaký ten nový Masaryk.

Magor Milda 28.1.2009 11:56

Re: Chybí osobnosti

souhlas, po těch 20 letech však již máme nadějný dorost zejména na pracovištích a v kancelářích. V cestě jim stojí klasická partajní kamarila, která mezi sebe pouští pouze své milce, jako třeba Mácha. Vzdělaný a morálně pevný mladý člověk se přece s těmi bývalými osobnostmi, které dosud usurpují moc nedokáže aranžovat.

Tento uzel mohou rozříznout pouze voliči, zatím ale silně pod vlivem placených agentur jednotlivých partají, jdou na to, jako kapitalisté, pěkně od lesa za využití všech marketingových triků. Zatím voličstvo neprohlédlo, vznikají pouze pidistrany se zcela jasným původem a účelem. Jsou pouhou odnoží těch velkých a pomáhají blokovat přístup těm novým.

Nepolitik 28.1.2009 12:26

Re: Chybí osobnosti

Dnesni politicka reprezentace: Snůška neschopných nebo spiše všehoschopných prázdných tlučhubů.Pro praktický život jsou tito lidé z velké většiny nepoužitelní,proto jso v politice.

1888 28.1.2009 14:56

Re: Chybí osobnosti

Nejvetsi chybou nasich politiku je ze jsou jako my. Vsicni dokola blabolime, jak se z nas skvelych rekrutuji do politiky jenom strasne zrudy, ktere si nevidi na spicku nosu a naslouchajici tomu moudre prikyvuji. Politici nejsou tak spatni jak jsou liceni v ruznych sovinistnich poznamkach, ale v tom, ze jsou dost vernym obrazem nas ostatnich.

RasPutin 28.1.2009 10:38

Horší varianta

Mám obavu, pane Vernere, aby pravdě nebyla blíže ještě horší varianta - oni (politici) napřed  možná opravdu dlouho uvažují a pak svůj fekální výplod zcela cíleně vystřelí a jen dělají, že jednali v emocích. Jinak by bylo zjevné, že jsou buď tak odporní, či v lepším případě jen nevzdělaní. Bojím se, že pravdou bude souhrn obojího.

Frank 28.1.2009 10:10

Grázli jsou nejen politici,

ale i novináři, kteří jim úspěšně sekundují. Je jen málo novinářů, kteří komentují skutečnost pokud možno objektivně. U drtivé většiny pisálků je možno okamžitě poznat, kterou politickou stranu mají v oblibě.

Peman 28.1.2009 10:37

Re: Grázli jsou nejen politici,

Co je to "objektivně"? A co by bylo na tom špatného? Nejhorší jsou právě ti tzv. "objektivní". Jejich "objektivita" (politická korektnost, také) jen znamená doslova "od patníku k patníku", neustálé "vyvažování", zamlčování toho, co podle nich není "objektivní", idiotskou snahu být nad věcí jako nějaký pán Bůh, ovšem bez boží vševědoucnosti, zkrátka "objektivně" vymýt mozek informovanému.  A v zájmu "objektivity" vůči oběma stranám (pseudoneutrality, ať je jedna strana jakkoli zločinná) i filtrace informací, protože všechny informace by byly "neobjektivní".  Nejde tedy o "objektivnost ale PRAVDIVOST informování, tj. informování  o VŠECH aspektech problému. Příklad: dnešní "objektivní" informace z Gazy, začínající téměř vždy informací o nebohých palestinských dětech. O dětech druhé strany, které byly ubohé už předtím, buď nic nebo jen "pod čarou" jako o něčem, co nestojí ani za zmínku. Nebo informování o Guantanámu - samá zvěrstva a samí nevinní v desítkách zpráv. Že propuštění ničemové se znovu zapojují do vraždění, o tom "informuje" sotva každá stá zpráva. A tak bychom mohli pokračovat do nekonečna, stačí sledovat zprávy ČT. Hrozím se, jak by vypadalo "objektivní" zpravodajství (v dnešní podobě), kdyby mělo referovat například o bojištích druhé světové války. Nebo "objektivní" zpravodajství o koncentračních táborech nacistů (aby se na komentátorovi nepoznalo, kterou stranu má v oblibě, že pane Franku).  Mně je milejší komentátor, který dá otevřeně najevo své preference a pak komentuje PRAVDIVĚ, tedy i o tom, co by mu právě nemuselo vyhovovat. Názor si udělá (inteligentní) posluchač/čtenář.

Starý J. 28.1.2009 14:30

Re: Grázli jsou nejen politici,

R^R^R^

Starý J. 28.1.2009 14:38

Re: Grázli jsou nejen politici,

P.S. Mně se líbí, jak příznivci levice, se dožadují "objektivnosti", ač sami jí rozhodně netrpí. To je zrovna případ tohoto novináře Wernera, jednoho z těch, kteří svou politickou příslušnost a to, komu "fandí", se ani nesnaží zakrývat.

Každý den zde můžeme číst (především pod články Doležala) o tom, že jsou to pisálci, co píší na objednávku, co lezou komusi do zadku, dotazy o tom, kdo je platí a podobně. Pod článkem Wernera, nebo Jelínka nic takového od příznivců levice nenajdete.

Je to stejné, jako když se komunisté dožadují demokracie, zákonů, svobody slova a podobně, ač to je zrovna věc, kterou oni, když jsou u moci, absolutně neznají!

Petr 28.1.2009 10:38

Re: Grázli jsou nejen politici, ale i šmokové typu Vernera

Naprosto přesné! U pisálka Vernera z Rudého práva je zaprodanost Paroubkovi a jeho tlupě opovrženíhodná, případně už jen směšná.

Rudolph 28.1.2009 11:58

Re: Grázli jsou nejen politici,

Novináři nemají žádný úkol psát "nestranně" již od konce II. sv. v. Žádná "objektivita" totiž neexistuje.

Když o novinařině nic nevíte, tak to tady nepředvádějte.