2.7.2024 | Svátek má Patricie


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kocián 3.6.2024 7:17

Bojím se, že tady se situace kolem II. sv. války skutečně opakuje - jen někteří aktéři se dohodli, že si to tentokrát prohodí.

P. Dvořák 3.6.2024 7:12

Velice hezká věta: "Jenže už staří Římané věděli, že kdo chce mír, musí připravovat válku...", protože prostřednictvím válek ovládali polovinu tehdejšího světa.

A dnes ji znovu používají hlavně ti, co by prostřednictvím války chtěli zase ovládat půlku světa.

O. Kožušník 3.6.2024 7:11

Hi, srdí mne stálé točení okolo uhlíkové stopy - ŽADNÁ

uhlíková stopa fyzikálně neexistuje, je to pouze výmysl zelených aktivistů a je třeba s tím skoncovat. V atmosféře je pouze a pouze 0,04 procent CO2 a stejný vliv má na klima, tedy nic. Dusík , kyslík, argon jsou stejně kvalifikovaní skleníkové plyny

J. Nevrkla 3.6.2024 6:48

Možná to mnoha lidem ještě nedochází, ale Západ nemá ve zbrojní výrobě šanci proti dnes už dvěma nerozlučným spojencům Rusku a Číně, materiálně, finančně, odhodláním. Naštěstí ani Rusko ani Čína na nějakém imperiálním boji nemají žádný zájem, nic by jim nezískaly. Nebo si snad někdo myslí, že by získaly? To by mě zajímalo co.

M. Kanda 3.6.2024 6:17

Vcelku souhlas, až na tu těžbu břidličného plynu. Ten se totiž těží tak, že se natlakuje podzemí (většinou vodou) a plyn se vytlačí na povrch. A to přináší v Evropě problémy.

Zaprvé je k tomu potřeba zmíněná voda. Opravdu hodně vody. V krajině stále častěji stíhané půdním suchem jí není kde brát.

A zadruhé díky trhlinám v zemské kůře plyn uniká nejen tam kde chcete, ale třeba i desítky kilometrů daleko. Což může být v hustě zalidněné Evropě problém. Když se vám takový vývěr plynu objeví ve sklepě, máte z baráku raketu. Neznám nikoho, kdo by o to stál.

R. Langer 3.6.2024 5:44

Samozřejmě. Celá EU s jejím Green Dealem je jenom Putinův plán, jak zničit energetiku a ekonomiku EU, ale blbci to dodnes nepochopili. Já to říkám už minimálně 15 let. A debilní bolševik Novák mě za to bude dávat na seznamy. ;-€

K. Machala 3.6.2024 3:07

1*, přesné, řeknu ještě trochu ostřeji - klimatická cesta EU je facto kolaborace s Putinem oslabovánim naší obranyschopnosti.

L. Písařík 3.6.2024 2:44

Při plném uplatnění Green dealu v Evropě nastane: Globální teplota - nárust se změní o 8,5 % celosvětového znečištění ovzduší - možná

Zbídačení EU - zcela určitě, budeme na druhém místě hned za Horní Voltou. Propast meti ekonomikou EU a zeměmi, co se nedaly zblbnouz zeleným masírováním mozku.

Co se nezmění - fyzikální a chemické zákony, lze o nich lhát, ale ohnou nelze.

A. Teplý 3.6.2024 1:06

"Představa, že globální změny klimatu ovlivňují pouze emise skleníkových plynů produkované v EU, zatímco jejich přesunutím mimo EU se jejich vliv ztratí, není logicky obhajitelná."

Moc pěkná poznámka. Např. když jednu prdící nizozemskou krávu (well being užívající) nahradí dvě kazachstánské (neužívající) - protože ty dojí výrazně méně...

J. Sinnreich 3.6.2024 0:41

Vetsina komisaru a clenu Parlamentu EU usnula pred branami jakehokoli technickeho vzdelani. Temto lidem, kteri rozhoduji o obranyschopnosti Unie, je naprosto marne vysvetlovat uvedena fakta. Nebezpecny "Zeleny nesmysl" si proste rozvracet nedaji.

P. Han 3.6.2024 0:19

"Válka na Ukrajině jasně ukazuje, že EU je v této věci velice slabá, že usnula na vavřínech vítězství ve studené válce a propadla pacifismu."

Na jakých vavřínech Evropa usnula? Ta usnula dávno předtím, vavříny byly americké a Evropa do nich prakticky nic neinvestovala. Snad až na Velkou Británii, Francie také poněkud rozvíjela armádu, dokonce včetně jaderných zbraní, ale starala se pouze o vlastní bezpečnost, nějakou evropskou měla u řiti.

J. Ganaur 3.6.2024 0:17

R^R^R^