28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 3.6.2024 18:26

Moudrá slova.

Zelení blbečkové způsobují deindustrializaci EU. Takže podle nich by bylo nejlépe outsourcovat energeticky a emisně náročnou výrobu del i tanků někam jinam - třeba do Číny - nebo ještě líp na tento artikl vůbec rezignovat.

Navrhuji nahradit děla trebuchety - viz https://husitstvi.cz/wp-content/uploads/jednotky-vyzbroj-vystroj18.jpg

Jsouce dřevěné jsou vyrobeny z obnovitelných surovin a jsou tak nanejvýš ekologické a uhlíkovou stopu nezvyšující, takže by i v očích zelených magorů milosti nalézt mohly.

J. Gottlieb 3.6.2024 18:42

jj zelená masírka je vskutku odporná a bojím se o budocnost mých vnuků a vnuček . ani bůh nám před fanatiky nepomůže.

P. Rada 3.6.2024 21:54

Autor, Jurax, Gottlieb a jim podobní, tak akorát jak "blbečci" argumentují. "Blbečci" totiž příznačně nejsou schopni širšího časového a zdrojového nadhledu.

Bude-li totiž současný trend sycení atmosféry uhlíkem pokračovat a navíc se k tomu bude hloupě ničivě konzumovat i válčit - nejspíše nebude v konci století existovat dnešní civilizovaný svět a možná ani žádný.

Přežijí snad jen malé soběstačné komunity a to jen tam, kde budou podmínky/zbytky zdrojů/ pro alespon primitivní život.

Západu totiž dnes vládne konzervativně pohodlný konzum, který už vyčerpal domácí zdroje a proto už stojí hlavně na jejich globalizaci a dálkovém transferu. Nevládne mu dominantně rozum velící k efektivitě životních postojů které by umožnily včasný odklon od extenzifikace a tím dlouhodobou svébytnost a postupný intenzifikační rozvoj.

Zpohodlnělí evropští konzumenti s domácím už prakticky vyrabovaným zázemím, tak stojí proti totalitní vojenské mašinerii která těží sílu s rabování doposud vydatného domácího přírodního bohatství. Tyto polarity se chovají jak dva kohouti na smetišti světa kterému zvoní hrana už s celé plejády důvodů - viz stále více překračované meze planetární stability.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Planet%C3%A1rn%C3%AD_meze

A. Teplý 3.6.2024 23:43

Jura se vyznačovala výrazně vyšším obsahem CO2 - až k 2 000 ppm - a dinosaurům to zjevně svědčilo - stejně jako rostlinstvu.

Co je pro lidstvo skutečným rizikem - je pokles CO2 - nástup doby ledové - a s tím související suché klima - kdy je Země schopna uživit jen zlomek dnešní populace (lidí i živočichů).

P. Rada 4.6.2024 2:16

Proč pomíjíte, že v Juře se nevyskytovaly civilizace a kontinenty i horstva byly rozloženy docela jinak a existovaly zde docela jiné druhy?

Pro dnešního člověka už je hygienicky opodstatnělý limit pro dlouhodobý pobyt v bytových prostorách max 1000ppm. Jak to beze ztrát energie vyvětrat když venku bude podobně?

Rostlinstvu dnešní vyšší koncentrace CO2 sice vesměs prospívají ale pravidelně jen ve sklenících kde jsou technologicky zajištěny další okolnosti.

V přírodním prostředí to zároven znamená růst dynamiky podnebí které je naopak limitující suchem či povodněmi.... Proč asi u nás už desetiletí výrazně ubývá dřevní hmota lesů a to zhruba tempem jako by vše spalovaly tři velké uhelné elektrárny? Proč se neozelenuje Sahara...?

Zaměnujete údajné riziko ochlazení se skutečným. Už jen dnešní koncentrace větší jak 400ppm zajištují, že doby ledové nenastanou dříve jak za miliony let což dokazuje stav v konci třetihor před více jak 10mil let kdy byly koncentrace právě takové jak dnes. Propady do dob ledových se začaly konat až při poklesu pod 260ppm - tedy před 3miliony let.

J. Poláček 4.6.2024 18:28

Napsal jste : Zpohodlnělí evropští konzumenti s domácím už prakticky vyrabovaným zázemím, tak stojí proti totalitní vojenské mašinerii která těží sílu s rabování doposud vydatného domácího přírodního bohatství. --- souhlas !

Dále jste napsal : Tyto polarity se chovají jak dva kohouti na smetišti ..... --- z toho lze vydedukovat, že máte jistý "odstup " od toho co se děje ve východní Evropě, něco jako pozorovatel z velké dálky (z Marsu) pro kterého je jeden za 20 a druhý bez dvou za 18. Takže si můžete dovolit filozofovat, to je luxus, který já nepociťuji ani za mák.

Snít o rekonstrukci světa a ignorovat houpající se šibenici samozřejmě lze, ale než nastane vámi predikovaný konec světa, tak to možná spatříte vy, kdežto některý z nás už budou "viset". Já volím zbrojit, zbrojit, zbrojit, cvičit, cvičit, cvičit a bránit se. To se s fantasmagoriemi v GD dělat nedá. Uhlík vede. Jeho sloučeniny mají vysokou hustotu energie z čehož plyne zbrojní mašinérie armády RF a tím pádem i té naše, ať je ropa koupena odkuďkoliv. Jeden má nůž a druhý meč - výsledek je předem dán.

P. Rada 3.6.2024 16:03

Proč panu Klocovi nezkusit alespon ve zkratce a na "poslední chvíli" zkusit naznačit "odpověd" na jeho závěrečnou otázku?

1. Předně by sám měl umět odpovědět, proč v úvaze systematicky vynechal pro vysvětlení ztásadní okolnosti resp. historické zkušenosti které dokazují, že mnohé národy, které neměli hutnictví, ocelárny (materiálně ekonomickou moc) ... - a přesto nebyly nepřemoženy zbrojařsky zajištěnou velmocí. Konkrétně Vietnam (který si v prehistorii nepodmanila ani Čína) nebo Afganistán, v prehistorii Ametriky pak tisíciletá říše Máyů a pod.

2. Odpověd může obecně tkvět ve filozofické úvaze na otázku lidské svobody kdy klasik praví:

.... "Jak může tyran vládnout volným a hrdým, není-li tyranie v jejich vlastní svobodě a stud v jejich vlastní hrdosti?"....

R. Langer 3.6.2024 17:46

Nelži zase, prolhaný Zelený bolševiku, lžeš jako když Rudé právo tiskne! ;-€

J. Gottlieb 3.6.2024 18:51

tento zeleňoučký nechutný levicovo -bolševický týpek je opravdu produkt skvělého woke- inkluzivího-gdrpsvz-antikapitalistického hnutí.

Z. Lapil 3.6.2024 18:21

Mluvíte z cesty, ráčíte-li dovolit. Vietnam, je-li řeč o 20. století, byl masivně podporován zvenčí (https://cs.wikipedia.org/wiki/Ho_%C4%8Ci_Minova_stezka), v Afghánistánu nikdo pořádně neútočil (USA a NATO tam měly opěrné body) a všichni Indiáni, ne jen Mayové, nezlobte se na mě, se rozsypali při prvním setkání se železem.

Kromě toho: zkuste zvážit možnost, že útočí-li velký na malého, nemusí konec útoků být nutně porážkou, možná velký prostě usoudí, že "to prostě nestojí za to".

P. Rada 3.6.2024 21:16

Ano občas "to prostě nestojí za to" - viz situace ČSSR... kdy jsme vesměs drželi hubu a krok - že?

Zkuste ale "zvážit" význam faktu, že i ve dvacátém století průběžně existovalo mnoho relativně suverénních zemí s velmi rozdílným vojensko-ekonomickým potenciálem. Jak k tomu mohlo vůbec dojít? Jak to, že přes enormní globalizační tlaky doposud není vše zcela uniformní?

J. Gottlieb 3.6.2024 18:30

RvRvRvRv

J. Jurax 3.6.2024 18:32

Tyhle až pozoruhodně hloupé argumenty opravdu myslíte vážně?

Odkud myslíte že vzal Vietcong tyhle tanky, jimiž dobýval Saigon?

https://www.reddit.com/r/VietNam/comments/llmng0/vietcong_captures_saigon_1975_seen_in_this_image/#lightbox

J. Gottlieb 3.6.2024 18:36

pane rado, tyran vládne vaší mysli. jste zcela m mimo realitu dnešní ho světa. nechci vás dehonestovat otázkou: co hulíte? ale řeknete mi co?

P. Rada 3.6.2024 21:59

Zřejmě nemáte zájem o víc - jak o růst konfrontace na osobní úrovni - o to zas nemám zájem já.

M. Pesat 3.6.2024 13:26

"A přeživší zbytky Řeků (2 miliony) byly před sto lety nakonec ze své vlasti, kterou obývaly 3000!!! let nakonec vyhnány!"

Pred sto lety, to by teoreticky melo jit o smlouvu z Lausanne soucasti byla i "vymena" obyvatelstva, dopadla castecne podobne jako odsun Nemcu z CSR po WW II, turecti Rekove do Recka a recti Turci do Turecka, tak se moje rodina, ktera zila po generace v Turecku ocitla v Recku 1925 .

https://www.oxfordreference.com/display/10.1093/oi/authority.20110803100054128

M. Zasazabanovaný 3.6.2024 14:04

Veď o tom Lapilovi píšem, k tomu jeho "stačí poslouchat" moslimov.

Dôsledok "poslúchania" je buď konverzia, vyhnanie (Gréci), alebo genocída (Arméni).

M. Zasazabanovaný 3.6.2024 11:55

Buď takto, alebo exit.

https://zdravyrozum.info/memorandum-za-zrusenie-green-dealu/

K. A. 3.6.2024 10:07

To, že EU je tak nějak garantem politiky nemožného, na to jsme si už zvykli.

Od 1. července musí všechny nové auta fungovat tak, že sami zpomalí, pokud řidič překročí povolenou rychlost. Údajně kvůli klimatu. Tak nevím, jestli to bude platit i pro vojenská auta a vojenskou techniku. Třeba tank by mohl zastavit, až vyprodukuje příliš mnoho emisí.

Ale oni i zachránci klimatu slibují nemožné: Ekologie plus neomezený růst další spotřeby díky elektromobilům etc. To je při tom stejný nesmysl jako ženy s penisem. Vítejte v liberálním ráji.

M. Kocián 3.6.2024 10:30

"Od 1. července musí všechny nové auta fungovat tak, že sami zpomalí, pokud řidič překročí povolenou rychlost..." To není jen nebezpečné, to je přímo vražedné, pokud se rychle potřebuji vyhnout třeba autu jedoucímu v protisměru. Takže důkaz Stalinova "když se kácí les, padají třísky." - na (vašich) životech nezáleží, jen když bude po mém.

K. Zelený 3.6.2024 10:39

Ciwe kolik máte doma zázračných hrnců a léčivých dek? Jistě hodně, usuzuji tak z toho, jak ochotně věříte každé ptákovině, kterou vám kdejaký kšeftař, v tomhle případě se strachem, nakuká.

R. Langer 3.6.2024 10:42

Obchodníci se strachem dneska prodávají Rusko, soudruhu, nějaké zpomalování aut není aktuální. Nemáte přehled. ;-D

K. Zelený 3.6.2024 11:06

Jak kteří a jak komu, vám už toho prodali neúrekom - Green Deal, Brusel, progresivismus, imigraci, ...

R. Langer 3.6.2024 11:15

To právě prodali soudruzi z Brusele tobě, soudruhu, ty to totiž platíš, ale to ty stejně nepochopíš, na věčné časy a nikdy jinak... ;-D ;-D ;-D ;-€

K. Zelený 3.6.2024 11:50

Tak hlavně že to všechno chápete vy a ostatním to svými vyjadřovacími prostředky - obrázky - vysvětlíte.

R. Langer 3.6.2024 12:26

Takže jsi to konečně pochopil, soudruhu? ;-D R^

K. Zelený 3.6.2024 12:41

Já mám naduté hňupy vašeho druhu dávno přečtené a co vy, už jste pochopil, že vás považuji za tupého, neomaleného burana?

R. Langer 3.6.2024 15:12

Aha, takže nepochopil, soudruhu. U tebe nic překvapivého. ;-D

K. Zelený 3.6.2024 16:06

Takže navíc úporný buran. Nj, i takové lidstvo rodí, co se dá dělat.

R. Langer 3.6.2024 17:46

Ano, správně ses našel a okomentoval, soudruhu. ;-D