25.6.2024 | Svátek má Ivan


Diskuse k článku

EVROPA: Vondrovy tlaky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Schumacher 19.11.2009 14:58

Podpora muslimským přistěhovalcům je lstivý manévr.

Až jich tady bude dostatek, nebude důvod islámskému útoku zvenčí. Krom toho islámské právo tu zjedná pořádek a všichni přiměřeně zchudnou, protože jak známo, muslimové neplující na moři ropy jsou chudí a ani čínská poptávka po dárkových předmětech v kovářských výhních živených velbloudím trusem, dovedně vyráběných z vraků automobilů, nebude nekonečná.  Budou vynucovat  solidaritu  ostatních. Evropa bez surovin a bez zboží pro světový trh bude imigračně přitažlivá jako nyní Zimbabwe. V tramvajích ubude kapsářů, protože bez rukou se špatně krade. Ostatně nebudou ani tramvaje. Všichni budou chodit pěšky a zhubnou. Protože nebude ani vepřové, ani pivo, za to bude povinné pravidelné denní cvičení na koberci. Ženské si nebudou závidět a plýtvat penězi na módu,  protože všechny budou chodit pod jednotným lajntuchem schváleným radou ajatolláhů. Ve školách ubude protivných a zbytečných předmětů jako je matematika, fyzika, přírodopis. Místo nich se bude vyučovat výlučně Korán, Židé si konečně začnou stěžovat na multikulturalismus a v romské ústní tradici se objeví sentimentální pohádky o hodných skinheadech.  Jinak všechno zůstane při starém.  Alláhu Akbar !

J. Ryba 19.11.2009 9:19

Autor je programátor

Tedy logicky uvažující člověk. A takový nemůže s blábolem, kterým LS co do struktury a formy je souhlasit. Ona ta LS možná je skutečně dobrá, možná v sobě neobsahuje žádný podvod - ale její pachatelé si nedali žádnou práci s tím, aby to bylo přímo z jejího textu jasné. A nedávné výroky francouzského císaře (nebo co to tam teď vládne) podezření ze skrytého podvodu jen posilují.

Z hlediska vyššího principu mravního: Já bych LS taky nepodepsa.

J. Ryba 19.11.2009 9:20

Re: Autor je programátor

A dodávám: l

Štváč 19.11.2009 10:25

Re: Autor je programátor

"možná" je pro vás určitě ?

J. Ryba 19.11.2009 19:25

Re: Autor je programátor

Nerozumím, takovou blbost v mé reakci nenajdete.

Harry 19.11.2009 15:00

Re: Autor je programátor

"Ona ta LS možná je skutečně dobrá, možná v sobě neobsahuje žádný podvod - ale její pachatelé si nedali žádnou práci s tím, aby to bylo přímo z jejího textu jasné." Četl jste někdy nějaký právnický dokument? Stačí "Smlouva o zcizení 1 dojné jednotky", čili "Kupě krávy". Právničtina není pro normálního člověka srozumitelná. Samozřejmě, že pak ten úřední dokument je selským rozumem nečitelný. Druhá věc je, že by se k LS měl udělat jakýsi čtivý vejcuc.

Schumacher 19.11.2009 15:11

Co se nelíbí na dojné jednotce ?

Dojnou jednotkou se rozumí kráva produkující mléko v souladu se standardem EU určujícím jakost mléka, velikost vemene, počet struků, hlasitost bučení, rohatost....Tohle řídit je velmi náročné. Proto je zapotřebí Evropského komisariátu pro dojné jednotky s příslušnými sekcemi a podsekcemi.

J. Ryba 19.11.2009 19:36

Re: Autor je programátor

Neautorizovaný "vejcuc" nic neřeší, není závazný.

Jako příklad bych doporučil Ústavu USA - stručná, jasná a právně závazná. A staletími ověřená.

Al 19.11.2009 8:41

k článku

Tlaky z EU se sakra dotýkají každodeního života,např.nařízení o zákazu klasických žárovek.Dále zemědělská politika Eu ,která totálně likviduje naše zemědělce.To není svobodný volný trh.prakticky to bude fungovat tak,že budeme poslouchat co nám z Moskvy ,pardon z Bruselu nařídí kdejaký ekoterorista Leinen,Cohn-Bandita a podobná čeládka.Budemem mít také jakéhosi Europrezidenta kterého vůbec neznáme,společnou zahraniční politiku!Prakticky klucí z našeho parlamentu a senátu můžou jít domů nebude jich potřeba,též vláda a Vašek na hradě to můžou zabalit.zapoměl jsem na Ústavní Soud,toho samozřejmě nahradí ten Evropský Soud.tisíciletá říše nadohled.tenkrát trvala jen 6 let ,jsem zvědav jak dlouho bude trvat tato zvaná EU.

Kolombo 19.11.2009 9:36

Re: k článku

Ne že bych byl nějakým obhájcem Bruselu, ale než začneme kritizovat omezení diktovaných EU, což abychom se pokusili zavést ten transparentní trh bez omezení doma? Stejně, jako diktuje "Brusel" vládě ČR diktuje vláda a parlament ČR krajům i obcím a kdejaký ouřada diktuje občanům. Pokud odmítáme "tlaky" z Bruselu, měli bychom odmítnout ty domácí. Diktát Jo-Leinena je nevábná představa, ale diktát různých radních, krajských zastupitelů a poslanců ryze českých není o nic lepší. Mně je jedno, jestli mne buzeruje čech nebo němec. Nevím, proč bych to měl čechovi tolerovat jenom proto že je "náš". Kličky našich ouřadů při zadávání veřejných zakázek, utajování smluv před těmi, co platí z důvodu "obchodního tajemství", košatění buzeračních zákonů a  vyhlášek kvůli údajné "ochraně občana", vnucování různých nákladných hygienických, dopravních, stavebních předpisů jejichž dopad je naprosto neúměrný nákladům si nikterak nezadají s těmi bruselskými. Hic Rhodos, hic salta. Žvaníme o nebezpečí z Bruselu a přitom dáváme čím dál větší moc do rukou našim politikům a spoléháme se čím dál víc na nefunkční stát. A čím represivnější a nefunkčnější ten stát bude, tím silnější bude volání po jeho posílení a tím víc lidí bude hledat spásu u státu aniž by si uvědomili, že stát není řešením ale původcem frustrace a potíží. My prostě nechceme řešit svoje problémy sami, my chceme, aby je za nás někdo vyřešil, ať chce nebo nechce, a na druhé straně se chceme cítit jako bůhvíjak ušlechtilí a civilizovaní. Tak si zvolíme politiky, kteří budou krást za nás a my se jim královsky odměníme - z toho co v náš prospěch nakradli. Jakýkoli kolektivismus je zločin. Mezilidské vazby by měly být zásadně dobrovolné, koho máte nebo nemáte rád je privátní věc jako i to, jestli někomu budete pomáhat nebo ne. A je fuk, jestli jde o čecha, němce nebo srba. Howgh.

von 19.11.2009 11:00

Re: k článku

Kolombo - výborné! A jako obyčejně k věcným a objektivním příspěvkům se tu snad nikdo neozve. To jsou paradoxy !

šakal 19.11.2009 11:53

...Jasně, jasně,...

spoléháme se čím dál víc na nefunkční stát. A čím represivnější a nefunkčnější ten stát bude, tím silnější bude volání po jeho posílení

...A proto si blbci, kteří pořád vidí spásu ve státě, radši zřídí nad tím svým státem ještě stát jiný, větší, mocnější, bezostyšnější a demokraticky abysolutně nekontrolovatelný. Jo...to jste to vyhmát! ;-P 

Schumacher 19.11.2009 15:13

A proto si blbci, kteří pořád vidí spásu ve státě, radši zřídí nad tím svým státem ještě stát jiný

A dobře jim tak.

paštun višnu 19.11.2009 15:43

Re: ...Jasně, jasně,...

Vy taky ...bez ironie

Vilda 19.11.2009 7:54

Tlaky už nejsou jen v politice!

Co je vlastně nařízený podíl obnovitelných zdrojů?

Vždyť je to skrytá daň! Nebýt tomuto nařízení EU, nerostly by, jako houby po dešti sluneční elektrárny. Skrytá dotace výkupní ceny solární energie, je ve skutečnosti skrytou daní. Co horší tato daň není vybírána ve prospěch daňovýchpoplatníků, ale pouze ve prospěch provozovatelů.

Někde jsem četl, že v roce 2010 už tado daň(dotace), bude činit 3.500 Kč/na hlavu obyvatele ČR.

Takže další daně dusí EU a v konečném důsledku, ruku v ruce s rozbujelou sociální politikou, vyhání výrobce z EU a schodky st.rozpočtů se stávají hůře a hůře ufinancovatelné.

Kdy to vše krachne už není otázkou jestli. ale kdy!!

yorik 19.11.2009 8:22

Re: Tlaky už nejsou jen v politice!

Včera jsem poslouchal v rádiu podobnou úvahu. Větrné elektrárny se prý vyplatí pohánět proudem z ČEZU. Minule jsem jel kolem jedné té sluneční elektrárny. Ty panely stojí na dřevěných ani nenatřených latích. Evidentně jde jen o vytažení peněz poplatníkům z kapes. Teď budeme jezdit dráž na bio. A kolik nás stojí, to nařízení EU, že distributorů elektrické energie musí být hafo netřeba mluvit. :-/  

Kolombo 19.11.2009 9:46

Re: Tlaky už nejsou jen v politice!

jedna věc je jakýsi slib EUvyrábět určité procento energie z "alternativních zdrojů" a jiná věc je jeho ryze česká, domácí, naprosto idiotská implementace. Opravdu nikdo nám nenařizoval platit za KWh "alternativní" energie dvakrát tolik jako v Německu nebo Holandsku, hlava českého poslance vyprodukovala "myšlenku" garantovat výkup po 15 následujících let  a omezit pokles cen na max. 5%, i když cena energie z jiných zdrojů klesne víc. Poslanci, co něco takového prosadili by měli skončit na elektrickém křesle napájeném tou "alternativní" energií nebo viset na lopatkách svých větrníků.

Mgr. Milda 19.11.2009 7:28

Demokracie je v tom, že můžeme mít i různé názory na cokoliv

přesto však většina má slovo rozhodující.

K tomu bubáku, zvanému LS ještě krátké zhodnocení: je to pouze krok dále ve sjednocení celé křesťanské Evropy, společný spolkový stát je ještě velmi vzdálený. LS je pouze důsledkem značného růstu EU, počet členských států se brzy přiblíží 30. Udržet akceschopnost za předpokladu práva veta není v takovém rozsahu možné. Dále je třeba parlament EU postupně posilovat tak aby se i vnitřní struktury EU mohly demokratizovat. Parlament musí nutně kontrolovat úředníky. U nás, v ČR se změny sotva nějak projeví, důležitost voleb do EU se však rozhodně dostane do povědomí občanů.

eTony 19.11.2009 7:48

Re: Demokracie je v tom, že můžeme mít i různé názory na cokoliv

co to tu blejete, magore ? Evropu může zachránit jen smluvní volné společenství nezávislých států na základě svobody, spravedlnosti a míru. A ne tyhle fantasmagorie.

miláno 19.11.2009 8:03

Re: Demokracie je v tom, že můžeme mít i různé názory na cokoliv

 Nezlobte se pane , ale jste snad spadl z Marsu. Podle Vás společný evropský stát je velmi vzdálený a dnes se volí evropský prezident a ministr zahraničí takže buď věrolomě lžete nebo jste naprosto mimo mísu .  Dnes  rozhoduje o 90% zákonů a nařízení nevolený byrokrat v EU, muslimové vaši křesťanskou EU úspěšně pacifikují a vy mě tady stavíte vzdušný zámky. Bolševický agitátoři blednou před Vaší propagandou závistí. Strašně rád bych se mýli opravdu stašně , ale myslím si tento průšvih v EU skončí válkou.

xy 19.11.2009 9:24

Re: Demokracie je v tom, že můžeme mít i různé názory na cokoliv

Jojo, sjednocení křesťanské Evropy. Proto západní politici umožnují masovou imigraci barevných bubáků s modlicími koberečky v báglech? Celé Španělsko je znovu přeplněno Maury, v jižní Francii to vypadá pomalu jako v Saúdské Arábii, německo je Turecké a Anglie Pákistánská. Bingo!

xy 19.11.2009 9:26

Vondrova páteř

je podobně rovná jako jeho tvář.

Štváč 19.11.2009 10:26

Re: Vondrova páteř

je rovnější než tvoje když si brečel před bolševikem.

xy 19.11.2009 10:47

Re: Vondrova páteř

Štváči, Vondra nemá páteř, není tedy co srovnávat.

lary 19.11.2009 10:55

Re: Vondrova páteř

Vondrovu tvář, páteř a ani jinou část těla si neberte do své špinavé bolševické tlamy.

ANEŽKA 19.11.2009 10:35

MAGOR. MILDA TOMU ROZUMÍ

TO SE HNED POZNÁ...NESTUDOVAL JSTE V SOVĚTSKÉM SVAZU?

Mgr. Milda 19.11.2009 18:29

Re: MAGOR. MILDA TOMU ROZUMÍ

když se tak hezky ptáte- v záp. Německu- SRN 1969-1975, ukončil rigorosem summa cum lauda, když to chcete vědět. Prosím vás, nenechte si od kohokoliv věšet bulíky na nos!

V Německu nacionální socialismus  s konečnou platností prohrál, s tím internacionálním budeme v ČR ještě generaci- dvě zápolit.

Synbártl 19.11.2009 7:05

fuj Kolalokově limonádě

skvělá ilustrace!

Kirken 19.11.2009 6:46

Dobrý článek, zcela souhlasím.

R^

Emanuel 19.11.2009 2:09

těžko diskutovat s hloupostí

Hlavní problém je, že pan Vondra je hloupý člověk. Hloupý člověk povídá a povídá. Můžete sice proti tomu argumentovat, ale hloupý člověk to nepochopí. Je to vždy problém, když se hloupý člověk dostane do postavení, v tomto případě za určité zásluhy z minula.