7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EVROPA: Sedm otázek, na které Nečas dluží odpověď

Fiskální pakt má určitě své mouchy a je třeba na něm ještě pracovat. Evropa potřebuje růst, aby byla schopná pomocí cílených investic (například z dosud nevyčerpaných fondů EU) vytvářet nové pracovní příležitosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 5.2.2012 13:01

udělejme refrendum

To je pořád přemýšlení.  Navrhněte  referendum pane  Roučku !

Taky jedna  otázka: proč si myslíte, že dav má  vždy pravdu. A proč je  EUROzóna  v  takových potížích, když jsou EURObyrokraté tak moudří že by nám měli radit !

T. Krystlík 5.2.2012 11:01

Je vůbec někdo schopen vyvrátit výrok

"Pouze jeden z premiérů 25 členských států EU je nezodpovědný posera, protože odmítá podepsat fiskální pakt, ostatní premiéři jsou odpovědní politici, proto pakt podepíší." 

S. Vaněček Šauerová 5.2.2012 11:20

To je marné, pane Krystíku.

Jak vidíte, jsou sto reprodukovat jenom to, co jim straničtí ideologové předžvýkají. Ani o písmeno víc.

A víte, co je na tom nejkomičtější ? Že Klaus ve skutečnosti není žádný nacionalista. Jen se opět, pokolikáté už, veze na náladách nemalé části veřejnosti. Lovit v tomhle rybníku mu jde ovšem skvěle.

V. Kováčová 5.2.2012 17:58

Re: To je marné, pane Krystíku.

Víte, co je nejkomičtější, madam Šauerová? Že Vy už se celá tetelíte blahem, až géniové naší politické scény (Schwarzenberg - Kalousek) prásknou do bot v koaliční vládě a sestaví tu pravou, evropskou vládu s ČSSD. Vy jste to tedy dopracovala.

S. Vaněček Šauerová 5.2.2012 18:16

Uklidněte se, paní Kováčová. Osobními útoky nespravíte nic, ukazujete přece jenom na sebe.

A že bych byla pro evropskou vládu ? Tak to je přece jasné, to není žádný objev. Ne až dnes, jak se možná domníváte. A co je na tom, prosím, komického ? Jste schopna někdy něco napsat také věcně ?

P.S.: Btw., vláda ČSSD a TOP09 naprosto není na programu dne. Kalousek to jistí, paní Kováčová. Klause jistil vždycky a platí to i dnes, nemáte se čeho bát.

V. Kováčová 5.2.2012 18:50

Re: Uklidněte se, paní Kováčová. Osobními útoky nespravíte nic, ukazujete přece jenom na sebe.

Komické je na tom to, jaké veletoče Vaše názory a činy během pětadvaceti  let  předvádíte. Nejde o osobní útoky, jen je Vám občas potřeba připomenout, že měníte své  postoje jak se mění situace. A Kalouskovi můžete věřit snad ještě Vy. Jednou takhle jednal o koaliční vládě s Topolánkem a od jednacího stolu odběhl a nabídl  služby své strany v ČSSD, i když by to bylo s podporou komunistů. (To jen že o těch komunistech tak ráda mluvíte v souvislosti s Klausem)Schwarzenbergem se  snad ani nemá smysl zabývat. Ten měnil strany které podporoval, nebo v nich byl členem jako boty. Setrváním ve vládě z nějakého  důvodu nevyhrožuje po prve, vždycky ale nakonec zůstane.

S. Vaněček Šauerová 5.2.2012 20:59

Ach so, tak Vy mě znáte, a dokonce 25 let, tzn. bratru od r. 1987 ? A odkudpak, smím-li se ptát ? :-)

Tak paní Kováčová, nevíte o mně samozřejmě ani zbla. Vždyť Vy nevíte ani co píšete ... :-) Pokud jde o názory, změní-li se situace (a snad i Vy uznáte, že během jedné generace se ledacos může změnit) a člověk nezmění názor, resp. nepřizpůsobí jej novým podmínkám, tak je čistokrevný blbec. Kdopak by tušil, že ODS se postupně vypracuje v zahraničně-politických otázkách na jednu platformu s bolševiky ? Pokud jde o Kalouska, máte pocit z toho, co jsem napsala, že mu věřím ? A myslíte si, že politikům obecně se má/dá věřit ? Tak to je to s Vámi ještě o něco horší, než bych si byla bývala myslela. :-) Víte co, paní Kováčová, snad mně už raději nic nepište, nemám zájem vést diskusi na této bázi, a Vy žádné smysluplné debaty nejste schopna. Děkuji.

V. Kováčová 5.2.2012 23:46

Re: Ach so, tak Vy mě znáte, a dokonce 25 let, tzn. bratru od r. 1987 ? A odkudpak, smím-li se ptát ? :-)

O Vás toho lze vygooglovat víc než si myslíte. A přizpůsobovat se novým a novým podmínkám to umíte dobře. Za čas, až zase otočíte korouhvičku  se Vám  ráda připomenu.

J. kabát 5.2.2012 11:50

Re: Je vůbec někdo schopen vyvrátit výrok

Jsem hrdej na svýho premiéra-poprvé.Stačí?

Š. Hašek 5.2.2012 12:25

Re: Je vůbec někdo schopen vyvrátit výrok

Nejméně 5 premiérů členských zemí neví již několik let, co by měli dělat se státními/evropskými financemi/dluhy - tito neodpovědní poserové podepíší cokoliv.

Několik premiérů, majících dosud samostatnou měnu a státní finance jsou schopni tak nějak ukočírovat, nemají důvod podepisovat nějaký cár papíru.

Jsem další, vyvracet Váš vlastně jen emocionální výrok nedodlám, vyjadřuji Svůj názor.

Připravte si prašule, aby řecký venkovan a aténský úředník si žili "po německu".

J. Mrázek 5.2.2012 15:56

Tohle pronesl který pitomec

Dám Vám příklad: Dostanete do ruky na pět minut  smlouvu v angličtině, o jedenácti stranách a Vaším úkolem je podepsat ji. Bez možnosti přečtení celé, navíc v cizím jazyce, s fatálními možnými dopady na budoucnost jedné země. Odpovědný politik dá smlouvu posoudit odborníkům nejen na mezinárodní právo a po konzultaci s nimi TEPRVE PAK ve spolupráci s parlamentem a sněmovnou schválí, či zamítne projekt. Nezodpovědný blb vezme pero a s parciální negací totální kontinuity v hlavě a s úsměvem na rtech nečtené podepíše.Podepsal jste. Jinak nemůžete. Vaše odpovědnost a morální zásady nejsou, neexistují. Takže s ostatními stejně zodpovědnými jste už dávno měl vyskočit z okna v desátém pschodí, tak je to přece správné, když jdou oni, tak i Vy......jenže ten podpis zničí už takhle sousedy vydíranou a zničenou zem (ale to Vás nezajímá, vy jdete na popravu s davem a víte, že to tak má být...

M. Martin 5.2.2012 17:19

Re: Tohle pronesl který pitomec

Ještě jeden příklad.Podepíšete smlouvu o koupi domu nebo bytu po pěti minutách a ještě když bude psaná anglicky?

J. kabát 5.2.2012 19:42

Re: Je vůbec někdo schopen vyvrátit výrok

Aha,ted jsem si přečetl všechny příspěvky-takže krátce-táhni do Bruselu Krystlíku-a do pr...e taky-i s Roučkem

P. Sulc 6.2.2012 3:43

Re: Je vůbec někdo schopen vyvrátit výrok

Zatim se nikdo nema k tomu, aby upresnil co v tom paktu je, oc vlastne bezi. Jen zcela obycejne brblani o vyrovnanem rozpoctu, ktery ale vyrovnany neni a asi jeste velice dlouho nebude. A ze by se politici radili tak dlouho jen proto, aby si nakonec podepsali ''my chceme vyrovnany rozpocet"? Tak to asi ne, ono to bude trochu jinak, jenze nikdo nechce moc priznat barvu. Nejspise jde zase jen o to udrzet nemecke a francouzske banky a to bajecne, nadherne euro a to presto, ze ekonomie je svazana do kozelce. Uvidime co bude, az za par mesicu Recko padne ke dnu. A jinak, mily Tomasi, jsi spatne pocital: co ta Anglie, take tam je nezodpovedny posera?  Take by mela zachranovat Euro? A jinak: proc Unie vubec nezrusi dotace ? Mozna novy clen toho nadherneho spolku podporu potrebuje. Tri roky, mozna i pet let. Ale proc se permanentne dotuje francouzke zemedelstvi? To je jakoby polovina francouskych sedlaku mela jen jednu nohu a ta druha jen jednu ruku..A ty miliardy do skol, ty maji posilit vyrobu bakalaru a magistru? Co Cech to musikant davno neplati, bude ted zrejme lepsi: Co Cech, to magister.

T. Krystlík 5.2.2012 0:29

Všimněte si v posledním odstavci paktu,

že jsou Češi pro Evropskou uniii zcela odepsaní, neb vyhotovení smlouvy nebude v češtině, kdežto v ostatních jazycích ano.

B. Rybák 5.2.2012 10:01

Re: Všimněte si v posledním odstavci paktu,

Jistě Vám neuniklo, že členy 2. kategorie kategorie jsme se staly už v předvstupních jednáních (už nepozváním na "Maastricht"), protože jsme museli souhlasit výjimkami a výhodami pro "staré členy" a sami jsme žádné nedostali (obětem studené války náležely stejným právem jako obětem 2. světové války). To jediné na čem se "staří členové" shodly, bylo hospodářské (neokolonialistické) ovládnutí "nových zemí" (rozdělily si je na zóny).

P.S. I kdybychom tu smlouvu podepsali, nemohli bychom se zúčastňovat pravidelných jednání, protože smlouva se pochopitelně týká pouze eurozóny.

T. Krystlík 5.2.2012 10:43

Re: Všimněte si v posledním odstavci paktu,

K Vašim blábolům lze namítnout jen jedno: 23 zemí EU jsou tedy f-d-protektorátem, když se připojily k paktu, jen chrabří Češi nebezpečí rozpoznali a vyklouzli. Statisticky nazíráno, je i tato hypotéza přípustná, z racionálního hlediska ale nikoliv, protože 25 vlád nemůže být idiotských, jen česká ne. Dále: Kdo oddaloval zavední eura v ČR, tedy vstup do eurozóny?  Sami Češi! Takže si všechno spískali sami. 

T. Krystlík 5.2.2012 0:23

Už je vám jasné po přečtení textu fiskálního paktu,

čeští nacionální blbečkové, jakou nečistou hru s vámi hraje prezident, premiér a guvernér ČNB?

B. Rybák 5.2.2012 10:10

Už je vám jasné po přečtení textu fiskálního paktu,

placení slouhové německo-francouzského "jádra", které nezákonně usurpovalo moc nad EU (a odhalilo své skutečné nacionální a nedemokratické cíle), že skončíte jako všichni "užiteční idioti" na smetišti dějin (budete prvními obětmi této "revoluce", protože kompromitujících zasloužilých darebáků je potřeba se zbavit, což ochotně ještě větší darebáci rádi učiní).

T. Krystlík 5.2.2012 10:54

Re: Už je vám jasné po přečtení textu fiskálního paktu,

Velezajímavý je Váš implicitní nacionalismus vyjádřený marxleninským slovníkem. Vypovídá to cosi o Vaší minulosti.

B. Rybák 5.2.2012 11:42

Re: Už je vám jasné po přečtení textu fiskálního paktu,

Snažil jsem se mluvit jazykem, kterému rozumíte. Jsem rád, že se mi to podařilo.

S. Netzer 5.2.2012 11:01

"placení slouhové německo-francouzského jádra"

:-))))

Bolševická klasika.

Není divu, že si modří a rudí bolševici tak dobře rozumějí.

B. Rybák 5.2.2012 12:00

Re: "placení slouhové německo-francouzského jádra"

Naučte se ve vlastním zájmu bolševiky (a jim podobné) rozeznávat. Necháváte jim dveře dokořán jen proto, že se přebarvili na zeleno a žvaní o žvířecích právech stejně jako před nimy Hitler.

T. Krystlík 5.2.2012 0:20

Ať posera Nečas řekne,

čemu z textu fiskálního paktu (http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/urad-vlady-zverejnil-neoficialni-preklad-smlouvy-o-fiskalni-unii/750313) nerozumí!

B. Rybák 5.2.2012 11:35

Re: Ať posera Krystlík řekne,

čemu na naprosto racionálním a k dalšímu jednání otevřeném postoji pana premiéra Nečase nerozumí.

Mohl by nám "amatérům" vysvětlit, proč je prakticky ve všech článcích této smlouvy pošlapáván jeden z nejdůležitějších pilířů EU, kterým je princip subsidiarity? Mohl by speciálně vysvětlit, proč stát, kterému se nepodaří splnit byrokratické limity, musí přijmout nápravná opatření bruselská a ne ta svoje? (Hlava III čl. 7) Jde opravdu jenom o zabránění dluhům? A co tedy znamená článek 11 (Hlava IV) v němž musí být Bruselem odsouhlasena každá zásadní??? změna hospodářské politiky a posouzena i z hlediska koordinace (budeme tedy trvale montovnami, zakáží nám budování JE?). Co znamenají ty na mnoha místech se vyskytující obraty typu "zajistí hladký chod (průběh) integračních (konvergenčních)... Pan Krystlík neví, že toto všechno bude interpretovat Evropský soud, který rozhoduje vždy pro integraci? Neví, že nové interpretace a dodatečné změny této smlouvy už nebudou vyžadovat ratifikaci? Neví, že k této smlouvě se lze kdykoli připojit, ale není možné z ní vystoupit? Co tedy po nás pozitivního na té smlouvě pan Krystlík našel je opravdu jediná, jím ale bohužel pečlivě tajená záhada.

T. Krystlík 4.2.2012 23:47

Jelokož cenzurou redakce NevPsa zmizelo několik příspěvků,

opakuji, že Češi si nedovedou vládnout, protože ve 20. století  přivedli republiku dvakrát k rozpadu svým neústupným nacionalismem - v roce 1938 a 1993.

T. Krystlík 4.2.2012 23:52

Re: Jelokož cenzurou redakce NevPsa zmizelo několik příspěvků,

Kdyby ČR dnes nebyla v podstatě jednonárodnostní stát, přivedli by ho Češi znova k rozpadu, protože na jejich militantním šovinismu, jak dokumentuje většina diskusních příspěvků, se nic nezměnilo.

B. Rybák 5.2.2012 11:50

Re: Jelokož cenzurou redakce NevPsa zmizelo několik příspěvků,

Kdyby EU dnes nebyla v podstatě státem který nemá (politický) lid, přivedli by ho Merkozy k rozpadu, protože na jejich militantním šovinismu, se nejenom nic nezměnilo, ale už se ho ani nesnaží utajovat.

J. Urban 4.2.2012 22:09

Roučku, nepodřezávej sobě a ostatním

socbolševikům větev. Je mi jasné, že jsi ta "vopozice" a musíš být proti všemu, co se na vládě upeče, ale dělat dluhy, to je přece hlavně vaše parketa. Trojkolka to má za pár, pak to vezmete zase do ruky vy a budete blahořečit Nečasovi, že na to Bruseli nekývnul. Ale ty bys asi stejně ječel, i kdyby na to Nečas kývnul - ale to by aspoň mělo svou logiku, protože ty a ti tví oranžboys umíte žít jen za prachy jiných. Tak nedělej z lidí větší bl.b.ce, než jsou :-/

T. Krystlík 5.2.2012 0:02

Re: Roučku, nepodřezávej sobě a ostatním

Nejhorší na tom je, že není z toho východiska. Všechny cz-strany vystupují nacionalisticky (s výjimkou ministra zahraničí, který své spolustraníky poněkud brzdí), takže není naděje na posun. Všechny strany mají kmotry, kteří tyjí ze státního rozpočtu a financují partaje. Většinový volební systém zavést v zemi s nulovou politickou kulturou, jako je ČR, nelze, vedlo by to k totalitnímu státu. Jediná cesta - nazaručující ale úspěch - je odstranit 5% práh pro vstup do parlamentu a nechat partaje volně koalovat. Dosadit do parlamentu a vlády pouze čestné lidi slýchávám dost často. Jenže, co se s nimi stane za rok? Zčásti budou vyštípáni kmotry a jejich pomahači, zčásti zkorumpováni. Taková je realita.