9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vládínek Smolík 7.9.2008 19:15

Nepřítel k pohledání jsme my, Češi!

Každému z těch, kteří mají chuť si zaválčit si dovoluji rekomendovat náš, (ale nevím teď jestli ještě také můj) národ!

Jakýkoliv odpor potlačí krvavě vepřovým , dvanáctkou a Bleskem.Pro případné krvelačné mohamedány navrhuji místo vepřového nasadit brutální Rytmus života.

magor 6.9.2008 11:01

Svoboda jako téma článku

Je zajímavé jak málo účastníků diskuse postřehlo,že tématem daného článku byla především svoboda a svobodná společnost.Prostý fakt jakým je rozdíl mezi žitím ve svobodném světě a žitím v bolševické nesvobodě není zřejmě pro větší část účastníků diskuse příliš důležitý.Může to být také tím,že pro českou společnost nebo alespoň pro její nezanedbatelnou část není svoboda důležitá

)

Gaston 8.9.2008 23:19

Re: Svoboda jako téma článku

Taky mi to vrtá hlavou...

pierino 6.9.2008 0:38

Znovu pripominam, ze po posledni dohotovene dohode o pobytu americke armady u Radaru radar u nas bude...

Tecka.

Eda 5.9.2008 23:15

Je známo......

PÍšete, kolik peněz vydal SSSR a spojenci na t.zv. mírové pochody, věřím. Kolik USA vydalo na podporu Husajna,  mudžahedinů v Afganistanu, imáma Chomejního, na svržení šáha  Pahlavího v Iránu? Politické hrátky velmocí dělají obě strany. Objektivní informace, má být vyvážená. Jinak je takový článek propaganda, jako za totality. O  NATO se jednalo od března 1948 - 4/4 1949, Varšavská sml. podepsána 14/5 1955,  vznik  zdůvodňěn tím, že NATO přijalo do svých řad NSR. Nevěřím velmocím, bez vyčítek svědomí prodají malý stát.  Roku 1938, spojenci dohodli s Hitlerem okleštění republiky,  Roku 1939 nás spolkl celé. Rok 1941, 11/12 vypověděl Hitler válku USA . USA byly neutrální a podporovaly spojence v Evropě,  Anglie dluhy splatila v tomto 21. století a SSSR, či  Rusko asi ještě dluží. USA nejsou žádní lidumilové, ale zdatní obchodníci, kteří kalkulují. To se týká i hrátek se sebeurčením národů. Proč některé národy jsou sebeurčitelnější, než jiné, proč Tibeťané (T. od pol. 18.stol. součást Číny), proč Kosovští albánci,  v r. 1998 prohlásil americký velvyslanec R. Gebard, že UCK je teror.organizace! Proč ne n.př. Baskové (původní obyvatelé poloostr. teď  teroristé), proč ne Katalánci, Kurdové (mezi válkami decimováni angl. letectvem). Šlo by o mnoha věcech hovořit ,  vždy by se mělo říci o toto má zájem ten a ten, z těch a těch důvodů (Rusko má zájem na Evropě a pomocí svých energetických zdrojů ho prosazuje, v USA  potřebují zastavit hosp. recesi - viz slábnoucí dolar), nehalit činy té i oné strany do vznešených frází o svobodě a demokracii, suverenitě a podobně, mluvit pravdu I o radaru, byl proti iránským raketám, po rusko-gruzínském konfliktu už to tak jednoznačné není, dozvěděl jsem se, že tento nanejvýš obranný radar lze začlenit do sítě radarů, americké flotily ve středomoří, takže  v jeho přínos bezpečnosti naší svobody  nevěřím. Jen bych dodal k Vašim otázkám ,  cenzura nastupuje v odposlouchávání mobilních hovorů, pochopitelně, ve svatém tažení proti terorismu!

Jenda 5.9.2008 23:31

Re: Je známo......

Baskove napriklad proto, ze ti se trhnout z valne vetsiny jaksi nechteji. Ona tamni narodne osvobozenecka bojuvka jaksi nema moc podporu obyvatelstva. Baskickeho.

Sarka 5.9.2008 23:48

Edo, o te podpore Hussaina

bych byt Vami taktne pomlcela. Ja vim ze se Vam velice libi popularni urbanni mytus ze USA vyzbrojovaly Hussajna (Pssst - povim Vam tajemstvi - my jsme totiz vyzbrojovali uz Attilu HUna!!!!!). Jenze bohuzel pravda neni totez co libivy a ideologicky prihodny argument. Pravda o dodavkach zbrani a podpore Saddama Husseina je tato: Rusko bylo jeho nejvetsim dodavatelem zbrani, zaslouzilo se o 57% doavek. Dale prisla Francie s 13%, pak China s 12%, Ceskoslovensko se 7%, , Polsko se 4%, Brazilies 2%, a pak teprve Egypt, Romania,Dansko, Libye a USA, kazde s s 1% . Ja vim, fakta, mrsky, jsou neprijemna, zvlaste kdyz nepodporuji horoucne objinmanou ideologii.

Aaron 6.9.2008 0:55

Re: Edo, o te podpore Hussaina

Sarko, máte můj obdiv

Sarka 6.9.2008 4:22

Re: Re: Edo, o te podpore Hussaina

;-P

Eda 6.9.2008 11:36

Re: Edo, o te podpore Hussaina

Šárko, prosím, nechte spát Attilu-Bič Boží, já Vám také nevyčítám Ctirada! Vůbec mi nejde o statistiky, američané říkají, že existují 3 druhy lží: lež neumyslná, lež úmyslná a statistika. Sir W. CHurchill by k tomu dodal "věrím jen statistikám, které si zfalšuji sám!" (to jen tak, pro úsměv). L.N.Tolstoj napsal "Důvody, kterými vlády zdůvodňují války jsou jen pláštíkem, pod kterým se skrývají jiné příčiny." obecně se ví, že záminka k napadení Iráku byla lživá, žádné zbraně hromadného ničení do dneška nebyly nalezeny. Pravý důvod bylo odstranění Husajna a jeho kliky, byl po právu odsouzen. Ovšem za masakry Kurdů by měly být souzeny i jiné státy, můžete hádat které. Aby bylo jasno nejsem proti Albáncům, či Čečencům, ale jsem pro, aby se všem měřilo stejnou mírou a ne jako nyní jednou se měří na metry a podruhé na yardy. Já vím, fakta, mršky, jsou nepříjemná, zvlášť když nepodporují zidealizovanou ideologii.

Sarka 6.9.2008 15:42

Re: Re: Edo, o te podpore Hussaina

Presne tak, v tom s Vami souhlasim - tedy o tech faktech. Takze si je pro priste srovnejte, a ke svym jinakl i treba rozumnym argumentum nepridavejte lzi ktere jej znehodnoti.

Eda 6.9.2008 16:00

Re: Re: Re: Edo, o te podpore Hussaina

Můžete měty lži vyjmenovat? Rád se poučím. Díky.

Sarka 6.9.2008 15:43

Jinak - co

mate proti Attilovi? Ja Vam ho nevycitam, ja se k nemu hrde hlasim. Vzdyt my museli vyzbrojovat kazdeho zloducha v dejinach lidstva - tak to preci nejak je, ne? ;-)

Eda 6.9.2008 18:14

Re: Jinak - co

Šárko, Šárko, vidíte, jak snadno dochází k nedorozumnění, nevím, jak jste přišla na to, že mám něco proti  Attilovi a také není důvod mi ho vyčítat. Pokud vím, na Attilu jste si sarkastickou poznámkou vzpomněla Vy! Pokud se týká toho vyzbrojování, tak jenom takovou otázečku, Izrael při svém vzniku byl zloduch? První útok na svou nezávislost odrazil zbraněmi dodanými z ČSR, byli tam i naši vojenští instruktoři, no a mimo jiné, Moše Dajan měl moskevskou vojenskou školu. Takže nic není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá.

Pepin 7.9.2008 13:39

Re: Edo, o te podpore Hussaina

Souhlasím s vámi, jen jste ještě nenapsala, že Žizka dodával cepy a sudlice do celé Evropy. Škoda, že v té době ještě nebyla objevena Amerika, zcela jistě by je dodával i Indiánům !

Cato 5.9.2008 21:15

Radar svobodu nebere?

Jak komu, Američanům rozhodně nikoliv, Čechům rozhodně ano, protože jim byl vnucen vládou která k tomuto jednání a uzavření smlouvy neměla mandát voličů.

Podle mne je to vlastizrada.O pozvání jednostranné vojenské přítomnosti cizích vojsk na našem území mimo veškeré kolektivní smlouvy (Nato, OBSE atd), nebyla před volbami řeč v žádném volebním programu.Je to zrada na tomto státu, na voličích i na občanech všeobecně. O mandátu vlády k jednání s američany a o právoplatnosti smluv o radaru a základně může rozhodnout jedině referendum.

Magor Milda, Mgr. etc. 5.9.2008 21:29

Radar svobodu nebere? Kavan je jiného názoru

ale dovoluji si i bývalému řediteli zeměkoule oponovat. Pro nás z toho vyplývá materielně pouze poskytnutí kousku pevné půdy pod nohami asi pěti autobusů amerických odborníků a personálu, kapacita jednoho pořádného hotelu a k tomu přípojku proudu s několika desítkami kilowattů.

Američany to však bude stát hodně, vše povedou na vlastní náklady a navíc přebírají odpovědnost za případné útoky na ČR i na radar.

Měli bychom jim být za to vděčni, kde jsou oni, nenacpou se už Rusové s jejich mírovými tanky a letadly. Bývalo jich u nás ještě před 18 lety přes sto tisíc v uniformách, měli u nás i atomové hlavice a rakety. V civilu bylo těch poradců přes 40 tisíc, kolik jich dodnes zůstalo, nevím, ale určitě víc, než je nám zdrávo.

Naštěstí Rusové nemůžou už naší vládě předpisovat, co smí a co ne. Pokud jde o referendum, je to směšný požadavek, to bychom museli každé vojenské cvičiště nebo újezd schvalovat referendem.

robin.hood 5.9.2008 22:08

Re: Radar svobodu nebere? Kavan je jiného názoru

Nesmysly. Radar je jen další nesmyslný příspěvek k celosvětovému zbrojení, spirále, která nemá konce a smyslu - jen devastaci, růst terorismu a nebezpečí zániku lidstva.

Sarka 5.9.2008 22:23

To mate recht -

bez radaru okamzite ubyde utocnych zbrani, mece se samy prekovaji v pluhy a beranek ulehne se lvem u jedne studanky.

Jo, a az Vam dojdou ty 'shrooms, tak muzete zkusit salvej, ta ma taky vysoce halucinogenni ucinky a lze ji velice snadno pestovat doma na zahradce.

Úsměv 8.9.2008 12:42

Re: To mate recht -

Bába bylinkářka v politické debatě a pak, že u nás není demokracie! Paní poradkyně, co tak místo radaru tam pěstovat bylinky, třeba tu šalvěj  lékařskou (salvia officinalis L.) Jste asi na obě věci odbornice!

Vládínek Smolík 7.9.2008 18:50

Re: Re: Radar svobodu nebere? Kavan je jiného názoru

Milý Robine Hoode!Evidentně jste příznivcem sociální spravedlnosti, soudím tak z Vašeho nicku.Povězte mi, prosím zcela upřímně, zda se domníváte, že naši otcové ve třicátých letech stavbou pohraničních pevností ohrožovali světový mír a roztáčeli spirálu zbrojení.Ta je dle levičáků vždy roztáčena hlavně těmi, kdo reagují na potenciální nebezpečí.Pokud já a mnozí jiní vidíme nebezpečí, které Vy nejste schopen, možná ani nechcete postřehnout, jsme váleční štváči?Opravdu nevidíte, že nynější Rusko se svými imperiálními choutkami od CCCP liší jen jmény, nikoliv rétorikou svých vůdců,nevidíte že totalitní režimy by byly ochotny k nebezpečným dobrodružstvím, kdyby euroamerická aliance a civilizace byly slabé?Pak Vás lituji,ale nechtějte aby i ti,kteří mají jiný názor byli nuceni vystavovat se nebezpečí pro pár pacifistů.Nechci Vás apriori obviňovat z levičáctví, to v úvodu byla spíše otázka, ale Vaše argumentace je opravdu na můj vkus, a teď mluvím za sebe, příliš levicová.

Gaston 5.9.2008 23:27

Re: Radar svobodu nebere? Kavan je jiného názoru

Souhlas Magore! R^(zvláštní oslovení:-)) Já osobně bych byl pro celou americkou divizi u nás..    To aby ti blbštajni, kteří nerozlišují mezi demokracií a komunismem měli horší šanci se k bolševismu opět vracet

pierino 6.9.2008 0:31

Re: Radar svobodu nebere? Kavan je jiného názoru

Mildo proc si rikas "Magor" kdyz magori jsou uplne jiny magori... davam velikej souhlas... ale jsem z toho jelen.... ze by u nas bylo 76% magoru je ale mozny ,po tom co z nich bolsevik udelal... ty jistoty.. ach ty jistoty.. R^R^R^!!

A 8.9.2008 22:56

Re: Radar svobodu nebere? Kavan je jiného názoru

Radar nás může stát, tedy kromě účtu za elektřinu, také explozi atomové hlavice cca 60 km od Prahy. Pokud někde nějakému lampasákovi rupne v kouli a jeho selhání vyhodnotí Rusko jako začátek atomového útoku. Myšlenka, že si zvýším bezpečnost svého baráku tím, že si do sklepa nastěhuju tunu Semtexu má naprosto stejnou logiku, jakou používá autor článku.

Sarka 5.9.2008 21:51

Ockovani

bere detem svobodu!!!! Bylo jim vnuceno statem!!! Pryc s ockovanim!

Tak nejak jste to myslel?

roko 7.9.2008 18:57

Re: Radar svobodu nebere?

Už moje babička říkávala vůl zůstane volem a pařez pařezem.

Zlomyslný 7.9.2008 21:21

Re: Re: Radar svobodu nebere?

To asi říkala když se dívala na Vás!

krokodyl 5.9.2008 18:52

Tohle nemel autor psat

protoze ted se na nej vsichni rusofilove and pratele bolseviku vrhnou a budou mu nadavat.  A "intelektualove" nezustanou pozadu.

xxx Kubeš 5.9.2008 18:32

Autorovi článku

R^>-

Magor Milda, Mgr. etc. 5.9.2008 18:22

Význam radaru je zřejmý z nejnovějších ruských zpráv

prý mají raketu typu Stealth, t.j. neviditelnou normálním radarům. Proto jsou Rusové tak nervózní, brdský radar by zřejmě mohl sledovat objekty ve stratosféře několik tisíc kilometrů daleko, jak zakřivení zemského povrchu a výška objektu nad povrchen dovolí. Takže i ty nejnovější rakety by při pokusných startech byly pod dohledem, nepomohl by jim ani silně absorbující povrch, ani náhrada oceli či hliníku moderními keramickými nebo plastovými materiály, zřejmě se jedná o vícevrstvé materiály, které odolají jak vysokým teplotám, tak vysokému mechanickému namáhání. Měli bychom se výzkumu takových materiálů také více věnovat, je to budoucnost. Bývalé Adamovské strojírny by jistě byly tím nejvhodnějším místem pro vývoj našich vlastních obranných raket.

Brdský radar obnoví rovnováhu, na ruské pokroky v snížení reflexů se jistě najde správná metoda. Že by se podařilo snížit odrazy v celém frekvenčním rozsahu není pravděpodobné, takže je nutno ten reflex změřit na reálném objektu při nejrůznějších frekvencích, od několik GHz po 70 nebo 80 GHz. Pak už vadí absorpce atmosféry, ta má jenom určité využitelné "díry".

Soudruzi Rusové jistě dovolí, že se na jejich výrobky trochu důkladněji podíváme, než nám je sem začnou šoupat!