30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gaston 8.9.2008 23:19

Re: Svoboda jako téma článku

Taky mi to vrtá hlavou...

A 8.9.2008 22:56

Re: Radar svobodu nebere? Kavan je jiného názoru

Radar nás může stát, tedy kromě účtu za elektřinu, také explozi atomové hlavice cca 60 km od Prahy. Pokud někde nějakému lampasákovi rupne v kouli a jeho selhání vyhodnotí Rusko jako začátek atomového útoku. Myšlenka, že si zvýším bezpečnost svého baráku tím, že si do sklepa nastěhuju tunu Semtexu má naprosto stejnou logiku, jakou používá autor článku.

Marian 8.9.2008 17:05

Re: Re: Re: Re: Tak to máš pravdu mufe . . .

Člověče, BuBu, jsem už dost starý a leccos si pamatuji v. r. 53, téměř před dokončením mě vyhodili ze školy, takže kladnými vzpomínkami na toto období zrovna neoplývám, zažil jsem válku bombardování viděl mrtvé na ulici, nic pozbuzujícího. Přesto nesouhlasím s výstavbou radaru, protože takovéto zařízení bývají prvním cílem útoku (už i luftwafe se snažila vyřadit tenkrát dost primitivní radary), dovolím si tvrdit, že v našem středoevropském prostoru jakýkoliv voják  území ciozího státu je na škodu, to platí o roku 1939, 1968 i nyní, nevěřím, že čím více bude radarů, či jiných vojenských zařízení, tím bude bezpečněji, nevěřím velmocím, za pár dná bude sedmdesáté výročí Mnichova pro západní spojence bylo výhodnější nás prodat než bránit, SSSR - klidně nechal vykrvácet komunist. povstání v Řecku. Velmoci saledují pouze velmocenské zájmy

Marian 8.9.2008 16:12

Re: Uz ti niekto povedal

On to chtěl pouze usnadnit takovým troubům, jako jsi Ty, protože předpokládal, že při tvé inteligenci, brouka hovnivála, bys na nic nepřišel než opět na osla či už dost opelichanou  poznámku o komsomolcích a při tom by bylo tolik možností n.př. známé označení Komanč, zkrachovalý politruk, rudý odkojenec, na druhé straně je málo používáno prozápadní zrádce a to jeden čas jelo!),  pucklika, nebo přísloví "Čí chleba jíš, toho píseň zpívej!"

Zkrátka chtělo by to trochu šťávy do těch debat, vždyť ta fakta (která se sporadicky objeví, jako argument) jsou tak nudná! Daleko lepší je si nadávat a špicovat proti sobě to je aspoň počteníčko!

Pobavený 8.9.2008 13:48

Re: Re: Potencionál a vojenská doktrína bývalé východní Evropy

A nejméně jedna divize útočících sil byla vyčleněna na popisování a připevňování tabulek se jmény ulic. Myslím si, že místo takové blbosti mohl pan Kubík najít lepší příklady a věřím, že kdyby si dal práci, že by se něco našlo, inu Kubík!

Úsměv 8.9.2008 12:42

Re: To mate recht -

Bába bylinkářka v politické debatě a pak, že u nás není demokracie! Paní poradkyně, co tak místo radaru tam pěstovat bylinky, třeba tu šalvěj  lékařskou (salvia officinalis L.) Jste asi na obě věci odbornice!

Rozhořčený 7.9.2008 22:37

Re: Re: Re: Re: Ach bože a tohle diskutuje....Re: Re: Kdo ví, o čem se vlastně diskutuje?

Diskusi Aarona i jeho opnentů beru a rád si ji přečtu, protože to je řeč argumentů pro i proti a taková diskuse (i když i ona někdy zaskřípe) má svou hodnotu, takové příspěvky jako jsou nadávky či osočování v podstatě znamenají nemám argument a  nezáleží na tom, zda se jedná o obhájce či oponenta radaru, je to hloupé a omezené. Masaryk řekl, že demokracie je diskuse a tím myslel řeč argumentů rovnoprávných partnerů. Žel naši politici jsou žářným odstrašujícím příkladem. Pane ps to se netýká pouze Vašeho příspěvku, takových je a horších více. Věřím, že Vás některé výroky mohou rozhořčit, ale nenechte zlost hýbat Vaším majestátem.

Zlomyslný 7.9.2008 21:21

Re: Re: Radar svobodu nebere?

To asi říkala když se dívala na Vás!

Vládínek Smolík 7.9.2008 19:15

Nepřítel k pohledání jsme my, Češi!

Každému z těch, kteří mají chuť si zaválčit si dovoluji rekomendovat náš, (ale nevím teď jestli ještě také můj) národ!

Jakýkoliv odpor potlačí krvavě vepřovým , dvanáctkou a Bleskem.Pro případné krvelačné mohamedány navrhuji místo vepřového nasadit brutální Rytmus života.

Vládínek Smolík 7.9.2008 18:59

Re: Re: Re: Ano správně od 15 u ponku, Re: Re: Když vás slávo čtu, tak to skutečně nebude o neitelektuálech z fabrik.....Re: moudrost prostých

Minulému režimu škodil i předseda ZV KSČ, když si do Wartburga kradl technický benzin a olej!

roko 7.9.2008 18:57

Re: Radar svobodu nebere?

Už moje babička říkávala vůl zůstane volem a pařez pařezem.

Vládínek Smolík 7.9.2008 18:52

Re: Re: Re: Re: Re: Radar bere svobodu

;-D;-D;-D;-DR^

Vládínek Smolík 7.9.2008 18:50

Re: Re: Radar svobodu nebere? Kavan je jiného názoru

Milý Robine Hoode!Evidentně jste příznivcem sociální spravedlnosti, soudím tak z Vašeho nicku.Povězte mi, prosím zcela upřímně, zda se domníváte, že naši otcové ve třicátých letech stavbou pohraničních pevností ohrožovali světový mír a roztáčeli spirálu zbrojení.Ta je dle levičáků vždy roztáčena hlavně těmi, kdo reagují na potenciální nebezpečí.Pokud já a mnozí jiní vidíme nebezpečí, které Vy nejste schopen, možná ani nechcete postřehnout, jsme váleční štváči?Opravdu nevidíte, že nynější Rusko se svými imperiálními choutkami od CCCP liší jen jmény, nikoliv rétorikou svých vůdců,nevidíte že totalitní režimy by byly ochotny k nebezpečným dobrodružstvím, kdyby euroamerická aliance a civilizace byly slabé?Pak Vás lituji,ale nechtějte aby i ti,kteří mají jiný názor byli nuceni vystavovat se nebezpečí pro pár pacifistů.Nechci Vás apriori obviňovat z levičáctví, to v úvodu byla spíše otázka, ale Vaše argumentace je opravdu na můj vkus, a teď mluvím za sebe, příliš levicová.

Uštěpačný 7.9.2008 14:00

Re: Re: Re: Re: Re: Radar bere svobodu

To řekl odporník, pardon "odborník" na kopřivku nebo na radar? Gregory, vzpamatuj se! To není příspěvek do diskuze, to je hloupý štěk. Nejsem odborník na radary ale napsal bych to asi takto. Radar má pro nás význam,  protože včas jednak bude varovat před nebezpečím napadení nepřátelskými raketami, respektive vzdušnými silami nepřítele. Při včasném varování budou mít možnost složky obrany udělat účinná opatření na odražení útoku, včetně varování obyvatelstva, respektive na zničení útočících objektů, na druhou stranu je zde nebezpečí, že nepřítel nejprve masivně zaútočí na cíle, které jsou určeny k odhalování a koordinovanému ničení útočících raket či letectva to znamená očí (radaru) a nervového systému (komunikace) -velení,  nyní může následovat politická argumentace, n.př. jsme součástí uskupení a z toho vyplývají takové a takové povinnosti, ale i takové a takové bezpečnostní jistoty či rizika a zhodnotit je. Asi tak by měl vypadat  disk. příspěvek, jinak je to zbytečně vynaložené úsilí - hloupost.

Pepin 7.9.2008 13:39

Re: Edo, o te podpore Hussaina

Souhlasím s vámi, jen jste ještě nenapsala, že Žizka dodával cepy a sudlice do celé Evropy. Škoda, že v té době ještě nebyla objevena Amerika, zcela jistě by je dodával i Indiánům !

Uštěpačný 6.9.2008 18:36

Re: Re: Radar bere svobodu

To je pravda, na to stačí ta zkorodovaná (rezavá) politička Parkanová, ta nám to vyzpívá.

Eda 6.9.2008 18:14

Re: Jinak - co

Šárko, Šárko, vidíte, jak snadno dochází k nedorozumnění, nevím, jak jste přišla na to, že mám něco proti  Attilovi a také není důvod mi ho vyčítat. Pokud vím, na Attilu jste si sarkastickou poznámkou vzpomněla Vy! Pokud se týká toho vyzbrojování, tak jenom takovou otázečku, Izrael při svém vzniku byl zloduch? První útok na svou nezávislost odrazil zbraněmi dodanými z ČSR, byli tam i naši vojenští instruktoři, no a mimo jiné, Moše Dajan měl moskevskou vojenskou školu. Takže nic není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá.

Magor Milda, Mgr. etc. 6.9.2008 17:12

Re: Re: Re: Ano správně od 15 u ponku, Re: Re: Když vás slávo čtu, tak to skutečně nebude o neitelektuálech z fabrik.....Re: moudrost prostých

Zajímavé, já jsem absolvoval jenom u prof. Trnky na ČVUT teoretickou elektrotechniku, na dvě katedry bych si netroufl, mně stačilo 9 semestrů a diplomka. Ale nevylučuji, znám z Německa, kde jsem získal svůj doktorát, i studenty, kteří měli v úmyslu své studium zakončit přechodem do důchodu. Byli to funkcionáři ASTA, kteří tam desetiletí "studovali" převážně Marxismus -Leninismus a Dielektrický materialismus. Ti běžní absolventi se spíše snažili o solidní místo v průmyslu nebo státní správě a to také téměř bez výjimky fungovalo.

V Československu vládly však docela jiné poměry, mí kolegové ze studií se raději živili jako taxikáři, dokonce tím uživili i rodinu.

Eda 6.9.2008 16:00

Re: Re: Re: Edo, o te podpore Hussaina

Můžete měty lži vyjmenovat? Rád se poučím. Díky.

Sarka 6.9.2008 15:43

Jinak - co

mate proti Attilovi? Ja Vam ho nevycitam, ja se k nemu hrde hlasim. Vzdyt my museli vyzbrojovat kazdeho zloducha v dejinach lidstva - tak to preci nejak je, ne? ;-)

Sarka 6.9.2008 15:42

Re: Re: Edo, o te podpore Hussaina

Presne tak, v tom s Vami souhlasim - tedy o tech faktech. Takze si je pro priste srovnejte, a ke svym jinakl i treba rozumnym argumentum nepridavejte lzi ktere jej znehodnoti.

Eda 6.9.2008 11:36

Re: Edo, o te podpore Hussaina

Šárko, prosím, nechte spát Attilu-Bič Boží, já Vám také nevyčítám Ctirada! Vůbec mi nejde o statistiky, američané říkají, že existují 3 druhy lží: lež neumyslná, lež úmyslná a statistika. Sir W. CHurchill by k tomu dodal "věrím jen statistikám, které si zfalšuji sám!" (to jen tak, pro úsměv). L.N.Tolstoj napsal "Důvody, kterými vlády zdůvodňují války jsou jen pláštíkem, pod kterým se skrývají jiné příčiny." obecně se ví, že záminka k napadení Iráku byla lživá, žádné zbraně hromadného ničení do dneška nebyly nalezeny. Pravý důvod bylo odstranění Husajna a jeho kliky, byl po právu odsouzen. Ovšem za masakry Kurdů by měly být souzeny i jiné státy, můžete hádat které. Aby bylo jasno nejsem proti Albáncům, či Čečencům, ale jsem pro, aby se všem měřilo stejnou mírou a ne jako nyní jednou se měří na metry a podruhé na yardy. Já vím, fakta, mršky, jsou nepříjemná, zvlášť když nepodporují zidealizovanou ideologii.

magor 6.9.2008 11:01

Svoboda jako téma článku

Je zajímavé jak málo účastníků diskuse postřehlo,že tématem daného článku byla především svoboda a svobodná společnost.Prostý fakt jakým je rozdíl mezi žitím ve svobodném světě a žitím v bolševické nesvobodě není zřejmě pro větší část účastníků diskuse příliš důležitý.Může to být také tím,že pro českou společnost nebo alespoň pro její nezanedbatelnou část není svoboda důležitá

)

Sarka 6.9.2008 4:22

Re: Re: Edo, o te podpore Hussaina

;-P

Jenda 6.9.2008 2:17

Re: Re: Re: Budou

Utocna antisatelitni zbran? Jako vysle radarovy paprsek a spali satelit na prach?!? Radar je rusy chapan jako problem pri budoucim pokusu o navrat na docasne opustene pozice.

A s temi civilnimi obyvateli to neni az tak horke. Ostatne mel bych jeste jedno misto na pripomenuti. Groznyj. Nejak jsem si nevsiml, ze by nekdo vybombardoval Moskvu a zatknul rasPutina.

Jenda 6.9.2008 2:12

Re: Jeden nekorektní k radaru:

Jenom myslim, ze o deset vterin pozdeji bude volat Fero "ku.va Dezo ty jses nejakej cernej a proc se z tebe kouri?". Je rozdil krast signalni kabely kterymi beha nejakych 12 voltu a kabely pod vysokym napetim.

Jenda 6.9.2008 2:09

Re: Re: Re: Postavím si kryt....

Ne tak uplne. Ono totiz zabezpeceni cehokoli ma dve slozky, Okamzitou a dodatecnou. Tu okamzitou (ted neco leti, je potreba poslat letadla/rakety) budem asi nejak resit a platit my. Tu druhou, dodatecnou (zabili jste mi strejcka tak ted dostanete pres drzku) maj na triku amici. A o jejich schopnosti dat nekomu pres drstku neni treba pochybovat. Zaludek na poradnou okupaci nemaji, ale vybombardovat hlavni mesto utocnika na placku by zvladli. Snadno. Takze si to kazdy stat rozmysli.

Jenda 6.9.2008 2:03

Re: kolonie

Srovnanim Sibire s Aljaskou nemohu nedojit k nazoru, ze by to jak pro obyvatele tak pro prirodu Sibire bylo lepsi.

Jenda 6.9.2008 1:57

Re: Re: Re: Neohlupuj lidi! Copak jsou ovce? nevidí, co bylo prvním terčem bombardování v Gruzií?

Ale samozrejme, ze chteji spoustu jinych veci. A nektere i podstatne driv. Treba obsadit Ukrajinu.

Aaron 6.9.2008 0:55

Re: Edo, o te podpore Hussaina

Sarko, máte můj obdiv