30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jerryvsc 5.9.2008 7:51

Re: Budou

Nevím sice, co řekl Michal Kocáb, ale pokud je mi známo, vstoupili jsme dobrovolně do NATO a v rámci této organizace se podílíme i na budování různých základen - i naši vojáci se vyskytují např. v Afghanistánu apod. To necítíš, že NATO není "cizí" mocnost, ale spíš naše? A čí jinou bychom měli mít u nás základnu, než americkou, když mají nejvyspělejší technologie? Snad sovětskou?

Pavel Urban 5.9.2008 9:42

NATO je kolektivní organizace.

Která má své politické i vojenské orgány, schopné podobné projekty přinejmenším adoptovat.

Nic takového se nestalo. Aliance se po delší době vyjádřila v tom smyslu, že proti chystanému systému nic nemá. Stále ale jde pouze o americko-českou a americko-polskou záležitost.

Až si budou u nás chtít nějakou vojenskou základnu postavit bundeswehr či Turci, taky jim vyhovíme, protože jsme v NATO ?

jerryvsc 5.9.2008 12:30

Re: NATO je kolektivní organizace.

Pokud jde podle Tvých vlastních slov o americko-českou záležitost, tak pak nevím, v čem je problém? Nemůžeme snad uzavírat bilaterální smlouvy? Můžeme! Zrovna tak můžeme uzavírat smlouvy v rámci NATO a třeba s Turky nebo s Němci (stát bundeswehr neznám), když nám to nebude vadit. Jakýsi menší rozdíl proti tomu, když tu byli Rusi je v tom, že tenkrát se nás nikdo neptal, co chceme. Stačilo zrušit cenzuru, aby k nám v noci na dvacetiletou návštěvu přišla celá Varšavská smlouva, kdežto nevím, že bychom nemohli bez nebezpečí další noční návštěvy vystoupit z NATO! Částečně z NATO vystoupila Francie a nic se nestalo!

Sid 5.9.2008 8:10

Re: Budou

Naprosto s Kocabem souhlasim: "....je nemyslitelné, aby na území suverénního státu byly základny cizí mocnosti..."

Je treba, aby zde byl radar - sakladna nasi spojenecke mocnosti, aby cizi mocnost = Rusko, si uz nikdy na nasem uzemi zakladnu nevybudovalo.

Vsimnete si, ze Rusaci jsou porad jeste v Gruzii. Nechci rici, ze souhlasim s Rusy v Osetii a Abchazii, ale aspon to ma jakouz takouz logiku

Jeste jsem od antiradarisu neslysel zadne logicke zduvodneni, proc Ruska vojska vtrhla do Gruzie samotne.

osel 5.9.2008 8:47

Re: Re: Budou

Žádáná odpověď zní:  Když na civilní obyvatele t.j. Rusy v Osetii zaútočí 50 tisícová gruzínská armáda, adekvátní symetrickou odpovědí Rusů a la NATO v Kosovu  by mohlo  být humanitárně  vybombardovat Tbilisi,  zatknout prezidenta a nechat ho zemřít na tzv.infarkt ve věznici. Oni pouze zastavili útok této armády a zahnali ji na její území a pak se stáhli. Z družicových záznamů  je chronologicky vidět nástup Gruzínců do palebných pozic, raketový útok na civilní město, následné shromažďování ruské divize do bojového postavení a protiútok. Ještě štěstí, že současná americká administrativa po volbách padne, a USA budou opět demokratické , spolupracující s Ruskem. V tomto smyslu bude i přehodnocen Radar. Radar je  Rusy chápán jako útočná antisatelitní zbraň a zákeřnost některých politických dobrodruhů  jim dává za pravdu.

BM 5.9.2008 9:35

Uz ti niekto povedal

Uz ti niekto povedal, ze mas priliehavy nick :

"Oni pouze zastavili útok této armády a zahnali ji na její území a pak se stáhli." Toto moze napisat iba OSEL alebo uzitocny komsomolec.

Pavel Urban 5.9.2008 9:45

Re: Uz ti niekto povedal

Co se týče adekvátní symetrie, nelze popřít, že argumentace osla má logiku. Ještě, že s logikou užitečných komsomolců není třeba polemizovat.

Marian 8.9.2008 16:12

Re: Uz ti niekto povedal

On to chtěl pouze usnadnit takovým troubům, jako jsi Ty, protože předpokládal, že při tvé inteligenci, brouka hovnivála, bys na nic nepřišel než opět na osla či už dost opelichanou  poznámku o komsomolcích a při tom by bylo tolik možností n.př. známé označení Komanč, zkrachovalý politruk, rudý odkojenec, na druhé straně je málo používáno prozápadní zrádce a to jeden čas jelo!),  pucklika, nebo přísloví "Čí chleba jíš, toho píseň zpívej!"

Zkrátka chtělo by to trochu šťávy do těch debat, vždyť ta fakta (která se sporadicky objeví, jako argument) jsou tak nudná! Daleko lepší je si nadávat a špicovat proti sobě to je aspoň počteníčko!

R. 5.9.2008 9:43

Re: Re: Re: Budou

Oni se stahli? ku.wa to jsou novinky, stahnout se na uzemi ciziho statu a prezentova se jako mirova sila 8-o

Jenda 6.9.2008 2:17

Re: Re: Re: Budou

Utocna antisatelitni zbran? Jako vysle radarovy paprsek a spali satelit na prach?!? Radar je rusy chapan jako problem pri budoucim pokusu o navrat na docasne opustene pozice.

A s temi civilnimi obyvateli to neni az tak horke. Ostatne mel bych jeste jedno misto na pripomenuti. Groznyj. Nejak jsem si nevsiml, ze by nekdo vybombardoval Moskvu a zatknul rasPutina.

cca1 5.9.2008 8:45

Re: Budou

USA není cizí mocnost

jerryvsc 5.9.2008 6:51

Radar

Líbí se mi, jak někteří bojují proti radaru, který není schopný zabít ani letící mouchu. Pro mě je to stejné, jako by po mě někdo chtěl, ať si nechám vypíchnout oči, abych neviděl, když po mě někdo bude házet kamenem. A ještě k těm Američanům a hysterii proti nim - to není okupační armáda! I u nás už byli, ale vždycky odešli zpět. To u Rusů absolutně neplatí - kde ti jednou vstoupili, tam to považují za své léno! Důkazem toho je jejich nelibost a silná slova, když slyší, že by na našem území mohl být nástroj útočné politiky, jakým je radar, který pouze vidí nepřátelské rakety! Když  Amíci instalují rakety do Turecka, už to tolik nevadí, protože tam Rusi ještě nebyli!

Babča 5.9.2008 8:25

Re: Radar

R^R^R^

jan hájek 5.9.2008 8:51

Re: Radar

No muslimové to mají přímo ve své knize knih, že kdekoli se usadí muslim, tam musí vládnout islám. Chce to také urychleně odstranit muslimské základny.

amos 5.9.2008 9:24

Re: Radar

S těma očima je to asi takhle. To nejsou Tvoje oči ale oči vzdáleného známého, který má nějaké účty s Tvým sousedem nebo mu chce něco ukrást. A protože ho ty oči budou šmírovat z Tvého domu, nesmíš se divit, že ti soused  dmůže dům zbourat. O okupaci se samozřejmě nejedná, radar  schválila naše vláda, kterou jsme si zvolili sami. Původně měl být proti SK a Iránu, dnes se nikdo netají s tím, že je proti Rusku. Nic s tím neuděláme ale aspoň ze sebe nemusíme dělat šašky a věřit našim představitelům. Když se podíváš, kde mají amíci základny nebo kde stále bojují tak bych si nebyl jistý, že  vždy odešli. Mě to připadá že naopak přicházejí.

jerryvsc 5.9.2008 11:53

Re: Re: Radar

Hele, když povolím mít u mě doma oči vzdálenému známému, který chce mému sousedovi něco ukrást, ještě to není důvod aby mi soused zboural dům. Teprve až něco provede, tak má možná právo "bourat dům": Zloděje taky nemůžeš trestat za myšlenku, že něco ukrade, ale teprve až myšlenku promění v čin!

NR 5.9.2008 11:57

Re: Re: Re: Radar

Amos ti to dost natřel. Řekl to výstižně a nemá to chybu.

Jenda 5.9.2008 23:29

Re: Re: Radar

Trosku problem je, ze ucty s tim sousedem mame spis my. Napriklad ty, ze se k nam pred casem nastehoval, najem a ucty neplatil ba prave naopak lednicku vyziral ... Takze oci vzdaleneho znameho uprene na ne tak vzdaleneho dobre znameho ted nastesti jen skoro souseda me osobne celkem tesi. Hlavne proto, ze onen vzdaleny znamy se schopen tomu sousedovi vrazit par pres pysk kdyby se zas pokousel nastehovat.

Roy Boehm 5.9.2008 13:04

Re: Radar

Inu, o tom, je-li radar schopen něco zabít čili nic, je jedna z polemik. Z principu by se mouchy měly radaru vyhýbat. Na to, aby je zabil, je výkonný až dost. To, že u nás Američani už byli (jednou, v r.1945) a zase odešli, nebylo možná ani tak dáno jejich charakterem, jako spíš tím, že se na tom dohodli se strejdou Joem (Džugašvilim). Na spoustě (a nestyděl bych se říct na většině) jiných míst, kam v průběhu let vstoupili, stojí doposud! Pokud jde o vadí-nevadí s raketami v Turecku, zkuste si vygooglovat Cuban Missile Crisis. A to bylo už v roce 1961!

muf 5.9.2008 6:44

neber si do huby Orwela

George Orwel, autor slavné knihy 1984, kdysi napsal: “Něčemu takovém může uvěřit jen intelektuál. Obyčejný člověk nemůže být tak omezený.“..jenomže to bylo napsáno v trochu jiném kontextu než se nám tady snaží autor vnutit..fabulace, polopravdy a vyložené lži, demagogie a ideologie čiší z tohoto článku a  ti, kteří tuto dobu nezažili jenom zírají s otevřenou ..ústy ..

BuBu 5.9.2008 7:27

Re: Tak to máš pravdu mufe . . .

. . . že Ti,co tu dobu nezažli . . . že zírají s otevřenými ústy - ovšem ze zcela jiného důvodu : Totiž - že se ještě po tom všem, co zde páchali 41 let bolševici . . . co všechno světu připravili a připravovali . . . že se po tom všem najde ještě takový Kripl, jako jsi Ty - který to vše znevažuje a snaží se o to, aby ta doba "genocidy a nevolnictví" pod vedením slavné KSČ . . . nevyzněla až tak špatně !

Jsi prach obyčejný Rudý  Dobytek ! Rv 

muf 5.9.2008 9:57

Re: Re: Tak to máš pravdu mufe . . .

nevím co mám společnýho s tvou rodinou, že mě tak  tituluješ..mladí mají dneska úplně jiný starosti než se šťárat ve starých hovnech..to jenom takoví jako ty aby ten puch překryl  smrad, který se  line z dnešních kauz..kdybys  neměl KSČ či ČSSD musel by sis je vymyslet..jinak když používáš slova  jako genocida,  nevolnictví  či bolševik - jestlipak znáš alespoň jejich obsah nebo se ti jenom zadrhla jehla v gramofonu a meleš furt dokola?

BuBu 5.9.2008 10:20

Re: Re: Re: Tak to máš pravdu mufe . . .

Už aby tady ten radar konečně postavili . . . . . a k němu pořádnou armádu vojáků US army !

Pak bude konečně pokoj . . . a kvikot bolševických podsvinčat, kterým se tímto definitivně zatne "sovětský tipec" . . . tak tento jejich kvikot už prakticky nikdo nebude slyšet - natož vnímat !

Viď mufíku ! ;-D;-D;-D

muf 5.9.2008 10:29

Re: Re: Re: Re: Tak to máš pravdu mufe . . .

tvoje "takyargumentace"  hodně vypovídá o mentální úrovni  autora..

Marian 8.9.2008 17:05

Re: Re: Re: Re: Tak to máš pravdu mufe . . .

Člověče, BuBu, jsem už dost starý a leccos si pamatuji v. r. 53, téměř před dokončením mě vyhodili ze školy, takže kladnými vzpomínkami na toto období zrovna neoplývám, zažil jsem válku bombardování viděl mrtvé na ulici, nic pozbuzujícího. Přesto nesouhlasím s výstavbou radaru, protože takovéto zařízení bývají prvním cílem útoku (už i luftwafe se snažila vyřadit tenkrát dost primitivní radary), dovolím si tvrdit, že v našem středoevropském prostoru jakýkoliv voják  území ciozího státu je na škodu, to platí o roku 1939, 1968 i nyní, nevěřím, že čím více bude radarů, či jiných vojenských zařízení, tím bude bezpečněji, nevěřím velmocím, za pár dná bude sedmdesáté výročí Mnichova pro západní spojence bylo výhodnější nás prodat než bránit, SSSR - klidně nechal vykrvácet komunist. povstání v Řecku. Velmoci saledují pouze velmocenské zájmy

Bibabu 5.9.2008 7:36

Re: neber si do huby Orwela

Právě proto, až tady budeme mít radar, už si Rusko nedovolí to co si dovolilo, 68 roku. Přítomnost radaru mění naše geopolitické postavení ve střední Evropě. Ruský medvěd moc dobře ví, že jsme mostem na západ proto tolik řve. Je to naše jistota, aby se rok 68 znovu neopakoval.

www racek 5.9.2008 8:44

Re: Re: neber si do huby Orwela

nedovolí? naopak, ten radar je pro ochranu usa a ne naší. rusové ho prostě zahrnou do seznamu prioritních cílů. nic víc a nic míň, brouku.

někdy si přečti tu smlouvu. je to opravdu smlouva s kolonií.

Hans z dědiny 5.9.2008 9:24

Re: Re: Re: neber si do huby Orwela

Božínku, ten narudlý flus ještě nepřestal rýpat! Uleť!

berg 5.9.2008 16:40

Re: Re: Re: Re: neber si do huby Orwela

vykašli se na něho, je to blb

Jenda 5.9.2008 23:12

Re: Re: Re: neber si do huby Orwela

Prioritnich cilu pro pripad treti svetove. Atomove. Sorry, ale pokud to dospeje tak daleko tak bych rad zarval okamzite a ne o par hodin pozdeji na nemoc z ozareni (nebo dalsi atomovku).

Rusove se na americkou zakladnu zautocit neodvazi. To uz je pravdepodobnejsi, ze na ni zautoci muslimsti flandaci aby nahodou ta koupena atomovka neprisla cestou k uhone.