25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan J. 18.1.2007 14:14

Vyborne

Opet jste me pobavil, faktograficky nepresne a vyznamove posunute

vyklady udalosti obalene nelogickymi uvahamami bez jakehokoliv hlubsiho smyslu a souvislosti. Jedine co bych vytknul je delka textu. Text me sice obsahem (jako vzdy) pobavil, ale 15 minut na cteni uz preci jenom moc.

Musim vydelavat na vysokanske dane, aby se mohli zrizovat slolky jako je

Collegium Bohemicum, o.p.s., ktere me nedobrovolne smiri s nemeckym narodem.

jerry 16.1.2007 21:34

Vysvětlení -kdo je Pavel Šanda ?

Pavel Šanda přišel do Lidového domu nabízet vysavače zn. Rainbow, no a Jelínkovi nepřišel přednášející, neboť se dozvěděl, co je jeho akademie zač. Tak tam Šanda předváděl vysavače a socani poslouchali. No a pak se to po čase Jelínkovi popletlo a když vzpomínal na jméno nějakého konzervativního myslitele, vybavilo se mu jméno Pavel Šanda.:-)

EmillXX 16.1.2007 21:16

Češi a Němci žili sice dlouho v míru (ale pozor, boje tu byly také) ale první světová válka

představovala orgie nacionalizmu. Právě za této války byly vykopány zákopy, které dělily evropské národy vlastně celé 20 století. Toto Beneš těžko mohl změnit. Ač válku započalo Německo, byli to také jeho protivníci, kteří nesou zodpovědnost za to, že se nepodařilo uzavřít kompromisní mír a namísto toho nastala šílená jatka jako byly bitvy u Verdunu a na Sommě.

Pak se nebylo možno divit, že jako důsledek rozpadu Habsburgské monarchie vzniklo Československo na (pseudo) národním základě. Ač Československo poskytovalo menšinám větší práva, než KTERÝKOLIV z nástupnických států, dali sudetští Němci přednost německému totalitnímu režimu před nedokonalou demokracií předválečné ČSR, Důsledky jsou známy.

mapacorp 16.1.2007 19:25

Re: Re: Re: Wer da ? pokracovani

Dobry muzi,

    Vas vylev je jasny. Bud uz v te americe zijete, nebo se tam chystate... v tom druhem pripade : Stastnou cestu !

    Co se tyce CS legionaru... mnozi z nich se pred mobilizaci a po ni ucastnili vrazd na civilnim obyvatelstvu v Srbsku a Halici ( pro Monarchii ) a v Rusku se ucastnili vrazd na civilnim obyvatelstvu behem ustupu.

    Zanechme v Evrope nacionalistickych trenic, tyto dobre slouzili bolsevikum a dne USA.  Usmirme se, nebo to s nami se vsemi spatne dopadne.  A bojujme rukou spolecnou proti vsem neevropskym kolonizatorum, vcetne ameriky.

Pozorovatel 16.1.2007 19:16

Re: Polointeligent

Masarykuv odkaz = posvatna krava?????

PetrK 16.1.2007 19:05

Polointeligent

se opět ozval a politologicky potratil. Rád bych věděl, kam soudruh ředitel chodí pro rozumy na ty jeho myšlenkové průjmy.

mapacorp 16.1.2007 18:10

Re: Divize SS Böhmen und Mähren sice existovala, ALE

Dobry muzi,

    Zminena divize nebyla nikdy kompletne zformovana. Jeji jadro tvorili povetsinou obyvatele balkanu, kteri figurovali na prislusnych  volkslistech. Jaci to asi byli Nemci je zcela jasne, zvlaste kdyz dnes vime, jakym zpusobem se tyto sestavovaly v Sudetech a na Opavsku.

    To je ale detail. Dale co se tyce ukrajincu, tito UPA ( mnoho z nich byvali policajti, v-manner a W-SS Galizien ) , vyvrazdili nekolik stovek tisic polaku behem valecne a povalecne etnicke cistky.Nevim jak byste se tvaril, kdyby vam banderovci udelali " svatozar" tj zaziva vam protahli ostnaty drat jednim uchem tam a druhym ven...

    Dale s vami nesouhlasim co se tyce pametniku. O valce je dulezite co se o ni vi ! A otehle valce se toho vi vic nez dost.

    Jak rikam, neni jine cesty, nez soustavna politika evropskeho narodniho usmireni a odpusteni.

Historik 16.1.2007 17:44

Divize SS Böhmen und Mähren sice existovala, ALE

neskládala se z Čechů, ale Volksdeutsche, etnických Němců, žijících mimo Říši, dokonce ani ne sudetských Němců.  

U příslušníků pobaltských států a Ukrajinců považuji jejich příklon k Německu za logický, stali se obětí Stalinova imperialismu, pobaltské státy dokonce těsně předtím, roku 1940. Hitler jim pripadal jako menší zlo či dokonce jako osvoboditel (jako nám Stalin roku 1945). Pokud jde o Ukrajince, ti také nezapomněli, že řada komunistických zločinců, zejména z doby občanské války kolektivizace (včetně šéfa ukrajinské Čeky Lacise), byla židovského původu, což ovlivnilo jejich postoj k Židům.

Mimochodem, jak se stavíte k boji Finů, kteří se také postavili na stranu Hitlera, poté, co museli po Stalinově agresi odstoupit SSSR část území, které jim dodnes nebylo vráceno?

Politiku celoněmecké viny považuji přinejmenším dnes za nesmysl ale zrovna tak se nemohou Němci stavět do role obětí. Tu válku skutečně dnes pamatují jen starší důchodci.

jirka 16.1.2007 17:44

evropa

1. jestliže dr. beneš nebyl schopen zajistit mírové soužití němců a čechů na území, kde spolu po staletí žili v klidu a míru, jak by byl schopen sjednocovat evropu?

2. protichod integrace a desintegrace je naprosto přirozený, integrací jsou posedlí zejména přerozdělovači a regulátoři, svébytnosti jsou nakloněni spíše ti, kteří jsou ochotni sami svou odpovědnost nosit a prosazovat

3. nějak se zapomnělo na skutečnost, že evropa byla po desetiletí uměle rozdělena a své autentické problémy neřešila, až byla postupem času této schopnosti značně zbavena, dnes po probuzení se přirozeně objevují věci staré a nedořešené

4. centrum proti vyhánění je naprosto čistě humánním projektem, které má dokumentovat vedle sebe genocidy, projekt nanejvýše chvályhodný

5. zmínka o collegiu bohemicu s účelovou vazbou na paroubka je směšná, když ji platí eu a řídí ods

jirka.s. 16.1.2007 17:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bingo!

Přesně totéž jsem učinil s naprosto stejným výsledkem. Kdyby totiž výše se dohadující pánové učinili totéž, nemuseli by se navzájem hádat.Kdoví, jestli to nebyl nakonec ředitelův úmysl. Pardon, to bych mu asi přisuzoval příliš složité uvažování na jeho poměrně jednoduchý mozeček!

Fafa 16.1.2007 17:15

To OK,

Opravdu. Oni si navzajem rikaji "Thou art"? Mne to pripadalo, ze si rikali "you are",  to vypada jako vykani. 

František I. 16.1.2007 17:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vy jste na něj zlej

U odkazu Pavel Šanda jsem zjistil poze prodej použité výp. techniky, Rainbow vysavače, Fotbalistu České Lípy, příznivce Mandelbrotových kostiček a odborné přednášky na téma: datové struktury pro pokročilé nebo syntéza řeči.

František I. 16.1.2007 17:06

Re: Re: Wer da ? pokracovani

Naštěstí mnohonásobně více krev komoušů. Vážený Corpe, věřím, že vás netěší, že se naši předkové dostali z Ruska, místo aby pokojně chcípli v gulagu. Já jsem na ně naopak velice hrdý. Aby několik desítek tisíc původně velmi chatrně vyzbrojených vojáků se probojovalo mnoha tisíci kilometrů nepřátelským územím proti několika milionům zdatných rudoarmějců, snad v historii nikdo nedokázal. Mimochodem násilí na místním obyvatelstvu se prý v legiích dosti citelně trestalo. Narozdíl od komunistických bojůvek, které vraždily na potkání. Inu úhel pohledu.

mapacorp 16.1.2007 16:53

Re: Wer da ? pokracovani

Nezbyva tedy, nez pristoupit ke kolektivni evropske politice odpusteni, jelikoz absolutne vsichni protagoniste poslednich dvou konfliktu ( a to i Cesi ) maji maslo na hlave.

 Dale : Politika celonemecke kolektivni viny ( nemce timto neomluvam ) hodne poslouzila spinavym moskevskym bolsevikum, ale jeji dlouhodobe pokracovani v rezii Unie se nemuze nez dlouhodobe nevyplatit.

A nakonec : K zadne takove politice odpusteni se v Evrope nikdo nechysta, situace se tedy dale zostruje a nakonec si i u nas nekdo muze vzpomenout, ze posledni divize W-SS se jmenovala " Böhmen und Mähren " a na tomto bazirovat. Uz jsem tu na Psu mimo jine videl spoustu clanku oslavovat hrdinne ciny Ceskych Legii v Rusku. Chtel bych na toto poukazat a varovat pripadne ctenare, tematu neznale. CS Legie ( jejichz " bila " slozka se tu tolik propagandisticky oslavuje ) byly vytvorem valecneho nacionalismu a mnozi jeji prislusnici maji na rukach krev nevinnych civilu, obcanu byvaleho Ruska.

    Kdyz si tedy neodpustime, klidne to muze zacit znova. Je to moje " ultime conviction ".

mapacorp 16.1.2007 16:43

Wer da ?

Dobry muzi, autore tohoto clanku,

    To co je pro vas nahromadenim sentimentu, je ve skutecnosti hlavne nahromadenim nevyrizenych a krvavych uctu minimalne dvou predchozich valek.To ze si delate soufky z relativne slusnych rakusaku o kterych tu nadsene vykvakujete, ze jsou politicky nekorektni je z meho pohledu na vase vrozene ignorantstvi normalni.Ale jako relativne zodpovedne osobe mi neunika soucasna tendence vsech pobaltskych statu, ve kterych dostanou brzo vsichni byvali prislusnici W-SS a policejnich batalionu SD zodpovednych za milionove masakry REVALORIZOVANE PENZE BOJOVNIKU 2 SV VALKY. Dale mi neunika situace na Ukrajine, kde je tendence uplne stejna. Vsechny tyto zeme dale zaznamenavaji UPLNE OFICIALNI PROPAGANDU ( projevy, literatura, filmy ) ktera se snazi dosahnout REHABILITACE TECHTO VRAHU ! Viz link :http://www.youtube.com/watch?v=0VzmVi6Tnl4&eurl=

Starý J. 16.1.2007 16:27

Re: pocatek

:-DR^R^R^

Halama 16.1.2007 16:18

Re: Re: Re: Re: Re: Vy jste na něj zlej

Třeba jo.Možná i někdo od Cimermana ?;-D

Dobi 16.1.2007 16:06

pocatek

Pan Jelinek ma pravdu meli by jsme si stanovit body a nebat se¨ukazat co se povedlo a co se nepovedlo. A hned na uvod  muzeme rict  ze Masarykova delnická akademie se nepovedla :-D

František I. 16.1.2007 16:04

Re: Kdyby v Evropě nebyli Amíci,

To jako že bývalé státy EHS válčily mezi sebou? Zajímavá myšlenka.

František I. 16.1.2007 16:02

Re: Re: Re: Re: Vy jste na něj zlej

Nebyl to náhodou pytlák a židobijce Řanda z Golčova Jeníkova, postava to ze Švandrdlíkových Černých baronů?

František I. 16.1.2007 16:00

Re: Re: Re: meli bychom byt aktvnejsi vuci Nemecku

Nejspíše paní Merkel umí i trochu Polsky.

Halama 16.1.2007 14:32

Re: Re: Re: Vy jste na něj zlej

Poud to byla legrace,tak to beru.I když bych dokázal žertovat poněkud jinak.;-D;-D

jerry 16.1.2007 13:52

Re: Re: Vy jste na něj zlej

já se nerozčiloval, jen jsem si z Vás dělal legraci. Ale to Vy nechápete. :-)

Historik 16.1.2007 13:49

Ti Rusíni by mě tedy zajímali

Samozřejmě, Stalin Podkarpatskou Rus anektoval a nikdo se mu v tom nepokusil zabránit. Nebylo to totiž v ničí moci.

Vocílka 16.1.2007 13:45

Re: Re: Re: Pavel Šanda,přední konzervativní myslitel.....

Jak je to s tou potrefenou husou?

brok 16.1.2007 13:40

Re: Re: Re: Re: Re: Pavel Šanda,přední konzervativní myslitel.....

Neodolám, abych reagoval na to tykání. Tykání, vykání, a německé onikání je součástí národních zvyklostí. Pracoval jsem po několik let ve Švédsku. Tam jsme i profesorovi (mezinárodní celebritě)t ykali. Podobné je to i ve Španělsku, Holandsku a některých dalších evropských zemích. Naopak je to velký společenský přestupek ve Francii, Německu aj. Takže je to národní zvyk. Možná si časem v Česku budeme rovněž tykat (např. americké neúžívání akademických titulů a vědeckých hodností se mi líbí), v současné době je to ovšem přinejmenším společenský přestupek, v mnoho případech se to považuje za drzost,někdy dokonce za urážku.

Papouch 16.1.2007 13:24

Re: Re: Re: meli bychom byt aktvnejsi vuci Nemecku

na "dzieň dobry" je prece jednoducha odpoved: "bon jour!" ;)

Xaver 16.1.2007 13:21

Kdyby v Evropě nebyli Amíci,

tak se tady zase řežem jako v historii. Je to moje hypotéza, ale blízko možné realitě. Čím větši dezintegrace Evropy, tím větší naděje na koflikt.

SÍLA ODSUDU 16.1.2007 13:07

Re: Re: Němcům je neustále nutno připomínat jejich vinu.

 Rozhodně se poučili více za své nacistické minulosti, jako my z bolševické minulosti, potažmo i přítomnosti......Společnost i jediinci na úrovni mají schopnost rozlišovat a neházejí všechny do jednoho pytle, snaží se pochopit a uznat kvality druhých.....

Halama 16.1.2007 12:59

Re: Vy jste na něj zlej

Když jsem se ptal na onoho předního českého konzervativního myslitele Pavla Šandu o několik desítek  příspěvků níže,tak jste se rozčiloval.Tak jak je to ? :-P