7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
eTony 16.5.2007 7:57

Re: Re: Re: v článku jsou vedle sebe

tento článek může každý chápat po svém, já ho beru jako vyjádření předsedy vlády k roku rovných příležitostí. Tak nějak jsem si nevšiml, že by byly vypsány parlamentní volby, i když je možné všechno.

Bože 16.5.2007 7:52

Re: Re: v článku jsou vedle sebe

To je předvolební projev Tony

Bože 16.5.2007 7:49

Ach jo

Zeman velmi rád používal............ Když se lod potápí musí všichni k pumpám............

Takže možná při konzultaci pana Topolánka s panem Zemanem tato slova padla......Pokud se toto nepodaří a na mustku zustanou v křesílkách sedět naši nejvlivnější  a s hraběcími radami  s cigárkem u ust budou kázat těm dole co musí a jak musí pumpovat...Tak pánové svou práci uděláte ale jen do času!!!

Honza42 16.5.2007 7:34

Re: tak tohle už je svinstvo

Tak tak: "budeme ženy vyhazovat z práce že jsou těhotné" . No a co Vy? Vy je necháte s tím břichem chodit do práce, s oteklýma nohama a žaludkem na vodě, aby nakonec stejně nic neudělaly.  A budete nutit zaměstnavatele, aby jim za to platil? To si sakra rozmyslí přijmou ženu do práce !          Není lepší rozumná rodinná politika a dravý trh práce?

eTony 16.5.2007 7:33

Re: v článku jsou vedle sebe

Prosím, můžete uvést jednu naprostou hovadinu ?

eTony 16.5.2007 7:32

Re: Re: Zdeňku,

už jen to vaše "vzpomenutí" původu z dělnické rodiny leccos napovídá. Je mě prd po vašem původu nebo členství vašich rodičů. Pro mne je důležité co říkáte, tedy píšete. A zásadně s tím nesouhlasím, neb jsou to bláboly. Toť vše.

zdeněk 16.5.2007 7:31

Re: Nestrefujte se do T., tam kde to není oprávněné, Hawku.

Prosím jak zvýší školné počet vysokoškoláků? Můžete mi to osvětlit? V současné době se bere daleko více vysokoškoláků na školy než dříve, takže těch 12% ČASEM určitě vzroste. Musíte ale počkat až ti co jsou dnes na ZŠ půjdou na VŠ.

To že školné vzvýší počet VŠ vzdělaných romů je fakt pohádka. K tomu aby se zvýšil počet vzdělaných romů by se museli dávky začít vázat na známky dětí ve škole, na jejich docházku, případně, pokud to mám říci na tvrdo pomocí sociálního inženýrství. To ale v demokracii moc nejde, že. Jejich rodiče a prostředí kde vyrůstají prostě nemají zájem aby z nich vyrostli vzdělaní, chytří lidé. Někdo tvrdí že je to otázka i genetická, ale to bych nechal stranou.

Honza42 16.5.2007 7:25

Re: Re: ideální žena podle Topolánka - hloupá puťka u plotny

Tak tak. Na techniku se dostanete klidně i bez zkoušek, a  pokud nejste blb, tak se v praxi lehce uplatníte. Jenže všichni se cpou na přeplněné humanitní školy, aby pak nenašli zaměstnání. Vůbec není třeba zvyšovat podíl VŠ filozofů, právníků, ekonomů apod.

HB 16.5.2007 7:25

salonni pravicaci

..opet nezklamali...vsichni chapou nutnost reforem, ale jakmile by se jim sahlo na jejich penezenky, davky a podobne, tak se zacnou cukat...;-O myslenka clanku je dobra a souhlasim s ni (ted me asi zakousnou vsechny feministky, neb jsem zena)

zdeněk 16.5.2007 7:23

Re: Re: Jak by vám to znělo:

Rv

zdeněk 16.5.2007 7:21

Re: Zdeňku,

děte někam, já jsem z dělnické rodiny, nikdo z nás nebyl členem KSČ a výplody pana topolánka jsou pěkný humus.

Honza42 16.5.2007 7:20

Re: Jak by vám to znělo:

Máte pravdu. Když jsem byl těhotný, tak jsem o práci nezavadil.

kdokoli 16.5.2007 7:11

docela dobré

Článek docela ujde, minimálně nic nepředstírá. Nenašel jsem tam nic, s čím bych zásadně nesouhlasil.

AndyO 16.5.2007 7:07

v článku jsou vedle sebe

správné postřehy i naprosté hovadiny, což bohužel snižuje hodnotu článku a dává ho na roveň Paroubkovým "přednáškám" ( tedy tomu, co podniká Paroubek se studenty vysokých škol, kam jezdí provádět agitace a co vydává za přednášky).

Topolánek by vskutku neměl příliš rozprávět, nemá k tomu žádný důvod, moc to neumí a podstatně lepší by bylo, kdyby intenzivně vládnul a tyhle pindy nechal svým fámulům.

xx 16.5.2007 7:07

po přečtení až dosud otištěných komentářů

bych měl dojem, že jsme národ příživníků, který bojuje za svá parazitická práva. Doufám, že většina zde diskutujících neodpovídá reprezentativnímu vzorku obyvatelstva.

Rudla 16.5.2007 6:55

Re: Proč vždy ty největší pitomci maji chuť mluvit do všeho

Tak ,proč do toho mluvíš ty jelito Mirku.

eTony 16.5.2007 6:51

Zdeňku,

nejste náhodou Škromach ? Tohle blábolení jsem od něj slyšel často, přesně jako to vaše .......

Kryštof 16.5.2007 6:07

Jste naivní, Zdeňku.

Mít děti a starat se o ně jsou 2 různé věci. Udělete si průzkum ve svém okolí, kolik procent svého času věnuje výchově dětí manžel a kolik manželka (už vůbec nemluvím o rozvedených manželstvích). Netvrdím, že je to správné, ale možná vám vyjde 20:80. Takže je prostě normální (opět neříkám, že je to správné), že ze zaměstnání volno k nemocným dětem si bude brát žena. A nejen to: nebude chtít jezdit na dlouhé služební cesty, nebude chtít pracovat ani pár týdnů mimo své město, když to zaměstnavatel potřebuje. Nezůstane večer do 21 aby dokončila tu nabídku, která se musí zítra odevzdat. A protože to inteligentní žena ví, nebude se cpát na odpovědné pozice, kde se takové věci automaticky předpokládají, i když tam jsou vyšší platy. Představte, že vlastníte firmu Zdeněk a.s. Koho přijmete raději? Kluka, který se před půl rokem oženil, nebo půl roku vdanou holku? Rozvedeného muže platícího na 2 děti, nebo rozvedenou ženu starající se o 2 děti? Tak sem netahejte Taiwan.

BTW: lůza opravdu nemá vládnout. Dělnická ani jiná. Všude, kde se to stalo, to skončilo velkým malérem :-)

Kryštof 16.5.2007 5:50

Nestrefujte se do T., tam kde to není oprávněné, Hawku.

Problémem seniorů jsou jsitě "mlamojové managoři", ale aké fakt, že zatímco považujeme za normální, že plat s věkem stoupá prakticky až do penze, u řady profesí nestoupá výkon. Nutně se tedy pracovník dostává do stavu, kdý je drahý. Neplatí to obvykle u lidí živících se hlavou, ale v některých profesích to tak je. Nikdo si nepředstaví 55ti letého skokana na lyžích, ale ani 60 pokrývače nebo pilota dopravního letadla. Kde brát profese pro takové lidi? Tak je prostě nezaměstnám.

S těmi Romy má T. také pravdu. Dnes, kdy se školné neplatí, podíl vysokoškoláků v dospělé populaci je u nás 12% (inde v Evropě asi 20%). Romů je u nás asi 30 tis. - mělo by být tedy více než 3500 romských vysokoškoláků..... T. nikde neříká, že vzdělanost Romů zvýší školné. Ale říká, že můžeme těch hanebných 12% pro většinovou populaci zvýšit.

Fafa 16.5.2007 5:46

Hawku:

a Vam se zda lepsi svoje prijmy ve forme dani odevzdat statu a nasledne cekat na skoly zdarma pro Vase deti, regulovany najem, VZP a statni duchod. Jak jinak nez zdanovanim prijmu vlastnich obcanu asi stat tyhle sluzby financuje? 

Fafa 16.5.2007 5:42

Zdenku,

kdyz uz mluvite o historicke presnosti, tak to pravidlo je z 2.listu Sv. Pavla Solunanum (2.Thesal 3,10) a ten je myslim o trochu starsi nez KSC. ;-D

Fafa 16.5.2007 5:27

Zdenku,

To zadluzovani na cely zivot neni tak uplne pravda. Jedna z nejdelsich a nejdrazsich skol je ve Statech medicina. Lekarska fakulta (vcetne premed programu) na bezne universite se da vystudovat za 8 let a skolne bude kolem 10,000 $ rocne v ramci systemu statnich skol, kdyz pripoctete zivotni naklady, tak se da v nejhorsim pripade ocekavat dluh 200,000 $. Splatky dluhu jsou odlozeny do doby atestace, po atestaci je plat cca 170,000 $. Takze celkove zadluzeni je hluboko pod urovni dvou rocnich platu.    

Mirek 16.5.2007 5:07

Proč vždy ty největší pitomci maji chuť mluvit do všeho

Jako třeba jelito Tupolánek (Y)

David 16.5.2007 2:45

Pozitvní diskrimiance je jako příjemný výprask

.. cha cha, skvělé To chápu, že za tohle ho musí ti různí politicky korektní ukřižovat. I když určitě na tohle nepřišel sám, to mu někdo napsal.

David 16.5.2007 2:44

Pro neználkovské tupce typu zdeňka

Doporučuji se nejdříve seznámti s tím, jaké krásy jsou v (novém) zákoníku práce, m.j. na téma těhotenství žen.

Je-li ukončen pracovní vztah se ženou (třeba dohodou, její výpovědí atd.) a ona až PAK zjistí, že byla v té době těhotná, je ze ZÁKONA ukončení pracovního vztahu neplatné a ona je dále zaměstnankyní. I kdyby se jí to nelíbilo a nesouhalsila by. Po zavedení připravované novely ohledně nemocenské jí dokonce zaměstnavatel platí začátek mateřské ze svého.

Zdeněčku, jsem podnikatel - řekni mně, co z těch pasáží zákoníku práce mně zatraktivňuje přijímat ženy, u kterých lze očekávat, že někdy budou mít dítě?

Zejména doporučuji si všimnout, že to může být slušná ženská, která ani nechce na zaměstnavatele dělat podraz, ale zákon za ní rozhoduje. A pro úplnost dodávám, že starý zákoníkj práce chránil ženu před vyhazovem až po oznámení jejího těhotenství. A mateřskou (delší dobu  před porodem pak jako nemocenskou) platil stát (proto mu zaměstnanc i podniks platí pojistné), ne chudák firma.

Drobnou právní perličkou pak je to, že když hned nastoupí do dalšího pracovně právního vztahu, tak zákon ani neřeší, který je platný. Ze zákona totiž oba, protže chidunku těhotnou je nutné chránit.

Thomas R. Malthus 16.5.2007 2:41

ted jste obcane vysvetlili ze

jedine socialisticky stat se dokaze postarat o stado zvane narod ..... necheteli byt stado, pak co?

"spolecenska socialni sit" mozna - jenze by nesmela zachytavat vsechny line a neschopne lemply!

Pan co mele o skolnem v USA ..... zajimavy :o) zrejmne mate osobni zkusenosti, ne?

Jinak Topol DOBRY! a zbytkovy bolsevici ci lina paka, at jde k certu. Zdante maximalne chude, at se snazi aby chudi uz nebyli a dane neplatili!!

Martin 16.5.2007 2:16

Re: Re: topolánek prostě lže

z topolankova prece :-D

smaltovník 16.5.2007 2:05

Teda žvanilové....

... to jste sem napochodovali přímo ze školení v Lihovém domě?

Hawk 16.5.2007 1:39

Re: Re: ideální žena podle Topolánka - hloupá puťka u plotny

Techniky "bohužel" nejsou "kecálistický " fakulty a dokončit je vyžaduje dost úsilí. Navíc zrušení povinných maturit z matematiky na gymnaziích také posouvá maturanty od zájmu o technické obory. No nic, inženýry si dovezeme

zdeněk 16.5.2007 1:24

Re: ideální žena podle Topolánka - hloupá puťka u plotny

Na VŠ se člověk dostane pokud na studium má. To že se studenti nedostávají na VŠ i když strašně chtějí je volební slogan SZ na získání hlasů posledních ročníků gymnázií. Opravdu současný stav je již dostačující a vyšší podíl VŠ vzdělaných lidí bude jen znamenat úpadek výuky.

To že se nabere víc lidí totiž znamená že laťka se posune níž aby studium dokončili.

Taky by si člověk měl rozmyslek kam jít, ono nejsou jen právnické, filosofické či sociologické fakulty. Nebo se hlásit na zubaře protože to je finanční terno. Jsou daleko potřebnější obory zvláště na technikách, bohužel dost lidí jimi opovrhuje.

Zdar, na pana topolánka již nemám nervy.