7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fojt 16.5.2007 14:23

Mám fofr v práci

takže nestíhám přečíst jistě plodnou diskusi;-). Mohu jenom říci, že na tenhle projev (první, který se mě od Topolánka líbil) budou řvát všichni multikulturalisti, genderové čarodějnice, ochránci všemožných práv a jistě kříženkyně toho všeho paní Stehlíková :-D

Příspěvěk shrnuje řadu objektivních pravd a tím je pro 75% populace nepřijatelný.....

jirka.s. 16.5.2007 14:23

Re: Tak do toho !

Proto se honem všichni poučme v Trokavci. Tam mají, panečku, starostu, to je kanón! Chytrý, vzdělaný, žoviální pán, s maximálním politickým rozhledem a sociálním cítěním! Kdybychom měli všechny starosty, primátory a hejtmany jenom z poloviny takové jako je on, tož bychom se zase nemuseli obtěžovat chodit k volbám, rozhodovali by pěkně hezky zase  za nás a naší jedinou starostí by jenom bylo,  jak hodnotné závazky bychom byli ochotni uzavřít k výročí jejich zvolení!

Takže, hrrrr do toho, Francku!

jirka.s. 16.5.2007 14:11

Re: Proto, VÍZEK NA HRAD!!!

Re: Re: Re: Re: Raději se tedy přiznám:

Autor: F.VÍZEK IP: 88.100.57.xxx Datum: 27.04.2007 20:43

Sebevědomí mi jistě nechybí. Proč taky:  dvě maturity, dvě vysoké školy, akademický titul, výuční list, polovinu pracovního života člen vládnoucí dělnické třídy, po "sametu" ředitel, senátor, předseda výboru přes vědu, kulturu, vzdělávání a lidská práva, poté poradce, také sexuálne zdatný a pořád ještě udržím moč...  Tak co bych se nepochlubil ?   Kolik lidí v Česku může nabídnout tak bohatý curriculum vitae ?

jirka.s. 16.5.2007 14:08

Re: Klid pumpe,

Ale pravděpodobně i absolventi vojenských gymnázií píší "nerozchodíš"!!!

eTony 16.5.2007 13:58

Re: Nevím co říkala Topolova babička

toto heslo nebylo zavedeno komunisty, ale jimi zneužito.

franta 16.5.2007 13:56

Nevím co říkala Topolova babička

ale heslo "Kdo nepracuje, ať nejí" tady pokud mě paměť neklame,, zaváděli komunisti. Že by zase náhoda ?

Brundibár 16.5.2007 13:49

Re: Takyvěty takystátníka.

Je rozdíl "neprostupný" a "nedostupný". České školství prostě nemá dnes na to, aby se mohlo věnovat individuálně každému dítěti, které to potřebuje. Ano, jsou to často romské  děti a podle mého soudu se investice do jejich individuální podpory mnohonásobně vrátí. Pro informaci, v rámci pilotního projektu MŠMT dotovalo takovou školu částkou 1,5 mil. Kč ročně (škola s cca 500 žáky). Pilot skončil, jeho dotace taky a obec pochopitelně ty peníze navíc nemá.

Dnes na VŠ v ČR studují děti převážně vysokoškoláků, a to v poměru jinde v Evropě (čtěte v zemích se školným) nebývalém. Nemyslím si, že by se česká populace od jiných zemí nějak výrazně odlišovala, rodiče s nižšími příjmy prostě své děti na školách neudrží a systém půjček (díky neexistenci školného) není.

A odpověď na vaši otázku - ano, je to hovadina, co jste napsal...

Honza42 16.5.2007 13:46

Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

Technické vzdělání je na celý život a pořád jste začátečník. Nedovedu si předsatvit, že by někdo stíhal obojí. Ano , užvaněných pseudotechniků je všude dost. Jen práce za nima žádná. Stejně tak bych nechtěl být operován od lékaře, který kromě medicíny stihl absolvovat jakoukoliv žvanírnu.

Zdeněk 16.5.2007 13:40

Re: Tak do toho !

a kde jinde byste byriokraty hledal?

:) 16.5.2007 13:39

Re: Re: Re: Re: Překvapivě konzistentní!! Kdopak mu to psal??

oukej, nicméně trvám na tom, že přivlastnit si koncept rovnosti příležitostí a pojmenovat ho za doktrínu konzervatismu v opozici k "levici" je buď uvědomělé lhaní nebo neznalost, kterou bych od POLITIKA nečekal (narozdíl od toho lhaní).

ok 16.5.2007 13:38

Re: Upřímnost????

Jak na volném trhu dosáhnete na možnost žen pracovat třeba 6 hodin, aby měly čas na děti, když ve skutečně volných pracovních vztazích jsou lidé často nuceni pracovat x hodin přesčas? Viz hypermarkety, kde na kvalifikaci nezáleží, a místo jednoho zaměstnance na 12 hodin by klidně mohli pracovat 2 po 6-ti hodinách?.

eTony 16.5.2007 13:36

Fafo,

národní bohatství je nesmysl, to by musel existovat institut národního vlastnictví, důkazem nesmyslnosti je v době nedávno minulé. Pokud tedy uznávám nějaké "bohatství" tak jsou to soukromé statky a požitky a národu je do toho prd. Úroveň a kvalita vzdělání zvyšuje úroveň civilizace, ne národní bohatství.

A co se týká "závislých na státním rozpočtu", zmínil jsem se o tom, že občané si formou daní platí služby, které si nemohou pořídit jinak, vláda se má chovat jako správce a poskytovatel služeb ne jako direktivní orgán ve všech oblastech lidského života.

ok 16.5.2007 13:35

ty vado...

Po přečtení článku se zmůžu na jediné: to je ale v.u.o.l... Ani pořádnou větu nesestaví. Úroveň vojenské školy.

F.VÍZEK 16.5.2007 13:33

Tak do toho !

Například Toplánkova věta: "Musíme se zbavit socialistického zlozvyku angažovat do věci byrokrata" je určitě namístě a určitě správná.   Kde najdeme nejvíce byriokratů? Na ministerstvech, na úřadech na úrovni kraje, na úřadech v obcích a městech.  Kdo spravuje ministerstva, která strana má už řadu let krajské hejtmany a naprostou většinu primátorů a mnoho starostů?  Je to ODS.  Takže - hrrr do toho. Včera bylo pozdě, Mirku Topolánku!

Zde... 16.5.2007 13:33

Upřímnost????

Kéž by šlo říci vše co máme na srdci po pravdě a od plic. Slušným způsobem.

Nejsem ODS, ani jsem je nevolila, ale v mnohém má pan premiér Topolánek pravdu, kterou mladí neradi slyší. Feminizmus spůsobuje a už spůsobil mnoho škod na výchově nejenom dětí ale v rodinách, které klasicky fungovaly. Jestliže půjdou nároky těchto žen feministek stále dál a dál bude to nenapravitelná škoda, která uvrhne celý národ do zhouby. Nejenom u nás. Bereme si špatné vzory z jiných států a ty dobré opomíjíme. Jestliže žena nebude plnit svá poslání, která jsou jí darována, nebude nikdy spokojena a šťastná ve své neutuchající honbě za nemožným. Feministky chtějí z jakéhosi důvodu předběhnout muže. Ale v čem??? Odpoví mi někdo? Co tyto ženy mužům závidí?  Besedy, výstavy a pod. jaké feministky pořádají a k tomu slovní doprovody jsou velmi ubohé a zaostalé myšlením. Rovné příležitosti!!!!!! !!!!!;-O;-€;-O;-D:-/(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

jk 16.5.2007 13:31

Re: Zdenku,

Komunisté toho opsali z bible mnohem víc a někdy se toho i drželi.

oakman 16.5.2007 13:31

Ty máš recht, karel je mimo

Ano, Norové jsou asi opravdu jiní lidé. Dělám občas s Rieber Food a musím říci, že tenhle národ splňuje moje dětské představy o seveřanovi. Je dobré si připomenout národ, ve kterém se jeden nezklamal. Dik.;-) On ten norský sociaismus je jiný než slovanský posdtkomuistický sociálparazitismus.

eTony 16.5.2007 13:26

Re: Třeba toto

prosím vás, nechte si ty ideologické traktáty o zločinu a prádelnách zavedené ODS, jste pomatený socialismem a jeho neuskutečnitelností. KDO ZADLUŽIL A JAKÝM ZPUSOBEM KAŽDÉHO JEDNOTLIVCE ZA POSLEDNÍ 4 ROKY ? Jestli si nevzpomínáte, a to jistě ne, tak Klaus chtěl dokonce uzákonit vyrovnaný státní rozpočet, čili stop zadlužování.

Co se týká druhé poznámky, to mi chcete oponovat nějakým Lidlem ? Vždyť tam nikdo nikoho pracovat nenutí. Nebo snad ano ? A Čína ? V tomto případě podniká stát v soukromém sektoru, což není protiargument na můj názor. Nulová nezaměstnanost nebude nikdy, ale jde o to, vytvořit podmínky, aby byla minimální a ti, co nechtějí, nemůžou nic chtít.

F.VÍZEK 16.5.2007 13:26

No prosím!

Jsou tací, kteří tvrdí, že pan Topolánek bez pana Dalíka nezplodí ani dvě věty. A bác! Najednou hrst plná myšlenek -  a jak to zcela správně bývá: jsou k potlesku i k oponentuře.  

zdeněk 16.5.2007 13:18

Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

tak tohle je blbost, obor se člověk učí tak 6-8 let... lékař je také Fachidiot když zná jen svůj obor? Jaderný inženýr je také polotvar inteligenta?

gerontusinza-poZnepřístupněníN 16.5.2007 13:15

bratranec vystudoval a dělá, nežvaní.Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

Vy žvaníte a jste nedostudovaný agitátor na psu, mimochodem slabý, a to velice......:-/

karel 16.5.2007 13:12

Re: Jsou to holt lepší hospodáři, asi si sociaismus také nepletou se zlodějinou. Co se týče Švédska

Nevim proc by Svedsko melo skoncit jako Nemecko. Moc si nepodobaji. Nemecko je v mnoha ohledech dost konzervativni.

Jinak samozrejme, ze nezlodejsky sosialismus funguje lepe, nez zlodejsky kapitalismus.

 

oakman 16.5.2007 13:10

Lidl je potrava pro koho???

Lídlo pro chudé se vyrábí tak, že kdyby to chudý věděl, tak radši umře hlady. Kvůli darebáctví jednoho mizerného podniku pro chudé nemusíme měnit zákoník práce. Nikdo tam za těchto podmínek pracovat ani nakupovat nemusí.... nebo jo???

V devadesátých se kradlo a byli to zloději - konkrétní lidé. To je jako když říkáte, že Horákovou nepověsila skupina zločinců ve státních korytech, ale strana. Strana je instituce, kterou naplňují skutky lidé. Zjišťuji, že jste mamlas, to mne mrzí.

Fafa 16.5.2007 13:10

Vodaku,

Pane Tony,jestliže budete vzdělaný a pracovitý, vyděláte peníze. Čím vzdělanější a pracovitější tím více.

Musim se Tonyho zastat. Vami napsana veta neplati absolutne. A uz rozhodne neplati tak, ze by prace vsech vzdelanych a pracovitych prispivala narodnimu bohatstvi. Cast tech vzdelanych bude celozivotna zavisla na prijmech ze statniho rozpoctu, cast bude vyslovene skodit.

oakman 16.5.2007 13:04

AROGANCE FACHIDIOTOVA

Můj bratranec vystudoval žvanírnu a fyziku - obé na Harvard. Fyzika mne aučila myslet, žvanírna mne naučila to moje myšlení prodat. Pokud vidíš vzdělání jen jako ing... věz příteli, že to je naopak. Téměř každý, kdo má obecné znalosti se může doučit fach. Fachidiot bez obecného vzdělání je jen nafoukaný maturant z průmyslovky - polotovar inteligenta. Sorry, tak to je. Umět jeden obor je na nic.

gerontusinza-poZnepřístupněníN 16.5.2007 13:04

Ať žije anarchie, na to mě stačí 3 (slovy tři) piva a vytahuji černý prapor.Re: Re: "....Ekonomika musí fungovat ve prospěch všech.“ ...."

Jen ten stát mě furt a furt k něčemu nutí, že prý jsem občan. Svobodný a svrchovaný. Jen tak ňák to nikde vidět není. Kdejaký blb se snaží rozhodovat za mne a ve svůj prospěch. A dělá to prý rád, brát nasebe takovou zodpovědnost. Jen mě není jasné paní Parkanová, kde berete tu drzost za mne nejen mluvit ale i jednat.... A ten váš absolvent žižkárny jakbysmet:-/

Šedovous 16.5.2007 13:03

Pumpeskovi :

děkuji za odkaz, hutné , výživné.Prostě Klausovi vysvětlit, že dalekosáhlé ekonomické a pak i politické změny působené pouhým zvýšením teploty planeta o nějakou tu desetinku stupně nejsou v té desetince stupně je prostě nemožné.

Tento sečtělý nevědomec prostě nechápe fyziku složitých kvasiperiodických děju jako je klima a z něj odvozené počasí. Atmosférické děje jsou složitý kvasiperiodický proces, ne jednoduché kyvadlo ale kyvadlo na kyvadle na kyvadle na kyvadle........popis možný jen geometrií fraktálů.

Jenže když do takového systému začnete cpát energii, může přeskočit na jinou hladinu kavasiperiodických kmitů ( a tanacpaná energie se může projevit celoplanetárně jen zvýšením o tu desetinku, že CHA CHA) , ale tohle tomu všeználkovi, co s bídou ani nerozumí svoji společenské vědě či spíše umění (ART) ekonomii prostě nevysvětlíte.

Pumpe ne pámbuh s námi ale je vezmi čert....;-) ignoranty.

Fantom 16.5.2007 13:01

Třeba toto

jediný systém, který člověka zadluží bez jeho souhlasu, dokáží budovat téměř " k dokonalosti" socialisté se všemi jejich odnožemi. Názornou ukázkou budiž  vládnutí socanů - KSČSSD. Asi trpíte ztrátou paměti, protože prádelnu špinavých peněz a povýšení zločinu na beztrestné jednání zavedla milá ODS.

jestliže padnou tzv. ochranná opatření dané zákonem, často i proti vůli občana samotného, padne i diskriminace samotná. Zákoník práce a odbory k tomu práci zevzácňují, neplatí spravedlnost pro každého občana. Matka s dětmi potřebuje ochranu rodinou, ne zákonem. A jestliže padnou veškerá tzv. ochranná opatření, je zaměstnavatel zbaven dilema zda zaměstnat nebo ne. Nedělám si iluze o všech zaměstnavatelích, ale i těm "jednodušším" to časem docvakne, zpravidla poté, co jej začnou opouštět zaměstnanci dobrovolně. Pokud nejste slepý a totálně hloupý, tak asi víte, že co se týká zaměstnanosti, máme zde převis nabídky nad poptávkou. Jako třeba v Číně. Tam na rozdíl zákoník práce nemají a z lidí jsou otroci. Nepamatujete například Lidl, že ženy, co mají menstruaci, musí nosit červené návleky? A díky zákoníku toto svinstvo nemohlo projít? 

Opravdu jste na tom tak špatně??? To Vás musím z hloubi duše litovat.

Honza z podhůří 16.5.2007 13:01

Re: Honzo,

poměr hrubé mzdy ku čisté 1,23 (platba zálohy na daň z příjmu, tj. před započtením vlivu společného zdanění a odpočtů na manželku, děti, hypotéku, životní pojistku a důchodové připojištění). Jakáže "rovná daň" by nám mohla být ku prospěchu? Na plánované devatenáctiprocentní ze "superhrubé" mzdy jsem na tom hůř (a o nějakém zvýšení odpočtů z daně jsem taky neslyšel).

oakman 16.5.2007 13:01

Jsou to holt lepší hospodáři, asi si sociaismus také nepletou se zlodějinou. Co se týče Švédska

to bych sem netahal, to není země s budoucností příliš jinou než Německo.