6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
:) 16.5.2007 11:57

Re: Re: Překvapivě konzistentní!! Kdopak mu to psal??

Překvapivě konzistentní? Si děláte legraci? Já to celé nečet, protože mě znechutila už první věta, ve které rovnost příležitostí definuje jako KONZERVATIVNÍ hodnotu.Proboha, jak toto může tvrdit člověk, jehož povoláním je práce s ideologií?! Vždyť idea rovnosti šancí nespadla z nebe a historicky byla vybojována právě navzdory konzervativní ideologii. Přesný opak je pravdou a jestli dnešní (autentický) konzervativec uznává rovnost příležitostí, pak je to jen z nouze cnost, protože v dnešním kulturním ovzduší to snad už ani jinak nejde.Ve skutečnosti je to výmysl "levičáků". Pak jsem okem zabloudil do tohoto odstavce, který mě definitivně přesvědčil o nevzdělanosti českých vrcholných politiků: "Peníze, které stát v této oblasti vydává, musejí jít na asimilaci jednotlivců, nikoli podporu chiméry multikulturality." Tak za prvé, multikulturalita

je něco ÚPLNĚ jiného než multikulturalismus, což by bijci multukulti  už měli  snad  sakra vědět. Zadruhé: neexistuje pouze jeden multikulturalismus a není to ideologie patřící pouze levici. Tento "šokující" fakt by kritici multikulti taky už mohli po těch letech znát, zvlášť když vyšly na toto téma odborné články a knihy (třeba od liberála Pavla Barši). Zatřetí, česká společnost je kuturně pluralitní, tj. je multikulturní a to i bez Romů a přistěhovalců. Takže pokud chce pan Topolánek (a zbytek neokonzervativní fronty) jednotnou monokulturní českou společnost, pak je třeba nejdříve začít s asimilací 10 milionů českých občanů do jednolité masy jednotného kulturního národního celku. Nepochybuju, že nám ho naši politici bezpochyby rádi nalinkují a to bez ohledu na to, zda jsou to pravičáci nebo levičáci.Jinými slovy: naši politici házejí pojmy, o jejichž skutečném obsahu vědí kulový. A přesně tato neznalost pojmů (a faktů, která tyto pojmy označují) jim umožňuje vidět svět očima na úrovni desetiletého dítěte. Jenže desetileté dítě v rukou netřímá politickou moc a nemá potenciál ovlivnit život milonů lidí na dlouhé roky          

Fantom 16.5.2007 11:56

Panebože, eTony je faktický hlupák.

Ať se podívá do Číny, Mongolska, Indie, co dělá vzdělání. Na druhé straně do Japonska. Vzdělaný člověk je totiž mnohem produktivnější než nevzdělaný, protože nepootřebuje žádného mistra, který mu musí přesně říct, co má dělat. A ten mistr není zadramo. To  jen například.

AeroKarel 16.5.2007 11:54

Re: tupohlavku bravo

Opravdová pravicová strana zde nemá vloiče (ani liberální bohužel), je to tu samý pahejl

jerry 16.5.2007 11:53

A kterýpak premiér to byl,

co psal Rowlingové, že u nás nezavíráme duševně nemocné lidi do klece a sám byl toho živým důkazem? Topol jej v textu zmiňuje.;-D

AeroKarel 16.5.2007 11:48

Re: Re: "....Ekonomika musí fungovat ve prospěch všech.“ ...."

Což mu ovšem v hodnocení nezabrání. Konzument Šalamounova ex...

AeroKarel 16.5.2007 11:47

Re: žijeme v blázinci přátelé

On si to holt každý pochopí po svém, Pumpička živým důkazem.

Kubeš 16.5.2007 11:46

Re: "....Ekonomika musí fungovat ve prospěch všech.“ ...."

I kdybys to přečetl stokrát, stejně tomu neporozumíš (anebo nechceš)

Hawk 16.5.2007 11:46

Re: Co se týká školného,

Vlamujete se částečně do otevřených dveří, soukromých SŠ je spousta, jenže kvalita často nic moc. Systém: táta za mě solí tučnou sumu, tak mě k té maturitě a přes ni přece musíte nechat projít. Stejně je řada VOŠek soukromých, některé dobré, některé méně

Pumpescu 16.5.2007 11:44

Re: "....Ekonomika musí fungovat ve prospěch všech.“ ...."

Člověče vy ste fajnšmekr, a novýho Klause už ste čet? To se vám bude líbit. Mám hrůzu ze zelené vzpoury davů ....

Kubeš 16.5.2007 11:44

O rovných příležitostech

Autor má v podstatě pravdu a plně s ním souhlasím. To, že se v diskuzi objeví řada záporných příspěvků od různých mudrlantů a samozřejmě též od milovníků komunistického režimu, je přirozené.

Šedovous 16.5.2007 11:44

Klid pumpe,

R^absolutorium na vojenském gymnasiu prostě neroschodíš;-€;-O

rope1 16.5.2007 11:42

Re: Re: Opačně, příteli

Podmět a přísudek,shodný...ženy rodilY...

Šedovous 16.5.2007 11:42

Re: "Žena se může svobodně rozhodnout děti nemít a pak jsem přesvědčen, že má stejné příležitosti uplatnění jako muž. "

R^Čtěte znovu, s takovýchto perel složíte celý náhrdelník....;-D

Pumpescu 16.5.2007 11:41

žijeme v blázinci přátelé

náš pan prezident každýmu do omrzení vykládá že jemu vedro neni a komu horko je tak ten je novodobej komunista. Premiér zas jak koukám razí heslo - porodem k porobě. A tak to ma byt, tak je to spravne pratele. :-)

Šedovous 16.5.2007 11:39

Re: pámbu s námi a zlý pryč

R^No Klaus už s náma je  a co to to ZLÝ;-)!?

Jiry 16.5.2007 11:38

Re: Re: Re: Re: Re: Zdeňku,

Pane eTony vy se se vzděláním netrapte vy ho moc nemáte, Vás to bolet nemusí.

Kornelie 16.5.2007 11:36

Re: Re: Re: Re: Nestrefujte se do T., tam kde to není oprávněné, Hawku.

Tak se kokněte na "úmrtnost" na Mattyzu nebo ještě líp na ČVUT na fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské. Jsou to sice extrémy, ale všude se najde dost odpadlíků i na "jednodušších" humanitních oborech.

A na školné by měly být půjčky, které se splácí v okamžiku, kdy začnete vydělávat, tak se musíte snažit. Takhle to funguje ve světě.

Šedovous 16.5.2007 11:36

"....Ekonomika musí fungovat ve prospěch všech.“ ...."

éééééé !? Fakt !? Socan jeden ,Paroubek hadr.

Tohle je fakt výživný blábol, ani J.V. Stalin by se za něj nemusel stydět, něco jako jeho práce jazykovědce.

To si přečtu několikrát.

Pumpescu 16.5.2007 11:31

pámbu s námi a zlý pryč

tý voe 8-o

Kornelie 16.5.2007 11:31

Re: Re: topolánek prostě lže

Půjčky na vzdělání mají fungovat tak, že se začínají splácet v okamžiku, kdy dostudujete. Musíte se snažit nabyté vědomosti dobře prodat. To je kapitalismus. To samý s hypotékou.

:) 16.5.2007 11:28

Re: Opačně, příteli

on netvrdí, že stát má právo nařídit ženě, aby měla děti. čtete moc zbrkle. česká společnost vymírá, stálý počet obyvatel dnes udržujeme jen díky imigrantům. A není to trend výjimečný pouze pro ČR.  A pochopitelně je blbost  za to ženy vinit nebo je dokonce nutit, aby rodili. Otázka zní: jak se na tom všem podílí individualistický liberalismus zdegenerovaný do dnešního narcismu? 

Kornelie 16.5.2007 11:25

Re: Re: eTony, klid.

Taky pracujete pro národ - platíte daně (z příjmů, DPH, spotřební a další). A nejvíc z toho mají ti, co daně neplatí - flákači na sociálních dávkách, ti jen berou a dávají naprosté minimum (trochu DPH a spotřební daně). Čím jste vzdělanější a vyděláváte víc, tím víc sypete státu a dostanete zpět velmi málo (úředníci nejsou milí, ale neurvale sporostí, nová silnice se do 5ti let promění v tankodrom, protože se na ni někdo i za vaše peníze pěkne napakoval a práci s materiálem odflákl, nemůžete si připlatit za solidní zdravotnictví a z nemocenské dostanete zlomek vašeho obvyklého příjmu atd.). Jste prostě solidární ať chcete nebo ne.

Miro Vilimek 16.5.2007 11:25

Re: Re: Re: ideologické problémy

To jnen nic noveho, tusim ze v Japonsku (opravte me) uz hypotaku muzete mit treba na 100 let. Je delka hypoteky vubec zakonem omezena? Hypoteka na dvacet let znamena, ze ji zacaluje jedna generace, dalsi prijde k hotovemu. A kdepak je mezigeneracni solidarita?

patejl 16.5.2007 11:24

tupohlavku bravo

techniky dnes zeji prazdnotou a proto zavedeme skolne. kdo tu bude vytvaret hodnoty kdyz kazdej absolvuje zvanirny? to budou vsichni politici? jinak jinde jsem se docetl ze tem svym paskvilum uz ani nerikas reformy. tedy doufam ze vlada poda demisi nebo jak jsi to sliboval, co? asi ne, ja vim ze se vam u koryta libi, sak dockej casu, pujdete od valu rovnou do riti :-) aspon se tu konecne uvolni misto pro opravdovou pravicovou stranu. obcanska socialisticka strana totiz bohuzel znovu dokazuje ze je neprilis povedeny mrzak KSC.

zdeněk 16.5.2007 11:16

Re: Re: Re: Nestrefujte se do T., tam kde to není oprávněné, Hawku.

Dvojnásobek běžné doby těžko, platíte když prodloužíte studium o více jak rok. standartní doba studia je 3+1 roky bakaláře.

Moc lidí co studují dvě školy neznám...

"že jí odpadne spousta těch, co na studium v podstatě nemá" - nebylo by to spíš finančně než schopnostmi?

Vodák 16.5.2007 11:15

Re: Re: Re: Zdeňku,

Pane Tony,jestliže budete vzdělaný a pracovitý, vyděláte peníze. Čím vzdělanější a pracovitější tím více. O to více také zaplatíte daní a bude bohatnout spolu s Vámi i stát.  Budete podporovat l ty, kteří to z nějakých důvodů potřebují a mnohdy zneužívají, ať se Vám to líbí nebo ne. Je úplně fuk, jestli si to uvědomujete. Proto je v zájmu každého státu podporovat vzdělání a proto Marie Terezie zavedla povinnou školní docházku. Využít a podpořit osobní zájem je velice důležité pro jakýkoli pokrok. Proto musí zkrachovat komunismus a podobné nesmysly. Čím vzdělanější obyvatelé, kteří se samozřejmě vzdělávají v osobním zájmu, tím bohatší stát. Ten kdo se nejvíce ohání podporou chudých, jim nejvíce škodí. To jsou dávno ověřené skutečnosti, že je až trapné je připomínat.

Kornelie 16.5.2007 11:12

Re: Re: Nestrefujte se do T., tam kde to není oprávněné, Hawku.

Obecně školné může zvýšit počet vyskoškoláků. Třeba i tím, že zájemci budou přistupovat k přihlašování zodpovědněji (nepřihlásí se na deset škol z nichž polovinu ani nechtějí studovat, jen se potřebují ještě někde upíchnout). Nebudou studovat dvě VŠ najednou a obě blbě dvojnásobek běžné doby (proč ne, je to zadarno), ale jen jednu a pořádně, protože třeba budou chtít dosáhnout na prospěchové stípko. Navíc taková škola si bude moci dovolit přijmout víc uchazečů - třeba tím, že jí odpadne spousta těch, co na studium v podstatě nemá nebo že zřídí distanční programy. Každopádně bude mít víc kvalitnějších absolventů. Znám spoustu blbů s titulem inženýr - a nevím, jestli ten titul získali za pytel mouky nebo jak. To že to s tím školným funguje se dá jednodduše zjistit mrknutím třeba na weby anglických univerzit.

oakman 16.5.2007 11:07

ˇUloha Státu v životě maločecha"

se dá srovnat s holí hlavase na táboře. On totiž socialismus rozvrátil rodinu tím, že její jednotlivé členy přiřadil do generačních pionýráků. Mladí pěčovali o pomníčky hrdinů, trochu starší jezdili přicházet o panenství na letní soudružské brigády, rutinní život byl organizován pomocí "příslušnosti ke společeským organizacím" (pasivita se netrpěla). Lidé se rozváděli pro karieru, děti se zříkaly svých rodičů, aby nebyli zahubeny s nimi, jedna generace státla proti durhé. Rozděl a panuj, tak to vymysleli už dávno Římané. Jediné, co je spojovalo byla touha po "společenské posici" která umožňovala přístup k prebendám těch "rovnějších" mezi rovnými.

Výsledkem je to, že zatímco děti tráví dny v různých úschovnách a sirotčincích, rodiče dělají karieru a dědkové besedují ve starobinci - o vedocí úloze strany dříve, o té hrůze dnes. Princip neexistence rodiny potvrzuje i fakt, že nejen že 99% lidí umírá v nemocnici - ne doma, popel každého čtvrtého si nikdo nevyzvedne (o pálení bez obřadu nemluvě) Lidé by tváří v tvář své zvířeckosti neměli hledat viníka v Topolánkovi, ale v sobě. Pokud je republika clív plný dobytka, chová se premiér holt jako pasák....

Pytel 16.5.2007 11:06

Re: Re: ideologické problémy

Bavíme se zde o průměru, o normálu.

Normální je žít aspoň do šedesáti let. Bankéř nedá hypotéku padesátiletému člověku na třicet let. Dá ji však dvaceti, třicetiletému člověku.

Já neměl na mysli ten náhodný případ, kdy mladík umře a v dědickém řízení se řeší jeho dům a hypotéka. Já měl na mysli ten den, kdy si bankovní kapitál prosadí takový zákon, že bude možno dvaceti nebo třicetiletým lidem dávat hypotéky na sto let s tím, že automaticky přejdou na jejich děti, které budou mít zákonnou povinost je buď příjmout nebo se jich zbavit prodejem nemovitosti. Dobrý tip pro lobbisty bankéřů, není-liž pravda? ;-)

zdeněk 16.5.2007 11:06

Re: Re: ideologické problémy

Máte ale právo dům odmítnout. Byli civilizace kde jste dluh musel převzít i proti své vůli.