30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
chytrý horák 29.11.2008 2:59

rutinní projev zkušeného politruka

"...unie potřebuje silnější společný legislativní, správní i institucionální rámec, kterým je Lisabonská smlouva. Tomu rozumí skoro každý..." odkud se bere Gabalova jistota, že LS je tím jediným možným a správným rámcem, jakož i jeho přesvědčení, že takto tomu rozumí skoro každý, to by mě teda zajímalo, zejména s ohledem na fakt, že "skoro každý" ji nečetl.

"...a proto Lisabonskou smlouvu ratifikovalo 25 zemí. Výjimkou jsou pouze Irové, kteří podlehli brutálnímu populistickému zastrašování bezohledným multimilionářem Genleyem, a Česká republika, která se ovšem chystá nejen ke kormidlu EU, ale rovněž - rukou Václava Klause - nasypat písek do soukolí celé evropské integrace a zablokovat ji."  lze to říci i jinak: a proto LS ratifikovaly všechny země, kde rozhodovala politická reprezentace. Výjimkou byly všechny případy (ať už u LS nebo předchozí Euroústavy), kdy rozhodovali přímo občané, a to i přes to, že EU i jednotlivé vlády investovaly hromadu veřejných peněz do propagandy. Tyto investice si dovolil částečně znehodnotit syčák Genley tím, že za vlastní peníze poskytl občanům jiný úhel pohledu. Rozvraceči jako on a Klaus by si ovšem měli uvědomit, že pro jiné úhly pohledu v naší krásné, sjednocené Evropě není místo.

mol 29.11.2008 3:49

Re: rutinní projev zkušeného politruka

No, že by lidé v referendu LS znali, to dost pochybuju...

chytrý horák 29.11.2008 4:03

Re: rutinní projev zkušeného politruka

No jistě, a to je snad dost dobrý důvod nepodepsat, nebo ne? Soudný člověk podepíše jen to, čemu rozumí a s čím souhlasí.

Niky 29.11.2008 4:03

Re: rutinní projev zkušeného politruka

Budou se stavět převýchovné koncentrační tábory pro euroskeptiky?

Tatana 29.11.2008 6:57

Vy musite byt mimoradne proste stvoreni, Niky. Stvani Vam jde ale dobre !

:-/Rv:-/

dvd 29.11.2008 10:01

Milá právničko (sic!) Tatano,

vzhledem k tomu, že jako demokratické vyjádření vlastního názoru je evidentně přípustný jen bezvýhradný souhlas, tak ten nápad s převýchovnými tábory není tak úplně mimo realitu.

ll 29.11.2008 9:21

Re: rutinní projev zkušeného politruka

Duch ( a i slovník) textu jako převzatý z normalizačního tisku a vzhledem ke svému věku, může mi připomínat tisk poúnorový.

Karel 29.11.2008 2:26

Evropská obrana

Podle nového nařízení EK musí být ve velení všech expedičních akcí zachován genderový poměr 50:50. Takže třeba v Afghanistánu, Iráku, ...

Kdyby to bylo nařízení např. pro pedagody, dalo by se to chápat, ale takhle ...

Taková armáda to bude doslova bordel na kolečkách (nebo na pásech)

j kunes 29.11.2008 2:09

Cesi sabotery

Pane Gabale, cekal bych o Vas kvalitnejsi clanek. Uz Vas jazyk prozrazuje, ze asi nemate moc vecnych argumentu. Jen namatkou 'bezohledny multimilionar', 'Cesi sabotery', apod.

Kdyz jsme vstupovali do Unie, tak jednim z argumentu byla moznost ovlivnovat jeji chod. Nyni se ukazuje, ze pokud nekdo nesouhlasi s hlavnim proudem, je verejne napadan a zesmesnovat (jeko napr. bezohledny multimilionar, coz je jeste ten lepsi pripad, protoze je aspon multimilionar, i kdyz bez ohledu). LS je necetl, ale cetl jsem cely navrh tzv. Euroustavy. Podle meho nazoru se jednalo spis o politicke provolani evropskych socialistu, nez o smlouvu/zakon, ktery muze upravovat fungovani cehokoli. Muzu Vas ujistit, ze jsem se svym nazorem nebyl sam ani ve znacne proevrooskem Nemecku (a to i mezi vzdelanymi lidmi ve spolecenskem postaveni). Pokud chcete vyvracet argumenty kritiku, tak to delejte prosim vecne. Mimochodem odmitnutim LS EU nikdo nebori!

martin TT 29.11.2008 1:15

Ty vogo

Klaus NATO Havel Gabal Oteplování Obama - všechno pohromadě. Gabal to napsal Havlovi, Havel to čekl v Madridu a přes odpor Klause jsme v NATO.

Vlasta.on 29.11.2008 1:35

Re: Ty vogo

A prvním korokem k tomu byl Havlův návrh na zrušení NATO. Jó, logika je úžesná věc .....

jura-p 29.11.2008 17:43

Re: Ty vogo

Já bych dokonce řekl, že o přijetí ČR a ostatních zemí bylo rozhodnuto v souvislosti s řešením situace v Evropě před vojenskou akcí NATO, pod mandátem OSN, proti Srbsku. Si myslím, že Gabal a Havel s tím moc společného neměli. Dejte si dohromady termín přijetí těchto zemí a termín zahájení náletů na Srbsko a dojde vám, o čem se v tom Madridu jednalo.

Papouch 29.11.2008 0:46

urcita mira sabotovani spolecne veci je zdrava...

... a penezence "sabotera" prospesna. A neni to nic nemoralniho nebo protipravniho.

Kdo to nechape, zustane navzdy chudy a neuspesny, tzv. "starej v*l".

Kdo to chape, ziska povest tvrdeho vyjednavace, postaveni, majetek a spoustu pratel mezi advokaty a exekutory (protoze jim obcas dodava praci...).

Takze Lisabonskou smlouvu rozhodne neratifikovat bez vyjednani vyjimek na vsechny zmeny smlouvy z Nice v ni obsazene a par navic (treba harmonizace neprimych a spotrebnich dani).

vlasta 29.11.2008 1:12

Re: urcita mira sabotovani spolecne veci je zdrava...

Hezky. R^

ludva 29.11.2008 11:50

Re: urcita mira sabotovani spolecne veci je zdrava...

Co takle se na vše vykašlat a být neutrální stát.Stejně jsme žaludkem na západě a srdcem na východě. Omotáme se dráty  a budeme ostrovem svobody v kapitalistické Evropě vedené Putínem vyznamenaným Klausem. Stači 100 rakví a vystoupíme  z NATO.