30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tatana 29.11.2008 23:20

S demagogii se vratte na Virtually, question mark !

:-/Rv

Kajan 88.101.162 29.11.2008 20:47

Jasně, můj bývalý šéfe Gabale, ale ne socialistický ! Sociologu ! Dzp.

Jenda 29.11.2008 19:29

Ten bezohledny miliardar je uzasny

Autor je clenem KSCM, KSM, Mladych komunistu nebo Zelenych?

Radim 29.11.2008 18:43

Máte pravdu

ale stokrát radši bych byl, kdybyste neměl:-(

Vítek 29.11.2008 17:20

drobné nedostatky lisabonské smlouvy

Lisabonská smlouva jakožto náhražka evropské ústavy má několik zásadních nedostatků...není srozumitelná masám a dost možná ani těm co jí napsali, právnický žargon, v němž je sestavena je totiž takřka naprosto nesrozumitelný a má mnoho možností výkladu. Smlouva je také neúnosně dlouhá. Neviděl jsem ústavu o třistastranách,... krom téhle. A osobně si myslím, že ústava by neměla obsahovat sentence o omezování rybolovu atp... to už mají řešit jednotlivé zákony. Zvyšování pravomocí evropského parlamentu na úkor národních institucí je už tím největším problémem, protože s ním přichází další centralizace, která hodlá rozhodovat ve věcech, ve kterých by národní instituce pravděpodobně rozhodly lépe. Howgh

Hrad 29.11.2008 18:26

Re: drobné nedostatky lisabonské smlouvy

Co ty jsi ještě všechno neviděl... Co neuvidíš, můžeš nahmatat. "Zase jeden, co přehání optimismus". Kde jsi se naučil mluvit jako Inčučuna;-€?  

kurbet 29.11.2008 18:33

Re: drobné nedostatky lisabonské smlouvy

LS je právnický akt,který vypracoval kolektív evropských i námi zvolených GRAMOTNÝCH zástupců.Když něčemu nerozumím,tak si to prostuduji,nebo nechám vysvětlit chytřejším.Já take nerozumím štěpení atomového jádra a mnoha dalším technickým fíglům a kdyby do toho byl každý kecal lidem kteří to vymýšleli,tak možná dnes ještě zapalujeme křesadlem.Jsou věcí v životě lidském u kterých se musíme spolehnout na to,že to necháme vyřešit lidem chytřejším.

Jarolím 29.11.2008 19:27

Re: drobné nedostatky lisabonské smlouvy

Přítel rudých, Václav Klaus, je přesvědčen, že nejpokrokovější ústava všech dob byla tzv.

Stalinská ústava z roku 1936 a že by se Rada vzájemné hospodářské pomoci měla

obnovit v každém případě! Ta zaručovala bezmezné vykořisťování zemí, které se po

IIWW dostaly do područí bolševického Ruska! Jako vyškolený marxista nemůže hlásat

nic jiného! A proto také jeho myšlení! Jednoduché, pro vymyté mozky !

Kajan 88.101.162 29.11.2008 20:48

Re: drobné nedostatky lisabonské smlouvy

To jste si splet s Karlem Čapkem ! Dzp.

. 30.11.2008 10:27

Re: drobné nedostatky lisabonské smlouvy

Jarolíme, ty mozek nemáš vůbec.

František 29.11.2008 16:18

Proč Irové odmítli EU

Z mnoha důvodů: Irsko je trochu křesťanské - EU běží pryč od křesťanství. EU usiluje o připojení Turecka, já opravdu nechápu, proč se otvírají zde dveře terorismu. Irsko je malý stát. Velké státy, jako např. Francie, Německo velice snadno si prosazují svou vlastní politiku. My sami vidíme, jak u nás dopadly cukrovary, srovnávat našeho a francouzského zemědělce nelze atd. Jsou zde pro nás nějaké výhody, ale ti větší mají daleko více výhod jen proto, že jsou větší atd.

V. Klaus má jistě mnoho pravdy, ale měli bychom se tlačit do špice evropského peletonu a naučit se také prosazovat naše potřebné záležitosti, jak to dělají druzí. O Slovensku příp. o Slovinsku je snad zbytečné mluvit.

Hrad 29.11.2008 18:32

Re: Proč Irové odmítli EU

Není. Jen se vymluv. To vede ke katarzi. Sice nevím co to je, ale prý to pomáhá. Nevím k čemu, a od čeho;-P. Hlavně katarzi, a když to půjde, tak ji "stříknout" kreativitou>-. Potom budem vojsko netušených sil(u Šakvic takové jedno  SILO už stojí).

ivo 29.11.2008 15:50

Pravdivě napsáno.

Klaus nejdříve blokoval ropovod z Ingolstadtu, potom se snažil blokovat vstup do NATO (do NATO a EU Česká republika vstoupila až díky Zemanovi a Špidlovi) a teď se snaží dělat obstrukce s Lisabonskou smlouvou.

Že tím slouží (spolu s KSČM, která je s jediná s Klausem proti Lisabonu) Moskvě je jasné. Zmetek, který velmi pravděpodobně práskal StB (Rek), nemá problém sloužit i Rusům.

šakal 29.11.2008 16:37

...Tak tedy po pořadě:

- Ropovod do Ingolstadtu blokoval v devadesátých letech nejoblíbenější ze všech oblíbených politiků, miláček médií a král všech průzkumů veřejného mínění, ministr průmyslu a bývalý komouš Vladimír Dlouhý. Prosazoval takzvanou "českou cestu privatizace" našeho ropného průmyslu, což byl jen krycí název pro rozprodání rafinérií a ropovodů Rusákům. Přišel mu na to s pomocí tajných služeb ministr vnitra Jan Ruml a postupně přesvědčil celou vládu, aby na tuhle habaďůru neskočila. A když Dlouhý viděl, že mu to nevyjde, stal se z něj horlivý podporovatel stavby ingolstadtského ropovodu, nakonec ten ropovod osobně za ohromných ovací novinářské obce a nadšených davů otevíral, jako by to celé vymyslel sám.

- Do NATO vstoupila Česká republika proti vůli tehdejšího prezidenta Havla, který při jednom projevu v zahrničí úplně zmateně blekotal, že když se prý rozpustí Varšavská smlouva, tak NATO by taky mělo recipročně zaniknout...že by to byl symbol konce studené války a aby prý ta bezpečnostní situace byla "vyvážená"....ehm...že". Pravda, později Havlovi tenhle blbý nápad naštěstí rozmluvili. Ovšem naše země vstoupila do NATO zejména navzdory zcela zásadnímu odporu toho vašeho milovaného Špidly! On byl totiž jedním z těch, který úporně prosazovali k téhle otázce referendum v naději, že jim to lidi odmítnou a oni si alibisticky umejou ruce s odkazem na to, že "lid si to nepřeje". Dodnes vidím, jak se Špidly televizní redaktor ptá: "Co když ale lidé vstup do NATO v referendu odmítnou?" Špidla, už poněkud podrážděný předchozími dotazy, s očima vyvalenýma jak Hurvajs a vzteklým důrazem na konci věty odpovídá: "No tak tam prostě NEBUDEME!"

šakal 29.11.2008 16:41

Re: ...Tak tedy po pořadě:

- A o tom, kdo "slouží Rusům", už radši nic neříkejte, ať nejste trapnej ještě víc. Nové dělení vlivu v Evropě totiž vypuklo ve chvíli, kdy se stal Gerhard Schröder členem vedení Gazpromu. Tehdy započala stavba ropovodu z Ruska do Německa pod Baltem, aby bylo možno dosavadní tranzitní země ve východní části Evropy vydírat přivíráním kohoutků. Tenhle novodobý "pakt Ribbetrop-Gazprom" je skutečným obrazem toho, co nás ve sjednocené EU čeká. Evropa ovládaná Německem, v pozadí s mocichtivou a přitom úplně impotentní Francií, je pro baťku Putina úplná jednohubka! Proč by se měl párat s takovým množstvím "protivných státečků", když mu bude stačit dohodnout se s Merkelovou a s několika úplatnými úředníky v Bruselu? Ta nás za "strategické partnerství" a "surovinovou bezpečnost" své země podá Moskvě na stříbrným tácu a ani si nenaúčtuje obslužný! Takže kdo se dneska líbá s Merkelovou a lísá k Sarkozimu, ten současně objímá ruského medvěda.

 

...Víte, tyhle svoje triky příště zkoušejte na lidi, kteří si nic nepamatujou! ...Máte ještě nějaké další podnětné náměty?...;-P  (Y)   

green 29.11.2008 17:47

Re: ...Tak tedy po pořadě:

- To asi opravdu nevíme, kdo tlačil na Clintona, aby NATO rozšířil, to asi nevíme, kdo tlačila na Američany kvůli Baltům, to asi neexistuje záznam z návštěvy Havla na vládě v roce 1997, to se asi neví jak se Klaus choval k armádě a proč do NATO nechtěl, jak se choval k Milševičovi. To asi Lukoil vydával Havlovo odcházení v Ruštině a Putin mu dal státní cenu? Nikoli, je to naopak, a Havel navrhl zrušení NATO ještě za komunistů, ve snze vytlačit Varšavský pakt a Rusy z Evropy.

- Dlouhý vyjednával nákup pozemků na Ingolstadt v Německu, což Klaus blokoval, jak svědectví Rumla, tak další svědci jasně potvryují, že to byl Klaus, kdo bránil Ingolstatu.

- To byl asi Havel, kdo se zastával Rusů při jejich agresi do Gruzie, a to byl asi Klaus kdo se zasazoval o přijetí Gruyie do NATO na Summitu v Bukurešti a předním.

Souhrnně lžete, a lžete vědomě i o postpji Rusů ke sjednocení Evropy. Rusové jsou ti, kdo jsou mistři v postrkování malých státečků jako trojských koní, v dnešní době Česka, právě prostřednictvím Klausova pokusu o zablokování LS a EU.

Ani se neptám na váš názor na smrt Litviněnka v Anglii, to bychom se asi divili.

Tatana 29.11.2008 18:05

Aby bylo jasno. Cesti komuniste NEPODPORUJI Vaclava Havla, je pro ne stale stejnym nepritelem, jako byl vzdycky.

Vaclavu Klausovi se naprosti tomu v komunistickem tisku dostava STALE podpory. Sakala, neblbnete, ctete si obcas ty Halo noviny, abyste byl v obrazu !!!

Pokud se tyka Ingoldstadtu, jak DOLOZIL P. Pithart USNESENIMI VLADY z prislusne doby, vsechny PODSTATNE KROKY ucinila ceska vlada jeste v dobach federace. Vsechny navrhy do vlady predkladal tehdejsi ministr Vrba, ktery s napadem na ropovod z Bavorksa prisel jiz ve 2. polovine r. 1990. Poslednim vladnim usnesenim (4 dny pred podanim demise) BYLY POSKYTNUTY STATNI ZARUKY NA UVER pro financovani ropovodu a nove vlade bylo doporuceno pokracovat v zahajenych pracich. Pravda je, ze u slavnostniho prosttrizeni pasky uz by li jini a ze Vaclav Klaus si zasluhy za ropovod Ingoldstadt SPROSTE privlastnil. Ty's na to jenom skocil, Sakala ! Skoda.

 

Tatana 29.11.2008 18:06

Sakale ... chybne osloveni se mi povedlo dokonce dvakrat, omlouvam se.

...

Niky 29.11.2008 19:53

Re: ...Tak tedy po pořadě:

R^R^R^

J. Kopal 29.11.2008 15:34

myšlení bolševika

Pan Gabal je opravdu bolševik. Irové podlehli brutálnímu nátlaku protože jediní dostali možnost o lisabonské smlouvě rozhodovat v referendu. Ostatní národy byly toho ušetřeny díky své reprezentaci, která smlouvu za ně schválila. Tak se na tu demokracii musí.

František 29.11.2008 15:55

Re: myšlení bolševika

Když je pan Gabal bolševik, tak J. Kopal je potom terorista. Irové se postavili proti EU především proto, že jsou malým státem, se kterým ty větší státy zametají. Že Putin chce mít slabou EU, to je přece na bíledni.

green 29.11.2008 16:06

Re: myšlení bolševika

Klaus je také pouze zvolen parlamentem, je tudíž nelegitimní? Ústavní soud dokonce jen Senátem, je legitimní? Jste na tenkém ledu, protože současný poměr je 25 schváleno, u nás by LS prošla i referendem, ale není kdo by ho vypsal a Irsko bude znovu hlasovat a schválí LS, protože ví, že silnější EU potřebuje a ví, že Genley klamal, když marxisticky tvrdil, že LS je pro byznysmeny a je proti dělníků, hm, dobré. A poslední, po rozhodnutí US nemůže dál nikdo tvrdit, že LS omezuje nebo snižuje suverenitu země a dává pravomoci do Bxelu, protože to není pravda. Tedy, co z vaší argumentace zbývá? Mnoho ne. Možná klausův nářek nad disidentováním, ale nikdo, ani Genley nejsou omezováni ve vyslovování názoru, jen protokolem. Nevím jak by se Klausovi líbilo, a možná líbilo, kdyby přijel Putin a udělal si oficiální večeři a tiskovou konferenci s Tamášem a Ne xákladnám a začal přitom mobilizovat české veřejné mínění proti vládě a označoval třeba Američany za bolševiky, což Klaus o EU udělal. No, asi by se nám to nelíbilo, že. Klaus za celou historii svého fungování nikde žádnou opozici nepodpořil ani v Rusku, ani v Číně, jen hruzbě urazil prezidentku ve Finsku,vládu v Irsku i jinde. Je jediným prezidentem, který nedostal oficiální pozvání od spojence do Washingtonu k oficiální návětěvě. To snad není překrucování, že, to jsou fakta.

Libor.w 29.11.2008 16:39

Re: myšlení bolševika

Všechno jenom řeči.Zasaďte se o vypsání referend v EU o Lisabonské smlouvě,tak dokážete svoji demokratičnost.Já se nebojím,já bych se brutálního nátlaku nelekl.

Tatana 29.11.2008 18:10

Nejen v USA se za 6 let nekonala statni navsteva v USA, greene

Nekonala se ani ve Velke Britanii, ani v nemecku, ani ve Francii a ani v Italii. To je u zeme, ktera je clenem NATO a EU opravdu na povazenou. Karierni diplomate neco podobneho NEPAMATUJI. Takhle nasi zemi "pomohl" Vaclav Klaus, aby bylo jasno.Rv:-/Rv

herdík 29.11.2008 20:40

Re: Nejen v USA se za 6 let nekonala statni navsteva v USA, greene

Promiňte, Taťáno (Tatjano, Tatyano?), ale jste vskutku k...a z ryby. Ryby zajisté prominou.

. 29.11.2008 22:08

Re: Nejen v USA se za 6 let nekonala statni navsteva v USA, greene

Pokud vím, v Británii byl VK dvakrát, v Německu byl také. Takže buď záměrně lžeš, nebo jsi neinformovaná. V USA na státnické skutečně nebyl. No a co? Je to důležité pro to, aby státník vykonával svou práci dobře a nebo je důležitější lokajsky poklonkovat pro zalíbení mocností?

Nevybočovat ze stáda je jen pohodlný  způsob existování. Skutečný státník se ale nesmí bát nesouhlasit. Má na to v demokracii plné právo. A má právo se i mýlit. Jen se obávám, že VK se zatím málokdy mýlil a skoro vždy došlo na jeho slova. Chce to však bez  zášti sledovat tok posledních dějin, samostatně o všem přemýšlet a nenechat si vymývat mozek komentáři placených  novinářů.

JaS 29.11.2008 14:43

Vyznejte se v tom,

když každý má trochu pravdu a trochu kecá nebo přehání!

Libor.w 29.11.2008 14:00

Zase překrucujete fakta.

Francouze a Holanďany v referendu brutálně přesvědčoval kdo?Možná máte v mnohém pravdu,proč však používáte neustále lež k prosazení svých názorů.Jak brutálně byli Irové ovlivňováni?

PROKOP BUBEN 29.11.2008 14:16

Re: Zase překrucujete fakta.

Jak známo odpor obou byl protikladný.....Pro jedny byla smlouva moc pravicová, pro druhé příliš levicová, takže bych jejich rozhodnutí nebral, jako bernou minci.....

Libor.w 29.11.2008 14:24

Re: Zase překrucujete fakta.

To je přece jedno zcela demokraticky řekli Euroůstavě ne.