15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel 6.2.2008 6:41

Ekologie

Pro pěstování energetických plodin lze s výhodou využít půdu, která

není potřebná nebo z nějakých důvodů vhodná pro produkci potravin nebo

krmiv a která se v ČR rozlohou blíží téměř 1 mil. hektarů (465 tis. ha

orné půdy a 523 tis. ha luk a pastvin).

sKoba 6.2.2008 6:49

Jasně, vjedou na to zemědělské stroje, spalující naftu a pohnojí to syntetickými hnojivy

z chemiček, zamořujících spodní vodu. A nakonec si pěkně "ekologicky" posvítíme elektřinou z  "obnovitelných zdrojů". Nejvíc obnovitelní v přírodě jsou bohužel zelení blbci. Jejich zdroje, zdá se, opravdu nevysychají .... (Y)

Karel 6.2.2008 7:32

Re: Jasně, vjedou na to zemědělské stroje, spalující naftu a pohnojí to syntetickými hnojivy

Popel po spálení biomasy je zároveň dobrým hnojivem. Syntetická hnojiva se (bohužel?) používají i pro produkci potravin.

Jenda 6.2.2008 11:47

Re: Re: Jasně, vjedou na to zemědělské stroje, spalující naftu a pohnojí to syntetickými hnojivy

Nerad vam kazim radost, ale nijak zvlast. Biomasa jako takova je podstatne lepsi hnojivo. Pro pudu je setsakra podstatne lepsi pokud do ni zaorate slamu nez popel ze slamy.

zk 6.2.2008 7:05

Re: Ekologie

Podle Vás je 465 tis. ha orné půdy a 523 tis. luk a pastvin nevhodných pro produkci potravin a krmiv? Takže tento milión ha osijeme řepkou, osázíme rychlerostoucími dřevinami a zachráníme planetu? Rozoráme 523 tis. ha luk a pastvin. Lidi i krávy pošleme do háje, to by v tom byl čert, abychom nad tou přírodou nezvítězili, že? Vyhrajeme, i kdyby to neměl přežít nikdo! EU, EK a soudruh Barroso a jeho zelení kámoši, to je opravdu  neštěstí a "bič boží", kam se hrabou tatarské hordy8-o:-/:-(

Karel 6.2.2008 7:23

Re: Re: Ekologie

Jedná se o půdu, kterou nelze využít pro potravinářské účely a krmení zvířat, tedy půdu ležící ladem.

Kluk - senior 6.2.2008 8:28

Re: Re: Re: Ekologie

Tak ji zalesněte a je to. To by bylo ale příliš normální a neuživilo by se na tom dost byrokratických parazitů. Mimochodem, dřevo jato zdroj energie přestalo stačit už v 18 století, to jsem také věděl někdy ve 14 letech.

Jenda 6.2.2008 11:50

Re: Re: Re: Ekologie

No a procpak ji nelze vyuzit pro potravinarske ucely a krmeni zvirat? Ze by proto, ze tam bud nic neroste (tedy krome ruznych bylin a epifytu a cert vi jakyho chranenyho zouzele) nebo se tam nedostane mechanizace? Pokud se tam neda pestovat neco pro potravinarske ucely nebo na krmeni, tak jak tam chcete pestovat "energeticke plodiny"?

Karel 6.2.2008 14:36

Re: Re: Re: Re: Ekologie

Jendo, může být, že je nadvýroba potravin?

vresa 6.2.2008 8:09

Re: Ekologie

Karle,vy máte tu hlavu opravdu hodně dutou,blbost,je opravdu nekonečná.Ihned zažádejte o důchod i když se volům nedává-těm čtyřnohým

KD 6.2.2008 10:32

Re: Ekologie

Plocha využívaná pro zemědělství je teplejší, než zalesněná. V nelesní krajině je proto tepleji. Podle některých názorů je zde hlavní příčina planetárních teplotních změn.

Netřeba 6.2.2008 6:29

Spoléhám na novináře. Jako vždy.

Jako nám vysvětlili, proč je pro naši republiku nepostradatelný prezident, který před čtvrt rokem spadl z nebe, tak nám jistě vysvětlí, proč se musí Evropa ochlazovat, když zbytek světa jede na plné pecky.

derik 6.2.2008 7:09

Re: Spoléhám na novináře. Jako vždy.

Zejmena kdyz za svoji prednost povazuje ze umi delat diagnozy. Kdyz EU ma mensi rust DPH nez USA, Cina, Indie, a Rusko, proc musi zavadet restrikce? Co se tim ziska, krome ochlazeni o 0.08 stupne za 40 miliard rocne?  Skoda ze senatori a poslanci ODS nemeli cas mu klast takove otazky aby se konecne predvedl. Fraze typu "je treba jit dopedu spravnym smerem" jsou moc obecne.

sKoba 6.2.2008 6:08

Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

EU. Většina naletěla na slovo "dotace" a čekala, že nám všemocní "komisaři" (zní to docela rusky, že?) dají něco zadarmo. Prý budeme dostávat peníze! Jen tak, mají nás rádi a moc chtějí, abychom byli jedni z nich s naprosto stejnými právy, jaké mají oni. Houby s octem. Jsme v pěkné pr**li: omezení, kvóty, plánované krávoviny, které přinesou jen problémy .  Nakonec vše, co nyní "dostáváme", je nám vlastně jen půjčeno a v různých idiotských poplatcích a nových daních to několikanásobně vrátíme. Chci vystoupit z tohoto přiblblého společenství a doufám, že se brzy objeví nějaká platforma, která to bude mít za cíl dříve, než bude pozdě. Těžko čekat, že se přeplacení pašáci v Bruselu chytnou za nos a začnou dělat něco jiného, než si upevňovat moc. Nesměli by totiž patřit k nebezpečnému druhu Homo Sapiens.... Rv

zk 6.2.2008 7:10

Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Něco podobného provádějí starostové vesnic, kteří na svém katastrálním území schvalují větrníky s tím, že to jejich vesnici přinese dotace a peníze navíc od firem, které ty větrníky provozují. Už jim nedochází, že ty peníze navíc už někdo vytáhl z jejich kapes pomocí různých daní a ekodaní. Je to na bl*tí. Do EU jsem nechtěl, řekl jsem NE, ale bylo mi to platné, jak mrtvému zimník. To, co tady popisujete, bylo jasné od začátku, jenže hodně lidí vidí to "zadarmo". Nic není nikdy zadarmo!!! 

Karel 6.2.2008 7:29

Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Ceny uranu na světových trzích stouply za posledních 10 let až sedminýsobně. Z těchto důvodů

se nyní začíná mluvit o obnovení těžby v oblasti Stráž - Hamr, kde je v zemi podle odhadu 115.000 tun rudy, což v současných cenách představuje ca. 500 až 600 miliard korun. Těžařská společnost Diamo požádala o ochranu zásob v oblasti Osečná

- Kotel. Bude o tom rozhodovat ministerstvo životního prostředí. Pokud ovšem

ložisko prohlásí bez ohledu na odmítavý postoj obcí i majitelů nemovitostí,

jsou tito připraveni obrátit se na Ústavní soud.

Karel 6.2.2008 7:36

Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Dotace plynou i do odstranění škod, způsobených těžbou uhlí a uranu. Nejedná se o malé částky a i tyto peníze pocházejí od daňových poplatníků. Větrné elektrárny, ač málo účinné, žádné ekologické škody nezpůsobují.

ptakopysk 6.2.2008 7:58

Re: Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

ke každému fofrníku vede komunikace, od každého fofrníku vede kabel, každý fofrník má obrovské betonové základy, je sestaven z plastů, slitin, je natřen barvami, atd. atd... Jste si zcela jist, že nebyly spáchány žádné ekologické škody při výrobě a výstavbě a nebudou žádné ekologické škody při likvidaci a uvedení krajiny do původního stavu? (Hlavně likvidace  základové betonové desky by mě zajímala...) a to zcela opomíjím průběžnou likvidaci ptáků, netopýrů...

Kluk - senior 6.2.2008 8:32

Re: Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Milý Karle, a to si vážně myslíte, že se ten uran u nás těžil pro potřeby jaderné energetiky???? Každé 10-12 leté dítě vědělo, že tomu tak není a dokonce se o tom šlo dočíst v novinách.

Vytěžilo se ho a odvezlo mnohem VÍCE, než mohou spotřebovat Dukovany a Temelín.

brblal 6.2.2008 11:17

Re: Re: Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Tak,jako se vozil uran od nás do Ruska,právě tak,ne-li ve větším množství se vozil uran do USA z Jihoafrické republiky a jiných oblastí.Nebo se domníváte,že ta obrovská zásoba nukleárních zbraní pokrývala těžba ve Spojených státech?

Karel 6.2.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Kluku seniore, tak to si opravdu nemyslím. Ale jak těžba pro atomové bomby, tak i těžba pro jaderné elektrárny ničí životní prostředí v okolí důlní činnosti. Také nikdo nechce mít u svého bydliště uložiště jaderného odpadu. Nebo snad o nějakém místě víte? Přesto všechno si však myslím, že se bez jádra neobejdeme. Ale to určitě není důvod zavrhovat obnovitelnou energii. Tím spíše, že i ten uran jednou dojde!

HUSKY 6.2.2008 7:31

Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Naprosto s Vámi souhlasím

miwal 6.2.2008 7:50

Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Na výše popisovaný dopad po vstupu do EU jsem se před referendem snažil vysvětlovat všem kolem, kteří byli nadšeni pro vstup do EU. Upozorňování na to, že nám nikdo nic zadarmo nedá,  a že členské státy určitě  nebudou mít zájem na rozvoji ekonomiky u nás mi bohužel nadšenci EU nevěřili, takže to dopadlo jak to dopadnout muselo.

Lišák FOX 6.2.2008 10:39

Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

R^R^R^R^R^

qwerty 6.2.2008 5:46

Planeta je vhodná k životu asi tak 1 miliardy lidí

Planeta je vhodná k životu asi tak 1 miliardy lidí.

pozorovatel123 6.2.2008 6:15

Re: Planeta je vhodná k životu asi tak 1 miliardy lidí

Začal bych v Bruselu.

Václav 6.2.2008 10:31

Re: Planeta je vhodná k životu asi tak 1 miliardy lidí

A jakpak jste na to prisel. Ja si myslim, ze je to 1.99 miliardy ;-P

qwerty 6.2.2008 5:44

Planeta je přemnožena

Planeta je přemnožena. Dnes na planetě žije 6 miliard lidí a za 20 let to má být 12 miliard. Nejdřív se musí vyřešit tenhle problém. Jak chcete snižovat CO2 v prostředí narůstajícího počtu lidí ;-P

zk 6.2.2008 7:11

Re: Planeta je přemnožena

Nebojte, i na to EK vymyslí "lék". Možná se poučí u rudých Khmérů, zelení jsou uvnitř stejně rudí!!!Rv

horduch 6.2.2008 7:47

Re: Planeta je přemnožena

to je ten hlavní problém ,ale to pánové v EU nechtějí vidět ,to nejde dohromady s multikulti,že se nejvíce množí ta skupina obyvatel ,která toho nejméně vytvoří