2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 6.2.2008 12:55

Souhlas!!!!!!

Zelení khmerové jsou snad nebezpečnější než ti rudí ... a Evropská komise se projevila jako shromáždění hlupců. Ovšem ti hlupci to neplatí ze svého.

qwert 6.2.2008 12:38

20 procent je naprostá "brnkačka"

Každý nový i stávající objekt může snížit svou potřebu tepla pro vytápění i ohřev vody o jednu pětinu prostým splněním příslušné stavební norny a splněním doporučení, která jsou v normě uvedena.

Každý nový i stávající objekt (s vyjímkou památkové chráněných) může bez větších problémů z jedné pětiny snížit spotřebu-odběr energie el.energie, plynu, tuhých či ostatních paliv pro vytápění prostou instalací solárních kolektorů, počínaje obyč.trombeho stěnou a konče vykouvými kolektory.

jasan 6.2.2008 12:39

Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

a zaplati mu to qwert

Beldor 6.2.2008 12:45

Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Vsak penize jsou..jen se musi najist nekdo komu se ukradnou;-D

Honza42 6.2.2008 12:46

Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Napsal jste to dobře. Může, bude-li chtít a vyplatí-li se mu to. To ale každý ví, a nemá to s blbnutím Eurokomise nic společného.

Můžete taky přestat cestovat, místo teplého čaje pít studenou vodu, místo sprchování se můžete otírat mokrým hadrem, můžete méně jíst.........můžete co chcete. A ostatním tuto svobodu také neberte.

Celá komise dělá, jako by energii rozdávala zadarmo. Ó nikoliv. Nevyrábí ji a nerozdává ji.

qwert 6.2.2008 13:36

Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Jistě, já se zabývám převážně technickou stránkou věci. Myslím, že snížení spotřeby tepla pro objekt o 20procent díky zateplení je realných a pokrytí 20procent solární energii je rovněž reálné i v našich českých podmínkách. Co se týče návratnosti, to si musí každý spočítat sám. Asi to bude jiné, když budete topit a ohřívat vodu elektrikou, plynem, nebo budete topit uhlím. Např. u teplovzdušných kolektorů  je návratnost velmi rychlá  -  2 až 3 roky, nicméně je nemožné je použít jako úplnou náhradu za stávající zdroj tepla.

Co se týče záměrů EU - to je politika, nikoli technika a tak to raději nechám bez komentáře. OZE nejsou ani tak technický problém, jako spíš problém politicko-ekonomický. Který stát si může dnes dovolit snížit vybranou DPH za energii o 20 procent? Spotřebitelé mohou svou spotřebu - odběr energií od dodavatelů snížit (pokud jim vyjde přijatelná návratnost investice). Otázkou je , zda si takové jejich  "anarchistické" jednání může dovolit státní rozpočet. Asi ne, a tak se ty ušetřené peníze stejně musí nějak jinak vybrat. Nicméně si přiznejme, že třeba takové zateplení vedle úspor přináší i jiné výhody a dost často se realizuje spíše proto, aby byla v domě větší tepelná pohoda, než aby se snížili nějaké emise CO2 - jejich případné snížení to je a měl by být takový pozitivní postranní, vedlejší efekt, nikoli cíl.

Kajda 6.2.2008 13:49

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Qwerte, on je také rozdíl v tom, zda-li stavím nový dům a nebo má zateplit stávající. Nový dům, postavený podle nejnovějších technologií, vyjde daleko levněji, než když mám novým technologiím přizpůsobit starej barák. I mě by se líbil "ekologický" domek, protože by mi to dávalo alwspoň relativní pocit soběstačnosti a ohleduplnosti k přírodě. Bydlím však v 70 let starém činžáku, a tam by ekorekonstrukce přišla na tak astronomické částku, že ji vlastníci nejsou schopni uhradit. Nota bene by návratnost byla asi 30 let.

jasan 6.2.2008 13:56

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

zatepleni stareho baraku  je obvykle peknej prusvih - ona se tim narusi prostupnost vodni pary, takze o "pohode" plne spor plisni bych radeji nehovoril...... takze se musi vetrat.

Vysledkem casto je za drahe penize izolovany barak s plisni a pruvanem.

Jakub 6.2.2008 14:47

Re: Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

prostupnost vodní páry je polystyrenem narušena jak na starém tak na novém baráku. Celé to je o detailech. Pokud si necháte někde vodu kondenzovat, tak se dá plíseň brzy očekávat

Robespierre 6.2.2008 14:57

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Qwerte, nejde o teplo, ti blbové chtějí, aby se takto vyráběla elektřina. Jinak jste uhodil hřebíček na hlavičku s těmi úsporami, v přímo křišťálové podobě se to projevilo u cen vody.

Nová pračka, kterou jsem si musel koupit, když stará dosloužila, má tak nízkou spotřebu vody, že musím "vyprané" prádlo extra máchat na máchacím programu, aby bylo vůbec čisté. A pokud použiji "ekologický" bezfosfátový prášek na praní, musí se někdy máchat dvakrát. A přitom není vůbec jisté, zda zeolity, které se používají jako náhrada fosfátů nejsou karcinogenní (některé jsou určitě, o těch používaných se soudí, že snad ne).

honzak 6.2.2008 15:03

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

"Např. u teplovzdušných kolektorů  je návratnost velmi rychlá  -  2 až 3 roky," - to je směšné jachacha, tuze směšné jachacha!

Zkoumal jsem na Pragotermu možnost využít teplý vzduch na pavlačovém schodišti 40 let staré bytovky (3 patra, cihla+ panel), orientované JZ. Pořizovací cena výměníku a propojení výměníku s ohřevem TUV vyšlo před 3 roky na cca 2 melouny.  Odhadovaná úspora tak 100 litrů ročně. Budiž, ale hlavní problém je v nedostatku prostředků na financování akce. A MŽP nedalo ani kačku, neboť "kvóta je vyčerpaná".

Celé MŽPm a ochrana přírody je jeden velký švindl a páka na tahaní peněz z mojí kapsy. Radši to schodiště odizolujeme determální vakuovanými skly, těch 70 litrů dohromady dáme ze svého.

Věra Mikešová 6.2.2008 12:46

Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Tady vám to nikdo neuvěří. Nezapomínejte, že jste v klubu modrých fanatiků, co sice neumějí počítat, ale Václav Klaus jim řekl, že nemáte, ale nemáte pravdu.

Beldor 6.2.2008 12:48

Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Ted ste nam to teda natrela...;-D A nejaka normalni myslenka by nebyla? "Klaus Být Zlý" vam uz dlouho nevydrzi.. Rv

honzak 6.2.2008 12:53

Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

koukám milostivá, že oni uměj počítat jako když bičem mrská, nicht war? Zkusili si namontovat kolektor na ohřev TUV a zaplatit to? Zkoušeli sehnat dotaci na bytový dům, aby ušetřili životní prostředí na MŽP? Co jim tam úřednící řekli?

Viděli někdy ten slavněj qwertovo barák?

qwert 6.2.2008 13:53

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

tak ti nepřejte vidět, zrovna to prochází rekonstrukcí - takové docela ošklivé staveniště. Jo to je holt těžky, když bolševik zprznil všechno co mohl - od idiotských hliníkových dvoužilových vodičů až po zcela nesmyslné stavební úpravy. A pochopitelně, že se tyhle paskvily prováděly zásadně v akci "Z", kde to dělali naprostí fušeři a bez jakékoli stavební dokumentace.

honzak 6.2.2008 15:15

Re: Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

už se nám hosté sjíždějí! Jsem zvědav na výsledky střetu s tvrdou realitou. Zejména na geometrickou polohu roviny kondenzace vodní páry. Taky rozvod elektro za pomoci WAGO svorek člověka při opravách potěší, když jich v krabici je 5....

Honza42 6.2.2008 12:59

Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Milostivý bude zřejmě odbornice na počítání CIZÍCH peněz.

Jura Jurax 6.2.2008 13:00

Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Ach bože, i kocour Mikeš je chytřejší jak Vy. Qwert napsal může ušetřit, ale nedodal, co to bude stát, za jak dlouho se investice vrátí a takové další podružnosti, co my modří pošetilci, co žijeme za svoje a ne za dotace, považujeme za důležité.

Honza42 6.2.2008 13:06

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

No jo, zrovna mne napadlo, co by se ušetřilo oceli, kdyby se auta namísto z ocelového plechu vyráběla ze zlata.

Věra Mikešová 6.2.2008 13:07

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

A nezapomeňte si tu archu postavit u moře chytrolíni.

Jura Jurax 6.2.2008 13:08

Re: Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Probůh, jakou archu, chytrolínko? Co to melete?

Honza42 6.2.2008 13:11

Jak na Vás tak koukám, tak štoudev je proti Vám intelektuální gigant.

I.L. 6.2.2008 13:16

Re: Jak na Vás tak koukám, tak štoudev je proti Vám intelektuální gigant.

Ja myslim, ze je virtualni, takhle blbe nejsou ani blondyny "ekolozky"  :-D

Honza42 6.2.2008 13:19

Re: Re: Jak na Vás tak koukám, tak štoudev je proti Vám intelektuální gigant.

Copak, pokud je to dobrá ......lozka, tak může být i reálná a klidně i blbá.

Jura Jurax 6.2.2008 13:03

Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

No, trombeho stěnu Google našel, ale vykouvý kolektor ne ... :-D... asi je to překlep. Jak je to správně?

Honza42 6.2.2008 13:15

Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Správně je "vykukův kolektor". Je to zařízení, které si kdejaký vykuk pořídí za CIZÍ peníze za účelem dosažení VLASTNÍCH úspor. Pak by to mohl být  také "vakuový kolektor", pracující s výměníkem latentního tepla, ale tam je úspora podstatně nižší.

Kajda 6.2.2008 13:33

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

;-D;-D;-D

edison 6.2.2008 12:29

Bastiatovi Tři konšelé

se někde ve virtuálním světě chcechtaj, jak ten jejich vynález relání příbuzní zvládli rozšířit z Paříže do celé EU. S nimi se chechtají i výrobci svíček, že jejich petice se v reálném světě stala základem dokumentů závazných pro celé soustátí.

Mezitím se Frederic Bastiat v hrobě otáčí takovou rychlostí, že brzy začne vyzařovat synchrotronové záření...

Minulý režim mě nedonutil naučit se pořádně rusky. Tento mě brzy donutí naučit se anglicky, abych mohl odcestovat do zlého neekologického USA...

Ivan 6.2.2008 13:18

Re: Bastiatovi Tři konšelé

Normální inteligentní člověk se samozřejmě rusky naučil, protože je to jeden z význačných jazyků a byla hloupost nevyužít příležitost se ho naučit.  Ovšem zapřísáhlí pravičíci se nenaučili ani matematiku, protože 1+1 = 2 říkali bolševici a tedy to nemohla být pravda. V současné době prozíraví a do budoucna uvažující mladí lidé se učí čínsky, protože Čína bude tou světovou velmocí zítřka, ať už se to líbí, nebo nelíbí.

edison 6.2.2008 13:47

Re: Re: Bastiatovi Tři konšelé

Normální nejsem, jazyky mi prostě nejdou. Jen ty programovací. Rusky umím dodnes lépe než anglicky, přetože angličtinu používám při práci často. Častěji ale používám matematiku.

Že 1+1=2 ví každé dítě, ale levičák to neumí použít, když dojde na delší rovnici, při jejímž řešení je potřeba přemýšlet.:-P Ještě horší výsledky maj levičáci, pokud mají onu rovnici sestavit. A o tom právě psal pan Bastiat. Doporučuji, je to velmi poučné čtení a pochopitelné i pro ZŠ. Je to asi jediná knížka, o které jsem si jist, že by měla být povinnou četbou na ZŠ a zároveň jsem si jist, že se jí nikdy nestane...

http://www.libinst.cz/etexts/bastiat_co_je_videt.pdf