8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

EVROPA: Klaus versus Sarkozy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nomen 1.1.2009 10:13

Pan Hvížďala prostě nepochopil, že mi to Evropě osladíme.....

Je otazné, zda-li je pro EU výhodnější Klaus-club anebo Topolánek-team...mám obavy, že výsledek obou budou stejně žalostný...

Nomen 1.1.2009 10:14

Že MY to Evropě osladíme...

grr 1.1.2009 10:11

europuč?

Neuvěřitelné, že toho hyperaktivního elysejského narcise okřikl jenom Klaus.

. 1.1.2009 10:26

Re: europuč?

Okrikl? Zbozne prani

Ada 1.1.2009 10:09

Evropa má strach z České republiky?? Obvyklá předposranost...

Co udělají slavní evropští politici, až na ně hukne skutečná hrozba? Utečou z Bruselu do Štrasburku nebo naopak...??? Nebo se schovají Americe pod sukně, jak už to udělali několikrát...??? Rv(Y)

Libor.w 1.1.2009 10:08

Trapné.

Tak a je to.Pan Hvížďala se pochlapil a naházel na svoji zemi a prezidenta svoji obvyklou kupku hnoje.I kdyby celá Evropa naříkala,že po Francii se europředsednictví ujímají Češi tak přinejmenším Izrael si oddechl.Konečně někdo střídá zbabělou,kompromisnickou a prospěchářskou Francii na čele EU.Teď když Izrael brání naši Evropskou civilizaci tak potřebuje jasnou a konkrétní podporu.Asi takovou jakou jí vyjádřil ministr Schwarzenberk s odkazem na to"Jsem už stár a nepotřebuji lhát."Toho by kompromisnický Francouz schopen nebyl.Ten tak pomlouvat spolu s Cohn Benditem Klause.

Vendy 1.1.2009 10:20

Re: Trapné.

Hvížďala má stařecky vylágrovaný mozek.

Potřebuje sladkou plynovou injekci.

. 1.1.2009 10:25

Re: Trapné.

sovinisticky blbecku, informuj se aspon trochu, kteri evropsti statnici mimo knizete podporuji Izrael a pak pis (Y)

Libor.w 1.1.2009 14:04

Re: Trapné.

Vztekáš se zbytečně a napiš kteří to jsou.

zedník 1.1.2009 11:14

Re: Trapné.

Velice přesný příspěvek, především o tom, jak Sarkozy řešil otázku Izraele, ale je třeba si vzpomenout, jak "vyřešil" otázku Gruzie! Zaslouží Putinovy díky! R^R^R^

kirast 1.1.2009 9:51

Ochraňuj mě přírodo

před takovou politickou reprezentací, jakou zde představuje pan Hvížďala.

Kajan 1.1.2009 9:50

Hvížďalo, Vy osle eurofanatický, tedy socialistický !!! Dzp.

asa 1.1.2009 9:47

bla, bla

..pane Hvížďala, pokud jste schopen napsat větu:" česká politika se zrodí tehdy, bude-li brát vážně Brusel, což neznamená, že se nemá chovat suverénně",buďte prosím schopen i respektovat že se o tu suverenitu někdo stará.

yorik 1.1.2009 9:40

Uhlohvížďala

" Posledně jsem vám říkal, Matějko, že největší blbec, kterého jsem poznal, je četnický strážmistr z Protivína, ale podle tohohle berichtu, přetrumfnul ho strážmistr z Putimi. Voni jsou hlava pane vachmajstr, ale vládě bych jí nedoporučoval používat. To srovnání s pokorou směrem k Vídni a Bruselu je kouzelné. Připomíná mi to obrlajtnanta Lukáše. Ten byl také typem zchátralé rakouské monarchie. Kadetka z něj vychovala obojživelníka, mluvil německy ve společnosti, psal německy, četl české knížky a když vyučoval ve škole jednoročních dobrovolníků, samých Čechů, říkal jim důvěrně: " Buďme Češi, ale nemusí o tom nikdo vědět, já jsem taky Čech. Považoval češství za jakousi tajnou organizaci, které je lépa zdaleka se vyhnout.  Pane Hvížďolo, už se nemusíte bát, češství je již legalizováno, zatím. Jinak vám přeji do Nového roku hodně zdraví, štěstí a ostré péro. A pozdravujte svůj uhelný zdroj.:-D

Ludva 1.1.2009 9:33

Francouzi jsou vzorem

Už generál De Gaulle se dokázal vymanit z vlivu USA odmítnutím jejich vojenské nadřazenosti. Teď je právě vhodná doba (krize USA, nový prezident) aby se o totéž pokusila celá Evropa. Nebo zde chceme mít základny USA na věčné časy ? Evropa je dost silná, aby si poradila sama. Škoda, že kverulanti z ODS a Polska jdou právě opačným směrem - Evropu rozbíjí a USA lezou do ....

gazan 1.1.2009 9:47

Re: Francouzi jsou vzorem

Škoda, že se Evropa už dvakrát zachraňovala díky USA ! V roce 1917 ( Francouzi a Britové by to asi na jaře 1918 neudrželi ) a v roce 1941 - 42. Bez jejich podpory by Británie musela rezignovat, Hitler by přesunul desítky divizí na východ a se Stalinem by byl ámen. Tož tolik asi k jejich účasti na evropských událostech. Předesílám, že kulturně je taky moc nemusím a do USA mě to netáhne. To ale neznamená, že neuznám jejich výrazný přínos pro zachování demokracie v Evropě.

Pája 45 1.1.2009 11:42

Re: GAZAN

Mohl by jste nám, "nevzdělaným", "GAZANE" osvětlit, kterouže to Evropu v 1. sv. válce USA  zachraňovali, jak a před kým? Mě by to opravdu zajímalo. Děkuji za poučení.

gazan 1.1.2009 11:54

Re: GAZAN

Vzhledem k vyčerpanosti západních spojenců na podzim 1917 a naprostému rozpadu ruské armády si snad dovedete představit, kterou Evropu jsem měl na mysli. Líbil by se Vám některý z Habsburků jako panovník na pražském hradě a německá dominance v Evropě ? Mně tedy ne, a to mám i německé předky. Připouštím, že v tom případě bychom se asi vyhnuli komunismu a nacismu. Ale to je ono kdyby ...

Pája 45 1.1.2009 12:25

Re: GAZAN

Ale to jsou jen ty "kdyby", p. "gazane". Situace v ekonomice bojujících stran, byla limitující - nebylo již z čeho (a ani nový "prvek" na východě - Leninské Rusko" na tom nic nemohl změnit). USA v letech 1. sv. války ekonomicky posílily, ale ne tak kvalitativně jako v následující válce a proto neni jejich účast v 1. sv. válce démonizovat.

kirast 1.1.2009 9:48

Re: Francouzi jsou vzorem

"Evropa je dost silná, aby si poradila sama" a dost hloupá na to, aby se to pousila udělat - dodávám já. :-( Evropa totiž nikde jinde přirozeného spojence nemá.

Hanibal 1.1.2009 9:55

Re: Francouzi jsou vzorem

Že Evropa už překročila rubikon, ví čím dál více lidí v celé Evropě. To co předvádí Sarkozy, chová se skoro  jako by mu už patřila celá Evropa, je otázka času. jak dlouho si to např. nechá líbit Německo. Kartágo musí být zničeno.

JaS 1.1.2009 10:30

Re: Francouzi jsou vzorem

Když uvažuju, jakým vzorem jsou Francouzi, jak De Gaulle odmítl nadřazenost USA, tak si vzpomenu na Mnichov a na to, jak se Francie "ubránila" Hitlerovi. Pak se snažím posoudit, co udělal Sarkozy rozumného a ne kde se hlavně předváděl. To samé je potřeba dělat u Klause - nebrat to, kdy se předvádí a vzít to, kdy jeho názor je rozumný. Některé jeho kritické postoje k EU odpovídají situaci, je tu spousta sporných momentů. Fandění jako ve fotbalu je k ničemu.

Starý J. 1.1.2009 11:03

Re: Francouzi jsou vzorem

....Evropa je dost silná, aby si poradila sama.....

Vůbec se nepokoušejte o nějaké hodnocení, natož hodnocení vojenské síly. Vy jste už někde tu sílu Evropy viděl? Je zde NATO, která bez USA vlastně neexistuje. Slavná Evropská unie dodnes nedokázala vyprodukovat ani nějaký náznak síly a především Francie předvádí to, co předvedla před 2.sv.válkou: Politiku bláhového usmiřování a ustupování, tenkrát Hitlerovi, dnes agreivnímu muslimskému světu a Sarkozy Putinovi. A po této politice vůči Hitlerovi, padla tato velmoc jak domeček z karet, Hitler je přejel jakoby jel k Antlantiku na víkend.

Putin se jen jen třese, až Francie povede Evropu k "vymanění se z vlivu USA", aby dokázal to, co se Brežněvovi nepovedlo ani politicky, ani vojensky, protože ho stačil Reagan uzbrojit. Rusko bylo a je nadále imperiální velmocí.

Nechcete tu sílu Evropy blíže konkretizovat? A třeba pojednat o "obranné doktrině Evropské unie a jejich obranných silách"?

Pája 45 1.1.2009 12:06

Re: STARÝ J.

Nevím, p. "starý" jestli se opravdu tak bojíte toho "putina" a "Ruska, jako imperiální velmoci" nebo jen strašíte občany ČR, méně znalé vojenskopolitických otázek. Bude to asi to druhé. STRAŠÍTE! Jste přesvědčen nebo jen naveden, že jedinou imperiální velmocí je na planetě Zemi, vámi nenáviděné RUSKO.

Proč by nemohla být "Evropa" mimo vliv USA, Ruska, Číny atp. Co je na tom špatného. Bude-li Evropa jednotná (zahr. politika, bezpečnost a obrana, společné měna, ekonomika atd.) nebo alespoň jednotnější, pomůže to všem státům EU. V globalizovaném světě (pod taktovkou USA), za situace, kdy se rodí nové velmoci (Čína, Indie, Brazilie) je nesmysl, myslet si, že by za tohoto stavu se mohli  jednotlivé  evropské státy (v podstatě malé státy, a ani Německo, Francie, VB nelze považovat za velké, jen střední) "postavit" proti supervelmocím.

Když máte strach, že Evropě chybějí "obranné síly", tak jen opět strašíte. Skoro všechny členské státy NATO (evropské), jsou současně i členy EU. I další nové státy v EU (a nemusí být členy NATO) mají vlastní obranné síly, které mohou do společných sil vyčlenit.  A mohou to být ty samé, které jsou vyčleněny do společných sil NATO (u čl. států NATO).

JaS 1.1.2009 12:15

Re: STARÝ J.

Naopak souhlasím s tím, že Evropa žádnou obrannou sílu nemá a největším nebezpečím je Putin a jeho orientální říše, kde základním požadavkem je umět přechytračit partnera a kde základním komunikačním prostředkem je lež (lže ještě dřív než začne mluvit).

Ludva 1.1.2009 14:12

Re: STARÝ J.

Budete se divit, ale kdyby došlo ke konfliktu třeba Rusko - Velká Británie, vsadil bych si na V.B. A to je jenom jeden z členů EU. Vy si nevzpomínáte, že na poražení Německa se musely spojit SSSR a USA ? A to je další člen EU.....

Jojo 1.1.2009 12:52

Re: Francouzi jsou vzorem

R^ podstatu Francie jste vystihnul p. Starý naprosto skvěle, posledních 60 let Francie hlavně kalí vodu a narušuje integritu demokratické Evropy a US. Přitom toto spojenectví je naprosto prvotní a nezbytné pro ochranu demokracie.

Ds 1.1.2009 9:24

\soudruhu Hvížďalo,

napadlo vás někdy,že je velké množství lodí,kteří mají na LS stejný názor jako V.Klaus?Už nejsme v komunistickém ráji,kde platil jen jeden názor a za ostatní se zavíralo!Názor západu je jen papouškováním té nenávisti,která se denodenně objevuje v našich novinách a na ČT.Na západ od nás nejsou zvyklí že se národy snaží ze sebe udělat bandu neschopných hlupáků jen aby si kopli do nenáviděného politického protivníka.U vás nic divného,vy jste vyučený komunistický novinář a ti nic než ničit toho,kdo má jiný názor  od novinářů nechtěli.

Vašek 1.1.2009 9:36

Re: \soudruhu Hvížďalo,

Pan hvížďala mi začíná připomínat Emanuela Moravce. On Tam lezl Hitlerovi, Hvížďala Sarkozimu.

zimba 1.1.2009 9:58

Re: \soudruhu Hvížďalo,

Hvížďala,  dobře odměněný roztleskavač......