27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Niky 19.5.2009 21:13

Re: Palatovou podporuje eurokomunista Télička - to hovoří za vše.

Tak to samozřejmě je,ty cukrovary jsou jenom taková třešínka na dortu,konečným cílem je 100% závislost menších států na těch velkých.Delší dobu jsem žil v chudém Portugalsku,které bylo před vstupem do EU evropskou špičkou v zemědělství a po 25 letech v EU je Portugalsko 100% zavislé na dovozu potravin ze Španělska.Dokument o přístupových jednáních je přísně tajný a nikde není k dispozici.Plně s vámi souhlasím,že se takovým stylem nesepisují smlouvy mezi spřátelenými státy.Řekl bych,že nás ještě čekají mnohá nepřijemná překvapení!Přeji vám vše dobré!

Milan 19.5.2009 22:21

Re: Palatovou podporuje eurokomunista Télička - to hovoří za vše.

Prosím sdělte v čem ČR utrpěla vstupem do EU, a prosím bez blábolů. Děkuji

Mejla 19.5.2009 13:34

Nemakačenka Palatová nechce znát starou sudeťáckou taktiku postupných požadavků.

Nastolí se dílčí požadavky, které jsou nazvány konečnými. Po jejich splění však přijdou další "konečné" požadavky, které jsou ve skutečnosti postupnými kroky atd. Taktika totožná s postupem Němců při protektorátu ČSR anebo Rusáků při "dočasném" pobytu jejich vojsk. Churchill moc dobře věděl, když říkal "neustupujte ani o píď".

Ivan Nový 19.5.2009 13:21

Zajímavé je,

jak jsou argumenty našich kolaborantů v čase stejné, podbně psali kolaboranti za protektorátu a podobně psali i kolaboranti za normalizace.

Mejla 19.5.2009 12:59

Palatová je to, co nazýval Lenin užitečným idiotem. Tito pseudointelektuálové

prorazili socialistům nejen v Rusku a Německu cestu k moci a vraždám. Prchající německá socialistická vojska pak za sebou přitáhla do Evropy socialistická vojska SSSR. Bolševici při pokusech dobýt Evropu byli vždy odraženi, ať ve Finsku či v Polsku.

Mejla 19.5.2009 12:55

Jediná záruka míru v Evropě je ta, že Skopčáci už NIKDY nebudou vládnout tam,

kde kdysi chěli Heim ins Reich.

Frantisek S 19.5.2009 12:47

EU

Zajimave a diskutovane tema, lisabonska smlouva nas rozhdne bude omezovat ve spouste veci, navic bude nase povinost poslouchat a plnit co nam diktuje EU s minimalni moznosti protestu. Stale mam obavy, ze EU je jen 4. rise, ktere vladne DE + FR.

Fišta 19.5.2009 16:39

Re: EU

To nejsou obavy. :-/

F. Čech 19.5.2009 11:05

Bobošíková je přihlouplá bolševická kvočna

To by vcelku nevadilo, takových lidí je hodně. Ti ostatní, kteří nemají co říct ale o sobě nemají tak vysoké mínění a nepředvádí svoji pitomost každý druhý den!

Prorok 19.5.2009 11:16

To je sice pravda.

Ale i špatný člověk může posloužit dobré věci.

K. 19.5.2009 11:31

Re: Bobošíková je přihlouplá bolševická kvočna

F.Čech – typický úhybný manévr: obrácením pozornosti na osobu odvrátit pozornost od obsahu diskuse.

K. 19.5.2009 10:59

Všem naivistům doporučuji,

aby se podívali na stránky Landsmanšaftu (viz níže) a prohlédli si, jak si Sudeťáci desítky českých měst rozdělují pod svůj patronát  - dozvědí se tam, které české město je pod patronátem kterého německého města. Na adrese http://www.sudeten.de/cms/?Die_Sudetendeutsche_Landsmannschaft:Gliederungen_der_SL

je třeba kliknout na Übersicht über Sudetendeutsche Patenschaften (=Přehled sudetoněmeckých patronátů).

Ta česká města jsou ovšem uvedena už jen v němčině, takže laskavý čtenář nechť si je přeloží zpět do češtiny podle seznamu obcí, které po Mnichovské dohodě připadly k „Německé říši“. K seznamu (s četnými dodatky má téměř 400 stzránek) se dostanou přes adresu http://www.sudeten.de/cms/?Suchmeldungen_%2F_Ortsnamens%FCbersetzungen

kde si ho dole lze stáhnout (kliknutím na Sudetendeutsches Ortsnamenverzeichnis).

F. Čech 19.5.2009 11:10

Někteří lidé zase čekají na Marťany

S jejich folklórními názory bych si starosti nedělal a do vykradených zpustošených Sudet se už nikdo z nich nepohrne!  A pokud jich pár opravdu přijde nestane se vůbec nic. Nějaké návaly na hranicích rozhodně nečekejte! Vy byste snad šel např. do Rumunska do místa, kde jste třeba dříve vydlel a kde z vašeho domu nejsou vidět ani základy? 

Prorok 19.5.2009 11:15

Neplácejte nesmysly

Germáni mají české pohraničí za humny a mnozí z nich už nakoupili chalupy, pole atd.

K. 19.5.2009 11:26

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Jestliže mají tak pečlivě naplánované patronáty, tak mají naplánované i obsazení, tj. německý protektorát nad českým obyvatelstvem. V případě nedostatku fyzických osob lze protektorát spravovat i zpoza hranic. Ale ty stovky sudeťáckých organizací neexistují jen tak pro nic za nic, rozhodně nejde jen o nějaký folklór. A jejich činnost musí stát pěkné peníze, takže bych se také rád dozvěděl, kdo je vlastně financuje.

Severin 19.5.2009 11:46

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Financují je mimo jiné židé, cyklisté, ilumináti, svého času i Jiří Křovák, ba se proslýchá, že i medvěd na Východě je podporuje, aby ty revanšistické spolky na sebe upoutaly pozornost a odvedly pozornost od úspěšně se konstitující Karlovarské Gubernie.:-(

Sid 20.5.2009 0:29

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Zide financuji Nemce? To si asi delate legraci..

Břeněk 19.5.2009 11:36

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Pane Čech, že jste zmínil to Rumunsko. Po roce 1946-49 byla do ČSR "vrácena/transferována/odsunuta/vyhnána" (nehodící dle svého přesvědčení si čtenáři prosím škrtněte) početná česká menšina v Rumunsku. Ještě v druhé polovině padesátých let se mnoho z nich neúspěšně snažilo  do Rumunska dostat zpět - vím to dobře, protože jsem na našem psacím stroji psal nespočet žádostí a proseb na rumunskou ambasádu, naše ministersva atd, na žádost českých "Rumunů" bydlících v našem městečku. Vzpomínám si, jak mnozí byli zoufalí, když jim jejich žádosti buď byly zamítnuty (to v menšině příapadů) a nebo (ve většině případů) se ani ambasáda ani české úřady neobtěžovaly odpovědět.

Dnes, těch pár, co jsou ještě naživu, by už ani ve snu nenapadlo se do Rumunska vracet a jejich děti a vnuci děkují bohu, že žádosti svých rodičů či prarodičů o návrat do Rumunska zůstaly "nevyslyšeny". A myslet na nějaký majetek, který tam museli jejich dědové či otcové při odchudo z Rumunska "nechat"? Potomci vědí, že je buď naprosto zruinovaný či rozkradený,a  nenítedy  už o co stát. U 98% bývalých českých němců je zrovna ten samý sentiment. Ta nahnědlá a natvrdlá 2 procenta (i když někdy křičí jako by jich bylo nejméně padesát procent) v praxi nic neznamená.

K. 19.5.2009 12:03

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Nejde o nějaká "nahnědlá" dvě procenta, ale o to, že program znovuzískání pohraničí má podporu i mezi nejvyššími německými politiky. A hlavně si prohlédněte stránky landsmanšaftu (www.sudeten.de) - to množství organizací, přijímání za členy každého, kdo souhlasí s programem, vůbec nemusí být původem sudetský Němec! Jde o systematickou činnost, zaměřenou na budoucnost a se zásadními politickými důsledky pro nás.

Severin 19.5.2009 12:40

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

Můžete mi udat nějaký důvěrohodný pramen, kde se uvadí, že program znovuzískání (českého) pohraničí ma podporu i mezi nejvyššími německými politiky? A neuvádějte jako důkaz stránky landsmannschaftu, ti blábolí zrovna tak, jako třeba u nás blábolí Haló noviny.To množství sudetoněmeckých organizací? Dle Vás to vypadá, že jich jsou tisíce a opět tisíce. Je jich spíš pod stovku a většina z nich sestává z  přestárlého výboru a pak tří nebo čtyř členů. Část  z nich má jenom sociální funkce - starat se o své staré. Jejich setkání je setkání dědečků a babiček, kteří, jako všichni staří se rádi setkají a zavzpomínají na své mládí a to je všechno. A že  ty "ideologicky zaměřené" organizace sudetských němců přijímají za členy nejenom sudetské němce ale i jiné? Při tom ubývání   regulérní členské základny věkem jim nic jiného nezbývá, aby nezašli na úbytě úplně. Vždyť i KSČM , která má podobné problémy se stárnutím regulérní členské základny přijímá lidi, co "souhlasí s programem".

Prorok 19.5.2009 12:46

To už ale okecáváte moc okatě

Jste naprosto nedůvěryhodný.

Severin 19.5.2009 12:56

Re: To už ale okecáváte moc okatě

A nějaký důkaz pro Vaše tvrzení by nebyl?

K. 19.5.2009 13:10

Re: To už ale okecáváte moc okatě

Důvěryhodný pramen? Projevy E.Stoibera, Fr.Neubauera, K.Kinkela, B.Posselta a jiných. A Vy mi zase ukažte, který zloděj, než se vydá někoho vyloupit, mu to předem oznámíé písemně, s vlastnoručním podpisem?!!! Vy vtipálku.

Severin 19.5.2009 14:03

Re: To už ale okecáváte moc okatě

No, to teda jsou  nejvyšší nemečtí politikové - minulý, teď už niemand Stoiber, poskok Posselt, o kterém běžný němec nikdy v životě neslyšel, bývalý šef SL Franz Neubauer, o kterém běžný němec jakbysmet nikdy neslyšel atd atd. To tedy mají být ti nejvyšší němečtí politikové?

Takže dle Vás, oni sice ti nejvyšší němečtí politikové jako třeba Angela Merkel a spol.  tajně podporují požadavky SL na navrácení pohraničí, ale nemohou to veřejně prohlásit a tudíž není možno to  dokázat. To bych teda klidně mohl prohlást, že Medvědev na východě chce zřídit mimoteritoriální ruskou gubernii v okolí jistého města v severozáp. Čechách, ale jelikož to nemůže veřejně prohlásit, tak to nejde dokázat.

Marat 19.5.2009 12:55

Re: Někteří lidé zase čekají na Marťany

"K", jste omezený český šovinista.  Velice bych se divil, že vy takový omezenec by někdy četl stránky Landsmanšaftu. Na svět,kde žije české komunita, si češi zakládali své spolky a nikoho v těch zemích nenapadlo, že to jsou ti češi agresoři a že chtějí původní obyvatele vyhnat a oloupit je o jejích majetek. 

Lidé většinou si vzpominají rádí na místa kde prožili své dětsví a jen oslové vašeho kalibru v tom vidí zločiné úmysly. Nechte ty Suděťáky na pokoji a nevšimejte si jích. Nedělají nic jiného, jak to co děláte i vy. Vzpomínají jen na své někdejší domovy, na místa kde prožili kus dětsví. Já si také rád vzpominám na místa kde jsem kdys rád chodil.

Harpyje 19.5.2009 13:26

Chlape, s nickem K (komunista?),

lžete, až se Vám práší od huby! ;-€(Y)

Marat 19.5.2009 12:46

Re: Všem naivistům doporučuji,

Pan "K" vlastní nedostatečně vybavenou myslivnu. Pokud vím, tak i na českých mapách jsou Německá města uváděná pod českými nazvy. Ostatně je slovo "Němec" slovem germánským? Říkají si ti germáni : "my Němci"? Tak co se čecháčku čílíte? Prostě ti "Sudeťáci" pořád jmenují tá města a vesnice tak jak se jmenovali od svého vzniku a tak není důvod se čílít.

Prorok 19.5.2009 12:53

Nesmysl

Většina obcí měla český i německý název a smíšené obyvatelstvo.

Prorok 19.5.2009 10:33

Je to tak prosté

Vůbec nemusíme spekulovat o LS. Je to sáhodlouhý, místy nejednoznačný dokument, tedy není důvod něco takového podepisovat.

? 19.5.2009 10:22

Palatová žvaní

Paní Palatová nedala ani jednu záruku, že nedojde k tomu, čeho se mnozí v Evropě obávají.. JEJÍ NEZÁVAZNÉ ŽVANĚNÍ A CHLÁCHOLENÍ JE NA NIC.

Zapoměla se i zmínit, co se stane, pokud nepodepíšeme. K podpisu nikdo nikoho nemůže nutit. Nestane se NIC.