9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

EVROPA: Jako zpráskaný PES

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klička 9.6.2009 12:44

Re: Legenda Tošenovský

O tom na hradě raději ani nemluvte. Je to sice člověk sečtělý a chytrý, dopustil se však vlastizrady, když společně s panem Mečiarem rozbil svou a naši vlast. V normální zemi by za to dostal doživotí. Ne tak v Kocourkově, jakým je ČR, zde se stal prezidentem a to jedině z vůle politických stran. Občané by jej nikdy nezvolili. V demokratických přímých volbách.

Klička 9.6.2009 12:37

Re: Spekulace

Odpovím Vám otázkou. Co si myslíte, že změníte Vy tím, že k volbám jdete? Také nic. Cožpak jste to ve všech volbách od roku 1993 nepoznal? Všechny politické strany s výjimkou KSČM, která je ze všech nejhorší, jsou stejné. Jde jim jen o moc,deklarovanou v ústavě a to evidentně o moc nad občany. Již několikrát se do parlamentu dostaly malé strany (Sládkovi republikáni, SZ), i ČSSD byla malou stranou, než byla do parlamentu zvolena.  Jakmile se však do parlamentu dostaly, soustředily veškeré své úsilí na udržení své moci a občané státu se jim stali lhostejnými. Celý systém moci politických stran je špatný. Dávat šanci některým, aby dokázaly že to myslí uřímně je pouze házením hrachu na zeď. A neházejte, prosím, špínu na hospodské debaty. Vím, že mnoho z nich je také zbytečným plkáním, mnohdy je však jejich úroveň na mnohem vyšším stupni, než zde. Ona není hospoda jako hospoda. V některých se nescházejí sprosťáci jako tady. Najde se tam více lidí, kteří diskutují věcně a při nedostatku argumentů aspoň neurážejí ostatní.Tím samozřejmě nemyslím Vás, ale většinu zde diskutujících.

Bambino 9.6.2009 12:35

Klaus je mimoň!

Už je nejvyšší čas, aby šel na odpočinek. Záměrně nepíši, zaslouřený, protože tento člověk, mimo přihrání obrovských majetků vyvoleným, se o nic ale opravdu o nic, nezasloužil, mno.:-/

jirkammm 9.6.2009 12:31

Re: Pane Vileto,

to víte, nějaký Enver je pod Sarkozyho rozlišovací schopnost, Francouz to nebyl, tak co?

jirkammm 9.6.2009 12:29

Re: Legenda Tošenovský

O výstavbaách rychlostních komunikací rozhodují především Fond dopravní infrastruktury a Ředitelství silnic a dálnic – tyto instituce, pokud je mi známo, v Ostravě nesídlí.

Já bych spíš panu Tošenosvksému vytýkal, že prosazoval Ostravu na úkor ostatních částí regionu až moc. Ale ať se aspoň ta čorno Ostrava zvedá :) A ještě, nevím jestli si to pamatujete, jak bysl osočen z nedostatku schematického myšlení pravého odesáka, nebo jak to tehdy ten šaše, co je teď na hradě, říkal.

Jakub S. 9.6.2009 12:20

Je to bohužel asi tak, jakkoliv je to pro mě tristní.

Rozhodl jsem se jako rodilý Brňák přiznat tento fakt: ano, Ostrava je v lecčems dál/výš než můj štatl. Víc po mně nechtějte, co víc můžu.

Klička 9.6.2009 12:18

Re: Když on umí tak koukat, jinak

Přesně tak. On a jemu podobní zamindrákovaní jedinci (jediné co umí, je ovládat klávesnici počítače) jedině otravují ovzduší lidem, kteří mají co říci. Jejich ubohost je pouze politováníhodná.

Vašek 9.6.2009 12:18

Re: Spekulace

Dlouhé povídání, ale zcela na úrovni hospodských debat. Co myslíte, že můžete změnit tím, že k volbám nejdete? Vůbec nic! A už vůbec nemáte šanci nějak ovlivnit volební systém podle Vašich představ. Naopak tím těm velkým stranám, které tak nesnášíte, zajistíte bezproblémový vstup do parlamentu, protože jejich skalní přijdou vždy! Jeden volič nezmůže nic. Ale kdyby se těch 60% notorických nevoličů zvedlo a hodilo svůj hlas jakékoliv neparlamentní straně, tak to už by s těmi výsledky pořádně zamíchalo. Je vysoce pravděpodobné, že by se u nějaké dosud neparlamentní strany těch 5% sešlo a dalo by to této straně šanci dokázat, jak upřímné jsou jejich sliby voličům. A i kdyby se to nepodařilo, tak by to sebralo těm velkým možnost se velkohubě ohánět tím, že je podporuje 30 a více procent voličů. 

Jakub S. 9.6.2009 12:17

Re: Ano, samo o sobě je potěšující, že ustupuje!

Ano, jenže - to už je kousek od báťušky JVS: Když se kácí les, lítají třísky - ? Věc míry. Kontroly.

Klička 9.6.2009 12:14

Re: Neodpovědné blbce, kteří k volbám nechodí to přece nezajímá!

Vážený pane, umíte něco jiného (nějaké argumenty) než být sprostý???. Diskutujícím zde děláte jen ostudu. Trpíte-li pocitem méněcennosti, vybíjejte si jej, prosím, někde jinde.

Klička 9.6.2009 12:12

Re: Spekulace

Jste na velkém omylu, pod vlivem lživé argumentace politiků. Prostudujte si systém voleb podle poměrného zastoupení a potom se pouštějte do diskusí.

Jenda 9.6.2009 11:47

Re: Spekulace

Nikolivek. S jeho nehlasem se stane presne to same co s hlasem tech co volili nejakou stranu co nedostala dost hlasu.

Honza 9.6.2009 11:43

Re: Debakl ČSSD

Vrať se do školy......:-D

Jenda 9.6.2009 11:41

Re: Ano, samo o sobě je potěšující, že ustupuje!

Kdyz si kazdy uklidi svuj vlastni narodni dvorek, tak bude cela evropska vesnice vypadat mnohem lip. A to presto, ze v ramci uklidu plevele dojde i na nejaky ten rybiz prorostly skrz plot nebo presahujici vetev.

F. Čech 9.6.2009 11:00

senilnímu magorovi gerontovii

Pokud podle vás tolik lidí do EU nechtělo, tak proč utrpěly všechny euroskeptické subjekty, které do voleb šly tak zdrcující porážku? A LS přece už nikdo neprosazuje. Ta bylapřece v Česku, kromě Vás komunistů a pár jednotlivců s ostatních stran, oběma našimi parlamentními komorami dávno přijata. O čem to vůbec melete?

F. Čech 9.6.2009 10:55

Neodpovědné blbce, kteří k volbám nechodí to přece nezajímá!

A je jen dobře že neodpovědní apatičtí hlupáci k volbám nechodí!

F. Čech 9.6.2009 10:51

Byly to polovolby, čtvrtvolby a nebo volby do isnstitucí obrovského významu?

A teď mně řekněte: Kdo toto všechno řekl? By to: polomagor, čtvrtinový magor a nebo úplný magor?

Minutus 9.6.2009 10:38

Re: Legenda Tošenovský

Tošenovského se špičky ODS bojí. 105000 preferencí jasně hovoří o tom, co chtějí voliči a také o tom, co chtějí špičky ODS. O dob klause není ve vedení ODS s charismatem a širokou podporou voličstva. Jen si jej zadupejte do země, modří ptáci!

Klička 9.6.2009 10:04

Re: Spekulace

Myslím, že to není až tak nereálné. Podívejte se třeba na italského premiéra,jak se dostal k moci. Pravdou ovšem je, že bez jeho obrovského finančního zázemí by to asi nedokázal. Ale šlo to.

jana 9.6.2009 10:03

Re: Potvrzuju!!

Souhlasím, mám v Ostravě syna.

A jestli si pražané nedají pozor, brzy jim ostraváci budou dýchat na záda, zdá se, že z Ostravy vyrostlo druhé kulturní centrum republiky, sice trochu rázovité, jak říká Jarek, ale jinak fakt dobrý.

jana 9.6.2009 9:56

socialismus na ústupu.

Pane Vileto, přesně tohle mě napadlo jako první. S každým vaším hodnocením souhlasím do písmene, jen bych to tak vtipně nenapsala. Díky.

Henry 9.6.2009 9:56

Re: Spekulace

Velmi přesné zhodnocení beznaděje potenciálních voličů. Jen k návrhu v závěru autorova příspěvku bych podotkl, že je asi stejně reálný jako apelovat na voliče, aby prostě všichni nepřišli volit / představa protažených ksichtů náhle bezmocných stranických ikon ve mně vzbuzuje překvapivě libé pocity/.

Gardnes 9.6.2009 9:55

Debakl ČSSD

Paroubek měl proti ODS o 4O % méně hlasů a nikoliv o 9 %.

Klička 9.6.2009 9:55

Re: Legenda Tošenovský

Pane Niky, uvědomte si, prosím, že pan Tošenovský je jediným člověkem v ODS, který něco smysluplného dokázal. Lidé typu pana Topolánka, Zahradila, Nečase, Římana, Julínka a pod. nedokázali nic, pouze planě žvanit. Dokázali jedině to, že nejsou schopni řídi svěřené úseky. Stejně, jako vysocí politici všech ostatních politických stran bez výjimky, které se kdy dostaly k moci.

Klička 9.6.2009 9:48

Re: Legenda Tošenovský

Pouze zde papouškujete výmysly novinářů a politiků. Jeďte se tam podívat! Nepopírám určitý vliv stavby dálnice, je to však vliv zcela podružný. Hlavní vliv mají lidé tam žijící, kteří něco rozumného dělají a nepodléhají politickým žvástům jakékoliv strany a různých rozumbradů Vašeho typu.

Niky 9.6.2009 9:44

Pane Vileto,

vy toho o EU moc nevíte.Včera v Paříži president Sarkozy řekl Hashimu Thacimu toto:bude nám ctí přivítat Kosovo v EU.Teroristický a drogový kartel UCK je převážně složen ze členů Stalinistické komunistické strany Albánie Envara Hodži!

Klička 9.6.2009 9:39

Re: Spekulace

Nic se s ním nestalo. Hlavně nebyl přepočítán ve prospěch velkých stran , zejména ne v prospěch KSČM. Naopak Vy si zjistěte, co se děje v systému voleb podle poměrného zastoupení s hlasy těch volčů, kteří volili jinou stranu či uskupení mimo ODS, ČSSD, KDUČSL a KSČM. Tyto jejich hlasy byly přepočítány ve prospěch výše zmíněných stran.

Jakub Chandrycky 9.6.2009 9:33

Re: Spekulace

Zjistěte si co se v českém volebním systému stalo s tím Vaším hlasem, který jste do urny nehodil. Budete se divit.:-D

Ivošek 9.6.2009 9:28

Re: Strana svobodných občanů (beran) není prorokem "bezzuzdného" kapitalismu

Také mne v tom článku tahle svérázná interpretace programu Svobodných překvapila, ale pak jsem si uvědomil jak se autor projevuje v diskuzích a už jsem se tomu až zas tolik nedivil ... ostatně je možné, že jediným smyslem celého článku jsou ty dva reklamní odkazy úplně na konci ;-P

Jakub S. 9.6.2009 9:25

Re: to je už demence

A sákra...