20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

EVROPA: Jako zpráskaný PES

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
... 9.6.2009 9:23

Re: docela dobrý, Balík...

I tak to bylo dobrý!

Jakub S. 9.6.2009 9:23

Re: Inu pane Vileto.....

A ty se živíš jak - s tím "Po 20ti letech" - ?! Bože.

Ludva 9.6.2009 9:22

Re: Legenda Tošenovský

Ano vždyť jsem to napsal, že se to pohlo se zahájením stavby dálnice. Předtím se tam spalo.

Jakub S. 9.6.2009 9:21

Re: Když on umí tak koukat, jinak

A Zima pochopitelně není ani v nejmenším vtipný... je trapný. A vulgární. No na své úrovni, že?

Niky 9.6.2009 9:20

Re: Legenda Tošenovský

Tošenovský a jeho 105 000 preferenčních hlasů,to je důkaz jak jsou mnozí voliči debilní,nejenom,že byl v primárkách odmítnut,ale pak přilez za Topolánkem a Topolánek nedemokraticky prosadil Tošenovského na kandidátku jako č.2,ačkoliv by se na kandidátku vůbec nedostal!!!

Jakub S. 9.6.2009 9:20

Potvrzuju!!

Ano, pravdu má Klička, Ludvo. Stačí tam občas zajet, promluvit si s rodinou, co tam žije, dívat se kolem sebe. Nestříkej jedovatou slinu, jsi zbytečně zlý. O sobě mluvíš.

Dobrý starosta, hejtman atd. se pozná.

Klička 9.6.2009 9:17

Re: Legenda Tošenovský

Ludvo, byl jste v poslední době v Ostravě?? Asi ne. jinak byste nemohl napsat takovou, s prominutím, pitomost. Já jsem se tam narodil a 18 let tam žil. Rodné město jsem navštívil loni a nestačil jsem se divit, jak se změnilo a to k lepšímu. Zajeďte se tam podívat, potom asi změníte názor.

Jakub S. 9.6.2009 9:17

Pokuta za neúčast?

Taky by mě docela zajímalo. Na kolik je ohodnocena, oceněna, občanská lhostejnost - ?

Niky 9.6.2009 9:16

Re: to je už demence

50 EUR!

M. Zima 9.6.2009 9:15

Když on umí tak koukat, jinak

máte pochopitelně pravdu, podle toho, jak kecá, bude to stejná prdel s ušima, jako Zahradil.

Klička 9.6.2009 9:14

Spekulace

Není mi všechno jedno(jinak bych mlčel),nechci se nechat vodit za ručičku (právě proto), přemýšlení se nebojím (právě to mne udržuje v jisté naději).Volit jsem nebyl. Jde totiž o alternativy voleb. Nehledě na to, že jsem zásadně proti systému voleb politických stran či jakýchkoliv jiných uskupení ,chci volit svobodně a přímo své zástupce (jednotlivé fyzické osoby), mezi kandidujícími stranami a jimi navrhovanými kandidáty jsem si nevybral. Vezmu-li v úvahu, že na začátku 90. let volilo až 95% voličů a dnes cca 28%, potom není pravdou, že ti co nevolili jsou ignoranti, kteří jsou takoví,jak je popsal autor. Mají prostě na systém volby jiný názor, který jim není umožněno volením vyjádřit. Proč? Prostě proto, že mají oprávněný pocit, že volbou nic nezmění a že jejich hlasování v současném systému je tedy zcela zbytečné. Politické strany totiž mají mnohdy krásné programy, které se ovšem po volbách z 80% neplní a to s hloupými výmluvami na nutnost tvorby povolebních koalic. Kdyby z toho neexistovala cesta, potom bych mlčel. Ona však cesta existuje, dokonce několik cest. Především svobodné, přímé a hlavně přísně většinové volby, kdy politické strany a jiná předvolební uskupení pouze navrhují kandidáty a tím jejich mocenská role končí. Po volbách přebírají moc zvolení kandidáti, kteří proto, že zastupují většinu občanů, nesmí být pod vlivem jakýchkoliv uskupení. Musí jim být umožněno, aby postupovali přísně v duchu jejich ústavního slibu, t.j. hlasování a provádění jejich mandátu pouze podle jejich vědomí a svědomí a ne podle diktátu politických stran. Protože toto všechno náš systém neumožňuje a naopak to potírá, proto jsem volit nebyl. Myslím si, že 67% voličů je stejného a nebo podobného názoru ( v devatdesátých letech volit chodili stejně jako já) a časem(až do dnešní doby) získali pocit marnosti tohoto počínání. Proto volit nechodí a ne proto, jak píše autor. My, nevolící voliči nejsme líní přemýšlet. Kdyby tomu tak bylo, nezúčastňovali bychom se ani zdejších diskusí.

Ludva 9.6.2009 9:12

Legenda Tošenovský

Zajímavé, že má takovou popularitu, když za jeho dlouholetého hejtmanství se stal z Ostravska zapadákov republiky. Pohlo se to trochu, když Špidla konečně zahájil reálně stavbu dálnice.

MGM 9.6.2009 9:02

Re: Ten člověk fakt neví co chce - pro pana Vletu

Docela bych byl rád, kdybyste diskutoval, s tím Klausem je nepříjemné odpovídat za jiného. Já ale slyším i jiné vzkazy, když si přečtu jeho rozhovory nebo články CELÉ. Vaše zkratka mi pak připomíná manipulace s výroky. Já jsem v jeho rozhovoru (před volbami) četl ten smysl, že lidé nevnímají volby do evropského parlamentu, protože je zajímají jejich domácí problémy. I volební agitace do evropských struktur je zaměřena na domácí problémy. A to je (podle mne) především chyba politiků a ne prezidenta, který nikam nekandiduje a jasně se přiklonit k jedné straně, a tím volby ovlivňovat, se brání. Po volbách, kdy už ho nemůže nikdo nařknout, že volby ovlivňoval, se snad vyjádřit už může.

j 9.6.2009 8:39

Re: Inu pane Vileto.....

Po 20ti letech bude zase nástup k moci pro údžbáře, uklizečky a vrátný. Za světlé zítřky(Y)

M. Zima 9.6.2009 8:38

Pane Vileta,

zábavná okolnost, že na těch volbách ztroskotalo v Česku pár typů, za jejichž nedojení, nebo porážku se dostávaly z Bruselu prémie, nemění přeci nic na skutečnosti, že ty celé volby představují pouze nový zasedací pořádek v kantině Titanicu. Je to tak především proto, že je Brusel pro většinu států EU pouze kontejnr na biologický odpad typu Zahradil.

gerontusinza 9.6.2009 8:14

míněno 8-9 europoslanců...Re: Inu pane Vileto.....

gerontusinza 9.6.2009 8:13

Inu pane Vileto.....

polovolby jsou o tom, že řada z nás do EU vůbec nechtěla.... tak volila buď odpůrce nebo kritiky LS. a Paroubek prohrál, protože prosazuje LS...  sečteno, podtrženo, nashle  na podzim...... tam se bude lámat chleba, nějakých 89 europoslanců je směšná záležitost i pro mě ........ aspoň bude mít Ransdorf a Remek mít s kým spolupracovat v EUparlamentu, díky "vítězství" ODS...... PS. Tošenovského si vážím, na rozdíl od jeho soukmenovců, netrpí hlavní nemoci ODS, prachy jsou u něj až na druhém místě po cti a slušnosti....;-)

Česká mouka vítězí / 9.6.2009 7:51

Re: to je už demence

Kolik ta pokuta dělá ?

Petr Kohout 9.6.2009 7:49

Strana svobodných občanů (beran) není prorokem "bezzuzdného" kapitalismu

(velmi svérázný název pro svobodu pracovitých před okrádáním od líných), ale odpůrcem bezzuzdného socialismu (tj. okrádání prasovitých ve prospěch nadnárodního kapitálu, reprezentovaného Paroubkovou ČSSD) a bezzuzdného feudalismu (tj. nevolnictví, právo první noci a tak) reprezentovaného Lisabonskou smlouvou.

Náčelník Skvrnitý ocas 9.6.2009 7:46

Vtipné vysvětlení

Vtipné vysvětlení Klausova pokárání přinesly dnešní Lidovky (na netu asi až odpo): voliče bylo třeba pokárat proto, že nedali hlasy Klausovým favoritům.

Klaus je rozporuplná osoba, ale komentáři jsem se opravdu zasmál, byla to trefa: nevolíš mě, podceňuješ volby.

Petr Kohout 9.6.2009 7:25

To, že jsou euroúředníce ten nejvědší škudce Evropy od doby vpádu Turků, ví každý.

Tudíž by měl být euroaparát včeně euroúředníků zrušen. To ale neznamená, že nemáme při volbách, do sice nominálně bezvýznamného orgánu (europarlament je prakticky bez pravomocí) volit a snažit se ukázat svůj názor.

billis 9.6.2009 6:57

Re: docela dobrý, Balík...

beautiful, brave, brilliant  R^

V 9.6.2009 6:46

Re: Ten člověk fakt neví co chce

jako obvykle, lidi co se divi nad nekonsistenci Klausovych vyroku by si meli uvedomit, ze chyba je na jejich 'prijimaci'.

Niky 9.6.2009 3:47

Re: to je už demence

Souhlasím,ale jen pro zajímavost.V Řecku jsou volby povinné a přesto přišlo k volbám jen 47% Řeků,většina raději zaplatí pokutu,než by šli k zbytečným volbám!

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 9.6.2009 2:51

Re: docela dobrý, Balík...

ja jsem prosim balik s malym ... b ;-D

paštun višnu 9.6.2009 2:18

Re: to je už demence

Demence to je, ale ne Klausova. Podle něho jsou volby do EP zbytečné, protože považuje za vhodnější jiný model (zvolení zástupci jednotlivých parlamentů, ale to je Vám jistě známo). Tím ale neříká, že jsou bezvýznamné, když už jsou. Ještě více po lopatě pro Vás Clayi, zbytečný nerovná se bezvýznamný. To máte Clayi, jako třeba s válkou. Zbytečná, ale nikoli bezvýznamná. Pokud budete mít problém s chápáním, dodám další příklady.

emersonskej 9.6.2009 1:26

Re: docela dobrý, Balík...

Taky bych řekl...R^ 

JW 9.6.2009 1:08

Re: Ten člověk fakt neví co chce

S těmi volbami máte pravdu, ovšem, když Klaus řekl, že lidé nedoceňují význam evropských institucí, tak se téměř smál. Divím se, že jste nepooznal ironii. 

JaS 9.6.2009 1:05

Re: Ten člověk fakt neví co chce

Máte pravdu. Ještě se musíme dočkat, až Klaus doprezidentuje, pak snad bude od něj pokoj - třetí prezident už nebude a v ODS už taky není.

clay 9.6.2009 1:05

to je už demence

Klaus: Volby do Evropského parlamentu jsou zbytečné......Klaus: Občané nedoceňují obrovský význam evropských institucí