5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EVROPA: Jak se lépe integrovat v euroobčánka

Někdy mám pocit, že kam se podívám, tam „v rámci pokroku“ vidím snahu o rozmetání tradičních hodnot.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 9.4.2018 14:43

Re: Autorčin

Co to zase blábolíš, Pátá kolono? To tvoje žvanění nemá hlavu a patu!

R. Langer 9.4.2018 14:41

Re: Přesně tak.

Přesně tak!

D. Bystriansky 9.4.2018 14:34

Re: Autorčin

Ideálem mateřství mutti Netzero je kibuc, tak jako všech marxistů. Proto gender ideologie, aby nebyly výčitky ze zanedbaného mateřství.:-))))))

M. Moravcová 9.4.2018 14:06

Re: Plnou parou vzad!

tak to si nepamatuju, že bych nesměla věřit v Boha. Ale zase mi přikrývali hlavu dekou, když jsem nechtěla po obědě spinkat.

M. Moravcová 9.4.2018 14:03

Re: Autorčin

Do lidské sexuality žádného člověka by nikdo cizí neměl strkat nos - pravda. Ale ani do rodiny a výchovy dětí a do soukromí by neměl nikdo, ani Macron, ani stát strkat nos.

M. Moravcová 9.4.2018 13:56

Re: Francouzský socialismus

no vidíte, děcka utrhnete matce od prsu ve dvou měsících a železničáři budou 3 měsíce stávkovat. Komu chcete jít příkladem?

M. Krátký 9.4.2018 13:55

Re: Markéto klídek!

problém je v tom, že se to celé státu nehodí a tak to zakáže

M. Moravcová 9.4.2018 13:53

Re: "indoktrinace dětí" - píšete blbosti, madam...

a přesně o tom to je. Černá Sněhurka.

J. Rechnovský 9.4.2018 13:18

Markéto klídek!

Chodil jsem do základky zhruba ve stejné době jako Vy. Taky byl pěknej parchant, ale tenhle šprajc měl celkem racionální jádro. Společným rysem školních jídelen za Husáka byla nepoživatelnost jídel. Vinou byly hnusné suroviny a hlavně zlodějina kuchařek. Oproti tlusté, gumové flaxe a moučným brambáčům s jakousi světlou tekutinou, byl Kempáč se třemi rohlíky a Broňou ze sámošky úplnou básní. Doba se naštěstí změnila. Sám jsem několikrát vyzkoušel, že základky už vaří v průměru celkem slušně...

Ačkoli jsem, na rozdíl od Vás, eurofederalista, fungování státu a buzerace státních ouředníků mně štve minimálně stejně. Jenže o tom problém stravování v lesních školkách zrovna není. Děti by měly jíst na oběd co nejčastěji teplé jídlo. Jistě, některé to přežijí v pohodě i při chlebu se sejrem, ale slabší nátury to mohou odskákat zkaženým žaludkem.

Takže. V čem je problém domluvit pro lesní školku oběd v nejbližší jídelně? Případně jej odtud vozit ve várnicích?

O. Uživatel 9.4.2018 13:02

Uživatel požádal o vymazání
J. Svoboda 9.4.2018 12:45

Re: "indoktrinace dětí" - píšete blbosti, madam...

Autorka výslovně napsala indoktrinovat děti, takže obhajujete neobhajitelné, rádoby chytráku :o)

A. Nový 9.4.2018 12:23

:-))

Ještě trváte na střílení českých ekonomů?

O. Uživatel 9.4.2018 11:52

Uživatel požádal o vymazání
A. Alda 9.4.2018 11:52

Přesně tak.

Protože nemají odvahu stanovit, že romské děti a děti rodičů žijících cikánským způsobem života musí chodit do školky aspoň rok před začátkem školní docházky, dopadá toto opatření pouze na děti slušných rodičů z pořádných a spořádaných rodin.

A stejně tak v té Franicii: protože nemají odvahu stanovit, že děti z rodin imigrantů a muslimských rodin musí chodit do školky od 3 let věku, dopadne to opatření opět jen na poctivé a řádně vychovávané malé Francouze a Francouzsky ze spořádaných francouzských rodin.

R. Tesařík 9.4.2018 11:51

Re: Autorčin

Máte pravdu, zapadl.

A. Alda 9.4.2018 11:49

Jo, máte pravdu.

1. Sokrates, Platon, Aristoteles - jedni z nejnebezpečnějších lidí v dějinách, od nichž vede přímá linka k nacismu i komunismu.

2. Za Husáka komunisté rodinu ctili a v mezích svých možností jí pomáhali. Po pádu komunistů až do roku 1998 jakž-takž také. Od nástupu socdemáků k moci začala být rodina potlačována a od vstupu ČR do EU začal být státní tlak proti rodinnám velmi intensivní. Marksová, Valachová & spol. pak změnily politiku státu na výrazně aktivně protirodinnou.

3. Každé dítě je jiné (každý člověk je jiný) a stát se rodičům nemá co do výchovy sr...

J. Svoboda 9.4.2018 11:10

Re: "indoktrinace dětí" - píšete blbosti, madam...

Termín indoktrinace se vztahuje na dospělé a ne dět, vy jste taky pěkně tupej :o)

M. Valenta 9.4.2018 10:54

Re: Tady bych si dovolil oponovat,

Když pominu, že nezanedbatelnou část nezařaditelných jedinců produkuje i původní společnost, jistě by řešení plošné ne-aplikace (zřejmě k tomu dojde) bylo asi nejlepší.

J. Anděl 9.4.2018 10:53

Re: Jednostranný, proto nesprávný pohled

Není jednostranný. Pozastavuje se nad tím, proč do té školky musí povinně chodit i "nedivoši".

Je to samozřejmě složitější a nemůžu se vyjadřovat za autorku, jak myslela, co nenapsala, ale jsem si obecně jistý, že se většina nespokojeností se školkami v takovýchto článcích a diskuzích spíš ohrazuje proti obecné povinnosti, než proti co nejkonkrétněji mířeným opatřením. Samozřejmě můžeme diskutovat i o vhodnosti těch konkrétně mířených opatření, ale to až poté, co si vyjasníme, proč má někdo "neproblémový" dávat dítě na převýchovu kvůli někomu "problémovému".

K. Janyška 9.4.2018 10:48

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

Ne, Hájek je blbej jako vy. Jsou na internetu a já, znalec kompozitivní teorie, je umím analyzovat. Vy ostatní ne. Čím také, vzdělání nemajíce... Dzp.

V. Povolný 9.4.2018 10:39

Re: "indoktrinace dětí" - píšete blbosti, madam...

Pane Svobodo, mě je srdečně jedno, co píše wikipedie. Já jsem indoktrinaci ve školce zažil už za komunistů, říkalo se tomu socialistická výchova. Tohle je něco podobného. Tady nejde o slova, ale o princip.

J. Anděl 9.4.2018 10:38

Re: Autorčin

Ale jistě že připouští. Připouští možnost, odmítá povinnost. Máte to v textu článku dokonce kurzívou.

J. Anděl 9.4.2018 10:36

Re: Tady bych si dovolil oponovat,

No, to je ale "ona" zásadní otázka ve spoustě oblastí, zda je lepší obtěžovat volně řečeno slušné lidi, aby se zabránilo těm neslušným. Co lze řešit konkrétní represí za porušování zákonů, kde má nastoupit preventivní "výchova" všech, aby nevybočovali. Kde se preventivní výchova zvrhává a škodí všem. A tak.

Netvrdím, že následující je "správné" řešení, ale pořád může být taková školka třeba podmínkou získání azylu, není nutné jí aplikovat na všechny. To jsem jen tak plácnul první věc, která mě k tomu napadá.

O. Uživatel 9.4.2018 10:32

Uživatel požádal o vymazání
M. Valenta 9.4.2018 10:29

Re: Tady bych si dovolil oponovat,

Otázka je co je horší. Povinná docházka do školky nebo později tlupy nezařaditelných jedinců.

V. Student 9.4.2018 10:24

Re: Autorčin

Ano, mým záměrem bylo s jistým sarkasmem poukázat na to, že submisivní předsedové vlád (možná až masochističtí),tedy manipulovatelní svými poručnicemi, jsou celkem snadno zneužitelní, a kdo ví, do jak jemných nuancí se tato sexuální záliba může promítnout právě u tak vysokých funkcí.

Ale nevládnu tolik spisovatelským uměním, jak bych si přál, proto tento můj zámysl poněkud zapadl. Tak tedy: považuji za pozoruhodné, že o výchově dětí fakticky rozhoduje nejen ten, kdo žádné nemá, ale zároveň disponuje takovými vlastnostmi, které vzbuzují oprávněné obavy, že to rozhodnutí je zdravé.

M. Prokop 9.4.2018 10:18

Re: Pár poznámek k poslednímu odstavci

Na to starání jsou či mají být rodiče. Jinak jsme u toho zmiňovaného Platona.

Z "páchání dobra" je skoro vždy průser.

M. Prokop 9.4.2018 10:16

Re: Autorčin

Jistěže to je jen jeho (a její) věcí, ale pokud výsledky toho soužití ovlivňují život občanů (což by popisované opatření ovlivnilo dost), tak to přestává být soukromým.

M. Prokop 9.4.2018 10:14

Re: Jednostranný, proto nesprávný pohled

A jak to u nás funguje (a ve Francii to nebude jinak)? Děti mají povinný ročník školky ať chtějí nebo nechtějí a cikáňata tam stejně nechodí.

Možná je to dobře míněno ale dopadne to dle hesla, že cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.

V. Student 9.4.2018 10:13

Re: Autorčin

Ale o tom přece nikdo nepochybuje, že realita je úplně jinde než u "tradiční rodiny". Já myslím, že paní Šichtařová si nad tím stavem pouze stýská, nerozporuje ho.

Ale souhlasím s vámi, že je zcela věc Macrona, že se rozhodl žít se ženou, která by mohla být jeho matka. Do lidské sexuality žádného člověka by nikdo cizí neměl strkat nos. A pak - stav, kdy je z oblékání a chování paní Macronové celkem zřejmé, že jí naprosto vyhovuje nadřízená role, kterou jí pan Macron obdařil, mi připadá férovější než naprosto stejná, byť skrývaná role dominy paní Nagyové vůči našemu bývalému předsedovi vlády panu "Čistému",který se pouze trápil ve zcela rovnocenném vztahu se svou tehdejší manželkou.