18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

EVROPA: Jak se lépe integrovat v euroobčánka

Někdy mám pocit, že kam se podívám, tam „v rámci pokroku“ vidím snahu o rozmetání tradičních hodnot.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 9.4.2018 10:12

Re: Autorčin

To jste jen, tradičně, zase něco nepochopila.

V. Student 9.4.2018 10:13

Re: Autorčin

Ale o tom přece nikdo nepochybuje, že realita je úplně jinde než u "tradiční rodiny". Já myslím, že paní Šichtařová si nad tím stavem pouze stýská, nerozporuje ho.

Ale souhlasím s vámi, že je zcela věc Macrona, že se rozhodl žít se ženou, která by mohla být jeho matka. Do lidské sexuality žádného člověka by nikdo cizí neměl strkat nos. A pak - stav, kdy je z oblékání a chování paní Macronové celkem zřejmé, že jí naprosto vyhovuje nadřízená role, kterou jí pan Macron obdařil, mi připadá férovější než naprosto stejná, byť skrývaná role dominy paní Nagyové vůči našemu bývalému předsedovi vlády panu "Čistému",který se pouze trápil ve zcela rovnocenném vztahu se svou tehdejší manželkou.

M. Prokop 9.4.2018 10:16

Re: Autorčin

Jistěže to je jen jeho (a její) věcí, ale pokud výsledky toho soužití ovlivňují život občanů (což by popisované opatření ovlivnilo dost), tak to přestává být soukromým.

V. Student 9.4.2018 10:24

Re: Autorčin

Ano, mým záměrem bylo s jistým sarkasmem poukázat na to, že submisivní předsedové vlád (možná až masochističtí),tedy manipulovatelní svými poručnicemi, jsou celkem snadno zneužitelní, a kdo ví, do jak jemných nuancí se tato sexuální záliba může promítnout právě u tak vysokých funkcí.

Ale nevládnu tolik spisovatelským uměním, jak bych si přál, proto tento můj zámysl poněkud zapadl. Tak tedy: považuji za pozoruhodné, že o výchově dětí fakticky rozhoduje nejen ten, kdo žádné nemá, ale zároveň disponuje takovými vlastnostmi, které vzbuzují oprávněné obavy, že to rozhodnutí je zdravé.

R. Tesařík 9.4.2018 11:51

Re: Autorčin

Máte pravdu, zapadl.

M. Moravcová 9.4.2018 14:03

Re: Autorčin

Do lidské sexuality žádného člověka by nikdo cizí neměl strkat nos - pravda. Ale ani do rodiny a výchovy dětí a do soukromí by neměl nikdo, ani Macron, ani stát strkat nos.

J. Anděl 9.4.2018 10:38

Re: Autorčin

Ale jistě že připouští. Připouští možnost, odmítá povinnost. Máte to v textu článku dokonce kurzívou.

D. Bystriansky 9.4.2018 14:34

Re: Autorčin

Ideálem mateřství mutti Netzero je kibuc, tak jako všech marxistů. Proto gender ideologie, aby nebyly výčitky ze zanedbaného mateřství.:-))))))

R. Langer 9.4.2018 14:43

Re: Autorčin

Co to zase blábolíš, Pátá kolono? To tvoje žvanění nemá hlavu a patu!

M. Valenta 9.4.2018 8:57

Tady bych si dovolil oponovat,

Co je takovému dítěti platná matka co neumí ani slovo francouzsky a v patnácti vypustí na ulici, když ne radikála, tak těžko uplatnitelného jedince.

A že v přelidněném světě (týká se i Evropy) nemá každý chuť mít pět dětí celkem chápu ( mám dvě).

J. Anděl 9.4.2018 9:26

Re: Tady bych si dovolil oponovat,

Jde o tu povinnost do školy pro každého.

J. Anděl 9.4.2018 9:26

Re: Tady bych si dovolil oponovat,

Do školky. Ve třech, nepletu-li se.

M. Valenta 9.4.2018 10:29

Re: Tady bych si dovolil oponovat,

Otázka je co je horší. Povinná docházka do školky nebo později tlupy nezařaditelných jedinců.

J. Anděl 9.4.2018 10:36

Re: Tady bych si dovolil oponovat,

No, to je ale "ona" zásadní otázka ve spoustě oblastí, zda je lepší obtěžovat volně řečeno slušné lidi, aby se zabránilo těm neslušným. Co lze řešit konkrétní represí za porušování zákonů, kde má nastoupit preventivní "výchova" všech, aby nevybočovali. Kde se preventivní výchova zvrhává a škodí všem. A tak.

Netvrdím, že následující je "správné" řešení, ale pořád může být taková školka třeba podmínkou získání azylu, není nutné jí aplikovat na všechny. To jsem jen tak plácnul první věc, která mě k tomu napadá.

M. Valenta 9.4.2018 10:54

Re: Tady bych si dovolil oponovat,

Když pominu, že nezanedbatelnou část nezařaditelných jedinců produkuje i původní společnost, jistě by řešení plošné ne-aplikace (zřejmě k tomu dojde) bylo asi nejlepší.

J. Síbek 9.4.2018 8:54

Pár poznámek k poslednímu odstavci

Hezky se to povídá,co by stát měl či neměl.Bohužel si stát vymyslel spousty předpisů,příkazů a zákazů,které ovšem nedokáže důkladně,ale ani méně důkladně kontrolovat,čehož využívají a zneužívají houfy občanů ke svému prospěchu.

Dítě samozřejmě nemusí chodit na obědy,ale mělo bvy mít adekvátní stravu donesenou z domova.Bohužel se to většinou nahrazuje "kapesným" a děti se krmí sladkostmi a slanými pochoutkami.Samozřejmě nikdo se nestará o to jak tato příšerná strava působí na dětské zdraví.

M. Prokop 9.4.2018 10:18

Re: Pár poznámek k poslednímu odstavci

Na to starání jsou či mají být rodiče. Jinak jsme u toho zmiňovaného Platona.

Z "páchání dobra" je skoro vždy průser.

K. Janyška 9.4.2018 8:47

INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

PROSTŘEDNICTVÍM EU ?

Název, jak z hororu, co ? A přesto popisující realitu. Co se tedy děje ?

Lidský svět, coby celek, se snaží zorganizovat (já vím, že marně, ono to nejde ze známých důvodů, je navždy lidmi nezorganizovatelným spontánním řádem, který řídí je, ne oni jeho) skupina nejbohatších lidí světa, tedy špičkových socialistů. Ano, bohatí mentálně propadnou dojmu, že když umějí zorganizovat tak obří a výnosné firmy a majetky, že by to mohlo jít i z celým lidským světem. A tak pilně zasedají v různých světových podivných institucích a radí se, jak to udělat.

K. Janyška 9.4.2018 8:47

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

Špičkou a centrem takového celosvětového radění, tedy socialistického řádění, je Bilderberg. Na něm se tajně, naposledy na konci minulého roku na 3 denním jednání, domlouvají. Kdo to nechce vidět - nevidí, stačí však vyhledat všechno na netu a jen ignorant si myslí, že na tajném jednání si porovnávají, kdo má dražší slipy nebo hodinky. Dohodnou se a konají. A samozřejmě, že v první řadě ovlivňují politické dění všude ve světě tak, aby to jejich záměrům vyhovovalo. A jedním z jejich hlavních zájmů je samozřejmě Evropa.

Mimochodem, Macron pracoval přímo v administrativě Bilderbergu a tak není divu, že náhle z ničeho nic získal takovou podporu Francouzů prakticky neznámý člověk, když mu Bilderberg patřičně pomohl. Totéž platí o předsedovi francouzské vlády, který byl účastníkem Bilderbergu také. Také, o podle všeho vydírané, Merkelové. Každý si pamatuje, když vypukla aféra s tím, že ji sledovala roky tajně polostátní americká agentura, jak rychle změnila názor na jí před tím tolik kritizovaný mulitikulturalismus.

Německo a Francie se dohodly pod tlakem svých mocenských choutek, tažených inspirací socialismem, který má ve Francii své "vědecké" rodné hnízdo a kterým se Němci velmi rychle nakazili už dávno. Dokonce přes linie první světové války se hádaly, řečeno s mistrem Hayekem z jeho slavné Kontrarevoluce vědy, kdo z nich lépe ovládá umění socialismu, tedy kdo umí lépe zorganizovat lidský svět. No a taková ideologická nálož v obou národech se Bilderbergu velmi hodila a hodí. Tlačí je už roky k založení jednoho evropského velkostátu, který by mohli mocní lépe svými penězi ovládat. EU ničím jiným, než takovým zárodkem, neustále se vyvíjejícím v tomto směru, není.

K. Janyška 9.4.2018 8:48

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

Ale vraťme se k tzv. integraci Evropy, tedy neustále omílanému termínu, jakoby vůbec nešlo o pohlcení malých velkými a likvidaci národních států a dokonce národů na evropském kontinentu. Ano, tzv. integrace Evropy nic jiného neznamená. Kdo si pod takovým termínem představuje něco jiného, měl by to vyložit. Já, coby znalec kompozitivní teorie, to nedokáži. Kdo potom jiný, mi není jasné.

Momentální model EU podle LS, jak jinak, byla přijata za předsednictví Německa, je skvělým nástrojem pro tak zločinný úkol. Vždyť z ní vycházející euorgány neslouží ničemu jinému, než podřízení všeho v EU Německu, coby nejsilnějšímu jeho členovi. Každý vidí, že za EU v případě skutečně velkých věcí jedná Merkelová, ne ty loutky, které Německu v čele EU slouží. Mimochodem, Německo už těží z EU a eura teď. Má největší přebytek státních financí na světě, přestože růst HDP jen průměrný.

A intergrace, tedy podřízení národních států a národů Evropské unii prostřednictvím tzv. implementace tzv. evropského práva, čti evropského, tedy vlastně novoněmeckého, příkaznického práva, postupuje. Někdy tempem až závratným. Najednou se mluví o Evropanech, o Evropě jako státu, o evropanství a populismu těch, kteří se odmítají takovému vývoji podřídit. A Macron do toho přijde na poradě se svojí rupočernou německou soudružkou s návrhem na urychlení integrace a zapojení do této nelidskosti dalších a dalších oblastí tak, aby evropský stát skutečně vznikl, a to co možná nejrychleji.

K. Janyška 9.4.2018 8:48

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

Neznikne však. Vznikne jen strašné napětí, které může skončit obřím krveprolitím při zpětném osvobozování národů a národních států z područí tohoto zločinného molochu. Návrhy na evropskou armádu a společnou policii a zdanění nejsou ničím jiným, než dalšími střípky do mozaiky euvýstavby, tedy v budoucnu podřízení Evropy tomu nejsilnějšímu, tedy v posledku právě Německu. To, že si to Francouzi a další neuvědomují, není vůbec důležité. Prostě jim chybí vzdělání stran spontánního řádu lidského světa.

Nemá cenu nikoho o takovém vývoji přesvědčovat. Pro sečtělého je však až neuvěřitelně a nápadně shodný s vývojem a koncem SSSR a pěstováním tzv. sovětského člověka, mimochodem, u nás Čechoslováka a v EU teď tzv. Evropana, které tak krutě a přirozeně selhalo. Stalo se to proto, že se to stát muselo. Spontánní řád lidského světa nic jiného nedovolí a už vůbec ne lidskou hloupost a nadutost ve věcech, které náleží jen a jen jemu, coby nezničitelné neosobní spontánní řídící struktuře všeho ve vesmíru, tedy i lidského světa. Je jedinou možností existence lidstva... Dzp.

J. Fridrich 9.4.2018 9:22

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

A co na ty vaše utkvělé představy typu " Bilderberg a pikle zlého Západu " říká docent Chocholoušek a Cimický ?

Půjde s tím něco udělat ?

K. Janyška 9.4.2018 9:50

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

Agenta Stb Cimického si strčte někam. A ten druhý je kdo ? Vy ?

Doučit kompozitivní teorii, trdlo !!! Není to žádný západ, nevím co to je. Jsou to socialisté, tedy příkazníci, na západě.

A s tím doučováním jsem to přehnal, to evidentně nedáte... Dzp.

S. Netzer 9.4.2018 10:06

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

Ty "informace" o Bilderbergu máte z Protiproudu?

K. Janyška 9.4.2018 10:48

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

Ne, Hájek je blbej jako vy. Jsou na internetu a já, znalec kompozitivní teorie, je umím analyzovat. Vy ostatní ne. Čím také, vzdělání nemajíce... Dzp.

M. Krátký 9.4.2018 8:12

Už jistý Adolf neblahé paměti usiloval o totéž

jako ten úchyl Macron s tou jeho starou větví. Prakticky celé ÚV EU se hemží bezdětnými magory a chtějí nám diktovat své spásné kraviny. A naši poserové se ani nezmůžou na pořádný odpor - vivat Orbán. Hezký den přátelé

Š. Hašek 9.4.2018 8:14

Re: Už jistý Adolf neblahé paměti usiloval o totéž

Přesné!!!

Též hezký jarní, dubnový den!

T. Hraj 9.4.2018 8:40

Re: Už jistý Adolf neblahé paměti usiloval o totéž

Ano, jaký mohou mít asi pohled na budoucnost? Jaké závazky cítí.

"Německá kancléřka Angela Merkelová, britská premiérka Theresa Mayová, šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker, předsedové vlád Itálie, Nizozemska, Švédska a Lucemburska, prezident Francie Emmanuel Macron a první ministryně Skotska Nicola Sturgeonová mají všichni jednu věc společnou, nemají žádné vlastní děti".

https://echo24.cz/a/w53cJ/evropu-vedou-bezdetni-politici-jake-to-muze-mit-dusledky

J. Fridrich 9.4.2018 7:00

Souhlas, demontáž rodiny + přemnožení levicových

Souhlas, demontáž rodiny + přemnožení levicových multi-kulti experimentátorů + nekritická preference menšin různých druhů na úkor normálních lidí - tedy většiny lidské společnosti vede země Západu k rozvratu a likvidaci.. Koho by před cca sedmdesáti lety napadlo, že přemnožení blbů lidské populaci uškodí mnohem více, než jaderná válka. Ze světa odchází ZDRAVÝ LIDSKÝ ROZUM, smysl pro vnímání REALITY, znalost a poučení z Historie - a přichází IRACIONALITA. Velký podíl na tom má nadprodukce levicových " intelektuálů " z universit a vysokých škol Západních zemí..

Přibývá lidí kteří věří zcela přihlouplým konspirativním teoriím, čtenářů Blesku, sledovačů primitivních seriálů a stupidních reklam v televizi, odmítačů očkování svých dětí a naopak příznivců rodit děti v obýváku a pod..

Hodně lidí věří všemu co " objeví " na NETU např. že Američané nebyli v r. 1969 na Měsíci ( ten radarový odražeč a vozítko Lunar Rover tam asi poslali Američané poštou a více než jeden milion lidí přímo sledujících start Apolla 11 na Mys Canaveral tam přičaroval David Copperfield..), WTC-dvojčata si odpálili atomovou pumou sami - jak napsal jeden ruský akademik a mnoha dalším hloupostem..

Š. Hašek 9.4.2018 7:44

Re: Souhlas, demontáž rodiny + přemnožení levicových

Pane Fridrichu,

jen jste nemusel do toho také zamýchat "gulyás" z Měsíce, dvojitého mrakodrapu a Ruska. Nemá to souvislost ani s článkem paní Šichtařové, ani se začátkem Vašeho prvního odstavce. Tam můj souhlas.