6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Czexit - ale co potom?

V těchto dnech uplynulo již 15 let od vstupu naší republiky do EU. Mnozí toto výročí budou oslavovat. Pro jiné je smutným milníkem, od něhož se odvíjí postupné,stále citelnější oklešťování naší svobody. Patřím do té druhé skupiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Mach 7.5.2019 21:14

Naprosto zbytečně strávený čas čtením propagandy

Takový blábol jsem na těchto stránkách snad ještě nečetl. Včetně toho, jak mocně si autor namlouvá, že se myšlenka vystoupení naší republiky z EU snad stala cílem převážné části české veřejnosti. No nestala. Touží po něm podle průzkumů asi desetina obyvatel. A dělí kolem Velké Británie tomu velkou reklamu nedělá. Když ale autor došel k tomu, jak příznivci SPD s potěšením přijímali názory komunistického ideologa, tak už bylo jasno. Extrémisti zleva zprava, uvěří jim vůl i kráva.

M. Prokop 7.5.2019 21:46

Re: Naprosto zbytečně strávený čas čtením propagandy

I pokud by to byla jen desetina (ono je to víc), je něco špatně.

I. Semrád 7.5.2019 21:51

Re: Naprosto zbytečně strávený čas čtením propagandy

Desetinu šikovný demagog získá na větší krávoviny, než vystoupení z EU.

Tak to vždy bylo. Možná to je špatně (lidé si myslí něco jiného, než by si myslet měli) ale co s tím hodláte udělat?

M. Pechar 7.5.2019 22:10

Možná čtu nepozorně, ale

to, „že se myšlenka vystoupení naší republiky z EU snad stala cílem převážné části české veřejnosti,“ jsem v článku nenašel. Je to vaše smyšlenka, kterou autorovi podsouváte, anebo jsem opravdu nepozorný čtenář a vyvedete mě z omylu? Ono se vždycky snadněji vyvrací podvržené tvrzení, které autor nezastává.

Já totiž v článku četl toto: „Lze říci, že těch, kteří se nebojí poukazovat na více či méně zásadní vady Evropské unie, je většina - protože tyto vady již nelze tak snadno přehlížet.“

Nevím, nedělal jsem žádný průzkum, ale bezesporu dnes daleko více lidí poukazuje „na více či méně zásadní vady Evropské unie... tyto vady již nelze tak snadno přehlížet“, jak čtu v článku. A jsou to mnohdy lidé, kteří za stávající situace z EU vystoupit nechtějí. (Sám jsem nahlodaný, ale zatím bych pro ‚čexit‘ nehlasoval s vnitřní nahlodaností tak 45 na 55 procent.)

Co vy na to?

M. Pechar 8.5.2019 22:22

Re: Naprosto zbytečně strávený čas čtením propagandy

Krom toho, že jste mi neodpověděl na věcné výtky (jistě, nemusíte, není to vaše povinnost) bych se dodatečně chtěl pozastavit nad sentencí „extrémisti zleva zprava“ – zleva jsou komunisti, o to se snad nepřeme, ale že by SPD byla pravicová strana, to snad nemyslíte vážně; leda byste za extrémistu považoval pravicového autora; pak se ptám: proč je podle vás extrémista?

A je-li podle vás SPD pravicová, co pravicového na jejím programu shledáváte? Vypusťte, prosím, nacionalismus, protože ten není ani pravicový, ani levicový. Podobně jako třeba rajská omáčka nebo 3D tiskárna.

Ne nutně se vším, co pan Zálom kdy v historii napsal, souhlasím. Nicméně jeho články jsou přemýšlivé a slušně proargumentované.

Zkusíte se s jeho názory vypořádat pomocí argumentace, nebo vám stačí onálepkovat je slovem blábol?

J. Svoboda 7.5.2019 20:34

Tak, nebo tak, hlavně něco dělat

Velmi pěkně napsáno. Místy to je však naivní, např. rada pro VB - počkat, až bude příhodnější doba. Myslím, že i z toho ční socializmus. Byla příležitost, nebylo na co čekat.

Pravda je, že různí politici chtějí zmizet z EU jen proto, aby si mohli doma zavést socializmus stejný jako evropský, ale svůj. Myslím, že chytrý politik by tento momentální souběh názorů využil.

Zásadní otázkou je, kde bychom vzali stranu, která by byla schopna politiky typu Le Pen a Okamura, přehlasovat.

Pan Zálom míval u jména psáno, že je členem Svobodných. Teď už to tam nemá. Chce založit další stranu?

K. Janyška 7.5.2019 16:30

Už zase řídíte lidský svět, autore ?

Samozřejmě, že odcházet z tohoto zločineckého německého eumolochu, tedy IV.říše německé, je předčasně a riskantní. Je nutno čekat, až se EU rozpadne sama, pomáhat tomu, a v pravý okamžik se osamostatnit. Jak jednoduché... Dzp.

S. Sidlichovsky 7.5.2019 16:26

Czexit

Czexit: s čím musíme počítat

Juncker dnes: Byla chyba, že jsem se nevměšoval a nezasahoval v britském referendu. Byli jsme jediní, kdo mohl rozbít ty lži. Udělal jsem chybu, že jsem poslechl Camerona a mlčel jsem v této důležité chvíli. (Dave Cameron dobře věděl, že jakékoliv vměšování Junckera zvýší počet hlasů pro rozvod, což nechtěl).

Hloupost Junckera už dosahuje gigantických rozměrů:. V sárském regionálním parlamentu: Cameron je jedním z velkých ničitelů (destroyer) moderní doby. Navázal tak na neméně debilní výrok z března 2017: Setkal jsem se v životě se 2 velkými ničiteli "Gorbačov zničil Sovětský Svaz, Cameron v jistém rozsahu Británii.

Já jsem to sledoval hodně z blízka a o žádných lžích nevím. Za lež je obvykle vydáváno to tvrzení Farage o 350 mil do NHS. Boris Johnson pak publikoval v DT článek, kde dokazoval, že jde o docela realistické číslo. Na nic jiného si obvykle ti co tu píšou v množném číslech o lžích euroskeptiků nevzpomínají. Ale budiž, nechť je to tedy lež, ve srovnání s tím co tvrdili odpůrci Brexitu - okamžité zhroucení nemovitostního trhu, od 3. čtvrtletí 2016 hluboká recese, 500 000 až 800 000 nezaměstnaných, nutnost okamžitě přijmout krizový rozpočet atd. atd. Ten seriál lží druhé strany - nic se zdaleka z toho se nenaplnilo - UK má nejnižší nezaměstnanost za 44 let, HDP roste, cizí přímé investice - UK je na 3. místě na světě před Německem i Francií.

Těšil jsem se , že se konečně dovím, o jaké lži šlo. O tom samzřejmě Juncker nic neříká.

I. Semrád 7.5.2019 20:13

Farage: Byla to chyba (350 mil. liber týdně do NHS)

24.6.2016, ihned po referendu: Moderátorka pořadu Good Morning Britain se jej (Farage) ve studiu zeptala, zda může garantovat dodržení jednoho z klíčových slibů: Kampaň za brexit hovořila o 350 milionech liber (asi 12 miliardách korun), které Británii každý týden její členství v EU stojí. Farage a jeho stoupenci slibovali, že ušetřené peníze zamíří do národního zdravotního systému.

„Nemohu. A nikdy jsem to neřekl. Myslím, že to byla jedna z chyb, které udělala kampaň za vystoupení,“ prohlásil Farage. Moderátorka pak podotkla, že onen „chybný“ slogan na billboardech, autobusech i v politických projevech mohl sehrát významnou roli v rozhodování 17 milionů lidí. „Byla to chyba,“ zopakoval Farage a upozornil, že za celou oficiální kampaň nezodpovídal.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/farage-cameron-brexit-reakce.A160624_052433_zahranicni_aha

S. Sidlichovsky 7.5.2019 21:02

Re: Farage: Byla to chyba (350 mil. liber týdně do NHS)

Boris Johnson: https://www.telegraph.co.uk/politics/2017/09/15/boris-johnson-vision-bold-thriving-britain-enabled-brexit/

Gordon Rayner: https://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/15/exclusive-boris-johnson-yes-will-take-back-350m-eu-nhs/

"In a 4,000-word article for the Telegraph, the Foreign Secretary restates the key demand of the Leave campaign - that £350m a week currently sent to Brussels should be redirected to fund the NHS".

I. Semrád 7.5.2019 21:47

Re: Farage: Byla to chyba (350 mil. liber týdně do NHS)

Tak je holt asi Farage chytřejší než Johnson.

S. Sidlichovsky 8.5.2019 9:26

Re: Farage: Byla to chyba (350 mil. liber týdně do NHS)

No vidíte, ani Vy jste žádnou novou "lež" nevymyslel.

V. Petr 7.5.2019 14:26

Článek je blábol, dnes jde především o ohrožení samotné

fyzické existence českého národa! Jakákoliv imigrace nekompatibilních primitivů je zcela nepřípustná! V Německu již zavraždili migranti přes 500 lidí...

I. Mertl 7.5.2019 14:47

Re: Článek je blábol, dnes jde především o ohrožení samotné

Předem díky za odkaz.

P. Grigar 7.5.2019 15:25

Re: Článek je blábol, dnes jde především o ohrožení samotné

.. hledej, Šmudlo, hledej. © Cimrman, Vražda v salonním coupé.

I. Mertl 7.5.2019 15:39

Re: Článek je blábol, dnes jde především o ohrožení samotné

Hezké, díky, ale jako argument prd, milý pane. Fatální kriminalita v BRD v posledních dvou letech trochu klesá, takže kdyby měl Petr pravdu, museli by migranti převzít celou zabíjecí agendu. Takže ještě jednou předem děkuji za skutečný zdroj té fámy.

P. Grigar 7.5.2019 15:49

Re: Článek je blábol, dnes jde především o ohrožení samotné

.. chytrému napověz. Jak chcete. Hledejte ve výstupech Spolkového kriminálního úřadu(BKA). Budete muset ovšem dostupné statistické údaje "rozkódovat", jsou poněkud zastřeny matoucími definicemi typu pachatel s etnickými kořeny, uváděním druhé generace imigrantů jako občanů Německa, ale vy si s tím poradíte. Můžete také požádat p.Kechlibara, ovšem pouze jsou-li jeho příspěvky a odkazy pro vás dostatečně věrohodné.

J. Pražák 7.5.2019 19:25

Re: Článek je blábol, dnes jde především o ohrožení samotné

Vraťte se do reality:

https://www.welt.de/img/politik/mobile181390682/8707931557-coriginal-w780/DWO-IP-Kriminalitaetsstatistik-1-Herkunft-pd-jpg.jpg

https://www.welt.de/politik/deutschland/article181506934/BKA-Zahlen-Asylzuwanderer-bei-Toetungsdelikten-ueberrepraesentiert.html

L. Florner 7.5.2019 12:56

Brexit a jiné veselohry

Problém Brexitu není v těsném výsledku referenda, ani v krocích Brusele. Je jím to, co prostupuje (skoro) celým článkem - každé velké rozhodnutí v sobě integruje partikulární zájmy různých skupin. A teprve po onom velkém Ano/Ne se ukáže, že jednotlivé skupiny si Den poté představují vlastně úplně protichůdně (pokud si naférovku už přímo nejdou po krku). Např. já můžu chtít Czexit, protože se mi nelíbí regulační okleštění na poli GMO a volím Leave. Tonda chce Czexit, protože se bojí Zlaté rýže (narozdíl od spalniček) a regulace EU mu připadají měkké. Volí tedy taky Leave. Pak to společně oslavíme a při následné debatě, co dál, ho udusím bobem modifikované sóji, jsouce přitom smrtelně poraněn jeho bio-banánem...

I kdyby byl výsledek Brexitu 90% pro Leave, situace by byla stejná. I pak by každý chtěl Brexit trochu jiný. Ono by to bylo stejné, i kdyby 90% bylo pro Remain. I v takovém případě by chtěl každý zůstat v EU trochu jiným způsobem (byť by následné cirkusové představení nebylo tak do očí bijící). Nemluvě o tom, že hlasování o Brexitu nebylo jen o Unii, ale také o spokojenosti Britů se stavem vlastní země, okresu, města, života...

Ale jinak moc pěkný článek.

P. Zinga 7.5.2019 11:44

Především se musíme zbavit diktátu

a pak si to můžeme vyříkat mezi sebou.

Volil jsem "pro", ale pro jinou EU a rád bych svůj omyl napravil. I za cenu obětí: už jako studentík jsem máčel ztvrdlý chleba do vody na privátě, ačkoli na intru byl žlab.

P. Zinga 7.5.2019 11:54

Re: Především se musíme zbavit diktátu

Musím doplnit: jsem pro výstup, protože nevidím sílu, která by EU reformovala.

Neuskuteční se ani jedno, ani druhé, můžeme pouze usilovat o dožití jakž-takž podle našeho. Mladí s tím problém nemají-neznají nic jiného a myslí, že to, co mají, je nejlepší samozřejmost.

Není to i naše chyba?

J. Svoboda 7.5.2019 11:59

Re: Především se musíme zbavit diktátu

V pátek vám mladí připomenou, že si myslí něco jiného. Že jste jim podělali budoucnost si myslí, námořníku.

Pěkný den.

O. Uživatel 7.5.2019 12:46

Uživatel požádal o vymazání
J. Svoboda 7.5.2019 12:52

Re: Především se musíme zbavit diktátu

Ti, co si myslí, že námořník a jemu podobní, jim nezanechávají slvělou, ale podělanou budoucnost.

Pěkný den.

O. Uživatel 7.5.2019 12:54

Uživatel požádal o vymazání
J. Svoboda 7.5.2019 13:04

Re: Především se musíme zbavit diktátu

I kdyby jen pár dá veřejně najevo, že si nenechá lhát do ksichtu, což je pozitivní. A naštěstí jich zas až tak málo není a za pár let to budou voliči a politici. Pak bude pár vás i s námořníkem šířícím ruské propagandistické narativy.

Pěkný den

O. Uživatel 7.5.2019 13:21

Uživatel požádal o vymazání
J. Svoboda 7.5.2019 13:34

Re: Především se musíme zbavit diktátu

Vy staří a starší máte mladé za hlupáky, ale to je normální. Ale rychle z té jejich menšiny bude většina s volební i politickou mocí a to je pozitivní.

Námořníkovi ruské propagandistické narativy opsané ze Sputniku nejsou diskuze o myšlenkách a když na to poukazujuji, tak to není žádná urážka, ale konstatování faktu.

Pěkný den.

O. Uživatel 7.5.2019 13:42

Uživatel požádal o vymazání
J. Svoboda 7.5.2019 14:06

Re: Především se musíme zbavit diktátu

Že sklouznete mimo argumenty, to se vám stává často. Čekal bych teď už jen nějaké vaše jízlivosti. Tím to obvykle končí.

Pěkný den.