26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

EVROPA: Czexit - ale co potom?

V těchto dnech uplynulo již 15 let od vstupu naší republiky do EU. Mnozí toto výročí budou oslavovat. Pro jiné je smutným milníkem, od něhož se odvíjí postupné,stále citelnější oklešťování naší svobody. Patřím do té druhé skupiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 7.5.2019 9:43

Klaus jen blafuje a asi i lituje.

On sice tvrdí, že Czexit není na pořadu dne (teď to nejde), ale jen proto, aby omluvil své fatální selhání v podobě podpisu pod LS (fakt to nešlo nepodepsat). Když se budete pořádně snažit a nejen kafrat, tak Czexit být může docela rychle. Jen to chce opravdovou většinu pro a představu co potom ( ne jako v GB). A to je, alespoň prozatím, v nedohlednu.

Ovšem ten popis záměrů Okamury a spol. jste zvládl překvapivě výstižně.

Nejrealističtější a zároveň nejprůchodnější je podle mne reforma UNIE. Kdyby si Klaus tenkrát nenadělal do gatí, mohl být dnes slavný a možná ve vysoké bruselské funkci (určitě by se mu to moc líbilo) a nemusel paběrkovat jako dnes na okraji extrémistické scény.

P. Lenc 7.5.2019 10:16

Re: Klaus jen blafuje a asi i lituje.

Jo Valento, doufám že se na vás zaměří tak jak na Klause v té době mimo tehdy ječících politiků také ta partička pražských psychiatrů, co chtěli V.K.hospitalizovat.Jste to co jste.Ubohý a prolhaný levičák.Nutně to potřebujete.

M. Valenta 7.5.2019 10:59

Re: Klaus jen blafuje a asi i lituje.

Zbytečně ztrácíte nervy pane Lenci, když už je řeč o psychiatrech (jednoho mám za ženu). Musíte si častěji opakovat, že v demokracii na publikaci názorů mají nárok i Ti ostatní.

A že by se Klaus lekl pražských psychiatrů, tomu snad nevěříte ani Vy sám. On si jen nedovedl představit život bez funkce.

P. Zinga 7.5.2019 11:51

Re: Klaus jen blafuje a asi i lituje.

Dopadl by hůř, než dnes Babiš, ty miliony na náměstích...

M. Valenta 7.5.2019 13:55

Re: Klaus jen blafuje a asi i lituje.

Můžete být konkrétní? Co by se mu (Klausovi) asi tak mohlo přihodit? A chudák Babiš? Jak jste na tohle přišel. Estébák, defraudant a přesto v klídku premiérem.

V. Novák 7.5.2019 12:16

Re: Klaus jen blafuje a asi i lituje.

LS schválil Parlament ČR a prezidentův podpis byl už formalita. Parlament rozhoduje.

Nešlo nepřijmout?

I šlo!

D. Stirský 7.5.2019 9:38

EU není nějaký fiktivní spolek,

v parlamentu máme své lidi, nemělo by to být zase "my" a "oni". Ano, regulací je příliš, s tím souhlasím. Leč přesto marně přemýšlím, v čem mně konkrétně EU nějak zásadně škodí. Ano, reguluje třeba příliš moji profesi. Jenže i kdybychom v EU nebyli, regulace tu bude přibližně stejná, to je mně jasné. A co potom? Místo evropského GDPR budeme mít GDPR naše. Tady nejde jen o problém EU, ale o problém obecný - celosvětový.

P. Grigar 7.5.2019 9:49

Re: EU není nějaký fiktivní spolek,

.. naši lidé v parlamentu EU hlasují pro sance proti naší zemi. Nezní vám to jaksi divně? Mě tedy velmi..

V. Novák 7.5.2019 10:03

Re: EU není nějaký fiktivní spolek,

Koho jsme si navolili, toho máme.

Musíme tam mít TOPkaře? Pendrek musíme!

Za chvíli jsou volby - a složení EP ovlivnit můžeme snadno. Stačí zvednout zadele a dojít k volbám. Nebo si nechat přinést urnu domů, pokud se zvednout nemůžete.

P. Grigar 7.5.2019 11:04

Re: EU není nějaký fiktivní spolek,

.. zvednul jsem zadel v případě svého NE ke vstupu do EU. A zatím jsem tak čiperný, že ji klidně dokážu zvednout zase, a nejen kvůli nějakému lístečku do bedny.

O. Uživatel 7.5.2019 9:55

Uživatel požádal o vymazání
J. Kratochvíl 7.5.2019 11:24

Re: EU není nějaký fiktivní spolek,

Pane Chodovský, znáte také jiný argument, než je nějaký socialismus. Nepozorujete, že život je trochu složitější !!!

O. Uživatel 7.5.2019 12:53

Uživatel požádal o vymazání
J. Chaloupka 7.5.2019 9:26

Budeme-li mít štěstí, tak se toho nedožijeme.

Resp. umřeme dřív.

J. Chaloupka 7.5.2019 9:19

Nechápu, proč jsou všechny tzv. národní strany, tedy ty,

co se nechtějí vzdát naší kultury, předkládány veřejnosti jako pravicoví extrémisté. Vždyť program třeba strany Marine Le Pen je levicový až na půdu. Asi si ti naši pisálci (už neříkám novináři, protože u nás žádní již nejsou) usnadňují práci.

I. Mertl 7.5.2019 9:17

Atraktivní otázka

- neatraktivní odpověď plná jalových řečiček, polopravd a nesmyslů.

J. Vlček 7.5.2019 9:29

Re: Atraktivní otázka

No, pane Mertle, toto ve vašem případě není nutno ani připomínat. Své počínání jste popsal naprosto přesně. Nic jiného od vás už nikdo ani neočekává.

I. Schlägel 7.5.2019 10:15

Re: Atraktivní otázka

Nemůžete čekat od sparťana tělem i duší, že za něco pochválí sešívku. :-)))

J. Hejna 7.5.2019 10:49

Re: Atraktivní otázka

Řekněte si se Šimkem: "Oba jsme blbci".

I. Schlägel 7.5.2019 11:05

Re: Atraktivní otázka

V tom případě Vás rád vezmeme do party. To víte, nejsou lidi!!! :-)))

K. Salajka 7.5.2019 9:17

Ti, kdo

EU řídí, myslí ve skutečnosti na to, jak zachovat životní úroveň Němců /nikoli OSis/ a Francouzů a ještě jen v horních patrech. Živí se z dividend, které sají ze zemí osídlených méněcennou V 4 a za to nám prodávají informace o bezdůvodně vyhnaných Němcích a "objevy" z genderové a klimatcké oblasti, které neobstojí u rozumného třeťáka. Pobírají renty od producentů ropy a proto se starají také o usnadnění migrace. Až se za pár let dostaví důsledky jejich konání a demokratické mechanismy ovládnou "věřící", zaklekneme na koberečky, naše děvčata budou o své životní cestě rozhodovat ve zralém věku 12ti let a děti budou moci vidět pejsky toliko vycpané v muzeu. Tehdy řiditelé možná procitnout. Zjistí, že v nové Evropě není místo pro žádné Káfiry.

K. Stržanovský 7.5.2019 9:11

Levice

Lidi tady nadávají na levicovou EU, přitom u nás levice už mnoho let vyhrává volby. A levicové ANO má přes třicet procent. Tak to mi hlava nebere.

J. Chaloupka 7.5.2019 9:21

Protože tzv. pravicová ODS nechtěla spolupracovat

s Babišem. Asi se Fiala bál skutečné práce. Ostatně umí jen "debatovat", s čímž vydržel celý život.

I. Schlägel 7.5.2019 10:20

Re: Protože tzv. pravicová ODS nechtěla spolupracovat

Ano, být v pozici stínového koaličního partnera, který může být kdykoliv ve sněmovně přehlasován faktickou levicovou koalicí, a zároveň si jako bonus užívat "chválu" svých již bývalých voličů za zásadní porušení předvolebního slibu, to vypadá jako perfektní strategie.

M. Valenta 7.5.2019 11:12

Re: Levice

Ano, to jsou ty český absurdity. Pravicové žvanění a levicové skutky. Jistý Klaus v tom byl mistrem.

V. Braun 7.5.2019 9:08

"Nesmyslné řešení ekonomické krize"

Dočetl jsem k tomuto hodnocení EU a dále jsem nepokračoval. Možná řešení ekonomické krize nebylo nejlepší zz možných, rozhodně ale bylo prakticky stejné jako řešení ekonomické krize v USA. Obama byl například kritizován za poskytnutí úvěrů a vládních záruk automobilkám a s kvantitativním uvolňováním začaly USA, EU se možná dá vytknout, že s tím začala pozdě.

Když pan Zálom tak neinformovaně hodnotí tento aspekt, nemá cenu číst jeho úvahy na téma coby kdyby ČR vystoupila z EU.

K. Janyška 7.5.2019 9:00

Už zase řídíte lidský svět, autore ?

Samozřejmě, že odcházet z toho zločineckého německého eumolochu předčasně je riskantní. Je nutno čekat, až se EU rozpadne sama, pomáhat tomu, a v pravý okamžik se osamostatnit. Jak jednoduché... Dzp.

P. Grigar 7.5.2019 9:52

Re: Už zase řídíte lidský svět, autore ?

Položit, zapálit, měl jsem tě rád

Pozdravit, odejít, včas uskočit..

© Olympic

J. Berger 7.5.2019 7:40

Presne, vystizne

Naprosto skvele vystizeno. Problem neni v EU. Problem je v levicactvi dnesniho zapadniho sveta. Tim, ze vystoupite z EU se jeste nezbavite socanu (at uz si rikaji jakkoliv). Britanie chce vystoupit z EU, ale pritom doma si vytvorili vetsi problemy nez ma EU. Problem neni EU. Problem je posun mysleni lidi, kteri o skutecnou svobodu ani nestoji. A to se odrazi i v politice. I v politice narodnich statu. Reseni nestoji na zmenseni nebo zvetseni nejakeho prostoru.

K. Janyška 7.5.2019 9:01

Re: Presne, vystizne

Není většího levičáctví v Evropě, než právě EU. Levičáctví je příkaznictví a příkazů, které nám a jiným nevyhovují už přišlo tisíce... Dzp.