25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

EVROPA: Czexit - ale co potom?

V těchto dnech uplynulo již 15 let od vstupu naší republiky do EU. Mnozí toto výročí budou oslavovat. Pro jiné je smutným milníkem, od něhož se odvíjí postupné,stále citelnější oklešťování naší svobody. Patřím do té druhé skupiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 7.5.2019 9:23

Nakonec bude mít pravdu psycholog, který napsal

Útěk od svobody, čímž vysvětloval, že Němci šli za Hitlerem.

R. Tichý 7.5.2019 7:10

Politik se boji svych volicu maximalne do urovne okresu. To se totiz mezi svymi volici pohybuje, nakupuje a chodi do hospody. Tam vsude muze dostat vynadano nebo nafackovano.

Vsichni vyse jsou v odtrzenem akvariu.

Takze souhlasim s tezi, ze lze mene hure ovlivnovat mistni narodni politiku v Praze nez lovit po Bruseli anonymni byrokraty.

P. Grigar 7.5.2019 7:00

Z celého článku se mi jeví..

.. jako nejdůležitější jedna myšlenka. Nejdříve je nutno vyřešit náš vztah k EU, potom už dokážeme řešit i svoje vnitřní problémy. Pokud EU nebude schopna návratu ke společenství rovnocenných států, bylo-li kdy nějaké, je odsouzená k zániku.

P. Jirkovský 7.5.2019 5:35

... postupné,stále citelnější oklešťování naší svobody...

To by mě zajímalo, který svobody měl pan autor před patnácti lety a přišel o ně. Tohle bezduchý strašení sám sebe je fakt neuvěřitelný.

J. Schwarz 7.5.2019 6:42

Re: ... postupné,stále citelnější oklešťování naší svobody...

A co řeči o zrušení hotovosti, "antidiskriminační" legislativa, zákaz kouření v hospodách na základě poukázání na to že na "vyspělém západě" už všude existuje, snahy omezit občanům přístup ke zbraním, snahy o cenzuru internetu, tlak na přijímání migrantů s tím, že s migrací nejsou spojena žádná nebezpečí a potom při každém křesťanském svátku zatarasit veřejná prostranství betonovými bloky...

V. Braun 7.5.2019 9:13

Re: ... postupné,stále citelnější oklešťování naší svobody...

Dobře, porovnejme si to tedy s nějakou zemí mimo EU, například s Ruskem. Zákon zakazující kouření byl přijat o dost dříve a je daleko drastičtější než zákon v ČR. Betonové bloky na náměstí neumím posoudit, ale na nádražích musíte projít bezpečnostím rámem a kontrolou - osobní zkušenost z roku 2014, tedy daleko před zavedením bezpečnostních opatření v EU. V hotelu, kde jsem bydlel byla polovina personálu imigranti z bývalých jižních republik SSSR. O přístupu ke zbraním a cenzuře internetu si nedělám iluze.

Závěr? EU v tomto není vůbec horší než většina ostatního světa.

J. Schwarz 7.5.2019 10:10

Re: ... postupné,stále citelnější oklešťování naší svobody...

A proč zrovna s Ruskem a ne s Islandem? Když chce Rusko udržet ohromné území s desítkami národů, národností i různých náboženství, něco to rusy stojí. Ale proč podobné náklady máme nést my, s malým územím na kterém nehodláme násilím ovládat jiné národy které by tu byly žily odedávna? Jen proto, že "Únie" otevřela dveře "všem potřebným" máme mít stejné problémy jako Rusko, ovšem zcela zbytečně a bez jakéhokoli benefitu?

J. Vrzal 7.5.2019 8:02

Re: ... postupné,stále citelnější oklešťování naší svobody...

A co treba nelegalni migrace? To neomezuje obcanske svobody?

J. Laurin, Ing. 7.5.2019 2:26

Zbytečné...

...mlácení prázdné slámy... Že bychom vystoupili z EU nehrozí... To Češi nedělají. Vzpomeňte na rok 1989... byli jsme poslední, komu začali komouši vadit... ALE.. Ona se EU rozsype sama.. tam je naděje.. :-)...Cēterum autem cēnseō, EU esse dēlendam („Ostatně soudím, že EU musí být zničeno“...

K. Pavlik 7.5.2019 3:43

Re: Zbytečné...

No oni i ti dekabriste chteli v Rusku pad cara. Ze je pak povesili je uplne jiny problem. I ty Jakobiny ve Francii sice nepovesili ale zato je tali gilotinou.

P. Jirkovský 7.5.2019 5:37

Re: Zbytečné...

Vy si radši zopakujte češtinu, Laurine, Jiří, Ing., než se tady začnete prsit nakopírovaným citátem z latiny..

P. Grigar 7.5.2019 7:08

Re: Zbytečné...

.. no, a vy si pro změnu osvěžte rozdíl mezi argumentací ad rem/ad hominem.

J. Vlček 7.5.2019 8:54

Re: Zbytečné...

Pane Jirkovský, vy jste zrovna ten pravý, k sekýrování někoho kvůli češtině. Vy, který nejste schopen registrovat dění kolem sebe a žijete jen ve světě vzletných idejí.

J. Laurin, Ing. 7.5.2019 10:53

Re: Zbytečné...

..já se cítím být v češtině... no průměrným.. Vy toho však na opakování máte víc... a ... PŘESTOŽE jsem latinu měl vždy za 4.. jste mimo..nic jsem nekopíroval..... moc si toho z latiny nepamatuji, ale tento citát JO!!!! :-) :-) po 45 letech celkem dobrý... musím se pochválit!!!! a na mne se nemusíte durdit.. ona se EU rozpadne tak jako tak, a nebude vůbec záležet na nějakým Jirkovským a Laurinovi... Dej bůh štěstí! To je mé heslo, sic ateista......

B. Rameš 7.5.2019 10:53

Re: Zbytečné...

Další trol?

K. Pavlik 7.5.2019 1:21

CzExit

No holt Cesko je ve v EU a je tam dost zemi a kupodivu jim to nevadi.

Jak rikal muj komoussky sef, a mel pravdu. problemy ktere nemuzeme resit neresime.

To si fakt nekdo muze myslet ze blbosti ktrere vymysli v Praze, napriklad pokuty nezletilych deti, muzou byt lepsi nez blbosti z Bruselu.Pokud budete diskutovat tak prosim odpovezte na tuto otazku.

Zasadne nesouhlasim s tvrzenim ze : blbe ale nase, je vyborna strategie..

J. Vintr 7.5.2019 1:50

Re: CzExit

Dřív nebo později to začne vadit všem (pokud ten psychopatický spolek neskočí včas). Islám a bída se nebudou líbit nikomu, kdo se narodil v Evropě. Ani těm "konvertitům" kteří si teď hrají na muslimy.

K. Pavlik 7.5.2019 3:19

Re: CzExit

To jiste, ale rozhodne to naprosto nesouvisi s tim ze v Praze jsou u koryta pitomci - kteri to samozrejme podpori i kdyz Cesko nebude v EU.

P. Grigar 7.5.2019 7:12

Re: CzExit

.. islám je feudalismus, chudí nebudou všichni. A hádejte, kteří?

M. Zdobinský 7.5.2019 10:05

Re: CzExit

Zkusím vám odpovědět. V jedné věci máte pravdu, blbost je blbost a je lhostejné,zda pochází z Bruselu nebo Prahy. Problém EU je ale jiný. Ten spolek už dávno není spolkem rovnoprávných států. (Mají proto v Bruseli dokonce "půvabný" výraz "demokratický deficit") EU už dávno hájí zájmy zejména Německa a Francie a po vystoupení Británie to bude ještě horší. Merkelová v podstatě otevřela hranice Evropy a nikoho z ČR se neptala. (Koho taky ? Teličky nebo Jourové?) EU dotuje zemědělství tak,aby to vyhovovalo především francouzským zemědělcům. Následek - likvidace např.českého cukrovarnictví. A tak se dá pokračovat do nekonečna. Němci mají plnou hubu sankcí Rusku za Krym, ale tiše si staví s Ruskem další trubku na plyn. Prostě německé zájmy first.

J. Jurax 7.5.2019 1:16

Czexit - ale co potom?

Inu, pak už jen samá pozitiva ... :-) ... a vlastně ani nijak moc nevtipkuju ...

S. Kalužík 7.5.2019 0:19

Ale Zálome,

jsem přesvědčen, že víš, že převážně kecáš :)

P. Grigar 7.5.2019 8:39

Re: Ale Zálome,

.. pane Kalužíku, jsem prostý venkovan, proto bych potřeboval vaše jasné vysvětlení, v čem ten pan Zálom převážně kecá? Děkuji předem.