17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

EVROPA: Česká republika jako týraná manželka

Víte, že je to celé špatně, ale bojíte se z toho odejít, protože nevidíte dobrou budoucnost nebo ji nevidíte vůbec. Takhle přesně přemýšlí týraná žena. A přesně takhle přemýšlejí někteří lidé v souvislosti s Evropskou unií.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 24.3.2017 8:58

Re: Mind set

... a o tom, jak ubohý český národ opět trpí.

M. Valenta 24.3.2017 8:58

Re: Mind set

Většina článků se píše spíše proto, abychom jimi ovlivnili ty nesouhlasící. V demokracii se tomu říká diskuze. To jen na okraj pane Hraj.

J. Dusitko 24.3.2017 8:58

Chudáčku

ubohej, vopuštěnej...

J. Dusitko 24.3.2017 8:56

Pár pohlavků to spraví

to je na kňourání nejlepší mast. On už se o to EUrokomisariát postará, nemějte obavu...

Z. Lapil 24.3.2017 8:56

Re: pane Smolo

Ano, cítím se utlačovanej, neboť český parlament má povinnost přijímat zákony, které nevymyslel. Tedy - on tu povinnost nemá, ale když je nepřijme, tak stejně začnou platit. Na mlácení ještě nedošlo, pokud za mlácení nepovažujete vyhrožování sankcemi, když nebude po jejich. Osobně nucen pěstovat řepku samozřejmě nejsem (poslyšte, to je skvělá demagogie, prohlásit takhle pravdivou věc), ale jsem nucen kupovat ji v benzínu a naftěa ty jsou proto o několik korun na nádrži dražší;

Navíc se cítím systematicky obelháván (ústava se jmenuje smlouva, vláda se jmenuje komise, zákon se jmenuje nařízení, přívoz přes hranice se jmenuje ochrana hranice FRONTEX nebo jak) a znevažován (moje vláda propásla příležitost mlčet; nejsem dost solidární; moje země není schopna samostatného života).

A teď mi dokonce tvrdíte, že si za to můžu sám, přestože jsem odložil odjezd na dovolenou do Francie, abych mohl hlasovat PROTI vstupu do EU. Čímž jen mimochodem naznačuji, že i před EU bylo možné vyrazit za hranice "sednu do auta a jedu; ano, cestou chtěli vidět pas.

J. Dusitko 24.3.2017 8:53

EU je Německo, ostatní jsou do počtu

A jak se v minulosti hroutilo Německo? Prohranou válkou. Raději ani nepomýšlet...

M. Valenta 24.3.2017 8:53

Já si tedy týraný nepřipadám,

spíše si díky naší politické reprezentaci připadám jak ukňourané děcko, neschopné spolupráce.

J. Dusitko 24.3.2017 8:51

Holohlavé Sybile

se to žvaní...

T. Hraj 24.3.2017 8:50

Mind set

Tento clanek samozrejme neni pro pana Rudolfa, Sejnu, pani Netzer a spol. Ti si jiste radi zasmecuji: " nesmysl, nikdo nas preci nebije!" (ackoli ja bych se velmi prel).

Cist by mel spis napr. Zdechovsky a podobni vecni EU reformatori. Clanek totiz neni o tyrani zeny, ale o paradoxech jeji psychologie v takove situaci.

M. Šejna 24.3.2017 8:50

a kterou papežtější vládu máte na mysli?

Nový Stavební zákon schválila koaliční vláda ODS. A přesně tento nový stavební zákon způsobuje současné problémy při stavebním řízení. EU nám do tohoto zákona a do následných opatření vůbec nezasahovala.

J. Dusitko 24.3.2017 8:49

ŠEJNO, TY DAREBÁKU!

Tak to jsi ty, který zaléváš tuhle krásnou krajinu do betonu a stavíš paneláky na ležato!! Styď se až do morku kostí a vůbec ten svůj rypák nevystrkuj!

M. Šejna 24.3.2017 8:47

hele, Tichý

depeloperská činnost a realiťák je dost velký rozdíl. Asi tak podobný, jako rozdíl mezi výrobcem automobilů a pneuservisem. Ale já chápu, že při vaší duševním úrovni tohle nejste schopen rozeznat.

D. Polanský 24.3.2017 8:43

Prostému člověku odchod z EU by jistě

nevadil, ale co ti, co čerpají různé dotace z EU? A to jsou většinou lidé bohatí. A ti se pěkně přes ně napakovávají. Ovšem i přesto Svobodným nevěřím, lidé co vám chtějí dát svobodu jenom vykřikováním levných hesel bez reálných skutků již v "době nesvobody" jsou mi podezřelí.

J. Vlček 24.3.2017 8:43

Re: pane Vlčku

Věřím vám, pane Šejno, že pokud máte z vaší praxe takové zkušenosti jaké popisujete, že vás to může štvát, ale to je způsobeno naší úslužnou vládou vůči EU, která je v podobných případech papežtější než papež.

T. Hraj 24.3.2017 8:41

Re: slátanina frustrátky od Svobodných

Pokud jste toto vse netusil. Tak se trochu informujte.

J. Smola 24.3.2017 8:40

Re: pane Smolo

Opak je pravdou :-) cítím se společensky i finančně velmi spokojen a EU s tím nemá nic společného. To, že se z EU stal byrokratický a ideologický moloch s výrazným deficitem demokracie, odkladištěm zbytečných politiků z domácích scén, řízený "EUvěrchuškou" naprosto odtrženou od reality je již mnoha lidem zcela jasné.

Je ale logické, že se najde dost eurohujerských frustrátů, pro které je jakýkoliv opačný názor než jejich prostou "slátaninou". :-)

S. Netzer 24.3.2017 8:40

Autorka

je blondýna.

S. Netzer 24.3.2017 8:39

Re: vystizny prirovnani

Vy ty politiky, kteří mají "příklon k Rusku" skutečně volit "nemusíte", paní.

Vy je volíte dobrovolně.

R. Tichý 24.3.2017 8:38

Re: spratku Tichý

Ano, tvůj projev přesně odpovídá projevu realiťáka.

T. Hraj 24.3.2017 8:37

Re: pane Smolo

Kdyz vam namirim pistoli do obliceje, jste snad nucen mi dat pnize?

M. Šejna 24.3.2017 8:29

Re: pane Vlčku

"psychyatr" ??? Co to je? Tento výraz neznám.

M. Šejna 24.3.2017 8:23

pane Vlčku

já se mám dobře a nemám pocit, že by mě EU nějak omezovala. Mnohem více mě omezují úředníci na českých úřadech. A protože se živím realitami a developerstvím, tak Vám mohu sdělit, že tolik pitomstí při stavebním řízení, kolik požadují ode mě české úřady, se v jiných zemích EU jen tak nenajde. Tohle šílenství nám nikdo v Bruselu nenadiktoval, to jsme si vymysleli sami. Česko má nejsložitější a nejdelší stavební byrokracii v celé EU, aniž by to Brusel jakkoli ovlivnil.

M. Pivoda 24.3.2017 8:16

Týrání

Cítím se být týrán od Svobodných, ale nedostpělých občanů ČR.

J. Vlček 24.3.2017 8:14

Re: pane Vlčku

Copak, pane Šejno, vy máte podobný problém? Já Vám s tím bohužel nepomohu, nemám s tím žádnou zkušenost, ale radu bych měl. Obraťte se na psychyatra.

J. Vlček 24.3.2017 8:08

Re: spratku Tichý

Pane Šejno, vypadáte jako spokojený žrout vepřového, toho času pasažér na lodi zvané Titanik. Do podpalubí sice silně zatéká, ale vy přece sedíte v horní kajutě, kde se dosud tančí a žere jako by se nechumelilo. Tak Hlavně, že vám chutná.

F. Navrátil 24.3.2017 8:07

To chce trpělivost

Budeme si muset počkat, až se EU sama zhroutí a trasformuje do normálního hospodářského společenství. Kdyby se rozhodla Česká republika vystoupit z EU, pak by si ji Brusel vychutnal a zničil. Na Velkou Britanii s USA za zády si netroufne, ale na malý stát se nějaký nový Mnichov upeče.

M. Pivoda 24.3.2017 7:52

Česká republika jako týraná manželka od Strany Svobodných

Pojmenovat článek takto, a pak by se to dalo i číst.

M. Šejna 24.3.2017 7:52

spratku Tichý

tykejte si svým týraným soudružkám na schuzi Svobodných. Já jsem s vámi ty vaše ryze české Svobodné husy nepásl.

Ale pokud chcete, spratku nevychovanej, začít bojovat proti EU, tak přestaňote žrát to "dovážené vepřové", vy protiunijní úderníku. A zkuste třeba jako správný partizán zapalovat ta žlutá pole s řepkou. Budete pak protiunijní odbojář, možná přímo partyzán.

P. Boublíková 24.3.2017 7:51

Souhlas s autorkou

Nějaká smysluplná nařízení eu by se sice našla - ale je jich jak šafránu. Například povinnost označovat přítomnost alergenů v jídle - je to jednoduché opatření s nulovými finančními náklady, které úžasně usnadňuje život spoustě nemocných.

Jinak jsou to ale mraky nesmyslů, od imigračních a genderových kvót přes boj proti globálnímu oteplení, který Evropu jenom ekonomicky oslabuje a jinak jen škodí a nepomáhá vůbec ničemu, až po všelijaké specializované směrnice (např. pravidla zacházení s chemickými látkami, které se v praxi ani dodržovat nedají, poněvadž je psal od stolu nějaký bruselský trotl, který byl v laboratoři naposled coby student gymnázia).

M. Šejna 24.3.2017 7:47

pane Vlčku

a jak často se Vám to stává?