7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mard 5.8.2008 11:49

Re: Re: je lepší když jeden radar neužitečně přebývá, než aby jeden radar chyběl, kdyby ho bylo potřeba.

Se budeš divit, ale jedny nové boty navíc mám. Si nemohu dovolit jít se žralokem na botě do práce.

Pája45 5.8.2008 13:18

Re: MARD

I když tu radar bude, "marde", tak pro nás bude k ničemu, on totiž bude chránit jen a jen USA.

Sunny 5.8.2008 16:24

Re: Re: MARD

Taky jste, koukám, nečetl smlouvu o radaru, co?:-)

A. Kofroň, veterinární pedagog 5.8.2008 20:39

Re: MILÝ AUTORE A PODOBNÍ

Kdybyste měl jenom  tušení o principech statistiky jako oboru, věděl byste, že přesnost je přímo závislá na velikosti vzorku, takže maximální přesnost se získá, když vzorkem je celá populace, jenže pak to není statistika v původním slova smyslu, tedy odhad, ale audit.  A referendum je tedy takový audit, kdy se sčítají všechny hlasy, nikoliv jenom vzorek z nich.

A pokud se týče radaru, tak se nejední o papírové spojenectví, ale skutečné, fungující obranné zařízení.

norik 5.8.2008 8:20

je to evidentní

určitá část ods je velmi podobná kačerům v polsku: žádná sjednocená evropa, jen národní státy a protože jsou malé, slabé a ve světě nic neznamenající, tak pod protektorátem ameriky.

řekl bych, že takový proud v české politice je jasný a po pádu železné opony naprosto předvídatelný. a že se stejně tak dá předvídat jeho porážka, neboť integrace evropy je přec o něco silnější, když košila je bližší než kabát, a že tedy většina české společnosti právě proto půjde touto evropskou cestou, nikoli americkou.

co zamrzí je to, že tento proud je spojen právě s jedinou pravicovou stranou v čechách a že zároveň zde máme dvě silné levicové strany. pokud pak tento proud v ods převládne, dostane se tak tato strana do pozice velmi volené, ale přesto vždy v menšině proti levici (prognóza: zisky nikoli kolem 30 - 40 %, ale kolem 20 - 25 %) a tak nás čekají časy levicových vlád :-/ a co hůř - levicových, jakožto vlád čssd s podporou komunistů ;-(

:-) 5.8.2008 8:47

Re: je to evidentní

hmm...a noriku, co myslíte - jaké vlády nás čekají v EU?

norik 5.8.2008 9:09

Re: Re: je to evidentní

pokud nás skutečně čeká federace (osobně si myslím, že konfederace), tak záleží na tom, jak se k tomu budou stavět i ostatní pravicové strany evropy. jestli stejně jako ods, tak samozřejmě levicové.

jara 5.8.2008 9:12

Re: Re: je to evidentní

:-) přesně jste to napsal- sociálně socialistické politicky superkorektní Německo, kde se nesmí říct ani zlodějovi, že krade , a levicová Francie, která má v návrhu ústavy např.  sociální byt, aby nebyli bezdomovci... / V ústavě SSSR bylo zakotveno, že každý má právo na práci a 8m2 bytu , to jsme ještě nezapomněli/.  

Mard 5.8.2008 11:37

Re: Re: Re: je to evidentní

Bohužel poslední dobou mnoho lidí v Evropě propadlo pocitu že blahobyt lze dosáhnout bezpracně plánováním. To že je potřeba spíše ta práce si nepřipouští skoro nikdo. To že sociální transfery dosáhly takové úrovně, že tomu odpovídající daně, vytěsňují výrobu mimo EU a fimy přenášejí své daňové domicily mimo EU, a nepřipadá to nikomu jako důvod k zamyšlení, je tragédie dnešní doby a tagédie integračních snah. Integraci je potřeba založit na rovných právech a povinnostech, nikoliv na nerovnosti a výjimkách. To nefunguje a nikdy fungovat nemůže.

Sunny 5.8.2008 16:31

Re: Re: Re: Re: je to evidentní

Máte pravdu. Jenže s tím se nedají vyhrát volby. Takže dokud budou politici motivováni svým osobním okamžitým prospěchem, nic se nezmění. Jsou to lidé jako my a kdo z lidí nechce všechno hned a nedát za to nic? Už jsme zapomněli, že snadná a rychlá je jenom cesta do pekla:-/

pahejl 5.8.2008 12:05

Re: Re: je to evidentní

nemecko ma pravicovou, francie ma pravicovou. mam pokracovat? ona neni pravice jako pravice, pravda. ta nase pravice se chova silne postbolsevicky.

Niky. 5.8.2008 13:36

Re: Re: Re: je to evidentní

pahejli ty vole v Německu a ve Francii nejsou žádné pravicové strany a také nikdy nebyli.

pahejl 5.8.2008 13:52

Re: Re: Re: Re: je to evidentní

no hlavne ze u nas mame tu echt nejpravicovejsi ;-D;-D;-D

Koumeles 5.8.2008 7:56

Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

libero 5.8.2008 7:58

Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

A nešlo by to bez té LS?

norik 5.8.2008 8:12

Re: Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

a nešla by ta ls bez radaru? :-)

I-Worm 5.8.2008 8:21

Re: Re: Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

jistě by to šlo, ale vedlo by to ke kolapsu našeho zdravotnictví.

norik 5.8.2008 8:33

Re: Re: Re: Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

a ožebračování všech skupin obyvatel :-D

Mard 5.8.2008 11:41

Re: Re: Re: Re: Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

Vyrojili by se ztroskotanci a rozvraceči, kteří by sabotovali naši práci. Zkrachovanci placení ze západních ideologických diverzních centrál. Lidské hyeny, co si neváží poctivé práce dělníků, rolníků a pracující inteligence! Krvaví psi, kterým není po chuti naše bratství a nerozborná jednota, se všemi poctivými soudruhy na celém světě! Proto, proteláři všech zemí, spojme se na věčné časy a ješte o jeden den navrch!

libero 5.8.2008 7:54

V podstatě to závisí na tom, kdy a jak se naserou ostatní Evropané, nejen Irové.

Průzkumy už ledacos naznačují, teď ještě pár politiků schopných to zorganizovat. Bude to těžké, banda v Bruseli se nebude chtít pustit prebend, ale jediné možné.

Vlastimil 5.8.2008 7:45

Lisabon už podpořit nelze?

Jak k tomu autor dospěl? LS zatím ratifikovali ve 24 zemích ze 27-mi. V Irsku ji referendum odmítlo, v Česku a Švédsku zatím proces ratifikace neskončil. V Británii a Itálii LS ratifikovali až po irském NE. U nás vlastně ratifikace ani nezačala, senát to napřed poslal Ústavnímu soudu k přezkoumání. Objevily se prý i další problémy - ústavní soud údajně nedostal patřičné dokumenty přeložené do češtiny. Možná se to ale vyřeší tím, že soudci ústavního soudu začnou od podzimu navštěvovat kurzy angličtiny. Až se naučí anglicky, tak to snad projednají. ČR se tentokrát bude muset postavit k LS čelem a proces ratifikace dokončit. Schovávat se za Irsko už možné nebude. Nedovedu si představit, jak by v opačném případě chtěla ČR po 1.lednu 2009 předsedat EU.  

libero 5.8.2008 7:51

Re: Lisabon už podpořit nelze?

Já bych se také neschovával za Irsko. Zarazil bych to z fleku za nás. Byl by to konec vládní koalice, ale k tomu Čunek, Hovorka, Šejdrová .... a nejméně půlka melounů stejně směřuje.

A. Kofroň, veterinární pedagog 5.8.2008 7:59

Re: Lisabon už podpořit nelze?

Lisabonskou smlouvu podpořit lze už jenom sémanticky, protože irským odmítnutím je už mrtvá. Dokumenty Evropské unie jsou vydávány v jazycích všech členských zemí a tyto verze jsou, údajně, obsahově totožné a rovnoprávné.  Ústavní soud tedy naprosto odůvodněně požaduje českou verzi, tedy nikoliv verzi do češtiny přeloženou, jestli ten rozdíl chápete.

Předsednictví EU může Česko vykonávat snadno, děje se tak podle dosavadních smluv neboť Lisabonská smlouva není v současnosti  v platnosti tak jako tak.

Vlastimil 5.8.2008 8:04

Tak to si tedy ještě počkáme

jestliže ústavní soud požaduje českou verzi LS a nikoli verzi do češtiny přeloženou. A kdo tu českou verzi LS (nikoli přeloženou) napíše? Kolik let to asi bude trvat?

:-) 5.8.2008 8:44

Re: Tak to si tedy ještě počkáme

A jejda - další, který rád podepisuje smlouvy, které ani nečetl. Abyste nedopadl jako všichni takoví,kteří pak píšou na všechny strany, jakého  se jim dostalo příkoří a nespravedlnosti a brečí do TV, že oni sice tu smlouvu nečetli, ale když jim ji dával podepsat XY, který je známý, tak to podepsali bez odmluvy a bez čtení.  Inu, kdo chce kam...,ale proč tam s vámi musí i ti,kteří čtou a než něco podepíší, tak si to řádně promyslí?.

Vlastimil 5.8.2008 9:21

Re: Re: Tak to si tedy ještě počkáme

Je mi líto, že jste měl někdy problémy s neuváženým podpisem nějaké smlouvy. Mně se to zatím nestalo. Já jen tvrdím, že ČR se musí postavit k Lisabonské smlouvě čelem, tj. dokončit proces ratifikace a říci jasně ANO nebo NE. Schovávat se za Irsko a dělat mrtvého brouka dost dobře nejde.

Mard 5.8.2008 11:47

Re: Re: Re: Tak to si tedy ještě počkáme

To je správné slovo. Doufám že ČR řekne jasně a poctivě své NE, Lisabonské smlouvě. Ale na druhou stranu, vám připadá divné, že Ústavní soud požaduje LS v českém jazyce a konsolidovaném znění? Protože, pokud nevíte, tak chybějí zaručené překlady původních zakládacích smluv EU, i přesto, že to EU slíbila v přístupových dokumentech. Tedy, když máme nyní schvalovat změnový dokument, tak je potřebné mít k tomu i měněné podklady a vše v češtině. Bohužel zatím u nás angličtina není druhým úředním jazykem.

Niky. 5.8.2008 8:58

Re: Lisabon už podpořit nelze?

Německý ústavní soud zkoumá Lisabonskou smlouvu,takže v Německu nebyla dokončena ratifikace této nebezpečné smlouvy,totéž platí pro V.Britanii.Připustme čistě hypoteticky,že všech 27 států ratifikuje LS,kdyby se tak stalo,pak by se České předsednictví fakticky vůbec nekonalo,mimochodem předsedat EU je totéž jako předsedat fotbalovému mužstvu FC Stará Hlína.

Vlastimil 5.8.2008 9:23

Re: Re: Lisabon už podpořit nelze?

Prosím, vysvětlete panu premiéru Topolánkovi, že předsedat EU je totéž jako předsedat fotbalovému mužstvu FC Stará Hlína.

Niky. 5.8.2008 9:41

Re: Re: Re: Lisabon už podpořit nelze?

Topolánek by to nepochopil.