7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František I. 5.8.2008 12:15

Re: Re: Co potřebujeme ...

Brdský radar i pořádnou USA základnu.

Niky. 5.8.2008 13:30

Re: Co potřebujeme je radar. Ale kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

Nalitej Hungar.

Apea 5.8.2008 9:17

Křišťál za sklo

dobře, řekněme, že má autor pravdu a že s radarem naštveme většinu Evropy. A že by nám ho třeba mohli podle LS zakázat ( to první je uvěřitelné, to druhé již ne, protože tu smlouvu si lze přečist a takovou interpretaci nepřipouští). Takže bez LS budeme mít radar a naštvané Evropany. Co se radaru týče - pomineme-li kus zašpérovaných Brd, mladý, otrávený a rozverný vojáky v cizí zemi, kde jim projde víc než doma a par podobných maličkostí, které otráví, ale dalo by se s nima žít, kdyby bylo třeba - nic moc, protože našívlastní bezpenost nezvyšuje a to, že bychom tím získali spojence až do těch hrdel a statků...inu, stačí pohled na historii spojenců USA po roce 1945 (anebo na Thukydidův popis osudu Platají, ony se velmoci chovají pořád stejně a toto konstatování není nic proti americkému lidu). Takže radar bez LS je slabá Evropa neschopná vlastní obranné politiky, další naštvání nikoliv Evropanů, ale dost velké části evropských tvůrců veřejného myšlení a stejně spolehlivý i nespolehlivý spojenec za mořem - to je ten křišťál?. 

šakal 5.8.2008 9:30

...Koukněme - takhle to teda je!...

Takže "radar bez LS" znamená "naštvání ...dost velké části evropských tvůrců veřejného myšlení"...

...Tak to bych si dovolil podtrhnout a označit za jeden z nejdůležitějších argumentů nejenom proti nějaké lisabonské euroústavě, ale proti celému tomu spolku duševních mrzáků označovaných za "evropské tvůrce veřejného myšlení" ;-P  ;-D

Pete Brich 5.8.2008 9:40

Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

R^PB

Niky. 5.8.2008 9:42

Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

R^>-

Milena 5.8.2008 9:43

Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

Jenže,ti tvůrci evropského myšlení,jak jim říkáte,musí vidět a určitě i vidí kousek dál do budoucna na rozdíl od vás.Jak napsal Martin správně : chovat se jako střed evropy a ne jako střed ameriky. Teď jsme takovým trojským koněm - takovým krtkem v evropské zahradě - čili škůdcem,ovládaným Bushovou partou.

toogood 5.8.2008 9:55

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

Ti tvurci ale neusiluji o nejake spolecne EUroblaho, ale pouze o to sve. To je v poradku. Totez bychom meli delat my a vsichni ostatni clenove EU v ringu ohranicenem pokud mozno co nejmensim poctem co nejzakladnejsich a nejobecnejsich pravidel. Potom lze doufat v rovnovazny stav a prirozeny vyvoj v EU.

Hruzu nahani naopak predstava, ze bychom se meli sverit do rukou "tvurcu mysleni, kteri vidi o kousek dal" cert vi za koho vlastne kopou.

Ivan 5.8.2008 12:07

Re: Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

Jenže to usilování o "vlastní blaho" pak vede k tomu, že všichni mají to blaho o mnoho menší, než kdyby usilovali o blaho společné. Tolik prosté závěry teorie her (matematiku ovšem na modré ptáky netahat, to je příliš obtížná dispciplina a vyžaduje logické myšlení).

Pete Brich 5.8.2008 13:29

Naopak usilování o blahobyt pro všechny končí rovností v bídě!

;-€PB

šimon klein 5.8.2008 9:55

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

vaši víru v Moudro Tvůrců euromyšlení vám závidím....i když mě fanatici nikdy moc nebrali....

honzak 5.8.2008 10:22

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

"tvůrci evropského myšlení,jak jim říkáte,musí vidět a určitě i vidí kousek dál do budoucna " - takovejch už bylo! A kam to dopracovali, soudruzi všech barev? Do brusele, milostivá, do brusele.

Starý J. 5.8.2008 11:17

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

Čtyřicet let komunisté museli vidět a viděli dál do budoucna, na rozdíl ode mne. A vše měli na věčné časy!

Jak to, že v Tom Bruelu ještě nejste Vy? S tou vírou je Vás doma strašná škoda. Sedla byste tam jak zadek na hrnec (dle socanského ministra kultury)!

Mard 5.8.2008 11:27

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

Mileno, tohle mě dožralo. To vaše "vidí dál, narozdíl od vás."! Víte když tvrdí tisíc blbců nějakou ptákovinu, tak z toho pravdu neudělají. Jen jiných tisíc blbců si bude myslet že ta ptákovina je slovo boží! Zkrátka lidí s nižší inteligencí jsou lépe manipulovatelní. Proto je tolik reklamy na ptákoviny, ale reklamu na nějaké filosofické pojednání v knižní podobě v televizi nevidíte jak je rok dlouhý. Vaše nadšení pro bolševickou jednotu Evropy nijak nesdílím. Ale netvrdím že mám pravdu, třeba ne. Ale vy asi jste pěkný vůl, že si o sobě myslíte že vy můžete takhle soudit jiné, že vám nesahají ani po kotníky.

Pája45 5.8.2008 13:26

Re: MARD

Začal jste dobře, "marde" (vůči Mileně), ale to vaše, cituji: "Vaše nadšení pro bolševickou jednotu Evropy", to mně zmátlo, ve kterém státě EU jsou u moci ti "bolševici", jak je to v Evropském parlamentě, taky nadpoloviční většina? Umíte to vysvětlit, hodilo by se mi to do mé sbírky myšlenkových pochodů.

Glosator 5.8.2008 12:18

Ti "tvůrci" si nevidí ani na špičku vlastního nosu

Čím dříve se jich zbavíme, tím lépe.

Pokud ale vědí, co dělají, zasluhují pověsit na lucerny.

Glosator 5.8.2008 12:14

Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

R^R^>-R^

Peťa 5.8.2008 12:50

Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

R^

Glosator 5.8.2008 12:15

Evropa se PŘEDEVŠÍM potřebuje těch "tvůrců veřejného mínění" ZBAVIT

Bez nich by potom bylo možno přimout i tu Lisabonskou smlouvu.

Apea 5.8.2008 15:16

Re: Evropa se PŘEDEVŠÍM potřebuje těch "tvůrců veřejného mínění" ZBAVIT

Vím, ono je to pro ást zdejších diskutujících možná nepochopitelné, ale"tvůrce veřejného mínění" není ani profese, ani funkce, ale prostě označení pro osoby, jejichž názory působí tak, že se kolem nich koncentruje určitá znatelná skupina. Prostě je pravděpodobnější, že lidé budou naslouchat názorům (a přemýšlet o nich, event. je přejímat) takového Svěráka, Bělehradského či Přemka Podlahy než názorům pana senátora Kubery. Protože toho posledního si sice sem tam někdo vybaví, ale o těch výše jmenovaných má představu, že ví, o koho jde. A to přesto, že jsou možná oblasti ( i když upřímně nevím, jaké), ve kterých by bylo lepší dát na Kuberu než na Podlahu či Svěráka.

Těch, co takhle ovlivňují veřejné mínění v Evropě, není zase tak moc. 

Martin 5.8.2008 9:09

Logicky.....

 jestli se ale státy EU na nějaké smlouvě,která by nás všechnytrochu stmelovala,nedohodnou,pak se amerika v evropě začne roztahovat čím dál víc.Už teď si se světem hraje jako kočka s myší.I stavby stále nových základen v evropě tomu nasvědčují.Lisabonská smlouva není pro všechny ideální,ale je to začátek nutného vzdoru proti hegemonii USA a její snahy znepřátelit EU a Rusko natolik,aby mohla evropu ovládnout celou.Jsme státem uprostřed evropy,tak se nechovejme,jako bychom byli uprostřed ameriky.!!>-

šakal 5.8.2008 9:26

...Vida - další argument proti "Lisabóónu"!...

...Vidíte, že to jde, když se chce  ;-)

Milena 5.8.2008 9:32

Re: ...Vida - další argument proti "Lisabóónu"!...

asi špatně chápete,co chtěl autor naznačit......:-D:-D

šakal 5.8.2008 9:37

...

...;-)

toogood 5.8.2008 9:57

Re: ...Vida - další argument proti "Lisabóónu"!...

RIGHT!

George 5.8.2008 9:48

Re: Logicky.....

Martine, ztmelit nás mohou jen myšlenky, s kterými se občané Evropy většinově ztotožní.  Myslet si, že nás ztmelí smlouva, ke které někoho donutíte a pošlapete při tom pravidla, které jsme si sami stanovili je naivní. 

 Pokud se týká "nutného vzdoru proti hegemonii USA" apod., omlouvá Vás jen to, že jste právě přiletěl z Marsu pomoct Paroubkovi s legislativním procesem.

honzak 5.8.2008 9:49

Re: Logicky.....

"Lisabonská smlouva není pro všechny ideální,ale je to začátek nutného vzdoru proti hegemonii USA" - co jsi včera pil soudruhu? Vodku? A zapomněl jsi špeku pokušat, že?

jm 5.8.2008 8:29

MILÝ AUTORE A PODOBNÍ

MILÝ AUTORE A PODOBNÍ jste stateční, že vám nepůsobí argumentační nejistotu proti €rosmlouvám, že váš €uroskepticismus k  prostoru s 500 000 000 obyvatel je podobný radám a skepsím starostlivých "strýčků" z federativního soustátí se 200 000 000 obyvateli a polochromým trhem v NAFT a CEFT??? Nepodléhejte bloudu, že nové obranné radarové spojenectví s USA může být české kotlině platné jinak, než jí byla platná všechna dosavadní v historii předcházející - PRD. Z argumnentacích okolo možné chyby rozhodnutí referendem mne zaujal argument,  že při koridě, v oblíbeném odhadování váhy  býka je vžy přesněji aritmetický průměr z odhadu publika, než z odhadu z hodnotící komise odborníků.....

Mard 5.8.2008 11:30

Re: MILÝ AUTORE A PODOBNÍ

Ano. Radar může být k ničemu. Ale to že radar nebude je 100% k ničemu, to nechrání před ničím. Dle mého je lepší když jeden radar neužitečně přebývá, než aby jeden radar chyběl, kdyby ho bylo potřeba.

bara 5.8.2008 11:43

Re: je lepší když jeden radar neužitečně přebývá, než aby jeden radar chyběl, kdyby ho bylo potřeba.

Ty taky máš plnou půdu bot. co někde neužitečně přebývaly?

A všechny pravý ... no nevemte to za ty prachy :-D:-D