10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
TBHXM 21.5.2009 16:07

Obávám se..

...že jak autor, tak komentátoři nepochopili základní myšlenku. Je jedno jestli o tom každý ví, jestli nadává, opíjí se nebo bere drogy. Základní pointa je docílit určité vyšší úrovně v médiích a pokud pan Vlk touží po spravodajství, kde se neustále nadáva, pak je to jeho volba. Dovolím si tvrdit, že hloupá.

Queribus 21.5.2009 16:44

Re: Obávám se..

Též se obávám, ale toho, že jste nepochopil Vy.

Pan autor hovořil o filmu, nikolivěk o zpravodajství.

TBHXM 21.5.2009 17:15

Re: Obávám se..

Princip je ovšem stejný, nemyslíte si? Sprosté slovo je sprosté slovo kdekoli a kdykoli.

mueller 21.5.2009 22:25

Original

ma jeste accent aigu, tedy Quéribus. Vypadá to líp !

portwyn 21.5.2009 15:35

Když chybí slušnost

musí být befehl. Mně se EU-regulace bondovek a boj proti kuřákům taky moc nelíbí, ale hnus, co denně slyším, se mi líbí ještě méně.

Slušně vychovaný člověk použije sprosté slovo občas a v adekvátní situaci. Poslochat rozhovor žáků 9. třídy, kteří se navzájem běžně oslovují ču..ku, je poněkud na blití. A je jim úplně jedno., že tohle hiulákají v přítomnosti dospělých... Pokud pan Vlk touží po tom, aby se společnost většinově chovala jako čtrnáctiletí spratkové, doporučuji začít u sebe doma - ignorovat odpadkové koše, svinstvo házet na podlahu a komu se to nelíbí, toho pošlat do pr.. A občas někoho praštit pěstí - bezdůvodně, jen tak ze srandy.

Omezování sprostoty není žádná "nová morálka" a už vůbec to nevymyslela EU. Slušní lidé to dělali vždycky.

A mimochodem - duševně zdravý člověk se sexu věnuje v soukromí.

bm2 21.5.2009 16:04

Najskor citat, potom premyslat a az potom reagovat

U internetovych diskusii sa ocakava, ze pred reakciou na clanok sa clanok precita.

portwyn 21.5.2009 16:20

Re: Najskor citat, potom premyslat a az potom reagovat

Možno som aj čítal ;-)

Pan Vlk bojuje proti regulaci médií (mj. ze strany EU); s tím bych do jisté míry souhlasil. Argumentuje tím, že "pořady obsahující vulgarity" je zbytečné dávat až po 22. hodině, protože adolescenti ta slova stejně znají. S první částí by se dalo polemizovat, ale jistou logiku má - třeba South Park vyslílaný v noci si děti z I. stupně natáčely s vědomím rodičů na videa. S čím ale nesouhlasím je právě fakt, že rodiče dlabou na to, jak jejich děti mluví a na co se koukají.

Regulace to sice nevyřeší, ale možná není špatné vyslat signál "ne, hulákat slovo 3,14 ča není normální." Pokud máte za to, že tohle nemá řešit ouřad, ale rodina, naprosto souhlasím. Bohužel rodina to často nedělá. Pokud pan Vlk napíše článek o tom, jak mu je protivná na odiv stavěná vulgarita, budu jen rád. On to ale pravděpodobně neudělá.

Myslím, že vulgarita panu autorovi nevadí. Na kritiku přehnané regulace měl tisíc možností, většinou oprávněných; vybral si článek dokazující, že mluvit jako čuně je úplně normální. Že to je jen na obrazovce? A kdo myslíte, že dnes nastavuje normy, speciálně u dětí? Právě ta obrazovka.

Kajda 21.5.2009 18:24

Re: Najskor citat, potom premyslat a az potom reagovat

Portwyne, naprosto s vámi souhlasím. Svoji třináctiletou dceru musím hodně krotit ve výrazech a to nejsem ani puritánka ani nemám výchovu francouzských šlechtičen. Pokud takováto "regulace" přispěje ke zkulturnění filmů či TV pořadů, tak jedině dobře. Vyplňovat filmy vatou ve formě souloží z nedostatku myšlenkové invence scénaristů (ve filmech pro dospělé to někdy hraničí až s pornem, v pohádkách pro děti je to o kapku delikátnější) mi připadá ne nemorální, ale poněkud trapné lépe řečeno hloupé blbé nakvadrát.

portwyn 21.5.2009 15:25

Školáci dělají leccos

Mluví často sprostě (většina), občas někoho šikanují (někteří), devastují cizí majetek (někteří), kradou (někteří).

Všechno legalizujeme?

gerontusinza 21.5.2009 14:51

Pane Vlku proboha ...lezeme?

Sakra my jsme přece přímo v ní a tolik blbců kolem aby pohledal............  ;-D Nepřeberně...

Will 21.5.2009 14:29

A já si zas myslím, že to je naprosto rozumný nápad

- protože dneska vidíte nahotu a sex všude a je třeba to omezit. Vám se to říká, ale ten puberťák se jinam prostě koukat nemůže. Vy tady mluvíte o bůhvíjakých zákazech, ale když si vezmu, že děti ve školách chodí třeba na Obsluhoval jsem anglického krále...

Mám za to, že sedíte u internetu a děti jsou vám úplně ukradené. Myslíte, že když jste nějak vyrostli vy - jenže do vaší mravní výchovy se investovalo hodně moc. Dneska si máte z čeho dělat srandu. Ale ti dnešní? Tatíci sedí na internetu a o dětech toho ví asi tolik, co o Borneu.

Prorok 21.5.2009 15:23

No a?

portwyn 21.5.2009 15:43

Re: No a?

No a to znamená, že děti rostou jak dříví v lese.

TBHXM 21.5.2009 14:28

Kravina

Už dlouho jsem nečetl takový blábol jako tento článek. Regulace sprostých slov je naprosto správná a přestože to mladí lidé znají, měla by existovat jistá úroveň v médiích a obávám se, že právě tu tento autor postrádá. Nechápe že je otázkou slušnosti, aby se sprostá slova nevyskytovala například ve správách a podobně. Stejně může argumentovat například o sexu vysýlaném před 22 hodinou. Všichni to známe, ovšem existují jisté meze. Obávám se že úroveň Neviditelného psa s tímto článkem hluboce klesla.

Sigfried 21.5.2009 14:40

Re: Kravina

To by mě zajímalo, jak dlouho tu tenhle příspěvek bude. Samozřejmě že máte pravdu, je to blábol a je napsaný způsobem, jaký by nevzali ani v Blesku.

gerontusinza 21.5.2009 15:07

Pane Meze? Jaké Re: Kravina

každý má meze buď v sobě nebo nemá vůbec žádné........ Jen pro zajímavost a po pravdě.... kdy jste se prvně opil ale pořádně...... ne z vaječného koňaku, ten sem mohl pít o svátcích i jako dítě....   já když vidí "rozhořčení "na obrazovce že nezletilí, zejména dívky, požívají alkoholu tak si vzpomenu  na hospodu Na Pasečnici u Babylonu, kde jsem se prvně spustil jako "prase\" od té doby jsme té hospodě říkali Na Prasečnici a mě bylo 16 a nevypadal jsem..... Mimochodem, hospodská za to nemohla a jenom kamarádi a totéž je i kolem sexu a sprosté mluvy...... mimochodem tu mě naučili používat docela spontáně až spoluvojíni na vojenské službě kam jsem narukoval v 17 letech zcela úředně zplnoletěn dle zákona....... Jo a nemluvte o úrovni psa spolu se sprostými slovy.... taky nehodnotíte řemeslníka podle sprostých slov když se praští do prstu nebo při srážce s volem.....;-D hezký den

portwyn 21.5.2009 15:38

Standard vs. nestandardní jednání

Ano, skoro všichni jsme ochutnali alkohol v množství větším než malém před 18 lety. Ale před hospodami se opilé děti 14-15 let odpoledne neválely - aspoň ne běžně.

Nejde o to, co se někdy stalo, ale jak často to bylo a zda to společnost považovala za normální.

honzak 21.5.2009 15:22

Re: Kravina

ty budeš ten polský minich, co sepsal sexuální učebnici pro mladé Poláky, že?

-F 21.5.2009 14:01

pane Vlku

Pane Vlku, dlouho jsem se tak s chutí nezasmála. je to super. Lidská blbost nezná mezí. :-D:-D

otec 21.5.2009 17:38

Re: pane Vlku

myslíte blbost Vlkovu ?Pardon,jsem méně chápavý....

LOJZA 21.5.2009 13:38

zákazy

Zdá se, že zákazy nejsou vymožeností nějaké země, národa, nějakého politického zřízení, politické strany nebo úředníků. Je to jev tryskající z oprávnění rozhodovat, mít moc nařizovat a zakazovat a záleží jen a jen na lidské blbosti, jak se to projeví. Zda to bude i v oblastech, kde by to šlo i bez zákazů. Ono je to těžké, bez zákazů v jakékoliv formě se neobejdeme, zakazovat je třeba. Nebýt zákazů (norem chování), tak se navzájem sežereme. Desatero přikázání je soubor zákazů, a ačkoliv ateista, beru tyto zákazy a beru i další zákazy, které jsou třeba. Je třeba zakázat rasismus, fašismus, nacismus a řadu dalších ismů. Kdo nám dá ale normu, co lze ještě zakazovat a co už ne? Co se zdá panu Vlkovi nesmyslné, může se zdát jiným potřebné a dobré. Kdo je rozsoudí? Osobně s tím puritánstvím také nesouhlasím, na druhé straně ta snaha o zákazy vyplývá z toho, že vulgarity, surovosti, sex aj.  jsou v řadě směrů nefunkční, jsou používány z jakési záliby, autoři se ve vulgárnostech, sexu, brutalitě jaksi hňahňají a svědčí to o jakési nenormálnosti. A tam ten zákaz patří. Kdo ale rozsoudí, kdy je to funkční a tudíž normální a kdy jde o úchylnost? No a zakazovat samotné zákazy? Vždyť je to protimluv.

-F 21.5.2009 14:04

Re: zákazy

Víte jaký je rozdíl mezi východním komunistou a západním komunistou? Ten západní si říká liberál a vyrostl v přepychu. Jinak je to stejná sebranka. Hlásí vodu a sami pijí víno. Morální kodex jim nic neříká.:-D

Prorok 21.5.2009 15:25

Plácáte hovadiny.

Dr.Sid 21.5.2009 13:20

At si kazdej mluvi jak chce

Clovek aspon lip pozna kdo je kanal. Takhle se jen vsichni pretvarujou.

Karel K 21.5.2009 13:10

Jak se autorovi podařilo dostat sprosta slova

v titulu článku přes cenzuru Psa? Nám ostatním se to nepodařilo:-):-):-):-):-)

PHU 21.5.2009 17:38

Re: Jak se autorovi podařilo dostat sprosta slova

Která sprostá slova? Kdo definoval, že zrovna tahle slova jsou sprostá? Jsou nějak morálně ohodnocena na indexu mravnosti? Kde ten index najdu? Kdo posuzuju míru mravnosti? A zakážeme tahle "sprostá" slova v úředních dokumentech třeba při výpovědi pachatele a svědka a popisu jejich skutku? Budeme si tahle sprostá slova číst doma s baterkou pod dekou, aby o tom nikdo nevěděl? Jak jenom vysvětlím dětem, co ta slova znamenají, když mám zákázáno o tom mluvit? Vítejte zpět ve středověku...

Karel K 21.5.2009 19:30

Re: Jak se autorovi podařilo dostat sprosta slova

Odbočujete - mluvil jsem jen o Psovi a zkusil jsem ta samá slova dát předtím do mého příspěvku. Jak sjem očekával, cenzura mi ho vrátila  - a protože tam nebyl text, ale jen t aslova, muselo jít o "neslušnosti" jak je definují v pravidlech Psa. Proto se znovu ptám, jak mohl jeho článek se stejnými slovy projít? Jen o to mi jde, o pokrytectví Psa, mě osobně ta slova vůbec nevadí, používám je denně, vy rozumbrado!

akiti 21.5.2009 13:07

a to jeste nic neni, az to vezme do ruky Taliban,

budou povinne hidzaby a burky

Skaut 21.5.2009 13:02

Fanatici

Nemám rád fanatiky, po novému extremisty. Ať už je to krajní pravice, krajní levice, extremní moralisty, puritány nebo ochlasty.  Vždy se jedná o okraj společnosti, kterému  se v tisku, televizí, radiu a parlamentu dává mnohonásobně větší prostor než jaký zasluhuje. Je to vlastně jejich reklama.  Když se tisíckráte opakuje, tak pro mladé nezkušené lidi a spoluobčany s jednoduchým myšlením se stávají tyto extremy přitažlivé. Skutečný život je o něčem jiném. Nebo se snad slušnost, poctivost a čestnost nekam vytratila? (Omlouvám se, že mě napadlo slovo politika.)

Taz 21.5.2009 13:01

nenápadná ideologická vsuvka

"Ofšem jak staré bolševické moralisty vystřídali v EU mladí enviromentální !!internacionální korektní milovníci zákazů, příkazů a nařízení, ..."

Aneb jak si do článku vložit blbost, když už nevím na koho to svést... Co s tím ti mají společného? A koho si tam vložíte příště???