18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

EVROPA: Bezpečný, celkem bohatý stát v krizi (1)

Tím myslím naši milou republiku. Je tady bezpečno, je tady celkem bohato (což se obecně těžko chápe, ale je to tak) a je tady čím dál tím víc dusno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 24.7.2017 11:14

Měl byste radši abstinenta, který vám sem s otevřenou

náručí bude zvát všechny muslimy světa a vám bude nakazovat, abyste je živil? A mimochodem, vy jste abstinent, který se nikdy nedotknul ani slzy alkoholu?

M. Těhanová 24.7.2017 6:40

Velmi dobře,

krásně politicky nekorektně vyjádřená realita dneška. A bude hůř, lidé hledají záchranu u takového individua, jako je Babiš, který bude jen přitvrzovat. Ach jo!

P. Lenc 24.7.2017 7:54

Re: Velmi dobře,

Ano paní Těhanová, bude hůř.Článek naprosto výstižný.

Š. Hašek 24.7.2017 8:55

Re: Velmi dobře,

Připojuji se. Trefný článek.

Bohužel, někdy musí být opravdu špatně, ........ aby pak bylo líp.

R. Langer 24.7.2017 9:01

Re: Velmi dobře,

Ano, to je přímo ukázkový paradox. Lidé absolutně nechápou, o čem ANO vlastně vůbec ve skutečnosti je. A pak se zase budou hrozně divit, jak je "něco takového" vůbec možné... Vždycky si vzpomenu na tu větu z Obecné školy: "Jsme proti zavádění kolchozů a proti jakýmkoli formám násilného

združstěvňování. Komunisté jsou pro zdravý rozvoj řemesel, živnosti a

maloobchodu."

Ach jo. :-(

J. Jurax 24.7.2017 18:59

Re: Velmi dobře,

To je těžké.

Lidé sice možná nechápou, o čem ANO vlastně vůbec ve skutečnosti je, ale zato bohužel poučeni zkušenostmi chápou, o čem jsou ostatní, takzvaně zavedené a klasické strany, co se jen v parlamentu ukázaly. Dlužno dodat zkušenostmi povýtce špatnými, proto se je zdráhají volit.

Takže protestují a volí Babiše co spasitele, co zatočí s korupcí, nekecá, ale jedná, zkrouhl zlotřilé živnostníky skrze EET a všechny podnikatele přes kontrolní hlášení DPH a nekradně (iba čerpá) a povede stát jako úspěšnou firmu (svou firmu).

No a po volbách se budou jako vždy po sametu divit, co to zvolili.

J. Mrázek 24.7.2017 5:28

Stručné, pravdivé, trpké, na klacek ...

Nicméně je to zatím pouhá desetina toho,co bude, až se EU "pořádně budovatelsky vzchopí", potom to teprve bude tanec... honem pryč !!!

P. Dvořák 24.7.2017 3:14

Ještě že máme v EU tu Joudovou,

která umí přesně rozeznat, zda v nějaké zemi z našeho okolí nebují nová totalita třeba tím, že orgány lidmi zvolené dělají to, co orgánům veskrze nevoleným a docela nepochopitelně neodvolatelným nejde pod nos.

J. Sinnreich 24.7.2017 2:14

Ockovani normalizaci

Ty roky komunisticke totality a normalizace mely ovsem jeden kladny vliv. Pusobily totiz jako preventivni ockovani obyvateltva na rozpoznani neschopnosti, lzi a propgandy vladnouciho rezimu. Toto ockovani, bohuzel, obyvatele nami obdivovanych zapadnich spolecnosti nedostali. Proto se jako stado daji oblbovat Eurounionistickou propagandou socialnich inzenyru a zelenych blouznivcu, celkem bez viditelneho odporu. Bohuzel, jedinou lecbou na to je nakaza stejnou chorobou. Zalezi ovsem na tom, zda ji pacient prezije.

P. Harabaska 24.7.2017 17:59

Re: Ockovani normalizaci

Naprosto s vámi souhlasím. Je vidět, že svoje jméno nenosíte nadarmo. Pravdivost vašeho tvrzení, že Ty roky komunistické totality a normalizace měly blahodárný vliv na schopnost rozpoznávat neschopnost, lži a propagandu vládnoucího režimu prokazují postoje a názory naší mladé generace. Jsem až nepříjemně překvapen, jak snadno všechny ty polopravdy, mýty a i vyslovené lži ti mladí lidé našim veřejným sdělovadlům "žerou". Říkali to v telce, tak je to pro Vášu i Jardu prostě pravda. Už nevěří ani vlastním rodičům, když jim pravdivost těch informací vyvracejí. Patrně to bude tím, že byla zrušena tisková agentura TASS. Tehdy se mohlo překládat latinské rčení In vino veritas jako Když se napiji pořádně vína, věřím aj TASSu.

J. Jurax 24.7.2017 1:07

No, ty vinařské cyklostezky

byly jistě vybudovány za přispění EU.

Už tehdy to byla vzhledem k našim zákonům pošetilost, neboť i tehdy - před tímhle zákonem nazývaným protikuřácký podle největší hovadiny v něm obsažené - ani picyklista nesměl šlapat do pedálů, když požil. No a dnes tuplem.

Jenže se to tolerovalo, protože jezdit od sklípku ke sklípku bez možnosti konzumace vína je počínání celkem zoufalé.

Ale chodit pěšky i po požití se tam prý může.

Ovšem Zákon je Zákon. A samozřejmě - s blbostí našich zákonodárců je nutno počítat jako s faktem.

R. Langer 24.7.2017 9:02

Re: No, ty vinařské cyklostezky

Tak chodit pěšky se může, ale proč potom budovat ty cyklostezky... ;-)

J. Jurax 24.7.2017 13:57

Re: No, ty vinařské cyklostezky

Protože dotace ...

P. Harabaska 24.7.2017 18:04

Re: No, ty vinařské cyklostezky

Je ovšem třeba si uvědomit, že vinařské cyklostezky se nestavěly kvůli nějakým upoceným cyklistům nebo dokonce vinařům. Stavěly se jako rozhledny postavené na úplně blbých místech kvůli tomu, co ukápne někomu do kapsy z dotací.

J. Jurax 24.7.2017 18:43

Re: No, ty vinařské cyklostezky

Ano, budete mít nejspíš pravdu.