29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EVROPA: Bezpečnost, nebo byznys?

V poslední době se množí názory, že vystoupení naší země z EU není možné z důvodu naší ekonomické a hospodářské provázanosti se zeměmi EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 27.7.2016 9:29

ach jo,

některé myšlenkové pochody euroskeptiků jsou opravdu neuvěřitelné.

V Česku nemáme skoro žádné imigranty z muslimských zemí, a pokud se k nám nějací omylem dostali, tak v prvé řadě měli snahu odtud co nejrychleji vypadnout dál na západ. Před tímhle "nebezpečím" by chtěl pan Popovský chránit hranice?

Podstatně víc imigrantů žije ve Švýcarsku a Norsku, které nejsou v EU. Takže vystoupením z EU se migrantům nevyhneme.

Ekonomika Česka se od roku 2004 tak výrazně provázala s ostatními zeměmi EU, že chtít vystoupení z EU může jen ekonomický sebevrah.

Byrokratická buzerace občanů byla i před vstupem do EU. Jen jsme tehdy nadávali na Prahu, teď pro změnu na Brusel.

L. Popovský 27.7.2016 9:28

Re: Souzním, 1***. Naprosto.

Byly doby, kdy jsem k vám cítil respekt, bylo to před vašimi třiceti kopanci a padesáti jedovatými poznámkami.

Od této chvíle již na vaše příspěvky nebudu reagovat.

Vaše činnost zde na NP na mě působí velmi motivačně. Ano, tato práce má smysl.

M. Valenta 27.7.2016 9:27

Uprostře Evropy tohle fungovat nemůže.

Už vidím pane Popovský, jak ti investoři a turisté stojí frontu na hranicích před závorou, otvírají kufry a čekají až jim milostivě dáte či nedáte razítko do pasu.

L. Popovský 27.7.2016 9:09

Re: Souzním, 1***. Naprosto.

Prosím Vás odkaz na vámi zmiňovaný článek. Skutečně si jej rád přečtu. Děkuji.

J. Žitný 27.7.2016 9:00

Re: s. Popovsky by mohl sve predstavy trochu rozvest,

A odpoved na prvni otazku z Vaseho clanku je naprosto jasna, a) je spravne. Pokud by Cesko vystoupilo a zavrelo hranice, tak se investori presunou do sousedniho Slovenska nebo Polska, clenskych zemi EU s volnym pristupem na jednotny trh.

K. Janyška 27.7.2016 9:00

Samozřejmě, že je. Není však vhodné kvůli pomstychtivosti

eusocialistů. Měli bychom počkat až se až se EU rozpadne. A ona se rozpadne... Dzp.

S. Netzer 27.7.2016 8:57

Souzním, 1***. Naprosto.

Vypadá to tak, že autor Popovský zná realitu v EU jen z článků. Navíc z článků dosti pochybné kvality.

V jedné z jeho nedávných úvah byl odkaz na článek, popisující jak nějací muslimští zloduchové dělali kebab z lidského masa.

"Tělo zavražděné se nikdy nenašlo a svědectví i obžaloba tvrdily, že skončilo v kebabech provozovny obžalovaných." :-))))

P. Lenc 27.7.2016 8:56

Re: Ano.

Trošku jste mně předběhl, vidím to podobně.Souhlas.

L. Popovský 27.7.2016 8:55

Re: s. Popovsky by mohl sve predstavy trochu rozvest,

Vámi podsouvaná představa se mi vůbec nelíbí a naprosto neodpovídá mé představě. Jednou svoji představu sepíšu, tady a teď však ne.

J. Žitný 27.7.2016 8:38

s. Popovsky by mohl sve predstavy trochu rozvest,

co by si teda predstavoval. Svycarsko a Norsko take nejsou v EU, ale jsou v Schengenu; soudruh Popovsky ale spise uvazuje neco na zpusob KLDR - zadratovani hranic a koncentraky pro 'zbohatliky' (viz prispevek V. Vaclavik nize) a vsechny, kterym se to nebude libit. A obyvatelstvo bude zrat travu, protoze do takove zeme zadny investor nepujde, bude umirat z duvodu nedostatku leku a mizerne zdravotni pece tak jako pred rokem 1989.

Mimochodem, treba takove Turecko je pomerne zadratovana zeme a boucha to tam docela casto, Lucembursko neni a nic se tam nedeje.

J. Fialová 27.7.2016 8:35

Re: Naprosto souzním, 1***

Mám dojem, že panu Babišovi by se mohl ten pud sebezáchovy vrátit. Četla jsem, že jeho žena a dcera se vrátily z dovolené v Nice pouhý den před tamním masakrem.

K. Frauknecht 27.7.2016 8:27

Ano.

Souhlas. Navíc argument o ekonomické nevýhodnosti v případě opuštění EU je naprosto mimózní. EU je politika a ekonomika se politikou dá jen pokřivit (jak vidno), ale nelze ji zrušit.

Jinak samozřejmě páně Bábišovy obavy chápu. EUdotace jsou jeho významným "business" plánem :-))).

L. Popovský 27.7.2016 5:29

Vidím to stejně. Otázka je, jak naše poznání můžeme zprostředkovat lidem venku, mlčící většině. Čtenáři NP podle mě nejsou typičtí občané, jsou to lidé, kteří o věcech přemýšlejí a jsou zvyklí si dělat vlastní názor na věc.

V. Vaclavik 27.7.2016 5:17

Uz v tom vyctu chybi jen

'kdyby to melo zachranit jeden jediny zivot'...

Ale vazne, vidim to tak, ze si nechame na zadech drivi stipat, stejne jako si jej uz nechavaji stipat Nemci... konec koncu, co je par mrtvol proti ztrate toho byznysu. Pro gros si prece nechame koleno vrtat, zajiste zbohatlici jako Neff si nechaji, o jeste vetsich zbohatlicich ani nemluve.

P. Sulc 27.7.2016 3:38

Re: 100 % souhlas.

Bohuzel, neni v Evrope kocovniku s Arabie, ale pakaz ze Syrie, Afganistanu, Egypta, Pakistanuatd, kteri jsou, bohuzel, technicky vyspelejsi nez velbloudari a tudiz nebezpecnejsi.

P. Sulc 27.7.2016 3:34

Souhlas, pane Popovsky, jako vzdy

Jen bych malicko dodal: Evropa muze resit souziti s muslimy stale dokola. Problem je, ze muslimove to resit nebudou, oni o zadne souziti nestoji. Vladnout musi jen a pouze Islam, krestane budou jen trpena mensina. Ona take ta terminologie je ustupkarska, kapitulantska a muslimum napomaha: valka s terorismem. Nic takoveho prece neni, terorismus neni nepritel, je to pouze taktika , kterou nepritel pouziva. Je to politicko korektni nahrazka spravneho vyjadreni, ktere ovsem politici v ramci ''lidskych prav'' odmitaji vyslovit; jsme v surove a bezohledne valce s Islamem.

Z. Rychlý 27.7.2016 3:33

100 % souhlas.

Co se týká integrace, nepodařila se ani integrace cikánů a to jsou prosím lidé mnohem bližší našim způsobům života, než kočovníci z Arábie řídící se šílenou a nenávistnou ideologií.

J. Kanioková 27.7.2016 2:38

Naprosto souzním, 1***

Závěr pro mě: netahat sem muslimy. Muslim = potencionální terorista, protože díky Islámu mu na životě nezáleží! Islámský terorismus má za cíl maximalizaci počtu obětí i brutalitu svých útoků. Cílem je násilí samo o sobě.

Kde je evropský pud sebezáchovy ?